20 Ağustos 2020 Perşembe

Garnitürlü Hasanpaşa Köftesi Tarifi

 

Garnitürlü Hasanpaşa Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 1 yumurta
  • Yarım kilo dana kıyma
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı  pul biber
  • 1 çay kaşığı  kimyon

İç harcı için;

  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım çay bardağı haşlanmış havuç

Üzeri için;

  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su(artırabilirsiniz)

Garnitürlü Hasanpaşa Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Önce patatesleri haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Bu esnada köfteyi de kıyma, soğan rendesi, baharatlar, yumurta, galeta unuyla yoğurup dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
  3. Haşlanan patatesimizi püreye dönüştürmek için patatesleri ezip kaşar tereyağ ve tuz ilave ediyoruz. .
  4. Köftemizden avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp çanak şekli veriyoruz .
  5. Dilerseniz ortalarına su bardağı ile bastırıp kenarlarını düzleye bilirsiniz.
  6. Dilerseniz de baş parmağınızla ortada çukur oluşturup kenarları elinizde düzelterek de oluşturabilirsiniz
  7. Şekil verdiğimiz köftelere salçalı sosumuzu ilave edip köfteleri bu haliyle pişiriyoruz 180 derece fırında.
  8. Pişince çıkarıp içlerine(çukur kısımlara)bezelye, havuç karışımı dolduruyor .
  9. Üzerilerini püre ile kapatıyoruz bu şekilde tekrar fırına veriyoruz.
  10. 10 dakika sonra çıkarıp üzerine kaşar rendeleyip yeniden fırına veriyoruz .
  11. Kaşarlar kızarınca yemeğimiz hazır.

Enfes Köy Çorbası Tarifi

 

Enfes Köy Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 er tutam nane, pul biber, tuz
  • 1, 5 litre su

Enfes Köy Çorbası Tarifi Yapılışı

Gerçekten tadına doyulmaz lezzet, mutlaka denemelisiniz😋

  1. Mercimeği tencereye alarak üzerini biraz fazla geçecek kadar su ile haşlayalım.
  2. Bu işlem mercimeğin kara suyunu alacak. 5 dakika kaynatmak yeterli.
  3. Haşlanan mercimeği süzerek yıkayalım. Yine bir tencereye sıvı yağ ve salçayı alarak kavuralım.
  4. Kavrulan salçaya baharatları ekleyip yakalım. Daha sonra mercimek, yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyelim.
  5. Bir iki karıştırarak suyu ilave edelim. Kaynayınca ocağın altını kısarak kısık ateşte pişirelim.
  6. Özleşleşen çorbamız servise hazır.Not: Bulgur , pirinç suyu fazla çektiği için çorba susuz kalabilir , öyle olursa kaynar su ekleyerek açma işlemi yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun😋

Fırında Sebze Şöleni Tarifi

 

Fırında Sebze Şöleni Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 5-6 adet sivri biber
  • Zeytinyağı ve tuz

Fırında Sebze Şöleni Tarifi Yapılışı

Fırında pişen yemekler ekstra lezzetli ve güzel oluyor😋sebzeleri bu şekilde yapıp üzerine sos ya da sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Böyle sade bile muhteşem lezzetliydi😋.

  1. Bütün sebzeleri temizleyip doğruyoruz.
  2. Yağını ve tuzunu da katıp karıştırıyoruz.
  3. Borcama alıp önceden ısıttığımız 225 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Ara sıra sebzeleri yıpratmadan karıştıralım ki her tarafı eşit bir şekilde kızarsın😋Afiyetler olsun, hayırlı cumalar🌹♥️🌹.

Profiterol (Denemedim Demeyin Hemen Yapın Şiddetle Tavsiye Ediyorum) Tarifi

 

Profiterol (Denemedim Demeyin Hemen Yapın Şiddetle Tavsiye Ediyorum) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 4 yumurta

Kreması için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 subardağı süt

Üzeri için ;

  • Hazır çikolata sosu (2 su bardağı süt ile )

Profiterol (Denemedim Demeyin Hemen Yapın Şiddetle Tavsiye Ediyorum) Tarifi Yapılışı

  1. Orta boy bir tencerede 125 gram margarini 1 su bardağı su ile eritelim.
  2. Kaynamaya başladığı zaman içine 1 su bardağı unu atıp hamur kıvamını alana kadar ocakta pişirelim (Cıvık bir hamur oluyor)
  3. Hamurumuz olduktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım (İyice soğuması lazım yoksa yumurta koyduğumuzda yumurtalar içinde pişer )
  4. Hamurumuz soğurken biz kremamızı yapalım vanilya hariç tüm krema malzemelerini orta boy bir tencerede çırpıcı yardımıyla karıştıralım krema kaynadıktan ve göz göz olduktan sonra vanilyayı dökelim 1-2 dk daha karıştırıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  5. Soğuyan hamurumuzun içine 4 yumurtayı teker teker kırıp çırpalım (Bir tanesini kırıp çarpılmalı teker teker bu çok önemli ) yumurtaları iyice yedirdikten sonra ister sıkma torbasıyla ister iki tane çay kaşığı yardımıyla küçük küçük bezeler yapıp fırın tepsisine dizelim aralarında biraz aralık bırakalım çünkü kabaracaktır.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pembeleşinceye kadar pişirelim ilk 20 dakikadan sonra bir tane alıp içi pişmişmi diye kesip bakabilirsiniz.
  7. Profiterol hamurlarımız fırından çıktıktan sonra biraz soğumaya bırakalım soğuduktan sonra ister tatlı kaşığı ile ister sıkma torbasıyla(Pek fark etmiyor) dolduralım hepsini.
  8. Orijinal tarifinde benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ile yapılıyor ancak herkesin evinde her zaman bulunmuyor çoğunlukla o yüzden hazır çikolata sosu da gayet güzel oluyor.
  9. Hazır çikolata sosu da hazır olduktan sonra içi doldurulmuş profiterollerimizi sunum tabağımıza alalım ve üstüne çikolata sosumuzu dökelim.
  10. İster sıcak sıcak ister soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi vb. ne isterseniz dökerek sunum edebilirsiniz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Kışlık Taze Fasülye Konservesi Tarifi

 

Kışlık Taze Fasülye Konservesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir kilo domates
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 7 adet sivri biber tuz

Kışlık Taze Fasülye Konservesi Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba domatesler küp küp doğrayın.
  2. Fasulyeleri ayıklayıp kulçıklarından ayırıp ortadan ikiye bölün biberleri de normal yemeklik doğrayıp fasulyeler ile beraber tencereye koyun.
  3. Doğradığınız domatesleri üzerine ekleyip biraz tuz ekleyip kaynatmaya bırakın.
  4. Kaynamaya başlayan fasulyelerimizi 15 dakika kaynatıp altını kapatın.
  5. Daha sıcakken bir litrelik kavanozlara koyup kapağını kapatıp ters çevirip soğumaya bırakın serin bir yerde muhafaza edin.
  6. Kışın kasım ayından itibaren tüketebilirsiniz şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun 

Kışlık Taze Domates Sosu Tarifi

 

Kışlık Taze Domates Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • Domates
  • Tuz

Not:Miktarı isteğe bağlı

Kışlık Taze Domates Sosu Tarifi Yapılışı

  1. Yaklaşık 30 kilo domates ile yaptım siz kendi kişi sayınıza göre yapabilirsiniz.
  2. Öncelikle domatesleri yıkadım bir kısmını yemeklik doğradım bir kısmını da rendeleyip tencereye koydum.
  3. Üzerine bir yemek kaşığı kadar tuz ekleyip kaynamaya bıraktım.
  4. Kaynama gelince de 10 dakika kaynatıp altını kapattım.
  5. Daha sıcakken bir litrelik kavanozlarıma doldurup kapaklarını kapatıp ters çevirip soğumaya bıraktım.
  6. Serin bir yerde havalar soğuyunca açıp istediğiniz yemekle tüketebilirsiniz.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun.

Kızılcık Marmelatı Ve Şurubu Tarifi

 

Kızılcık Marmelatı Ve Şurubu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kızilcık
  • 2 buçuk su bardağı toz şeker(Klasik su bardağı)
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Kızılcık Marmelatı Ve Şurubu Tarifi Yapılışı

  1. Kızılcıkların ince saplarını temizleyerek yıkıyoruz ve tenceremize alıyoruz.
  2. 30 dakika normal ateşte pişiriyoruz. Yumuşayan kızılcıklarımızı ince delikli süzgecimize döküyoruz ve çekirdeklerinden ayrılana kadar ovalıyoruz.
  3. Süzgeçten geçirdiğimiz kızılcıklara toz şekerimizi katip 10 dakika kaynatıyoruz. Üzerinde köpürmeler olacaktır bir kaşık yardımıyla bu köpürcükleri alıyoruz.
  4. Bir püf noktası :) eğer marmelatın ve reçelin kıvamının berrak olmasını istiyorsanız kaynama bittikten sonra bu köpükleri kaşığınız yardımıyla toplamak gerekir.
  5. Daha sonra limon suyunu ekliyoruz eksi meyve olduğu için ben bir kaç damla limon suyu kullandım. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  6. Soğuduktan sonra servise hazır hale geliyor isterseniz marmelat olarak kullanın isterseniz bir su bardağına iki çorba kaşığı kızılcık marmelatını katarak sulandırın ve kızılcık şurubu olarak tüketin afiyet olsun!.

Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan(Rendelenecek)
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz, kimyon, toz kırmızı biber, pulbiber

Diğer Malzemeler;

  • 3 adet patlıcan
  • 5 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 3 adet kuru soğan
  • 5 adet sarımsak

Sosu İçin;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, pulbiber

Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftemizi bir güzel 15 dakika yoğuruyoruz.
  2. Daha sonrada patlıcanları halka halka doğruyoruz ve tuzlu suda biraz bekletip yıkıyoruz.
  3. Bir tepsiye patlıcan köfte şeklinde diziyoruz. Hepsini dizdikten sonra orta boşluğa biber, domates, soğan, sarımsakları koyuyoruz.
  4. Üzerine de sosunu ilave ediyoruz (Salçalı su) Önceden ısıtılmış fırının en altına sürüyoruz. Tabi önce tepsinin üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile örtüyoruz. Öyle fırına sürüyoruz.
  5. Yarım saat öyle piştikten sonra yağlı kağıdı alıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun çok hafif ve güzel bir yemek oluyor. 🤗

Kozalak Şurubu Tarifi

 

Kozalak Şurubu Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet yeşil kozalak
  • Yarım limon
  • 2 su bardağı şeker

Kozalak Şurubu Tarifi Yapılışı

  1. Kozalakları yıkayıp bir leğene şu doldurup 1 gece bekletiyoruz.
  2. Sonra tencereye kozalakları koyup 1-2 taşım kaynatıp suyunu döküyoruz ve bu işlemi 4 kez tekrar ediyoruz.
  3. 5. defada tencereyi su ile doldurup 1-2 dilim limon koyup suyunu çekene kadar kaynatıyoruz.
  4. Daha sonra kozalakları içinden çıkarıp yarım limon suyu ve şekeri ilave edip şerbet kıvamında koyulaşana kadar kaynatıyoruz.
  5. Şerbetimiz hazır, ben kullanılacak kadarını cam şişeye boşaltıp dolaba koydum ve bir kısmınıda kavanoza uyutma yaptım bozulmasın diye.

Afiyet şifa olsun.

Yumuşacık Baharatlı Tavuk Tarifi

 

Yumuşacık Baharatlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk but ızgara
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Yumuşacık Baharatlı Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri karıştırarak tavuk için marine sosu hazırlayın ve tavuğu bu sosta 4-5 saat dinlendirin.
  2. Dinlenen tavuğu dış kısmı tencereye gelecek şekilde iyice kızdırdığınız tencereye dizin, kapağını kapatın ve tencerenin altını tamamen kısın.
  3. Kısık ateşte tavuk kendi suyunu salıp çekene kadar (1-1. 5 saat sürüyor) pişirin.
  4. Suyunu çekince altını açın ve tavuğun diğer tarafını kızartın.
  5. Bekleme süresi biraz fazla görünse de beklemeye değer şekilde kokusuz, yumuşacık ve lezzetli bir tavuk oluyor.

Tavada Peynirli Börek Tarifi

 

Tavada Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet böreklik yufka
  • 400 gram beyaz peynir
  • Maydanoz
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 şişe soda

Tavada Peynirli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Maydanozları kıyıyoruz ve peynirle karıştırıp iç harcımızı hazırlıyoruz.
  2. Süt yumurta ve yağı karıştırıp böreğin sosunu hazırlıyoruz.
  3. Böreğimizi yapmak için tavaya yufkanın bir tanesini koyuyoruz ve sosumuzdan döküyoruz.
  4. Diğer yufkanın bir tanesi elimizle bölerek dağınık bir şekilde yarısını döşüyoruz .
  5. Sosumuzu döküyoruz ara ara ardından peynirli harcımızı yayıyoruz.
  6. Ve diğer kalan parçaları da sos ile kaplıyoruz.
  7. Kalan diğer bir yufkayı da üstüne kapatıyoruz.
  8. Kenarları yuvarlıyoruz ve kalan börek sosunu böreğin üstüne yayalım ve bir şişe soda dökelim böreğin üstüne.
  9. Ocağa koyalım kısık ateşde pişirelim.
  10. Altı kızarınca bir tepsi yardımı ile çevirin ve diğer tarafını da pişirin.

Afiyet olsun. ☺️☺️🥰🥰.

Helvalı Muhallebi Tarifi

 

Helvalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 125 gram tahin helvası
  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam

Helvalı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize tereyağımızı alıp eritelim.
  2. İçerisine unumuzu alıp, rengi ve kokusu değişene kadar kavuralım.
  3. Üzerine helvamızı alıp 5-6 dakika kadar karıştıralım sıvı hale gelecek üzerine sütümüzü ekleyip karıştıralım.
  4. Yoğunlaşıp ocaktan almaya yakın, 3 yemek kaşığı şekerimizi ve vanilyamızı ekleyip karıştıralım.
  5. Ocaktan alıp sunum kaplarına paylaştıralım oda ısısına gelene kadar bekletip buzdolabına alalım.
  6. 3-4 saat soğumasını bekleyip üzerine kavrulmuş susam ekleyerek sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Bebek Ev Yoğurdu Tarifi

 

Bebek Ev Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk kilo inek sütü
  • 1 kase yoğurt

Bebek Ev Yoğurdu Tarifi Yapılışı

  1. Sütü tencereye alıp kaynatıyoruz .
  2. Kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha kaynatıyoruz ve küçük kavanozlara koyup ılık olmasını bekliyoruz.
  3. Ilıdıktan sonra mayalayıp sofra bezine sarıp 1 gün bekletiyoruz. Sonra hazır.