Patlıcanlı Bükme (Dikkat! Alışkanlık Yapar) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 tane yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Alabildiği kadar su(2, 5-3 su bardağı)
Patlıcanlanlı iç için
- 4 tane orta boy patlıcan
- 2 tane kuru soğan
- 1 tane domates
- 3 tane yeşil biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Patlıcanlı Bükme (Dikkat! Alışkanlık Yapar) Tarifi Yapılışı
- Hamur yoğurma kabımıza ılık su, maya, toz şekeri koyalım, maya ve toz şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Tuz ve un ekleyerek artık yoğurmaya geçelim🤗 iyice özleșen, ne katı ne cıvık ama ele yapıșan yumuşak bir hamur yapalım, en az bir saat beklemeye alalım.
- Hamurumuz mayalanırken patlıcanlarımızı temizleyip yıkayalım, ince ince doğrayalım.
- Kuru soğanların kabuklarını soyup yıkayalım, ince ince doğrayalım.
- Yeşil biberleri temizleyip yıkayalım, ince ince doğrayalım.
- Domatesimizi yıkayalım küp küp doğrayalım.
- Tenceremizi ocağa alalım sıvı yağımızı, kuru soğanı, biberleri, patlıcanları, domatesimizi, baharatları ve tuzu ekleyelim. 15-20 dakika pişirelim soğumaya alalım.
- Hamurumuzdan küçük bezeler hazırlayalım.
- Yemek tabağı büyüklüğünde açalım, patlıcanlı harcımızdan hamurumuzun yarısına koyup düzgünce yayalım, boş tarafı dolu tarafın üzerine kapatalım, içi dökülmesin diye kenarından hafif hafif bastıralım.
- Isıtılmış yanmaz tavaya yerleștirelim alt üst pişirelim.
- Pișenleri kenara alalım, sıcakken tereyağ sürelim.
- Sıcak servis yapalım😍 miisss gibi alışkanlık haline gelen patlıcanlı bükmelerimiz servise hazır 😋.
Kolay gelsin 😊 afiyet olsun 😋sevgiler 💕.