4 Temmuz 2020 Cumartesi

Bu paraya daha ucuzu yok: Poco F2 Pro kutudan çıkıyor

Xiaomi'nin alt markası olan Poco, performansı yüksek cep telefonu modelleriyle biliniyor. Markanın yeni modeli Poco F2 Pro da markanın çizgisini devam ettiriyor. Gücünü Snapdragon 865 işlemciden alan cep telefonu, dörtlü ana kamerası, pop-up mekanizmalı ön kamerası, 5G ve Wi-Fi 6 desteği,  ile 8K video kayıt özelliği gibi fonksiyonları ile dikkat çekiyor. 

Daha ucuzu yok: Poco F2 Pro kutudan çıkıyor 

Bu videoda telefonun 6 GB RAM ve 128 depolama özelliğine sahip sürümünü kutusundan çıkardık. Bu modelin 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip sürümü de bulunuyor ve bu model de Türkiye'de satılıyor.  
Telefonun en önemli özelliği ise 8K 30 fps video kayıt yapabiliyor olması. Ana kamera tarafında 64 MP + 13 MP (ultra geniş açı) + 5 MP makro ve 2 MP alan derinliği modülleri bulunan telefonun ön kamerası pop-up şeklinde tasarlanmış ve üst yüzde yer alıyor.

Poco F2 Pro LPDDR ve UFS 3.1 desteği ile geliyor

6.67 inçlik 1080 x 2400 piksel çözünürlüklü AMOLED bir ekranı bulunan telefonun gövde ekran oranı yüzde 87.27. Poco F2 Pro'da 5G desteği de bulunuyor. Wi-Fi 6 desteği ile gelen telefonda 4700 mAh gücünde Li-Po pil yer alıyor. Telefonda 30W kablolu şarj desteğinin bulunduğunu da belirtelim.

Ön yüzünde kamera olmadığı için tam ekran keyfi sunan telefonda 3.5 mm kulaklık çıkışı da unutulmamış. Özelliklerine göre fiyatı gayet makul bir model olan Poco F2 Pro'nun biz bu kutuyu açtığımızdaki Türkiye fiyatı 6.499 TL idi. Snapdragon 865 işlemciye sahip telefonlar arasında en uygun fiyatın bu modelde yer aldığını belirtelim.Poco F2 Pro ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz. Büyüyen Teknolojioku ailesine katkıda bulunmak için YouTube kanalımıza abone olmayı  ve videolarımızı beğenmeyi unutmayın. Desteğiniz bizim için önemli ve bu tarz destekler  size daha fazla içerik üretmek için bize motivasyon oluyor.  
Poco F2 Pro
  • 6.67 inç 1080 x 2400 piksel AMOLED ekran
  • Corning Gorilla Glass 5 ekran koruması
  • HDR10 ve HDR10+ desteği
  • Yüzde 87.23 ekran/gövde oranı
  • LPDDR ve UFS 3.1 desteği
  • Snapdragon 865 işlemci
  • 6 GB RAM
  • 128 GB Depolama
  • Android 10 işletim sistemi
  • Ana kamera:
  • 64 MP
  • 13 MP ultra geniş açı
  • 2 MP derinlik
  • 5 MP makro
  • 8K 30 fps video kayıt
  • Ön kamera
  • 20 MP pop-up kamera
  • 1080p 30 fps video kayıt
  • 120 fps ultra yavaş video kayıt
  • 5G desteği
  • LiqiudCool soğutma teknolojisi
  • Wi-Fi 6 (802.11 a/b/g/n/ac/ax) desteği
  • 4700 mAh pil
  • 30W hızlı şarj desteği
  • 216 gram ağırlık
  • 6.499 TL

Xiaomi 120W şarj cihazı sertifikasını aldı!

Çin merkezli teknoloji üreticisi Xiaomi'nin bir süredir süper şarj teknolojisi üzerinde çalıştığı biliniyordu. Sonunda Xiaomi'nin yeni 120W şarj cihazı sertifikasını aldığı ortaya çıktı.

Xiaomi 120W şarj cihazı sertifikasını aldı!

Bilindiği üzere 5G üzerindeki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 5G akıllı telefonlar önümüzdeki yıllarda daha da yaygınlaşacak. 5G ile internet bağlantı hızımızı önemli ölçüde artıracak, teknoloji kullanımı alanında kullanıcılara çeşitli avantajlar sunacak. Ancak bilinen bir gerçek var ki; 5G ile pil tüketimi de önemli ölçüde artacak.
İşte bu durumu dikkate alarak önemseyen akıllı telefon şirketlerinden biri olan, Çin merkezli teknoloji üreticisi Xiaomi, 120W şarj cihazı sertifikasını aldı bile. Xiaomi'nin 120W'lık süper şarj cihazı videoda göründü. 18W hızlı şarj, 30W hızlı şarj ve hatta 65W hızlı şarj derken, bugün Xiaomi ile 120W’a kadar destek veren yeni şarj cihazını da görmüş olduk.Xiaomi 120W şarj teknolojisi ile, kendi telefonlarını iPhone 11'den 7 kat, Galaxy S20'den ise 5 kat daha hızlı şarj edebilecek.
Xiaomi daha önce 100W Super Charge Turbo teknolojisini tanıtmıştı. Şirket bu adaptör ile 4000 mAh kapasiteli bataryaya sahip bir akıllı telefonu yalnızca 17 dakika içinde yüzde 100 oranında şarj edebildiğini açıklamıştı. Şimdi ise bu durumu daha da ileri taşımış olduğu bu teknolojisi ile şarj süresini ne kadar kısaltacağı şimdiden merak konusu.

Xiaomi 65 ”4K OLED Mi TV Master modelini piyasaya sürdü!

Xiaomi, ilk OLED akıllı TV modelini tanıttı! Xiaomi'nin ''Mi TV Master Serisi''ne ait bu modeli, 120 Hz yenileme, 1 ms gecikme hızına sahip ve 65 İnç boyutunda.

Xiaomi 65 ”4K OLED Mi TV Master modelini piyasaya sürdü!

Teknoloji dünyasının lider markalarından olan Xiaomi, ürün gamı en genişletmeye devam ediyor. Şirket sürekli olarak gündeme gelen Xiaomi Mi TV Master Series OLED TV modelini sonunda tanıttı.
Evinize adeta sanatsal bir estetik kazandıracak kadar iddialı olan Xiaomi mi TV Master Serisi, Şeffaf cam taban ve dinamik aydınlatma sistemi ile geliyor. Kusursuz tek orta çerçeve teknolojisine sahip olan bu ürünün, dört taraftan dar çerçeveli tam ekran tasarımını benimsediğini söyleyebiliriz.
MediaTek işlemciden güç alan bu akıllı TV'nin tasarımından bahsedecek olursak; öncelikle şirketin geçmişteki modellerine kıyasla gerçekten muazzam güzellikte bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ürün 4K çözünürlüğünde, 65 inç büyüklüğünde ve 120Hz 4K panele sahip. Ayrıca 1000 nit maksimum parlaklık ve siyah bölgelerde 0 nit'e yakın parlaklık ile ışığın fazla olduğu ortamlarda bile oldukça canlı ve parlak görüntüler elde edilmesine imkan sunuyor.
İçinde yer alan yapay zeka motoru, APU sinir ağı hesaplama biriminin görüntüyü piksel seviyesinde optimize etmesini ve dinamik görüntü kalitesi ayarı sunmasına imkan sağlıyor.
20’nin üzerinde görüntü kalitesi algoritması ve 5 ana sahne senkronizasyonu bulunduran TV'de ayrıca Dolby Atmos 2.1.2 ile sinema seviyesinde ses kalitesi için toplam 65W güç çıkışı sağlayan 9 üniteli bir ses sistemi yer alıyor.
İlk olarak Çin’de satışa sunulacağı açıklanan Xiaomi Mi TV Master 65 inç akıllı TV, 3 Temmuz itibarı ile  1840 dolar (vergiler hariç 12.620 TL) fiyat etiketi ile satışa sunulacak.

3 Temmuz 2020 Cuma

Saray Pilavı Tarifi

Saray Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tablet tavuk bulyon
  • Yarım su bardağı badem ( arttırıp azaltabilirsiniz.)
  • 1/4 (çeyrek) demet dereotu
  • 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım  çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığının ucu ile tarçın
  • Tuz

Saray Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Katı ve sıvı yağı tencereye alın kızdırdıktan sonra yıkanmış pirinci ilave edin.
  2. Pirinci rengi kar beyazı olana kadar kavurun.
  3. Rengi dönen pirincin üzerine suyunu ilave edin.
  4. Tavuk bulyon ve 1 adet küp şeker atıp karıştırın.
  5. Ocağın altını kısın yavaş yavaş suyunu çekmesini bekleyin.
  6. Pilav pişerken bademlerin üzerine kaynar su dökün. Kabukları çıksın.
  7. Tüm bademleri kabuklarından ayırın ve tereyağı ile kavurun.
  8. Demini alan pilavın üzerine bademleri, ince kıyılmış dere otunu, kuş üzümünü ve sırasıyla baharatları ekleyin.
  9. Bütün malzemeleri karıştırın ve dinlenmeye bırakın.
Dinlenmiş pilavınızı servis edin.

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 büyük diş sarımsak
  • Yaklaşık 6 su bardağı su(yarı yarıya et veya tavuk suyu yada et suyu bulyon kullanırsanız daha lezzetli olur)
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alın ve eritin içine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
  2. Dikkat edin unun rengi koyulaşmasın.
  3. Üzerine soğuk suyu ve ilave edecekseniz et suyunu ilave edip karıştırın.
  4. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Tuzunu ve 1 diş rendelenmiş sarımsağı da ekleyin.
  5. Kıvamını kontrol edin koyuysa biraz sıcak su ilavesi yapın.
  6. En son üzerine sosunu dökerek servis edin.

Kapya Biberle Tavuk Soteli Enfes Karnıyarık Tarifi

Kapya Biberle Tavuk Soteli Enfes Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram sotelik doğranmış tavuk göğüs)
  • 10 tane kapya biber
  • 1 tane büyük soğan (küçük doğranmış)
  • 4 tane yeşil biber ( küçük doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Kapya Biberle Tavuk Soteli Enfes Karnıyarık Tarifi Yapılışı


  1. Kapta biberleri bir tepsiye yerleştirip uzunlamasına kesiyoruz( karnıyarık gibi).
  2. Fırına verip 200 derecede biberler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  3. Fırından çıkardığımız biberleri muzun içindeki çekirdekleri kaşık yardımıyla çıkarıyoruz.
  4. Tavukları kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Sıvı yağ, soğan, yeşil biber, tuz, karabiber ekleyip biraz kavuruyoruz.
  6. Salçayı ekleyip, birkaç kez karıştırdıktan sonra yarım çay bardağı su ekliyoruz.
  7. Daha sonra soya sosu ve sarımsakları ilave edip 5 dakika pişiriyoruz.
  8. Pişen tavuk sotemizi, kapya biberlerin içerisine eşit bir şekilde dolduruyoruz.
  9. Bir yemek kaşığı salçayı bir su bardagı su ile açıp, tepsiye döküyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz. (ben yarım saat pişirdim) fırından çıkmasına 5 dakika kala kapya biberlerin üzerine kaşar peyniri ekleyip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Şehriyeli Kırmızı Köz Biber Salatası Tarifi

Şehriyeli Kırmızı Köz Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 büyük çay bardağı şehriye
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • İnçe kıyılmış dereotu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı light mayonez
  • Tuz
Üzeri için;
  • 5 yemek kaşığı konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber

Şehriyeli Kırmızı Köz Biber Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Közlenmiş biberlerin kabuğu soyulur, çekirdekleri temizlenir ve doğranır.
  2. Haşlanmış yumuşamış şehriyenin suyu süzülür ve suyu akıtılır. Bütün malzemeler uygun bir salata tabağına alınır ve karıştırılır.
  3. En son küçük bir tavafa zeytinyağ, mısır ve baharatlar hafif sotelenir ve salatanın üzerine bir kaşık yardımıyla yayılır.
Afiyet olsun 😋.

Ev Yapımı Kıymalı Pide Tarifi

Ev Yapımı Kıymalı Pide Tarifim İçin Malzemeler

  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 50 gram kuyruk yağ
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Hamur malzemeleri:
  • 1 buçuk su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı süt kaymağı
  • Aldığı kadar un
Üzeri için :
  • Tereyağı

Ev Yapımı Kıymalı Pide Tarifim Yapılışı

Fırında yapılmış gibi lezzetli pide tarifim var.
  1. İlk önce hamuru hazırlayalım. Ilık suyla ,maya ,tuz ,şeker iyice çırpıyoruz.
  2. Daha sonra sirke ,yoğurt ,kaymağı ve yağ ekleyip un ilavesini yapıp kulak memesinden bir tık daha katı hamur elde edip dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Hamurumuz 45 dk kadar dinlenmesi yeterli oluyor.
  4. Daha sonra iç malzemeleri hazırlıyoruz.
  5. Ben bu aşama rondo değil elle kıyıyorum tüm malzemeyi daha lezzetli oluyor bence.
  6. Tüm malzemesi koyduktan sonra tüm malzemeyi kıymayla karıştırıp akışkan kıvamlı pide elde ediyoruz.
  7. Daha sonra hamurumuzdan yumurtadan daha büyük bezeler alıp uzunlamasına açıp iç malzemesini koyup pide şekli veriyoruz.
  8. Fırın tepsinin altına bolca un serpip pidelerimizi yerleştiriyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 250 ° fırında 15 dk pişiriyoruz.
  10. Fırından çıkarıp kenarlarına bolca tereyağ sürüyoruz.
  11. Ben bu ölçüden 10 tane pide elde ettim. Deneyenlere afiyet bal şeker olsun.

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük boy soğan
  • 8 tane kıl biber veya 4 tane çarliston biber veya 4 tane köy biberi
  • 2 tane büyük boy domates
  • 5 tane ince uzun patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 tane iri sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı kırmızı biber sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağından daha az su

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Tencerenin alt tabanına küçük doğranmış soğanlar, soğanların üstüne küçük doğranmış yeşil biberlerin yarısı eklenir.
  2. Biberlerin üstüne küçük doğranmış domateslerin yarısı, domateslerin üstüne küp küp doğranmış patlıcanlar eklenir.
  3. Patlıcanların üstüne yeşil biberlerin diğer yarısı, biberlerin üstüne domateslerin diğer yarısı, sonrasında suda iyice açılmış domates salçası eklenir.
  4. Biber sosu, tuz, iri doğranmış sarımsaklar ve yağlar katılır ve pişmesi için altı yakılır.
  5. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun🍬.

Glutensiz Sebze Çorbası Tarifi

Glutensiz Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 ufak brokoli
  • Kırmızı, sarı ve yeşil dolmalık biberin %25i
  • 1 çorba kaşığı glütensiz un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım kabak
  • 1 patates
  • 3 çorba kaşığı glütensiz ufak makarna
  • 5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ

Glutensiz Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ ve unu kavurun.
  2. Biberleri ince ince kesin tencereye ekleyin.
  3. Kabağın yarısınıda ekleyin.
  4. Patateside ekleyin.
  5. Brokoli ve makarnayıda ekleyin.
  6. En son 5 su bardağı soğuk suyuda ekleyip üzerine tuz ve zeytinyağ ekleyin.
    **ben bi tabak blendardan geçirmeden yedim. Sonrasında boenderdan geçirdim :)

Evde Kuşbaşılı Pide Tarifi

Evde Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 2.5 su bardağı ılık su
  • 7 7.5 su bardağı un
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzeme;
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 domates doğranmış olacak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

Evde Kuşbaşılı Pide Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuralım ,mayası gelmesi için köşeye alalım.
  2. Etimizi kuşbaşı doğrayalım, hatta minik olması için satırla doğrayalım.
  3. Kasaptan alırsanız pidelik için derseniz onlar size hazır vermiş olurlar hiç uğraşmazsınız.
  4. Biberleri, domatesleri ,baharatları ekleyip harmanlayalım.
  5. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alalım.
  6. Oval veya yuvarlak nasıl isterseniz açalım çok kalın olmasın çokta kağıt gibi ince olmasın.
  7. İç malzememizden bi miktar koyalım.
  8. Kenarları çok kapatmadan kıvıralım.
  9. Önceden ısınmış 200 derece fırına alt üst kızarana denk pişirelim.
Etlerimiz kesinlikle çiğ kalmıyor pişiyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Simit Poğaça (Pastane Tarifi)

Simit Poğaça (Pastane Tarifi) İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt(200ml)
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant kuru maya ( veya 1 paket yaş maya)
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yaklaşık 5 su bardağı un
İçi için;
  • Kaşar peyniri
  • Sucuk
Üzerine;
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

Simit Poğaça (Pastane Tarifi) Yapılışı


  1. Su, süt ve diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Sıcak bir ortamda hamurunuz mayalanıp kabarıp iki katına çıkana kadar bekletin.
  3. Mayalanan hamurdan iri mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. (9 beze)
  4. Kare şeklinde açın ve ortasına peynir ve sucuk koyup karşılıklı kenarları kapatın.
  5. Önce pekmezli suya sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
  6. 20 dakika kadar tepside bekletip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. (fansız ayar) kolay gelsin. 🤗.

Zeytinli Açma Tarifi

Zeytinli Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 bardak ılık süt
  • 1.5 bardak ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı sarısı üzerine
  • 1 çorba kaşığı kuru maya ya da 1 paket yaş maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç harcı için:
  • Zeytin ezmesi
  • Veya peynir
Aralarına sürmek için ;
  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

Zeytinli Açma Tarifi Yapılışı

  1. Önce sıvı malzemeler ile maya ve şekeri karıştırıyoruz.
  2. Unu ve tuzu koyup yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
  3. En az 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamuru 2 ye bölüp yağlı elimizle yağlanmış tezgahta 1 parçasını açıyoruz.
  5. Yumuşamış tereyağ ile katlıyoruz.
  6. Tekrar elimizle açıp zeytin ezmesi sürüp tekrar katlayıp dikdörtgen şeklinde büyütüyoruz.
  7. Sonra 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz.
  8. Sonra kestiğimiz parçaları bükerek açma şeklini veriyoruz.
  9. Hamurun diğer yarısını da aynı şekilde peynirli olarak hazırlayıp yumurta sarısını sürüp tepsi mayası gelince 180 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.