Garnitürlü Hasanpaşa Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 1 yumurta
- Yarım kilo dana kıyma
- 1 soğan
- 1 su bardağı galeta unu
- Bir tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
İç harcı için;
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- Yarım çay bardağı haşlanmış havuç
Üzeri için;
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 2 dolu yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su(artırabilirsiniz)
Garnitürlü Hasanpaşa Köftesi Tarifi Yapılışı
- Önce patatesleri haşlamaya bırakıyoruz.
- Bu esnada köfteyi de kıyma, soğan rendesi, baharatlar, yumurta, galeta unuyla yoğurup dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
- Haşlanan patatesimizi püreye dönüştürmek için patatesleri ezip kaşar tereyağ ve tuz ilave ediyoruz. .
- Köftemizden avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp çanak şekli veriyoruz .
- Dilerseniz ortalarına su bardağı ile bastırıp kenarlarını düzleye bilirsiniz.
- Dilerseniz de baş parmağınızla ortada çukur oluşturup kenarları elinizde düzelterek de oluşturabilirsiniz
- Şekil verdiğimiz köftelere salçalı sosumuzu ilave edip köfteleri bu haliyle pişiriyoruz 180 derece fırında.
- Pişince çıkarıp içlerine(çukur kısımlara)bezelye, havuç karışımı dolduruyor .
- Üzerilerini püre ile kapatıyoruz bu şekilde tekrar fırına veriyoruz.
- 10 dakika sonra çıkarıp üzerine kaşar rendeleyip yeniden fırına veriyoruz .
- Kaşarlar kızarınca yemeğimiz hazır.