22 Haziran 2020 Pazartesi

Künefe (Kolay Tarif) Tarifi

Künefe (Kolay Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yaş kadayıf
  • 4 yemek kaşığı tereyağı

Arası için;

  • 100-150 gram dil peyniri veya mozerella veya künefe peyniri ( ben mozzarella kullandım)

Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon veya 5-6 damla limon

Künefe (Kolay Tarif) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şerbeti hazırlayalım :Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
  2. Kaynayan şerbete 1 dilim limon ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 15-20 dk daha kaynatılır. Şerbet soğumaya bırakılır.
  3. Kadayıfları bir bıçak yardımıyla ince olacak şekilde kıyılır.
  4. Erittiğimiz tereyağı künefenin üzerine döküp harmanlıyoruz.
  5. Tavaya yumuşak tereyağını sürüp kadayıfın yarısını eşit şekilde yerleştirin elle iyice bastırın ve üzerine dilimlenmiş mozzarella yerleştirin.
  6. Kalan kadayıfı da eşit şekilde yerleştirin bir bardakla iyice bastırın.
  7. Tavayı ocağa alıp kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirin bir tabak yardımı ile çevirip tavaya tekrar bir tatlı kaşığı yağ sürün ve kadayıfı diğer yüzeyini pişirin.
  8. Her iki tarafında kızardıktan üzerine soğuk şerbeti gezdirip sıcak sıcak servis yapın.
  9. Arzu edilirse üzerine fıstık, ceviz veya kaymak eşliğinde servis edilir.

Evde yapılabilecek mükemmel bir künefe👌.

Afiyet olsun🥰🥰.

Kekiklim Menüsü (Tavuk Dünyası) Tarifi

Kekiklim Menüsü (Tavuk Dünyası) Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk için;

  • 1 kilo tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Makarna için;

  • Yarım paket makarna
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan+3 yemek kaşığı zeytinyağ

Salata için;

  • (orjinal tarifi yazdığım sebzeler ama siz evinizde ne varsa kullanabilirsiniz)
  • Marul
  • Tane mısı
  • Havuç
  • Zeytin
  • Salatalık
  • Çeri domates
  • Kuru biber(ben koymadım)

    Kekiklim Menüsü (Tavuk Dünyası) Tarifi Yapılışı

    1. İlk önce tavuğumuza küp küp doğrayın.
    2. 2 yemek kaşığı sirkeyi ,zeytinyağını ,sarımsak tuz ve kekik ekleyip bir gün dolapta bekletelim vaktiniz yoksa da 4-5 saat dinlendirmek yeterlidir.
    3. Dinlenen tavuğu kenara bırakıp makarna suyunu üstüne koyalım kaynayan makarna suyuna zerdeçalı, tuzu, ekleyip makarna ilave edip kaynamasına bekleyelim.
    4. Bu sırada kızdırdığımız tavaya  yağ eklemeden tavuk sosu ile birlikte içine ekleyelim.
    5. Kızaran tavuğumuzun üzerine krema paketinin üçte ikisini dökelim üçte biri makarna için ayrılacaktır. Kalan kısmı makarnaya ekleyip karıştıralım.
    6. Kızaran tavuklarımızı üzerine rendelenmiş olduğumuz kaşar peynirini ekleyin.
    7. Makarna ,tavuk ve salata olacak şekilde servis edebilirsiniz.

Evde Hazırları Aratmayan Çiğ Köfte Tarifi

Evde Hazırları Aratmayan Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı esmer bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz pulbiber
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tane rendelenmiş suyu sıkılmış soğan
  • 2 diş sarımsak
  • (yoğururken ihtiyaç olursa suya buz eklenir)

Evde Hazırları Aratmayan Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Bulgur sıcak su ile karıştırılarak ağzı kapalı 10 dk bekletilir.
  2. Çiğ köfte tepsimize bütün malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlanır.
  3. Bu aşamada blender ile yavaş yavaş birazcık ezdikten sonra yoğurmaya devam edilir.
  4. Kıvama gelene kadar buz eklenip yoğurulur.
  5. Eğer çiğ köfteyi elinizle sıktığınızda şekil alıp dağılmıyorsa kıvama gelmiştir.
  6. Çiğ köfte şekli verilir. Ben yarısını buz dolabı poşetine koyup buzluğa attım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şifa olsun ❤️.

Zeytinyağlı Girit Kabağı Taze Biber Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Girit Kabağı Taze Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet girit kabağı
  • 4 adet dolmalık taze biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • 12 yemek kaşığı pirinç ( her dolmaya 1, 5 yemek kaşığı pirinç)
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal dereotu
  • Su

Sos için;

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Su

Yoğurtlu sos için;

  • 7-8 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı mayonez
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir çimdik tuz

Zeytinyağlı Girit Kabağı Taze Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Yaklaşık tepelerinden 1, 5 -2 cm pay kalacak şekilde kesin. Biberleri de sap kısmından 0, 5- 1 cm ile pay kalacak şekilde kesin. Kabakları kaşık ya da oyacak yardımıyla oyun, fazla inceltmeyin.
  2. Kabakların içini farklı bir yemekte ya da çorba da kullanabilirsiniz.
  3. İç harcın hazırlanışı; 1. 3/4 çay bardağı zeytin yağını tavaya dökün. Üzerine küp küp doğranmış soğanları orta ateşte 3-4 dk kavurun.
  4. Soğanın üzerine yıkanmış pirinçleri ekleyin ve 3-4 dk kavurun.
  5. Sonra domates ve biber salçasını, daha sonra da nar ekşisini ilave edin. Sumak, pul biber, karabiber ekleyin.
  6.  Ardından ince ince kıyılmış maydanozu, dereotunu ekleyin ve 1 dk pişirin.
  7. Üzerine 1/2 -1 su bardağı kadar su ilave edin ve 1-2 dk kadar pişirin. İç harcımız hazır.
  8. Girit kabağı ve biber dolmaların içine iç harcıyla 2/3 doldurun. Tüm dolmaları bu şekilde doldurun.
  9. Sosu hazırlarken; bir kabın içine zeytinyağı, tuz, salçayı karıştırın. Üzerine su ekleyerek sosu açın. Sosu dolmaların 2/3 seviyesine gelecek kadar gezdirin.Dolmayı suyu kaynayana kadar orta ateşte, suyu kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20-25 dk boyunca pirinçleri pişene kadar pişirin.
  10. Yoğurtlu sos yapılışı ;Sarımsakları ince ince kıyın. 1 talı kaşığı zeytinyağı ile orta ateşte 2-3 dk kavurun. Sarımsağı, yoğurdu, mayonezi bir kaba alın. Üzerine bir tutam tuz ekleyerek karıştırın. Yoğurtlu sos hazır.

Servise hazır.

Puf Açma Tarifi

Puf Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 yumurta akı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 50 gram katı yağ
  • Un

Üzeri için:

  • 2 yumurtanın sarısı
  • 2 adet biber
  • 1/2 (yarım) domates

Puf Açma Tarifi Yapılışı

Bütün açma tariflerini unutun. Böyle puf bir açma tarifi daha görmediniz👩🏼‍🍳 ı̇stediğiniz tarif şimdi sizlerle👩🏼‍🍳.

  1. Maya, şeker ve ılık su karıştırılır 5 dakika bekletilir.
  2. Süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuz eklenilir.
  3. Un yavaş yavaş ilave edilerek hamurumuz yoğrulmaya başlanır.
  4. Çok katı bir kıvam almayan hamurumuzu 50gr katı yağ ile son kez yoğuralım ve üzerini streçle kapatıp 1saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurumuza istediğimiz şekilleri verip orta kısmına domates ve biber koyalım.
  6. Yumurtaların kalan sarılarını üzerine sürelim ve tepside de 15-20 dakika mayalandıralım.
  7. 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim ve bu muhteşem tada ulaşalım👩🏼‍🍳.

Peynirli Krep Tarifi

Peynirli Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 4 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Peynirli Krep Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir karıştırma kabına yumurta, süt, sıvı yağ ve tuzu alalım iyice çırpalım.
  2. Daha sonra unu ilave edelim biraz daha çırpalım.
  3. İnce ince doğramış olduğumuz maydanoz ve rendelenmiş peyniri de ilave edip son bir kez karıştıralım.
  4. Krep tavamızı ocağa alıp yağılayalım tavamızı ısıtalım.
  5. Hazırlamış olduğumuz krep harcımızdan bir kepçe dolusu döküp yayalım arkalı önlü pembeleşene denk pişirelim.
  6. Pişen krepleri bir servis tabağına alalım börek tadında peynirli maydanozlu krep hazır. Afiyet olsun.

Baby Bulut Yumurta Tarifi

Baby Bulut Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Çay kaşığı ucu ile tuz
  • 2 damla limon
  • 2 damla zeytinyağı

Baby Bulut Yumurta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtanın sarısı ve beyazı dikkatlice ayrılır .
  2. Beyazı tuz ,limon ve zeytin yağı ile krema kıvamına gelene kadar yüksek devirde çırpılır.
  3. Spatula yardımı ile pişirme kağıdı serili fırın tepsisine ortası oyuk olarak koyulur.
  4. Yumurta sarısı top haliyle oyuğa yerleştirilip önceden ısıtılmış 100 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Pratik Akşam Yemeği Yoğurtlu Erişte Tarifi

Pratik Akşam Yemeği Yoğurtlu Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase erişte
  • 1 kase yoğurt
  • 2 dış sarimsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz ve toz biber

Pratik Akşam Yemeği Yoğurtlu Erişte Tarifi Yapılışı


  1. Erişteleri yumuşayıncaya kadar suda haşlıyoruz.
  2. Sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz ve pişen eriştelere ilave edip karıştırın.
  3. Üzeri içinse salçalı biberli yağ yakıp üzerine gezdirelim. İşte bu kadar afiyet olsun.

Çikolata Tadında Kek Tarifi

Çikolata Tadında Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı çiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2.5 su bardağı un( 200ml bardak ölçüsü)
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 paket krema
  • 1.5 paket bitter çikolata
  • 1 paket beyaz çikolata

Çikolata Tadında Kek Tarifi Yapılışı


  1. Yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Sütü, yağı, unu, kakaoyu, kabartma tozunu eleyerek koyup karıştıralım.
  3. Küçük doğradığımız beyaz çikolatayı ilave edelim.
  4. Yağladığımız kalıba döküp 180° önceden ısıttığımız fırında pişirelim.
  5. Pişen keki bir çay bardağı soğuk sütle ıslatalım.
  6. Kremayı bir kaba alıp ocağa alalım, bitter çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştıralım.
  7. Çikolata eriyince sosu keke döküp üstüne beyaz çikolata rendeleyelim. Afiyet olsun. Sevgimle🌻.

Buz Gibi Ev Yapımı Limonata Tarifi

Buz Gibi Ev Yapımı Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 portakal
  • 2 limon
  • 5-6 litre su
  • 3 su bardağı şeker (damak tadınıza göre değişebilir)
  • 1 çay kaşığı limon tozu (isteğe bağlı)

Buz Gibi Ev Yapımı Limonata Tarifi Yapılışı

  1. Portakal ve limonu buzluğa atıyoruz donmuş olacak.
  2. Buzlu olan portakallarımızı ve limonlarımızı küp küp doğruyoruz küçük küçük olmasına gerek yok ardından mutfak robotumuza koyuyoruz üzerine şekerimizi limon tozunu ilave ediyoruz ve bir su bardağı su döküp robotumuzun kapağı kapatıp çalıştırıyoruz 5 dk kadar.
  3. İçine karıştıracağımız suyu alacak yeterlilikte bir leğene robotta çektiğimiz karışımı döküyoruz üzerine suyu ilave edip şekerin erimesi için karıştırıyoruz ilave ettiğimiz karışımız 10 dk suyun içinde beklemesi yeterli olacaktır.
  4. Süzgeçten yavaş yavaş süzüp şişelerimizi doldurabiliriz buzdolabına koyup soğuyunca servis yapabiliriz limonatamızı.

Afiyet olsun 😋.

Porsiyonluk Elmalı Turta Tarifi

Porsiyonluk Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 125 gr tereyağ yada margarin
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

İç harcı için;

  • 4 adet elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı isteğe göre ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Porsiyonluk Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

Elma turta severleri burda mı?şekliyle tadıyla harika bir tarif .Porsiyonluk turta. Şekli şahane lezzetine diyecek yok zaten .

  1. İç harcı için uygun bir tavaya rendelenmiş elma, şeker ve tarçını ekleyerek pişirelim.
  2. Elmalar yumuşayıp suyunu çekince isteğe göre ceviz ekleyip ocağın altını kapatalım eklemeyedebilirsiniz.
  3. Turta hamuru için uygun bir kaba margarin, toz şeker ve yumurta ve vanilyayı alarak yoğuralım.
  4. Daha sonra kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave edelim kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  5. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 15 dakika dinlendirelim.
  6. Dinlenen hamuru iki tane yağlı kağıt arasında açalım turta kalıplarının altını yağlayalım .
  7. Kalıplara göre hamurları kesip kalıpların içine yerleştirelim.
  8. Çatalla hamura delikler açalım daha sonra iç harçtan ekleyelim .
  9. Üzerine isteğe göre üzerini süsleyelim önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30dakika kadar pişirelim .
  10. Soğuyan turtaların üzerine pudra şekeri serpip servise edelim.

Tavşan Pasta Tarifi

Tavşan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 sade pasta taban

Ara krema:

  • 1 paket kakaolu pastacı kreması
  • 1.5 su bardağı süt

Dışı için :

  • 2 paket krem şanti
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket orman meyveli krem şanti
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • Çikolata çeşitleri

Tavşan Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Keklerimizden bir tanesini bütün olarak kullanıp yüzünü oluşturacağız. Diğerini ise kulak ve papyon için keseceğiz.
  2. Tavşanız kulaklarını kesip çıkarttıktan sonra kalan ortadaki kısım papyonu oluşturacak. ( bu kısmi fotoğraflayamadım ama videoda detaylı olarak gösterdim).
  3. Pastayı yerleştirmek için büyük bir çay tepsisine alüminyum folyo ile kaplayalım.
  4. Pastacı kremasını 1. 5 su bardağı süt ile hazırlayalım.
  5. Kekleri süt ile ıslatalım.
  6. Keklerin arasına kremayı paylaştıralım.
  7. Yüz, kulak ve papyonu yerleştirip kremayla birbirlerine sabitleyelim.
  8. 1. 5 su bardağı süt ile krem santiyi hazırlayalım. İnce bir tabaka olarak pastayı kaplayalım. Artan krem santiyi sıkma torbasına dolduralım.
  9. Orman meyveli krem santiyi 1 su bardağından 1 parmak eksik süt ile hazırlayalım. Sıkma torbasına doldurup papyon ve kulağını süsleyelim.
  10. Yüzü için top çikolata ve damla çikolata kullandım. Kalan krem santiyle pastayı süsleyelim.
  11. Böyle bir pastayla çocuğunuzu sevindirebilirsiniz. Benim zamanım olmadığı için hazır kullandım pandispanyayı kendiniz yaptığınızda çok daha güzel olur şimdiden deneyeceklere afiyet olsun 🤗.

21 Haziran 2020 Pazar

Terbiyeli Şehriye Çorbası (Nefis) Tarifi

Terbiyeli Şehriye Çorbası (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 5 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1,5 silme yemek kaşığı un

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

Terbiyeli Şehriye Çorbası (Nefis) Tarifi Yapılışı


  1. Şehriyeyi rengi pembeleşene kadar yağla birlikte kavuralım.
  2. Kavrulduktan sonra kaynar suyu ekleyelim. Tuzu ilave edelim.
  3. Kaynayıp şehriyeler pişince tebiyesini hazırlayalım.
  4. Terbiyesi için tüm malzemeleri çırpalım. Çorbanın suyundan bir kaç kepçe karışımın içine ekleyip ılıtalım. Sonra karışımı tencereye dökelim.
  5. Karıştırarak bir kaç taşım kaynatalım.
  6. Küçük bir tavada yağı eritip üzerine naneyi ekleyip sosumuzu hazırlayalım. Kaynayan çorbanın üzerine döküp karıştıralım.
  7. Altını kapatıp servis edelim.