1 Eylül 2020 Salı

Teremyağlı Ekler Tarifi

Teremyağlı Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 125 gram teremyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı teremyağ
  • 6 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
  • 100 gram benmari eritilmiş sütlü ya da bitter çikolata isteğe bağlı
  • Hindistan cevizi

Teremyağlı Ekler Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye yumurta, teremyağ, vanilya hariç tüm malzemeleri alın hamuru için.
  2. Yumuşak bir hamur kıvamı almaya başlayınca margarini ve vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
  3. Soğuyunca teker teker yumurtaları ekleyip mikserle çırparak pürüzsüz bi hamur oluşturun.
  4. Sıcakken yaparsanız yumurtalarınız pişecektir.
  5. Daha sonra sokma torbasına aldığınız hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yatay ve baş parmak uzunluğunda şekiller vererek 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk içinde piştiler.
  6. Onlar pişerken bizde kremayı hazırlayalım.
  7. Vanilya ve margarin hariç tüm krema malzemelerini ocağa alalım kıvam alınca içine margarini ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakalım.
  8. Pişen ekleri ikiye kesip krema sıkıp üzerine benmari eritilmiş çikolatamıza batırıp dizelim.
  9. 2 saat buzdolabında bekletip soğuk servis yapabilirsiniz.
  10. Süslemek ve sunum sizin hayal gücünüze kalmış. 🤗 afiyetle kalın ❤.

Yağlı Biber Turşusu Tarifi

Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı turşuluk tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 6- 7 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane

Yağlı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Biberler temizlenir yıkanır.
  2. 2 veya 3 parçaya bölünür.
  3. Tencereye zeytinyağı su sirke koyulup kaynayınca içine biberler atılır, tuz eklenir.
  4. Biraz karıştırıp içine 2 adet kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesi koyun.
  5. Sarımsakları doğrayın.
  6. Şekeri ilave edip rengi dönene kadar karıştırın.
  7. En son doğranmış maydanoz ve naneyi atıp ocağın altını kapatın.
  8. Hemen yenecekse soğuduktan sonra yenilebilir.
  9. Sonra yenilecekse kavanoza koyup kapağını kaynatıp kapatın ters çevirin soğuyunca ya kadar dursun. Afiyet olsun.

Kupta Tiramisu Tarifi

Kupta Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 1 fincan un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket kedi dili
Islatmak için;
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su veya süt
Üzeri için;
  • Kakao

Kupta Tiramisu Tarifi Yapılışı

  1. Sütü tencerede kısık ateşe alalım, daha sonra yumurta ve şekeri çırpıcı ile bir kaç dakika çırpalım.
  2. Tamamen karıştırdıktan sonra unu ekleyip karıştıralım.
  3. Ilıyan sütten bir kepçe alarak karışımı iyice karıştıralım ve ocaktaki kalan süte ekleyerek kaynatalım.
  4. Kaynadıktan sonra altını kapatıp ,vanilyayı ekleyerek mikserle soğuyana kadar ara ara karıştıralım.
  5. Soğuduktan sonra krem şanti ekleyip bir kaç dakika çırpıp labneyi de ekleyip bir kaç dakika daha çırpalım.
  6. Kedi dilini ıslatmak için başka bir kapta 2 su bardağı su ile kahveyi karıştıralım kedi dillerini bekletmeden batırıp çıkaralım yoksa eziliyor.
  7. Kulplara isteğe göre paylaştırabilirsiniz.
  8. Daha sonra buz dolabında bir gece bekleyerek servis edilebilir. Afiyet olsun 😘.

Teremyağlı Naneli Tavuklu Domates Çorbası Tarifi

Teremyağlı Naneli Tavuklu Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı teremyağ
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 bardak tavuk suyu (içine azıcık tavuk da didikleyebilirsiniz – ben öyle yaptım)
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Teremyağlı Naneli Tavuklu Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Domatesleri rondodan geçiriyoruz ardından süzgeçten de geçirip posasız güzel bi domates suyu elde ediyoruz.
  2. Sıvı teremyağı tencereye alıp unu ekliyoruz. 2 dakika kavuruyoruz.
  3. Salçayı ekleyip 3 dakika daha kavuruyoruz.
  4. Ardından elde ettiğimiz domates suyunu ekleyip karıştırarak 5 dakika kaynatıyoruz.
  5. Tavuk suyu ve suyu ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz ardından ocağın altını kısıp naneyi ve tuzu ekleyip 15 dakika daha kaynatıyoruz.
  6. Ve sonrasında çorbamız servise hazır.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😊.

Topalak Çorbası (Yöresel Tatlar Sevenler İçin,Efsane Bir Tarif) Tarifi

Topalak Çorbası (Yöresel Tatlar Sevenler İçin,Efsane Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
Çorbaya eklemek için:
  • 1 bardak nohut
  • Bir iki parça incik ya da bir kase kadar kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Nane

Topalak Çorbası (Yöresel Tatlar Sevenler İçin,Efsane Bir Tarif) Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz.
  2. İnce bulgur ve irmiği 2 su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz (su kaynar halde olmayacak ılık ile sıcak arası bir sıcaklıkta olması gerekiyor, yoksa bulgur çok şişer ve toparlayamazsınız).
  3. Islattığımız bulguru 10 dakika dinlendirdikten sonra sırasıyla tuz, biber salçası, kimyon, karabiber ekliyoruz ve biraz yoğuruyoruz.
  4. Unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz (yoğururken ara ara elimizi suya batırıp yoğurmaya devam edersek daha çabuk toparlarız hamurumuzu). Ben yaklaşık yarım saat yoğurdum.
  5. Hamurumuzdan küçük küçük parçalar alıp elinizle yuvarlayıp unladığımız tepsiye diziyoruz.
  6. Ayrı bir tencerede etimizi ve nohutu haşlıyoruz.
  7. Her şeyimizi hazırladıktan sonra çorbamızı sosunu hazırlıyoruz.
  8. Sıvıyağda salçaları kavuruyoruz ve nohutu ve etlerimiz ekliyoruz.
  9. Üzerine yeteri kadar su ve tuz ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz.
  10. Çorbamız kaynadıktan sonra yavaş yavaş elimizde yuvarladığımız topalakları ve nanesini ekliyoruz.
  11. 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Limonla servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Tahinli Fit Kurabiye Tarifi

Tahinli Fit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tahin
  • 1/2 (yarım) su bardağı tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı karbonat (silme)
  • 1 çay kaşığı tuz (silme)
  • 50-60 gram beyaz peynir
  • 3-4 yemek kaşığı kavrulmuş susam

Tahinli Fit Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak susamı küçük bir tavada kavurun.
  2. Diğer malzemeleri bir kaba alıp yoğurun.
  3. Küçük toplar yapıp elinizle yuvarlayın.
  4. Bardak ağzıyla şekil verin.
  5. Susama batırın.
  6. 180 derecede 20 dakika pişirin.
  7. Peyniriniz tuzluysa tuz miktarına dikkat ediniz.

Kozalak Mantı Tarifi

Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 150 gram kıyma et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Kırmızı toz biber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Kozalak Mantı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yufkalarımızı sigara böreği saracak gibi üçgen olarak keselim.
  2. Bir pipet yardımıyla boş olacak şekilde saralım. Daha sonra kızartalım.
  3. Ayrı bir tavada önce kıyma etimizi kavuralım üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip yemeklik doğradığınız soğan ve biberi ekleyelim.
  4. Onlarda kavrulunca üzerine domates rendesini, tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyip 5 dk kadar pişmeye bırakalım.
  5. Diğer yandan sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
  6. Servis etmek istediğiniz tabağa önce börekleri yerleştirin ortası boş kalsın oraya önce yoğurt sonra yapmış olduğumuz kıymalı harçtan dökelim.
  7. Maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyetle kalın ❤.

Teremyağlı Ali Nazik Kebabı Tarifi

Teremyağlı Ali Nazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Beğendisi için;
  • 3-4 adet orta boy patlıcan
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
Kıyması için;
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 3-4 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası(silme)
Üzerine gezdirmek için;
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Teremyağlı Ali Nazik Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı kavuracağımız tavanıza alıyoruz.
  2. Yemeklik doğranmış soğanla biraz kavuruyoruz.
  3. Sonrasında doğranmış yeşil biber ve biber salçasını ekleyip kavuruyoruz.
  4. Küp küp doğranmış domatesleri ekliyoruz.
  5. Domatesler su yunu salıp çekince tuz ve karabiberini ekliyoruz.
  6. Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyuyoruz ve küçük küpler şeklinde doğruyoruz.
  7. Diğer yandan süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlıyoruz.
  8. Bir tavaya aldığımız patlıcanları ılıtıyoruz.
  9. Ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırıyoruz.
  10. Tuz, karabiber ekliyoruz.
  11. Servis için beğendiyi servis tabağına alıyoruz.
  12. Üzerine sıcak kıymadan ekliyoruz.
  13. En son üzerine teremyağ ve pul biber kızdırıp, üzerine gezdiriyoruz.
  14. Domates ve yeşilbiberlerle süslüyoruz, (tercihe göre közlenmiş olabilir).

Ev Yapımı Sahlep Tarifi

Ev Yapımı Sahlep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 fincan ( büyük olanlardan)
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 fincan süt
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Tarçın

Ev Yapımı Sahlep Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kullanacağınız fincan ölçüsüyle 2 bardak süt koyun cezvenize.
  2. Üzerine nişasta ve şekeri ekleyin karıştırmaya başlayın.
  3. Kıvam almaya başlayınca vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
  4. Üzerine tarçın ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyetle kalın ❤.

Biberli Domates Turşusu Tarifi

Biberli Domates Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 kilo Bursa domates
  • Yarım kilo kıl biber
  • 1 su bardağı sirke
  • Yarım su bardağı yağ
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı bir baş sarımsak

Biberli Domates Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Domatesleri robottan geçiriyoruz.
  2. Dilerseniz elde de doğrayabilirsiniz yada rendeleyebilirsiniz.
  3. Tenceremize katıp ocağımıza alıyoruz.
  4. Domatesler pişene kadar biberlerimizi halka halka doğruyoruz.
  5. Yumuşayan domateslerimize biberlerimizi ekliyoruz.
  6. Daha sonra sirke ,yağ ve tuzumuzu ekliyoruz.
  7. 15 dk daha kaynatıyoruz.
  8. Eğer sarımsak ekleyeceksek doğranmış sarımsaklarımızı da ekleyip 10 dk daha kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz.
  9. Daha sonra kavanozlarımıza pay edip ağızlarını sıkıca kapatıyoruz.
  10. Kışlık sosumuz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun❤️.

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 subardağı buğday
  • 1.5 su bardağı nohut
  • 1,5 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı kuru incir(doğranmış)
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kayısı (doğranmış
  • Yarım su bardağı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı badem
  • 1 tane orta boy elma
  • 1 tane portakalın kabuğu (doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı gül suyu
  • 3-4 tane karanfil
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 3 su bardağı şeker
Süslemesi için;
  • Toz antep fıstığı
  • Toz badem
  • Nar
  • Hindistan cevizi
  • Kuru kayısı

Aşure Tarifi Yapılışı

  1. Buğdayı nohut ve fasülyeyi akşamdan sıcak suyla ıslatıp 15 dakika haşladım.
  2. Büyük tencereye buğdayı ,nohutu ,fasülyeyi atıp üzerini 3 parmak geçecek şekilde su koydum ,10 dakika kaynattım.
  3. Sonra üzümü, kayısı ,kuş üzümünü, fındık ,bademi şekeri atıp karıştırdım.
  4. 10 dakika daha kaynadıktan sonra gül suyunu ,karanfili, tarçını ,atıp biraz daha kaynattım.
  5. Elma ve portakal kabuğunuda attım .10 dk daha kaynattım.
  6. En son inciri attım ve 1 su bardağı sütü de koyup 10 dk daha kaynatıp ocaktan alıp kaselere koydum.
  7. Süslemesini istediğiniz gibi yapabilirsiniz afiyet olsun👍.

Karamelli Ve Bitterli Puding Tarifi

Karamelli Ve Bitterli Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket bitter çikolata veya 1 çay bardağı bitter damla çikolata

Karamelli Ve Bitterli Puding Tarifi Yapılışı

  1. Süt ,nişasta ve vanilya ayrı bir kapta karıştırılır.
  2. Bir tencerede şeker erimeye bırakılır (dikkatli olun yanmasın).
  3. Eriyince kremayı ekleyip hızlı hızlı karıştırın, pürüzsüz kıvam alınca sütlü karışıma ekleyin.
  4. Muhallebi kıvamına gelince kupların yarısını doldurun, kalan muhallebinin üzerine bitter çikolata ekleyip karıştırın ve kuplara paylaştırın.
  5. Üzerini süsleyip, buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun 😋.

Yoğurtlu Salça Soslu Fellah Köftesi Tarifi

Yoğurtlu Salça Soslu Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Kaynar su
Sosu için;
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kase yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak

Yoğurtlu Salça Soslu Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Bulgur ve irmik bir kapta kaynar suyla ıslatılır (kısır ıslatır gibi miktarda su ile), ağzı kapalı 10 dk bekletilir.
  2. Malzemeler şişince un ve tuz ilave edilip yoğurulur, yoğururken yanınızda sıcak su bulundurun. Gerektiğinde elinizi suya batırıp yoğurmaya devam edersiniz.
  3. Yoğurulan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler elde edelim.
  4. Bir yandan da tencerede kaynamakta olan tuzlu suya köfteleri atıp 15 dk haşlıyoruz.
  5. Kevgir yardımıyla köfteleri servis tabağına alalım.
  6. Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim.
  7. Tavada yağımızı kızartıp salçayı ilave edelim, kavrulan salçanın üzerine baharatı da atıp ocağı kapatalım.
  8. Yoğurtlanan köftelerin üzerine salçalı sosumuzu da döküp servis edelim.
  9. Bu arada köfteleri yedikten sonra da kalan yağlı sarımsaklı salçalı sosa ekmeğinizi bandırıp yemeyi unutmayın, en tatlı kısmı burası😊.
Afiyet olsun 🙂.