23 Haziran 2020 Salı

Kozalak Reçeli ( Şurubu ) Tarifi

Kozalak Reçeli ( Şurubu ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 60 adet taze kozalak
  • 3 lt soğuk su
  • 2,250 gram toz şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Kozalak Reçeli ( Şurubu ) Tarifi Yapılışı

Şu an tam zamanı olan cam kozalağı toplama vakti. Ladin cinsi, iğne yapraklı vs hepsinin taze kozalaklarını toplayabilirsiniz. Ağacı fark etmez taze kozalak yeşil kozalak olmalı. 4 cm i geçmemesi lazım. Astım – nefes darlığı – bronşit – öksürük için veya bu koronaya bağlı akciğer sıkıntıları olanlar için şifa 👍 sigaranın verdiği zararlardan kurtulmak ciğerlerin temizlenmesi için mükemmel bi nimet. Mutlaka deneyin kaçırmayın. 5 yaş üstü çocuklar için ise gribe öksürüğe karşı koruyucu kalkan görevinde resmen. Ağustos ayında vermeye başlayın her gün sabah aç karna 1 çay kaşığı içirin yeter. Dikkat dağınıklığı var ise çocuklarınızda odaklanmaya da birebir. Okullar açılmaya yakın vermeye başlayabilirsiniz. Yetişkinler ise sabah akşam 1 yemek kaşığı içebilir. Akşam içmelerinin sebebi de rahat uyumaya neden oluyor. Hemen nefesi açma özelliği de vardır.
( alerjisi olanlar bide rahatsızlığı olanlar doktora danışmadan kullanmamalı ).
( antibiyotik kullananlar kullanmamalı ).
Ben daha önce 2 farklı yöntem ile sizlere sürüp olarak tarifi verdim. Birincisi şeker hastaları için sade olarak diğeri kestane balı ile tatlandırılmış şekilde. Şimdi ise reçeli olarak şekerle kaynatılmış halini veriyorum. Bu 3 yöntemi de gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Hangisi kolayınıza giderse.
Her iki şekilde de tüketilebilir fakat şeker hastalarına tavsiyem bir önceki tarifimde balsız sade ☝️.
Buyurun yapımı 📝⬇️.
  1. Yaş kozalakları toplayıp yıkayın sap kısımlarını kesip bir leğene dökün.
  2. Üzerine 1 adet limonun suyunu sıkıp kozalakların üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin.
  3. İster 1 gün bu şekilde bekletin isterseniz de 3 saat. Ben vaktim olmadığı için 3 saat beklettim.
  4. 3 saatin sonunda suyunu süzüp tekrar yıkayın ve tencereye alın.
  5. Üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edip ocağa alın kaynamaya bırakın.
  6. Kaynadığı zaman 5 dakika sonra ocaktan alıp tekrar suyunu süzdürün.
  7. Suyu süzülünce üzerine 2. 250 gram toz şekeri dokun 3 lt de soğuk suyu döktükten sonra tekrar ocağa alıp kaynamaya bırakın.
  8. Orta ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp 3, 5 saat kısık ateşte kaynatın.
  9. 3, 5 saatin sonunda limon tuzunu ilave edip 1 saat daha kaynatın.
  10. Ara ara karıştırıp üzerinde oluşan köpükleri alabilirsiniz.
  11. Kaynama işlemi bitince içlerinden kozalakları çekip süzgeç yardımı ile süzdürün.
  12. Ufak steril cam kavanozlara doldurun ağzını kapatın.
  13. Toplam 6 buçuk kavanoz çıktı bu miktar ortalama 2 kişiye 1 yıl boyunca yeterli gelecektir. ( kozalakların posaları yenmez atılacaktır ☝️ sadece suyundan faydalanacaz )
  14. Kavanozları bir havlu veya bezin içerisine dik olarak koyun 1 gece bekletip öyle serin yere alın.
  15. İhtiyaç oldukça açıp içebilirsiniz.
  16. Açtığınız kavanozu buzdolabında muhafaza edin.
Not:Kozalak Şurubu 🌲 faydaları 🌲.Solunum yolu hastalıklarının tedavisinde çok faydalıdır.Astım hastalığını tedavi eder.Akciğerleri temizler.Bağışıklık sistemini güçlendirir.Psikolojik rahatlama sağlar.Uyku sorunlarını ortadan kaldırır.Metabolizmayı düzene sokar.Odaklanma kabiliyetini artırır.Grip nezle gibi hastalıklara karşı bağışıklık kazandırır.Öksürük, alerjik öksürüğe son verir.Balgam kurutucu olarak yardımcıdır.
Bronşit hastalığına iyi gelir.Nefes almakta güçlük çekenlere, gerçekten nefes almayı sağlar.Cildi gençleştirir.Karaciğer ağrısına iyi gelir.Verem tedavisinde etkilidir.Dış ağrısına iyi gelir, dişlerin sağlıklı olmasına yardımcıdır.Yaralara uygulanması durumunda, enfeksiyon kapmasına mani olup, çabuk iyileşmesini sağlar.Kan içindeki zararlı maddeleri ortadan kaldırarak, kanı temizler.Böbrek iltihaplarının kurumasına yardımcıdır. Böbrekte kum ve taş oluşumunu engeller.Grip gibi hastalıklardan oluşan ses kısıklığını giderir.Metabolizmayı hızlandırır. Düzenli olarak kullanıldığında kilo vermeye faydalıdır.Bütün hastalıklarda fayda görmek için illaki düzenli kullanım. 🌲.
Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun ❤.

El Açması Cevizli Börek Tarifi

El Açması Cevizli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
  • Yarım su bardağı yağ
  • 1 kase çekilmiş ceviz
  • Üzerini kapatacak kadar yoğurt

El Açması Cevizli Börek Tarifi Yapılışı

  1. 6 su bardağı un, 6 su bardağı su ve bir yemek kaşığı tuzu ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvam elde ettim.
  2. Daha sonra sıvı yağ ekledim, yarım su bardağından az olacak.
  3. Sonra bezelere ayırarak yuvarlak parçalar haline getirdim.
  4. Üstlerini yağladım, sıvı yağ ile tek tek açtım.
  5. Her bir bezeye açtıktan sonra bir avuç kadar ceviz serpiştirdim.
  6. Karşılıklı olmak üzere bir başından birde diğer başından ortaya doğru yuvarladım ve tepsiye yerleştirdim.
  7. Her bezeyi aynı şekilde tepsime yaydım, burdaki püf nokta yağlamak hem kolay açılıyor hemde çıtır oluyor karşılıklı yuvarlayınca ince oluyor tek taraftan bükerseniz kalın olur yufka olmadığı için.
  8. En son tepsiye dizdikten sonra üzerine ayrı bir kasede hazırladığım yoğurdu az sıvı yağ ekleyerek böreğimin üzerine sürdüm ve 180 derecede fırına verdim.O üstündeki beyazlıklar yoğurt yüzden.
  9. İçini istediğiniz gibi yapabilirsiniz cevizli çok lezzetli oluyor biraz yağlı ama harika bir hamur işi afiyet olsun :)

Dere Otlu Kıyır Kıyır Poğaca Tarifi

Dere Otlu Kıyır Kıyır Poğaca Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sut
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı dışına)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un (3, 5 bardaktan sonra kontrollü koyun)
  • Dereotu
  • Beyaz peynir

Dere Otlu Kıyır Kıyır Poğaca Tarifi Yapılışı


  1. Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağı , sut, yumurta akı ve sirkeyi alıp karıştırın.
  2. Üzerine yavaş yavaş unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  3. Ele yapışmayan bir hamurumuz olacak. Daha sonra içine dereotunu da katıp yoğurup buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
  4. Yarım saat sonra hamurdan parçalar alıp avuç içinizde açın ve içine peynir ekleyip tepsiye dizin. Ben biraz sade, biraz peynirli, en son da hamuruna peynir katarak yaptım.
  5. Üzerine yumurta sarisi sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece ki fırında pişirin. Bu ölçülerle 17 adet ufak poğaca çıktı.
Afiyet olsun.

Arnavut Böreği Tarifi

Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğince un
İç harcı;
  • 4 patlıcan
  • 3 çarliston
  • 3 domates
  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 küp şeker
  • İstenilen baharatlar
  • Zevkinize göre tuz
  • 1 çay bardağı su
Hamur katları için;
  • 250 gram tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu hazırlamakla başlayalım. Suyu tuzu unu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim ve dinlenmeye bırakalım.
  2. Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım soğanımızı yağda kavuralım, salçamızı koyup kaçıralım.
  3. Sırayla biber domates patlıcanı ekleyip pişmeye bırakalım.
  4. Piştikten sonra soğuması için başka bir kaba alalım.
  5. Dinlenen hamurumuzu 20 bezeye bölelim. 8 alt kat, 5 ara kat, 7 üst kat hamurumuzu tatlı tabağı büyüklüğünde açalım üstüne yağ karışımımız dan ekleyelim.
  6. Bu sistemi bütün bezeler bitene kadar tekrarlayalım.
  7. Bütün bezeleri yaptıktan sonra yuvarlak borcamımıza alt hamurumuzu açıp koyalım, üstüne iç harcımızı ekleyelim. Tekrar hamur ve iç harç. En son üst katı ekleyip çimdik yardımıyla kapatalım.
  8. Kalan yağı hamurun üstüne sürelim.
  9. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Benim fırında 30 dakika yeterli oldu😊.
Şimdiden afiyet olsun🌸.

Arap Tavası Tarifi

Arap Tavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 2 domates
  • 3 çarliston biber
  • 2 kapıya biber
  • 1 kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 2 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Arap Tavası Tarifi Yapılışı

    1. Kıymayı tepsiye alıyoruz patates biberler ve kuru soğanı minik minik doğuyoruz.
    2. Tuz , yağ ve baharatları da katıp iyice yoğurup tepsiye yayıyoruz .
    3. 250 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak servis yapıyoruz.

Patates İçli Krep Tarifi

Patates İçli Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un,
  • 1 yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • Yarım su bardağı su,
  • Tuz
İç malzeme;
  • Haşlanmış 2 adet patates
  • Arzu ettiğiniz kadar maydanoz, yeşil soğan
  • Tuz, karabiber, sumak

Patates İçli Krep Tarifi Yapılışı


  1. Tüm malzemeleri kek hamurundan çok az sıvı olacak şekilde karıştıralım.
  2. Isıtıığımız az yağlı tavaya 1 kepçe kadar ekleyelim, arka ön pişirelim.
  3. Pişen krebimizin içine haşlanmış patates yeşillik ( maydanoz taze soğan karşımını)ekleyelim.
Afiyet olsun.

Mayalı Pişi Tarifi

Mayalı Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un(hafif ele yapışacak kıvamda olmalı)

Mayalı Pişi Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeleri bir kaba koyup karıştırıyoruz. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Ne kadar yumuşak olursa o kadar güzel oluyor. Yarım saat kadar mayalandırdıktan sonra hamuru tezgaha alıyoruz.
  3. Üzerine un serpip merdaneyle açtıktan sonra bardakla kesiyoruz ister ortasına peynir koyup kapatıp ister boş olarak kızgın yağda kızartıyoruz.

Sarımsaklı Ve Bol Domatesli Spagetti Tarifi

Sarımsaklı Ve Bol Domatesli Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paketten biraz fazla spagetti makarna
  • 2 bardak domates rendesi ve ya yazlık konserve
  • 4 diş sarımsak
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tatlı toz kırmızı biber

Sarımsaklı Ve Bol Domatesli Spagetti Tarifi Yapılışı

Merhaba!!💗Canımız bol soslu bir makarna istediğinde hemen yaptığım ve çok sevdiğimiz bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Hem çok kolay hemde çok leziz. 😋
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

  1. Öncelikle yayvan bir tencereye kaynamış suyumuzu koyalım yaklaşık 1 litre kadar. 2, 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirelim yapışmaması için ve biraz da tuz ekleyelim.
  2. Makarnalarımızı ilave edelim ve haşlanmaya bırakalım.
  3. Makarnanın lezzetli olması için en büyük püf noktası bence suyunu çektirerek pişirmek yani hiç süzmüyoruz. Böylece kendi suyunun lezzeti ve vitamini kaybolmuyor.
  4. Makarnamız haşlanırken ayrı bir tencereye tereyağını ekleyelim ve dört rendelenmiş sarımsağı ekleyip bir iki çevirelim (yanmasın) daha sonra domates sosumuzu ekleyelim.
  5. Damak zevkimize göre tuzunu karabiber ve toz biberini de ekleyelim.
  6. Sosumuz bir iki kere kaynayınca kapatalım. Bu sırada makarnamız da pişmiş oluyor. Makarna hafif suluda kalabilir ben öyle tercih ettim. Çünkü sosu da ilave edip pişirirken içine çekiyor ve dahada lezzetleniyor😍
  7. Sosumuzu döküp kısık ateşte beş dakika kadar makarna sosu çekmesi için pişirelim altını kapatalım.
  8. Hafif sulu severseniz bu şekilde yoksa tam sosu çekene kadar pişirerek servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun. Sevgiler. 😍❤️

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış mercimek
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı erişte
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un(ben kavrulmuş kullanıyorum çok güzel oluyor)
  • 1 soğan

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu kuru nane
  • (hatta ocak’tan aldıktan sonra taze nane doğrarsanız yok böyle bir lezzet)

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

Yoğurtlu her çorba benim ve bence her evin vazgeçilmezdir☺️ sizcede öyle değil mi☺️

Buda onlardan biri☺️

  1. Öncelikle mercimekleri haşlayarak başlayalım.
  2. Mercimekleri 10 dakika kadar bol suda haşlıyorum.
  3. Mercimekleri çok dağıtmadan haşlıyorum ki çorbayla daha sonra tekrar pişecek.
  4. Mercimekleri haşladığım suyu döküp tencereye tekrar kaynar su ekliyorum.
  5. Bunu çorbamın rengi güzel olsun diye yapıyorum çünkü mercimek haşladığım su çorbayı karartır.
  6. Tencereye mercimekle birlikte yaklaşık 2 litre kadar su ekledikten sonra nohutu ve soyduğum ama doğramadınız soğanı ekliyorum ve ardından kaynayan suya erişteyi ekliyorum.
  7. Daha sonra bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu iyice çırpıyorum daha sonra kaynayan çorbadan bir iki kepçe alıp terbiyeyi ılıtıp çorbaya ekliyorum.
  8. Kesilmesin diye kaynayana kadar karıştırıyorum.
  9. Çorba kaynadıktan sonra erişteler yumuşayıp pişene kadar çorbayı kaynatıyorum. Sonra içinden soğanı alıp altını kapatıyorum.
  10. Daha sonra sosu yapmak için yağları tavaya alıp kaynadığında naneyi ekleyip altını kapatıyorum.
  11. Çorbaya ekliyorum. Servise hazır.

Afiyet olsun.

Köz Biber Salatası Tarifi

Köz Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet köz biber
  • Birkaç dal taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Limon

Köz Biber Salatası Tarifi Yapılışı

Merhaba herkese 🙋🏼‍♀️Siz de sıcak havalarda en iyi salata gider diyorsanız mis gibi bir salata tarifim var. Özellikle çalışanlar için hemen yapabileceğiniz, çok pratik bir tarif🥰.

  1. Köz biberleri biraz büyük küp şeklinde doğrayın.
  2. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince ince doğrayın. Tüm malzemeleri birleştirin veee afiyetle tüketin🥰.❗biberleri ister kendiniz közleyin, ister hazır alın ikisinden de çok lezzetli oluyor. 🙃.

Çıtır Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi

Çıtır Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket bonfile tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tuzu

    Çıtır Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı

    Özellikle çocukların çok sevdiği harika bir lezzet 😋👌🏼.

    1. Tavuk kalamarın öncelikle sosunu hazırlamak için bir kaba unumuzu koyalım.
    2. Kabartma tuzu, baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım.
    3. Üzerine yumurtayı kırıp tekrar karıştıralım.
    4. Sarımsağı rendeleyelim.
    5. Maden suyunu yavaş yavaş ekleyip koyu kıvamlı bir sos elde edelim.
    6. Gerekirse çok akışkan olmaması için hepsini koymayabilirsiniz.
    7. Daha sonra tavuk etimizi uzunlamasına jülyen şeklinde doğrayalım eğer etimiz çok az buzluyken doğrarsak daha kolay ve düzgün doğramış oluruz.
    8. Doğradığımız tavuk etlerini bu sosa koyup karıştıralım üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletelim.
    9. Bir tavaya sıvı yağ koyup kızdıralım.
    10. Dinlenmiş etlerimizi bu yağda aralıklı şekilde iyice arkalı önlü kızartalım.
    11. Servis tabağına kağıt havlu serip tabağa kızarmış etlerimizi alalım.
    12. Yanında ketçap ve mayonezle servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 👌🏼 😋.

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Muhteşem Sosuyla Dondurmalı Islak Kek Tarifi

Muhteşem Sosuyla Dondurmalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz

Arası için;

  • Sade Maraş dondurması

Muhteşem Sosuyla Dondurmalı Islak Kek Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba🙋🏼‍♀️ çikolata severleri çikolataya doyuracak boool sosuyla harika bir tarifim var. Üstelik dondurmayla içinizi de ferahlatacak🙃.

  1. Öncelikle şeker ve yumurtayı mixer yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Üzerine sıvı yağ, süt ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.
  3. Ardından diğer malzemeleri de ekleyip tekrar çırpın ve yağladığınız borcama karışımı dökün.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  5. Fırına göre bu süre değişebilir. Ben 25 dakika pişirdim.
  6. Bir kürdanla test edebilirsiniz kekin pişip pişmediğini.
  7. Kekinizi soğumaya bırakınca o sırada da sosu hazırlayın.
  8. Bütün malzemeleri küçük bir tencereye alın ve sürekli karıştırın. Kaynadıktan 4, 5 dakika sonra ocağın altını kapatın.
  9. Keki dilimleyip sosu üzerine dökün.
  10. Tatlınız tamamen soğuyup, iki saat kadar dinlenince kişi adedince dilimlerin arasını açıp dondurma ekleyerek servise hazırlayabilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🥰.

Karışık Kızartma Diğer Adı (Şakşuka) Tarifi

Karışık Kızartma Diğer Adı (Şakşuka) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates orto boy
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 7 adet sivri biber
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Domates sosu için;

  • 3 adet domates
  • Bir tutam pul biber
  • Bir tutam karabiber
  • Tuz

Karışık Kızartma Diğer Adı (Şakşuka) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcan kabak ve patateslerin kabuklarını soyup iyice yıkayalım ve küp küp doğrayalım.
  2. Ayrı ayrı kaplara alalım .
  3. Daha sonra kızgın yağda ayrı ayrı kızartıp üst üste koyalım.
  4. Ayrı bir tavada domatesleri kabukalarını soyup küp küp doğrayıp az bir şey  sıvı yağ koyup kavuralım.
  5. Kavrulunca pul biber, karabiber ve tuzunu atalım kızartmaların üzerine gezdirelim.
  6. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine döküp yiyebilirisiniz dilersenizde dökmedende yiyebilirsiniz deneyeceklere şimdideden afiyet olsun.