5 Temmuz 2020 Pazar

Muhteşem Haluçka Çorbası Tarifi

Muhteşem Haluçka Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı su (Mantı hamuru yumuşaklığında)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 parça tavuk göğsü
  • İsteğe göre bir su bardağı haşlanmış nohut veya barbunya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber

Muhteşem Haluçka Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Hamur yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.
  2. İnce şeritler halinde yuvarlanır.
  3. Elimizde şehriye büyüklüğünde parçalara ayrılır.
  4. Tavuklar haşlanır küçük parçalara ayrılır.
  5. Geniş tencerede tereyağı eritilir salça katılır.
  6. Haşladığımız tavuğun suyu ilave edilir.
  7. Kaynayınca hamur ilave edilir.
  8. Daha sonra sırasıyla haşlanmış nohut veya barbunya eklenir.
  9. Tuz ve baharatlar katılır. 15 dakika kaynatılınca çorbamız hazır. Afiyet olsun

Kayısı Reçeli Tarifi

Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kayısı
  • 1 kilo reçel
  • 1 çay kaşığı limon tozu

Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini ayıklıyoruz.
  2. Kayısıları ortadan ikiye bölüp tencereye alıyoruz.
  3. Daha sonra üzerine şekeri döküp 5 -6 saat bekletiyoruz.(ben geceden hazırlayıp sabah pişiriyorum)
  4. 5 -6 saat sonra tencereyi ocağa alın ve pişirme işlemine başlayınız.
  5. Köpüklenen reçelin sürekli kaşık yardımı ile köpüklerini alın.Bu işlem yaklaşık 45 dakika devam ediyor.
  6. Ocaktan aldığınız reçelinize limon tozunu ekleyip cam kavanozlara koyabilirsiniz.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ❤️.

Havuçlu Pilav Tarifi

Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 adet havuç ( rende, küp küp tercihe kalmış fark etmez… ben rendeledim)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 200 gr pirinç
  • 1 adet et suyu tablet ( tercihe kalmış konmayabilir de ben koydum  )
  • Tuz, karabiber
  • 2- yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet küp şeker

Havuçlu Pilav Tarifi Yapılışı

Merhabalar,
Bugün sizlerle çok lezzetli bir pilav tarifi paylaşmak istiyorum. Bu hem sıcak olarak yemek yanına sunulabilecek hem de ılık ya da soğuk olarak  meze  alternatifi olarak da tüketilebilecek bir pilav.
Yapılışı
Pirincinizi ölçün, ayıklayın. . Derince bir kaseye kaynamış suyu koyun içine 1 çay kaşığı tuz ve 2-3 damla limon suyu damlatın şimdi pirinçlerinizi bu suya koyun. Bu sayede pirinçinlerinizi ıslatın. 10-15 dakika kadar pirinçler bu  suda beklesin. .
Siz bu arada soğanınızı soyun yemeklik olarak pilavı pişireceğiniz tencerenize doğrayın sarımsağı küçük küçük doğrayın. . Zeytinyağ ile beraber soğanı, sarımsağı ve 1 adet küp şekeri de atarak güzelce kısığa yakın orta ateş de kavurun.
Onlar yavaş yavaş kavrulurken siz havuçlarınızı soyun ister rendeleyin ister minik minik doğrayın
( ben rendeledim) kavrulan soğanlara havuçları da ekleyin ve hepsini havuçlar yumuşayana kadar kavurun. . Bunlar kavrulurken,
siz pirinçlerinizi bir süzgece alın ve akan suyun altınca ovalayarak iyice yıkayın pirinçin nişastası yıkanarak iyice aksın. Yıkanmış pirinçler havuç soğan kavrulurken süzgeçte iyice süzülsün ve sırasını beklesin.
Siz 2 kase suyunuzu su ısıtıcısında kaynatın ve kavrulmuş havuçların üstüne ekleyin. Et suyu tabletini de  suya ekleyin eritin şimdi suyun tadına bakın isteğinize göre tuz, karabiber ekleyin tuz karabiber ölçüsü size damak tadınıza kalmış . Su kaynadığı an süzülen pirinçleri suya ekleyin 1-2 karıştırın tencerenin ağzını kapatın kaynadığı an tencerenizi  en küçük ocağa en kısık ateşe alın pilavınızı pişirin.
Maydanozları yıkayın küçük küçük kıyın. . Pilavınız pişti pişen pilava maydanozları ekleyin 1-2 karıştırın. Pilav tenceresinin ağzına havlu kağıt kapatın sonr ada kapağı kapatın 5-10 dakika pilavınız bu şekilde  demlensiz. .
Pilavınız hazır afiyetle yiyin. Bal şeker olsun. .
Not: Et suyu tableti kullanılan yemeklerde tuz miktarını dikkatli kullanmalısınız…Et suyu tuzlu olduğu için normal tuz miktarınız yemeğe  fazla gelebilir ..en iyisi et suyunu yemeğin suyuna  ekleyip eritmek sonra yemeğin suyunun  tadına bakmak ve daha  sonra tuz eklemek…

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • Az kimyon
  • Az karabiber
  • Tuz
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
Sosu için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pul biber
Terbiyesi için:
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 1 su bardağı mercimeği berrak suyu çıkana kadar yıkıyor üzerine 2 litre kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca patates ve soğanı ekleyip iyice püre olana kadar pişiriyoruz(burası püf noktası iyice pişmiş olmalı).
  3. Püre kıvamına gelen mercimeği bir süzgeçten geçiriyor posasını atıyoruz.
  4. Tencereye sıvı yağ ve unu alıp 2 dka kavuruyoruz kavrulan una tereyağ ekleyip eritiyor süzgecten geçirdiğimiz mercimeği ekliyoruz. Bi 10 dkka kaynasın.
  5. Çorbanın kıvamını siz ayarlayın çok katıysa sıcak su ekleye bilirsiniz.
  6. Terbiyesi için süt ve yumurta sarısını çırpıp içine çorbadan 2 kepçe koyup yumurtanın pişmeşine engel olarak çırpıyoruz.
  7. Daha sonra terbiyeyi çorbaya ilave edip bi 5dkka kaynatıyoruz. Kaynayan çorbaya tuz karabiber ve kimyon ekleyip 1 2 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz.
  8. Sosu için sıvı yağı az ısıtıp üzerine pul biberi ekliyoruz. Biberi yakmadan ocaktan alıp süzgecten geçirip posasını atıyoruz.
  9. Kaseye koyduğumuz çorbanın üzerine arzu ettiğimiz kadar sos ekleyip afiyetle yiyoruz:).

Kremalı Tavuk Sote Tarifi

Kremalı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

(4-5 kişilik)
(Su bardağımın ölçüsü 200 ml)
  • 2-3 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 dal yeşil soğan
  • 200 gr mantar
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1/2 (yarım) silme tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
  • Tuz
  • 1 su bardağı krema (200 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Kremalı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tavuk göğsünü doğrayıp tavada kendi suyunu salana kadar pişirin.
  2. Yağı ekleyip biraz kavurun.
  3. Soğanı & sarımsağı yemeklik doğrayıp tavaya ekleyip devam kavurun.
  4. Yeşil soğanları küçük küçük doğrayıp ekleyin.
  5. Mantarları da doğrayıp ilave ettikten sonra biraz daha kavurun. Baharatları ekleyin.
  6. Nişasta ve sütü karıştırıp krema ile tavaya aktarın.
  7. Kısık ateşte kapağı açık olarak 5 dk kaynamaya bırakın. Sosu koyulaşacak. Pilav yada makarna ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!!!.

Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi

Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet közlenmiş patlıcan
  • 2 adet közlenmiş kırmızı(kapya)biber
  • Bir tutam dereotu
  • 8-9 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 250 gram labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcan ve biberleri közleyip doğruyoruz.
  2. Bir kaba suyu süzülmüş labne peynirini koyup üzerine rendelenmiş sarımsak, mayonez ve ince doğranmış dereotu ekliyoruz.
  3. Karıştırdıktan sonra doğradığımız patlıcan ve biberlerin üzerine ekliyoruz.
  4. Son olarak zeytinyağ ve tuz da ekleyip karıştırıp servis tabağına aktarıyoruz.
Afiyet olsun.

Peynirli Kapya Biber Tostu Tarifi

Peynirli Kapya Biber Tostu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kapya biber
  • İstediğiniz çeşit peynir (diyet yapanların lor veya da başka bir peynir kullanabilirler diyet yapmıyorsa yağlı kaşar peyniri falan kullanabilirler)

Peynirli Kapya Biber Tostu Tarifi Yapılışı

  1. Kapya biberin içini temizleyip kenarında açıp tek taraflı peynir ile dolduralım.
  2. Daha sonra tost makinasina alalım.
  3. Piştikten sonra afiyet olsun.

Pratik Makarna Salatası Tarifi

Pratik Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket boncuk yada kelebek makarna
  • 1 demet dereotu
  • 1 adet salatalık
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • Yaklaşık 2-2 buçuk su bardağı yoğurt
  • Tuz

Pratik Makarna Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle makarnamızı haşlıyoruz.
  2. Makarna haşlanırken bizde bu arada dereotunu ince ince doğrayalım.
  3. Sarımsak ve salatalığıda rendeleyelim.
  4. Makarna haşlanınca süzüp soğuk sudan bir geçirelim ki birbirine yapışmasın.
  5. Sudan geçirdiğimiz makarnayı genişçe bir kaba alalım.
  6. Üzerine dereotunu, salatalığı, sarımsağı, yoğurdu, mayonezi ve tuzu da ekleyip hepsini güzelce bir karıştıralım. Hepsi bu kadarrr. Yoğurt miktarı azgelirse ekleme yaparsınız. Tek püf noktası zamanınız varsa 1 saat dolapta bekletinki yoğurdu güzelce çeksin. Afiyet olsun.

Kakaolu Kurabiye (Pastane Usulü) Tarifi

Kakaolu Kurabiye (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 150 gram margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üzeri için
  • Pasta süsü
  • Hindistan cevizi
  • (isteğe bağlı)

Kakaolu Kurabiye (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Önce yumuşamış margarini yumurtayı sıvı yağı şekeri kaba alıp iyice yoğurun.
  2. Sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırın yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Sonra şekil verip tepsiye dizin.
  4. 200 drc fırında 30 dk pişirilir fırından fırına değişiyor tabi afiyet olsun:).

Puf Puf Poğça Tarifi

Puf Puf Poğça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 8 yada 8, 5 su bardağı un
Üzeri için
  • Sıvı yağ
  • Susam

Puf Puf Poğça Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamur kabında ılıktan bi tık daha sıcak süt ve suyu koyup mayayı iyice eritiyoruz.
  2. Sıvı yağ, toz şeker, tuz ekleyip iyice karıştırıp yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuruyoruz.
  3. Ele yapışmıycak yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve 45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirip yuvarlaklar yapıp  burgu yapıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. 15 dk da tepside dinlendiriyoruz.
  5. Üzerine fırçayla sıvı yağ sürüp susam serpiyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiyoruz.

Çaylı Kek Tarifi

Çaylı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çayın demi
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

Çaylı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker güzelce çarpılır.
  2. Daha sonra damla çikolata hariç diğer malzemeler katılır ve karıştırılır.
  3. Yağlanmış kalıba dökülen karışımın üzerine damla çikolatalar serpilir.
  4. 180 derece fırında alt üst ayarda 20-25 dk pişirilir.Afiyet olsun🍒

Sucuklu Kaşarlı Patates Tarifi

Sucuklu Kaşarlı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 1/2 (yarım) sucuk
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Sucuklu Kaşarlı Patates Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri küp küp doğrayıp bir tavada sıvı yağ ile birlikte pişirelim.
  2. Sucuğu da aynı şekilde küp küp doğrayıp patateslerin üzerine ekleyip pişirelim.
  3. Sucuklar piştikten sonra ocağın altını kapatın ve rendelenmiş kaşarları üzerine ekleyip kapağını kapatıp erimesini bekleyelim afiyet olsun. 

İzmir Bomba Tarifi

İzmir Bomba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çimdik tuz
  • 1 buçuk 2 su bardağı kadar un
İçi için
  • Krem çikolata (kahvaltıda tükettiğimiz)

İzmir Bomba Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru hazırlayalım.Hamuru küçük bezeler halinde keselim.
  2. Hafif unlanmış tezgahta her bir bezeyi oklava yada merdane yardımı ile küçük yuvarlaklar halinde inceltelim açalım.
  3. İçerisine krem çikolatayı sürüp bezeleri kapatalım. Hamuru kıvırıp fazla hamuru koparalım dikkat edelim açılmasın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  5. 220 derece önceden ısıttığınız fırında 8-10 dakika pişiriniz.
  6. Üzeri pembeleşene kadar beklerseniz dışı çıtır çikolatası biraz katı olacaktır.