26 Temmuz 2020 Pazar

Etli Bamya Yemeği Tarifi

Etli Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram minik doğranmış kuşbaşı
  • 400 gram bamya
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut (şart değil)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Etli Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Bamyalarımızı temizlemeden yıkayıp fazla bastırmadan süzüyoruz. (içindeki sıvıyı salmaması için bu aşamada yıkıyoruz).
  2. Süzüldükten sonra bamyaların kenar kısmını soyup temizliyoruz.
  3. Kuşbaşı doğranan etimizi mühürleme yaparak düdüklü tencereye alıyoruz ( tencereyi yağsız bir şekilde ısıtıyoruz ve aşırı ısınan tencereye eti atıp suyunu salana kadar hızlıca karıştırıyoruz ardından ocağın altını kısıyoruz. Bu aşamada azıcık yapışabilir ama etin lezzeti bu şekilde çıkıyor. Et suyunu salınca 1 su bardağına yakın suyu ekleyip kaynatıyoruz) siz normal şekilde düdüklüde pişirebilirsiniz😍.
  4. Su kaynayınca ocağın altını kısıp 30 dakika düdüklüde pişiriyoruz.
  5. Et haşlanınca içinde su varsa bir bardağa alıyoruz ve tencerede kalan etimize zeytinyağı ekleyip önce soğanı ardından biberi ekliyoruz.
  6. Soğan ve biber kavrulunca salça baharatlar ve domatesi ekliyoruz.
  7. Domates de kavrulunca etin suyunu ve üzerini geçene kadar su ekliyoruz.
  8. Su kaynayınca bamyayı ve haşlanmış nohudu ekliyoruz.
  9. Bu aşamada 1 kez karıştırıp bir daha asla kaşık değdirmiyoruz ki bamya suyunu salmasın.
  10. Yaklaşık 20 dakika- yarım saat içerisinde kısık ateşte pişecektir.
  11. Bamyalar yumuşayınca pişmiş demektir.
Hepinize afiyet olsun 😍😍😍.

Mis Gibi Tereyağlı Pratik Tavada Peynirli Gözleme Tarifi

Mis Gibi Tereyağlı Pratik Tavada Peynirli Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 hazır yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kase yağlı beyaz peynir
  • Maydanoz

Mis Gibi Tereyağlı Pratik Tavada Peynirli Gözleme Tarifi Yapılışı

  1. Yufkaların her birinin içine maydanozlu ufalanmış beyaz peynirden bir miktar alıp hazırlayalım.
  2. Tavaya biraz tereyağı koyup kısık ateşte her iki tarafı da kızarana dek pişirelim .
  3. Bütün yufkaların bu şekilde.
Pişirelim afiyet olsun 🍪.

Çikolata Soslu Kakaolu Kek Tarifi

Çikolata Soslu Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  •  4 tepeleme yemek kaşığı kadar un (Unu bardak ölçüsü koymadım)
Üstünün sosu için :
  • 2 dolu yemek kaşığı kent boringer çikolata sosu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao

Çikolata Soslu Kakaolu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri beyaz olup kabarana kadar çırpın.
  2. Sırayla yoğurt, sıvı yağ, un, kakao, vanilya ve kabartma tozu ekleyin.
  3. Krep hamurundan biraz katı olmalı. Unu dikkatli koyalım.
  4. Herkesin unu farklı oluyor çünkü. Bir de kakao ekleyince katılaşma oluyor.
  5. Çok katı olursa 3 yemek kaşığı su koyabilirsiniz.
  6. Kalıbı yağlayın ve fırını ısıtın 170 derecede.
  7. Harcı yapınca yağlı kalıba dökün ve 40 dakika pişirin.
  8. Kek pişerken sosumuzu da pişirelim.
  9. Malzemeleri ufak bir cezveye koyup karıştırarak kaynama noktasına getirelim.
  10. Kek pişince sosu hemen üstüne kaşıkla dökelim. Bekleyelim çeksin iyice. Sonra da.
Afiyet olsun 🌹 😊.

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Sosu için;
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  2. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek karıştıralım.
  4. Yağlanmış borcama döküp, önceden ısıtılmış 170° derece fırında pişmeye bırakalım.
  5. Sosu için tüm malzemeleri tencereye koyup karıştırarak pişirelim.
  6. Keki fırından çıkaralım ve 10 dakika sonra dilimleyip sosu dökelim.
  7. Sosu çekmesi için 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.
Afiyet olsun.

Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur (200 mg bardak ölçüm)
  • 250 gram mantar
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz(isteğe göre baharat kullanabilirsiniz. ben baharat kullanmadım.)

Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Bulgur, mantar ve biberler yıkanır.
  2.  Tavaya yağ konulur ve doğranan soğan ilave edilir. 3 dakika soğanlar kavrulur.
  3. Doğranan mantar ve biberler de ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
  4.  Kavrulan soğan, mantar ve biberlerden sonra tavaya bulgur eklenerek 5 dakika daha kavrulur.
  5. Tuzu ve isteğe bağlı baharatlar eklenir.
  6. Son olarak üstünü aşacak şekilde göz kararı kaynamış su konur.
  7. Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun.

Tepsi Kumpir Tarifi

Tepsi Kumpir Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • Serçe parmağı genişliğinde kaşar peynir
  • 7-8 tane sosis
  • Bi küçük kase mısır
  • 10-15 zeytin
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 – 1, 5 su bardağı garnitür
  • Tuz, pul biber, toz kırmızı biber
  • Ketçap
  • Mayonez

Tepsi Kumpir Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler güzelce yıkanıp tencerede haşlanır.
  2. Haşlanan patatesler soyulur ve derin bir kapta püre haline getirilir.
  3. Sıcağı geçmeden içine 1-2 yemek kaşığı tereyağı ve küçük rendelenmiş kaşar peynirleri eklenip iyice birbirine geçip eriyene kadar karıştırılır. (küçük rendelerseniz daha kolay erir ve belli olmaz)
  4. Daha sonra bu patatesli harç borcama dökülür ve borcama yayılır. (eğer patatesin kalın kalın durmasını istiyorsanız küçük bir borcama ince durmasını istiyorsanız geniş bir borcama dökerek boyutunu ayarlayabilirsiniz)
  5. Küçük bir tavada yağda salça kavurup suyla kıvam verilir ve içine baharatları ve doğranmış sosisler atılıp ateşte biraz pişirilir. (salça yerine ketçap da kullanabilirsiniz)
  6. Sosisli karışım borcama yaydığınız patatesin üzerine dökülür ve dağıtılır. Üstüne mısır, turşu, zeytin, garnitür de dökülür ve biraz tuz serpiştirilir.
  7. En üste bi kat rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve 170 derece fırında 25-30 dakika üstteki kaşarlar eriyene kadar pişirilir. (üstüne dökeceğiniz kaşar peynirlerini büyük rendeyle rendelerseniz kaşarlar eridiğinde katman oluşturur ama küçük rendelerseniz daha çabuk erir ve katman şeklinde kalmaz buda sizin damak zevkinize bağlı bir şey kızarmış kaşar seviyorsanız büyük rendelemenizde fayda var)
Piştikten sonra boyutunu kendiniz ayarlayarak kesip sıcakken servis etmenizi öneririm.
Afiyet olsun 😋.

Kabaklı Avokadolu Mini Omletlerim Tarifi

Kabaklı Avokadolu Mini Omletlerim Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet olgunlaşmamış avokado
  • 4 adet doğal yumurta
  • 2 çorba kaşığı lor peynir
  • Baharatlar;
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı  zerdeçal,
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı  kişniş
  • Yarım çay kaşığı kaya tuzu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kabaklı Avokadolu Mini Omletlerim Tarifi Yapılışı

  1. 👉🏻Kabağı rendenin kalın tarafı ile rendeledim).
  2. 👉🏻4 adet küçük doğal yumurta.
  3. 👉🏻İki çorba kaşığı lor peynir.
  4. 👉🏻1 adet olgunlaşmış avokado (çatal ile ezininiz).
  5. 👉🏻Kaya tuzu, baharat (karabiber, zerdeçal, kimyon, kişniş).
  6. 👉🏻👉🏻Malzemeler kasede güzelce karıştırınız.
  7. Tavaya çok az yağ koyup, kaşık ile aralıklı koyup önlü arkalı pişiriniz.
👉🏻👉🏻👉🏻not :çevirirken biraz dikkatli çeviriniz.
Kısık ateşte pişirip, içinin pişmesini sağlayınız.
👉🏻15 adet adet 👍🏻.

Kışlık Acılı Ezme Tarifi

Kışlık Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 g yeşil biber (400 g lık paketten 2 adet)
  • 1.6 kg kapya biber (400 g lık paketten 4 adet)
  • 1.5 kg domates
  • 1/4 (çeyrek) veya yarım  demet maydanoz isteğe bağlı
  • 200 g şili biber (yarım paket)
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı pul biber

Kışlık Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tüm malzemeleri yıkıyoruz ve biberlerin çekirdeklerini temizliyoruz.
  2. Ardından hepsini mutfak robotundan geçiriyoruz ve büyük tencereye alıyor ve 1 saat kapağı açık şekilde kaynatıyoruz.
  3. Daha sonra sıvı yağ ve tuz u ekleyip tadına bakıyoruz eğer acısı az geldiyse pul biber eklemesini şimdi yapın ve tekrar 1 saat kadar devam kaynatın.
  4. Tencere de seviyesi 3/4 olmuş olması gerekiyor.
  5. Şimdi kapaklarını kaynattığınız kavanozlara doldurup ters kapatın ve soğumasını bekleyin.
  6. Sirke eklemeye gerek olmuyor ama içiniz rahat edecekse ekleme yapın.
  7. Domateslerin kabuklarını soymaya da gerek kalmıyor.
Yapacak olanlara afiyet olsun 😋.

Çok Lezzetli Sade Kekim Tarifi

Çok Lezzetli Sade Kekim Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı susam

Çok Lezzetli Sade Kekim Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtaları 7 dakika bembeyaz olana kadar çırpalım.
  2. Ardından diğer sıvıları katıp üstüne un ve diğer malzemeleri ekleyerek güzelce 2 dakika çırpıyoruz 180 derece de pişiriyoruz.


Afiyet olsun.

Güveçte Köfte Tarifi

Güveçte Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 paket köfte harcı ( ben işin kolayına kaçıp knorr köfte harcı kullanıyorum )
  • 1 soğan
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı domates sos
  • İstenilen baharatlar

Güveçte Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Soğanlar yahni soğanı gibi kesilir güveç kabının altına konur.
  2. Üzerine kapya biber yine ince ince kesilir yeşil biber kesilir konur.
  3. Misket köfte hazırlanır üzerine ve onunda üzerine iki dilim domates ve güveç kabına azıcık yağ ve domates sosu da eklenip 180 derecelik fırına verilir.
  4. Fırın tepsisine biraz su ilave edilir fırına verilmeden önce.
Afiyet olsun..

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram tereyağı yada margarin

Süt Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle margarinimizi tencereye alıp eriyince üzerine bir su bardağı unumuzu ekliyoruz.
  2. Unumuzu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Üzerine 5 su bardağı sütü ve 1 su bardağı toz şekeri ekliyoruz ve topaklanmaması için kaynayıncaya dek karıştırıyoruz.
  4. 3-4 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp güveç kaplarımıza koyuyoruz.
  5. Önceden 200 dereceden ısıttığımız fırında 15 dakika üzerileri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hindistan Cevizi Makaron (Kokoş Makaron) Tarifi

Hindistan Cevizi Makaron (Kokoş Makaron) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta beyazı
  • 1 çimdik tuz
  • 50 gram pudra şekeri
  • 100 gram toz şeker
  • 250 gram hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • Kağıt helva/yenilebilir kağıt (isteğe göre)

Hindistan Cevizi Makaron (Kokoş Makaron) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle beze yapar gibi yumurta aklarımızı 1 çimdik tuzla çırpıyoruz köpük köpük olana kadar, sonra da yavaş yavaş şekerleri ekliyoruz.
  2. Krem şanti kıvamında olana kadar çırptıktan sonra Hindistan cevizini ilave ediyoruz.
  3. Aslında vanilya isteğe göre, normal tariflerde yazmaz ama ben kullanıyorum çok hoş bir aroma yaratıyor, o vanilya da en son ilave edip tekrar çırpıyoruz iyice karışsın diye.
  4. Daha sonra yenilebilir kağıt bulabilirseniz onların üzerine, eğer bulamazsanız da tepsiye serdiğiniz yağlı kağıt üzerine 2’şer tatlı kaşığı olacak şekilde top top koyuyoruz.
  5. Açıkçası ben dağınık halini daha çok sevdiğim için düzeltmiyorum, ama siz şekil verebilirsiniz.
  6. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 10 dakika kadar kontrollü pişiriyoruz, renginin dönmesi lazım, eğer rengi dönmemişse ve hala çok beyazsa biraz daha durmasında fayda var.
  7. Kenarları ve uçları karamel rengine ulaşınca fırından alıp soğutuyoruz, hala yumuşak olacaktır ama soğuyunca sertleşiyor merak etmeyin :).
Afiyet olsun!.

Call of Duty 2020 ismi ve logosu sızdırıldı

Birçok oyuncunun merakla beklediği Call of Duty 2020 oyunu ile ilgili bazı iddialar ortay atılmıştı. Geçtiğimiz günlerde Doritos’un promosyon görselleri üzerinden Call of Duty 2020 ismi ve logosu sızdırıldı.

Call of Duty 2020 ismi ve logosu sızdırıldı

Geçtiğimiz aylarda sızdırdığı bilgiler ile tanınan Okami adlı Twitter kullanıcısı yeni Call of Duty oyunu ile ilgili bazı paylaşımlar yapmıştı. Bugün açıklanan bilgiler neticesinde yeni oyunun ismi Doritos promosyon görseli üzerinden sızdırıldı.
Call of Duty 2020 ismi ve logosu sızdırıldı
Call of Duty: Black Ops Cold War adıyla piyasaya çıkacak olan oyun birçok oyuncu tarafından merakla bekleniyor. Geçtiğimiz aylarda ortaya atılan iddialarda oyunun adının Call of Duty: Black Ops CIA olacağı söylenmişti.
Şirket tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sızıntıları ilk olarak TheGamingRevolution adlı YouTube içerik üreticisi yayınladı. Bazı kaynakların da benzer sızıntıları gündeme getirmesi dikkat çekti.
Call of Duty Black OPS Cold War
Doritos ile ortak hazırlanan, her oyuncuya günde 1 saat çift deneyim puanı kazanma imkanı sunan ve çift deneyim puanını 1 yıl boyunca kullanmayı sağlayan promosyon sayesinde oyuncular kendilerini daha hızlı bir şekilde geliştirebilecek.