15 Temmuz 2020 Çarşamba

Dolan Dolan Böreği Tarifi

Dolan Dolan Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet hazır yufka
  • 2 kaşık yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
İç harcı için ;
  • 1 kalıp peynir (ben iki çeşit yaptım)
  • 2 adet patates

Dolan Dolan Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Beş adet yufkayı üst üste koyup dörde bölüyoruz .
  2. İç harcı yoğurt şu yağ çırpıp fırçayla kestiğimiz parçaya sürüp geniş kenarına harç koyup doluyoruz.
  3. Tavada ocak üstünde kısık ateşte kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz.
  5. Ters ön pişiriyoruz çok kolay nefis bir tad .
Afiyet olsun😊.

Mücver Pankek Tarifi

Mücver Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yulaf unu
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Tuz
  • Zeytinyağ

Mücver Pankek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kabakları rendeleyip suyunu süzelim.
  2. Rondodan yulafı geçirelim ve tüm malzemeleri bir kaba alalım karıştıralım.
  3. Bir tavaya fırça yardım mı ile yağ sürelim ve bir kaşık harçtan koyalım ve çift taraflı pişirelim.
  4. Sağlıklı pan kekli mücver kesinlikle tavsiye ediyorum 🌺.
Afiyet olsun 🥰.

Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Tarifi

Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün bayat ekmek
  • 4 adet yumurta
  • 1 kase kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak 1 bütün bayat ekmeğimizi orta incelikte dilimliyoruz.
  2. Daha sonra 4 yumurtayı kırıp içine 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi ilave ediyoruz ve güzelce çırpıyoruz.
  3. Ardından uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz.
  4. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ben bol yağda kızartmayı sevmiyorum. Tefal tavalar bu açıdan harika💯 sadece 2 yemek kaşığı yağ ile aynı lezzeti ve daha hafifini elde edebiliyorsunuz.
  5. Ardından ekmeklerimizi önlü arkalı yumurtalı harca batırıp tavaya sıralıyoruz.
  6. Kısık ateşte yaklaşık 3-4 dakika pişiriyoruz.
  7. Dilerseniz ekmeklerimiz biraz hafif pişsin. Çünkü kaşar peyniri serpip tekrar pişireceğiz.
  8. Pişen yumurtalı ekmeklerimizi bir servis tabağına alıyoruz.
  9. Daha sonra aynı işlemi kalan ekmekler için de uyguluyoruz.
  10. Tüm ekmekler bittikten sonra yine kısık ateşte her bir ekmeğin üzerine 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri döküp kapağını kapatıp eriyene kadar ısıtıyoruz.
  11. Yumurtalı kaşarlı ekmeklerimizi sıcaklığını koruyacak kapaklı bir borcama koyup sıcak bir şekilde servis yapıyoruz. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun🎀.

Kıymalı Patlıcan Kabak Dolması Tarifi

Kıymalı Patlıcan Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet kabak
  • 1 adet domates
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
Kıymalı içi için :
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • Tuz karabiber

Kıymalı Patlıcan Kabak Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup, ortadan kesiyoruz.
  2. Delmeden, yırtmadan dikkatlice içlerini oyuyoruz.
  3. Tuzlayıp bekletiyoruz.
  4. Kabakların da aynı şekilde kabuğunu kazıyıp, ortadan kesip içlerini oyuyoruz.
  5. İçi için soğanı domatesi incecik kuşbaşı doğruyoruz.
  6. Kıymayı, pirinçi tuzu, karabiberi koyup hepsini birlikte yoğuruyoruz.
  7. Patlıcanları yıkıyoruz, dolmalarımızı dolduruyoruz.
  8. Tencereye biraz sıvı yağ koyup bir domatesi rendeleyip salça kıvamında pişiriyoruz.
  9. Dolmaları tencereye dizip, pişmeye bırakıyoruz.
  10. Yanına sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor.
Afiyet olsun.

Frambuazlı Cheesecake Tarifi

Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt taban için ;
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağ
Ortasına :
  • 500 gram labne peynir
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 300 ml süt ( 1 su bardağından biraz fazla)
Üzeri için ;
  • 250 gram frambuaz
  • 1 su bardağı su (200 ml )
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Alt tabanını hazırlayalım :Burçak bisküvileri robottan geçirelim.
  2. Ayrı bir kaba alıp içerisine erittiğimiz tereyağı ekleyip karıştıralım ve kelepçeli kek kalıbına yağılı kağıt koyalım ve bisküvileri dökelim.
  3. Bir kaşık yardımıyla iyice bastırarak kalıbın tabanına yayıp düzenleyelim.
  4. Sonra 10-15 dakika kadar dolabın buzluk kısmında bekletelim.
  5. Kremasını hazırlayalım :Derin bir kabın içerisine labne peynir, yumurta çırpalım, sırayla diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  6. Buzluktan kalıbı alalım ve kremamızı da kalıbın içerisine dökelim.
  7. Önceden ısıtmış olduğumuz 170- 180 derece arası fırında pişirelim ve fırının kapağını açmadan yaklaşık 40-55 dakika kontrollü olarak pişirelim.
  8. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
  9. Cheesecake pişince fırından alıp soğumaya bırakalım.
  10. Frambuazlı sosumuzu hazırlayalım.
  11. Frambuazları bir tencereye alalım suyunu ekleyelim, şekerini ilave edelim bir çırpıcıyla karıştıralım ve nişastayı ekleyelim karıştıralım.
  12. Sosumuzu ocağa alalım.
  13. Sosumuzu koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştıralım, ve ılımaya bırakalım.
  14. Ilıyan sosumuzu soğuyan cheseecake üzerine döküp yayalım ve dolapta bir gece bekletelim sonra servis yapalım.
Afiyet olsun🥰🥰🥰.

Patlıcanlı Bükme (Dikkat! Alışkanlık Yapar) Tarifi

Patlıcanlı Bükme (Dikkat! Alışkanlık Yapar) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 tane yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Alabildiği kadar su(2, 5-3 su bardağı)
Patlıcanlanlı iç için
  • 4 tane orta boy patlıcan
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tane domates
  • 3 tane yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Patlıcanlı Bükme (Dikkat! Alışkanlık Yapar) Tarifi Yapılışı

  1. Hamur yoğurma kabımıza ılık su, maya, toz şekeri koyalım, maya ve toz şeker eriyene kadar karıştıralım.
  2. Tuz ve un ekleyerek artık yoğurmaya geçelim🤗 iyice özleșen, ne katı ne cıvık ama ele yapıșan yumuşak bir hamur yapalım, en az bir saat beklemeye alalım.
  3. Hamurumuz mayalanırken patlıcanlarımızı temizleyip yıkayalım, ince ince doğrayalım.
  4. Kuru soğanların kabuklarını soyup yıkayalım, ince ince doğrayalım.
  5. Yeşil biberleri temizleyip yıkayalım, ince ince doğrayalım.
  6. Domatesimizi yıkayalım küp küp doğrayalım.
  7. Tenceremizi ocağa alalım sıvı yağımızı, kuru soğanı, biberleri, patlıcanları, domatesimizi, baharatları ve tuzu ekleyelim. 15-20 dakika pişirelim soğumaya alalım.
  8. Hamurumuzdan küçük bezeler hazırlayalım.
  9. Yemek tabağı büyüklüğünde açalım, patlıcanlı harcımızdan hamurumuzun yarısına koyup düzgünce yayalım, boş tarafı dolu tarafın üzerine kapatalım, içi dökülmesin diye kenarından hafif hafif bastıralım.
  10. Isıtılmış yanmaz tavaya yerleștirelim alt üst pişirelim.
  11. Pișenleri kenara alalım, sıcakken tereyağ sürelim.
  12. Sıcak servis yapalım😍 miisss gibi alışkanlık haline gelen patlıcanlı bükmelerimiz servise hazır 😋.
Kolay gelsin 😊 afiyet olsun 😋sevgiler 💕.

Ankara Pilavı Tarifi

Ankara Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 paket arpa şehriye
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Ankara Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Önce bir tencereye kuşbaşı etimizi bırakalım. Tenceremizin ağzını kapatalım.
  2. Etimiz suyunu bırakıp tekrardan suyunu çekinceye kadar karıştıralım.
  3. İyice suyunu çekince sıvı yağını ve tereyağını ekleyip iyice kavuralım.
  4. Tuzunu sakın bırakmayın, etiniz sertleşir. Kavrulan etimizin üzerine şehriyemizi ekleyelim ve etimizin yağında şehriyemizi kavuralım.
  5. Rengi dönüp kavrulan şehriyemizin üzerine isteğe göre tuz bırakıp şehriyemizin üzerini geçecek kadar sıcak su bırakalım.
  6. Pilav gibi suyunu çektirelim ve arada karıştıralım.
  7. Suyu çekince dinlendirelim ve servisimizi yapalım. Afiyet olsun.

Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tarhana
  • 1 yemek kaşığı kıyma
  • 2 domates rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tuz karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • Et suyu veya su

Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı


  1. Tarhanayı su ile on dakika ıslatın.
  2. Tencereye kıymayı alıp kavurun.
  3. Kavrulunca domates rendesi, salça ve baharatları ekleyip biraz daha kavurun.
  4. Suyunu ekleyin.
  5. Kaynamaya başlayınca tarhanayı karıştırarak içine salın.
  6. Beş dakika kaynatıp dövülmüş sarımsağı ekleyin.
  7. Beş dakika daha kaynatıp servis yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

Pratik Ezme Salata Tarifi

Pratik Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 tane orta boy domates
  • 2 tane salatalık
  • 2 tane biber
  • 1 tane orta boy soğan
  • Maydanoz
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 dolu yemek kaşığı biber domates karışık salça
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pratik Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  1. Domatesin kabuklarını soyalım 4 e bölüp robottan geçirelim.
  2. Karıştırma kabına alalım.
  3. Salatalıkların kabuklarını soyup onuda robottan geçirelim.
  4. Biberi ve soğanıda aynı şekilde robottan geçirelim.
  5. Maydanozları ince ince doğrayalım.
  6. Bütün malzemeyi karıştıralım.
  7. Salça ,nar ekşisi ,sumak, tuz, zeytinyağı ,sirkeyi ilave edip karıştıralım.
  8. Servise hazır. Çok lezzetli oluyor. Mutlaka deneyin derim🙋🏻‍♀️.

Pratik Tavada Kaşarlı Mantar Tarifi

Pratik Tavada Kaşarlı Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Pratik Tavada Kaşarlı Mantar Tarifi Yapılışı

  1. Mantarların sap kısımlarını kopararak, güzelce yıkayalım. Dileyen kabuklarını soyabilir, ben soymayı tercih etmiyorum.
  2. Tavaya yıkanan mantarları güzelce dizelim.
  3. Her birinin içine, azar azar tuz koyalım.
  4. Ardından yine her birinin içine, tereyağı koyarak tavanın kapağını kapatıp, orta ateşte pişmeye bırakalım.
  5. Ocaktan almaya yakın, üzerlerine kaşar peyniri ve toz biber serpip, yine kapağını kapatalım.
  6. Peynir eriyince servise hazır.
Afiyet olsun.

Yufka Ekmekten Tava Böreği Tarifi

Yufka Ekmekten Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka ekmeği
Sosu için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt yada yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Arasına;
  • Haşlanmış 2 adet patates
  • Karabiber, pulbiber, tuz, maydanoz
  • İsteğe göre peynir, ıspanak vs.

Yufka Ekmekten Tava Böreği Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak sosunu hazırlayalım.
  2. Sos için gerekli malzemeleri bir kaba alıp hepsini bir karıştıralım.
  3. Tavamızı ister sıvı yağ ister tereyağ ile yağlayalım.
  4. Yufka ekmeğimizi tavaya koyup elimiz ile su serpelim daha sonra kaşık ile hazırladığımız sostan dökelim.
  5. İkinci yufkayı da koyup aynı işlemi yapalım.
  6. İkinci katta istediğimiz harcı hazırlayıp koyalım ben patatesli iç harç kullandım.
  7. Daha sonra aynı işlemi uygulayarak iki yufka daha koyalım tekrar iç harç koyalım.
  8. İki yufkada bir iç harç koyuyoruz.
  9. Üzerine kalan iki yufkayıda soslayarak yerleştirip ocakta alt üst pişirelim dilimleyip servis edelim.
  10. Yufka ekmeğimiz yoksa hazır 4 adet yufka kullanarak aynı işlemi uygulayabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet şifa olsun.

Domatesli Sosis (Oğluşumun Elinden) Tarifi

Domatesli Sosis (Oğluşumun Elinden) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane domates
  • 2 tane yumurta
  • 1 dolu kaşık tereyağ
  • Tuz, kekik
  • Baharat isteğe bağlı

Domatesli Sosis (Oğluşumun Elinden) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağını eritelim ve doğranmış sosisleri hafifçe kızartalım.
  2. Kızaran sosislerin üzerine rendelenmiş domatesi ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Kıvam aldıktan sonra tuz ,kekik ne koymak isterseniz baharatlarını ekleyelim ve bir iki tur karıştıralım .
  4. Son olarakta çırpılmış yumurtayı ilave edip pişirelim afiyetle yiyelim 😋😋.
  5. Üzerine kaşar da eklenirse güzel olabilir ama biz yedikten sonra düşündük 🤣

Çıtır Çıtır Kıymalı Ve Kaşarlı Lahmacun Tarifi

Çıtır Çıtır Kıymalı Ve Kaşarlı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 350 ml ( 1, 5 su bardağı) oda sıcaklığında su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un ( 4, 5 kepçe dolusu aldı benim hamurum)
Kıymalı iç harcı için;
  • 100 gram kıyma
  • 6-7 tane çeri domates veya 1 büyük domates
  • Yarım kırmızı biber
  • 3 tane kıl biber veya 1, 5 tane çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük boy veya yarım orta boy kuru soğan
İç harcı baharatları için;
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı sumak
  • ( baharatlar kişi isteğine göre eklenebilir)
Kaşarlı iç harç için;
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı dolusu kaşar rendesi
  • Tuz
  • Tepsiye yaymak için irmik veya un

Çıtır Çıtır Kıymalı Ve Kaşarlı Lahmacun Tarifi Yapılışı


  1. İlk olarak soğan, sarımsak, domates, kırmızı ve yeşil biberler olabildiğince ufak doğranırlar. (ben çekmeli el robotu ile yaptım ).
  2. Kıymamızın üstüne baharaları eklenir ve sebzeli hazırladığımız harcımız eklenerek homojen olana kadar karıştırılır.
  3. Üstü kapatılıp buzdolabında hamur yoğrulana kadar veya lahmacunları yapana kadar dinlenmeye bırakılır.
  4. Hamur için derin kaba su, tuz, yağ ve un eklenir.
  5. Ben unu kepçe kepçe ekleyip ilerliyorum. Net ölçü verememin sebebi unun markasına göre miktarı değişiklik göstermektedir. Yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde edilmeli.
  6. Şart değil ama ben tezgaha un serip 3-4 dakika kadar unu yoğurmayı tercih ettim.
  7. Sizler yoğurma kabınızda da 3-4 dakika yoğurabilirsiniz.
  8. Dinlenmeye bırakmadan önce eş parçalara bölüp kaba koyuyoruz.
  9. Üstünü kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  10. Eğer uzun süre hamurunuzu dinlendirecekseniz, hamuru açmadan 15–20 dakika önce oda sıcaklığına çıkartıyoruz.
  11. Hamuru açmadan önce hamuru açacağımız alan az az un serpiştiriyoruz. Hamuru istediğimiz şekilde oklava yardımı ile açıyoruz. Ne kadar ince olursa o kadar çıtır olacaktır.
  12. Kaşarlı iç harcımızı hazırlıyoruz. Açmış olduğumuz hamurun içine iç harçlarımızdan ekliyoruz.
  13. Fırın tepsisine irmik serpiştiriyoruz. Hamurun yapışmasını ve yanmasını engellemek için.
  14. Hazırlamış olduğumuz lahmacunu tepsimize yerleştiriyoruz. Orta rafta 200 derecede alt üst pişirme ayarında fırına veriyoruz.
  15. Fırına dayanıklı kabınıza 2 su bardağı kadar su ekleyip fırının alt kısmına yerleştiriyoruz. Hamurun ideal sertlikte pişmesine yardımcı olacaktır.
  16. Altlarının pişmesini kontrol edip, fırından alıyoruz.