Künefe (Kolay Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram yaş kadayıf
- 4 yemek kaşığı tereyağı
Arası için;
- 100-150 gram dil peyniri veya mozerella veya künefe peyniri ( ben mozzarella kullandım)
Şerbet için;
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1 dilim limon veya 5-6 damla limon
Künefe (Kolay Tarif) Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbeti hazırlayalım :Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
- Kaynayan şerbete 1 dilim limon ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 15-20 dk daha kaynatılır. Şerbet soğumaya bırakılır.
- Kadayıfları bir bıçak yardımıyla ince olacak şekilde kıyılır.
- Erittiğimiz tereyağı künefenin üzerine döküp harmanlıyoruz.
- Tavaya yumuşak tereyağını sürüp kadayıfın yarısını eşit şekilde yerleştirin elle iyice bastırın ve üzerine dilimlenmiş mozzarella yerleştirin.
- Kalan kadayıfı da eşit şekilde yerleştirin bir bardakla iyice bastırın.
- Tavayı ocağa alıp kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirin bir tabak yardımı ile çevirip tavaya tekrar bir tatlı kaşığı yağ sürün ve kadayıfı diğer yüzeyini pişirin.
- Her iki tarafında kızardıktan üzerine soğuk şerbeti gezdirip sıcak sıcak servis yapın.
- Arzu edilirse üzerine fıstık, ceviz veya kaymak eşliğinde servis edilir.
Evde yapılabilecek mükemmel bir künefe👌.
Afiyet olsun🥰🥰.