Teremyağlı Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram teremyağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yumurta
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı teremyağ
- 6 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- 100 gram benmari eritilmiş sütlü ya da bitter çikolata isteğe bağlı
- Hindistan cevizi
Teremyağlı Ekler Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tencereye yumurta, teremyağ, vanilya hariç tüm malzemeleri alın hamuru için.
- Yumuşak bir hamur kıvamı almaya başlayınca margarini ve vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
- Soğuyunca teker teker yumurtaları ekleyip mikserle çırparak pürüzsüz bi hamur oluşturun.
- Sıcakken yaparsanız yumurtalarınız pişecektir.
- Daha sonra sokma torbasına aldığınız hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yatay ve baş parmak uzunluğunda şekiller vererek 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk içinde piştiler.
- Onlar pişerken bizde kremayı hazırlayalım.
- Vanilya ve margarin hariç tüm krema malzemelerini ocağa alalım kıvam alınca içine margarini ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakalım.
- Pişen ekleri ikiye kesip krema sıkıp üzerine benmari eritilmiş çikolatamıza batırıp dizelim.
- 2 saat buzdolabında bekletip soğuk servis yapabilirsiniz.
- Süslemek ve sunum sizin hayal gücünüze kalmış. 🤗 afiyetle kalın ❤.