2 Eylül 2020 Çarşamba

Köz Biberli Mantar Salatası Tarifi

Köz Biberli Mantar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 3 tane kırmızı kapya biber (közlenmiş)
  • Küçük bir kase mısır
  • 10 tane biberli zeytin
  • 3-4 tane kornişon turşu
  • 1 tutam dereotu
Sosu İçin;
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Nar ekşisi
  • Tuz

Köz Biberli Mantar Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları doğrayıp, yarım limon sıkılmış suda haşlayın.
  2. Biberleri közleyin ve soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  3. Kornişon, turşu ve zeytinleri de doğrayın.
  4. Dereotunu ve mısırı ekleyip, sos malzemelerini ilave edip karıştırın. Nefisss 👌😋 salatamız hazır.
Afiyet olsun.

Teremyağlı Etli Nohutlu Bamya Tarifi

Teremyağlı Etli Nohutlu Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze ayıklanmış bamya
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kase kadar çok küçük doğranmış kırmızı et
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet domates
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • Yeteri kadar tuz

Teremyağlı Etli Nohutlu Bamya Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 1 yemek kaşığı teremyağ ve zeytin yağı koyun.
  2. Soğanı doğrayıp çok küçük doğranmış etle birlikte iyice kavurun.
  3. Salçayı ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin.
  4. Ardından bamyayı da ekleyin 2-3 dakika kavurun.
  5. Sonra üzerine yeteri kadar kaynar su ekleyin. Çok olmasın ama.
  6. Tuzunu ve limon tuzunu ekleyin.
  7. Tadına bakarak ekşisini nasıl seviyorsanız ayarlayın.
  8. Orta ateşte pişmeye bırakın.
  9. Suyu bamyadan az olduğu zaman nohudunu ekleyin.
  10. 2-3 dakika daha kaynatın. Çok sulu çokta susuz olmasın.
  11. Ocaktan alın ve servise hazır. Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket fırın makarna
  • Kaşar rendesi
  • Peynir
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarna tuzlu suda haşlanırken küçük bir kapta Beşamel sos hazırlanır.
  2. Un yağda pembeleşene kadar kavrulur.
  3. Süt ve tuz eklenerek kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.
  4. Süzülen makarna beşamel sos ve peynir karıştırma kabına alınarak karıştırılır.
  5. Yağlanmış fırın kabına konulup üzerine kaşar rendesi serpilir.
  6. 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun :)

Parmak Yedirten Şahane Çöp Şişler Tarifi

Parmak Yedirten Şahane Çöp Şişler Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 parça tavuk bonfile
Sosu için :
  • 1 şişe maden suyu ( soda )
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2. 5 -3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Etleri takmak için :
  • Çöp şiş
Şişleri bulamak için :
  • Galeta unu
Kızartmak için :
  • Sıvı yağ

Parmak Yedirten Şahane Çöp Şişler Tarifi Yapılışı

Merhabalar, bugün akşam yemeğine tavada yaptığım çöp şiş tavukları mutlaka denemelisiniz, çook beğenildi 😉
  1. Bir paket tavuk bonfileyi önceden alıp buzluğa atmıştım. Önceden bunu çıkardım buzu tam çözülmeden dilim dilim kıydım. (resimdeki gibi ). İnce şekilde doğradığımız bu tavukları bir kabın içine alalım.
  2. Sosu için : 1 maden suyunu açalım. İçine yarım su bardağı süt koyalım. 1 yumurtayı kıralım. İçine unu, baharatları tuzunu koyup iyice çırpalım. Sosumuz hazır 😉
  3. Şimdi bu sosu doğradığımız tavuğun üstüne dökelim. Güzelce karıştıralım her yerine geçsin sos. Bunun üstünü kapatıp, 1 saat dinlendirelim. 😊
  4. Dinlenen tavukları süzgece alalım ve kaşıkla karıştırıp kalan suyunun süzülmesini sağlayalım.
  5. Bir tabağa galeta unu koyup hazırlayalım. Çöp şişleri alıp ortadan ikiye kıralım.
  6. Suyu süzülen tavukları teker teker alıp çöp şişi tavuğun bir altından bir üstünden zikzak çizer gibi geçirmek suretiyle şişlere takalım.
  7. Tavaya ayçiçek yağını koyup kızdıralım. Bu çöp şişleri önlü arkalı şişle birlikte galeta ununa bulayıp tavada arkalı önlü kızartalım.
  8. Kızaran tavukları havlu kağıdın üstüne alalım. Biz 6 kişi bol bol yedik. ;)) hem çok kolay hem çoook lezzetli, ;))
Servis önerisi👉şişleri naneli yoğurda batırıp yiyiniz.
Afiyetler olsun 😊

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 litre sıcak su
  • 2 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet sivri biber ( isteğe göre)
  • Tuz, karabiber, pul biber, nane
  • 1,5 yemek kaşığı salça

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağı koyuyoruz ısıtıyoruz, soğanları küp küp doğruyoruz tencereye alıyoruz.
  2. Patatesi, havucu, sivri biberi doğrayıp ilave ediyoruz, salçasını ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Mercimekleri yıkayıp tencereye ilave edip,  karıştırıyoruz.
  4. Sıcak suyu ilave edip karıştırıyoruz, tuzunu ilave ediyoruz.
  5. Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz, 15 dk kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  6. Altını kısıp 5 dk kadar kaynatıyoruz.
  7. Mercimekler eridiğinde kapağını kapatıp altını da kapatıp demlendiriyoruz.
  8. Çorbayı robottan geçirip üzerine pul biber ve naneyi 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yakarak çorbanın üzerine gezdiriyoruz.
Servis edebilirsiniz afiyet olsun hepimize 

Tavuk Köftesi Tarifi

Tavuk Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg tavuk kıyması
  • 1 küçük boy yumurta
  • 1 soğan
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Yulaf kepeği veya karışımı
  • Bir tutam maydanoz

Tavuk Köftesi Tarifi Yapılışı

Merhabalar herkese,
  1. Köftemizi yapmak için önce kıymayı derin bir kaba alıp baharatlar, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş suyu sıkılmış soğan ile karıştırıyoruz.
  2. Elde edilen karışıma köfte kıvamına gelene kadar azar azar kepek ekliyoruz.
  3. Harcımız hazır olduğunda dolapta bir yarım saat dinlendirip ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekil veriyoruz.
  4. Granit tavada, ızgarada veya fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Terbiyeli Tavuk Pirzola Tarifi

Terbiyeli Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kemiksiz tavuk pirzola
  • 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 silme tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı isot

Terbiyeli Tavuk Pirzola Tarifi Yapılışı

  1. Pirzolaları yıkayıp suyunu süzdürün .
  2. Ardından derin bir kap içerisine bütün sos malzemelerini ekleyip çırpın.
  3. Pirzolaları sosun içerisine ilave edip sosu her tarafına bulayın .
  4. Üzerini streçleyip 1 gece buzdolabında dinlendirin.
  5. Ertesi gün yapacağınız zaman döküm tavada yaparsanız çok daha lezzetli olur.
  6. Izgara et yapmışsınız gibi olur.
  7. Tavayı ısıtalım, 2 ila 3 kaşık zeytinyağı ekleyip kızgın yağın içerisine etleri dizelim.
  8. Etlerin bir tarafı piştikten sonra çevirelim arka tarafıda iyice kızarınca servis tabağına alalım .
  9. Yanında ekstra domates biberde pişirebilirsiniz çok lezzetli oluyor yapan herkesin şimdiden ellerine sağlık👍🤗💙.

Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 buçuk su bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demek yeşil soğan
  • Yarım demek maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon ,karabiber ,pul biber
  • Tuz sıvıyağ

Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Mercimekleri bir tencereye alın .
  2. Üzerine 3 ila 3 buçuk su bardağı su ekleyin tamamen suyunu çekince bulguru içerisine döküp yarım saat dinlendirin.
  3. Yeşil soğan ve maydanozu ince ince kıyıp bir kenarda bekletin.
  4. Tavaya yeterince sıvıyağ ekleyip, 1 tane kuru soğanı minik minik doğrayın .
  5. Kızaran yağın içerisine ekleyip kızartın .
  6. Kızaran soğanların üzerine salçalarıda ekleyip bir kaç dakika daha kızartın.
  7. Ardından bulguru geniş  bir kaba alıp karıştırın üzerine salçayı ekleyip baharatlarını dökün, iyice bir birine yedirin .
  8. Son olarak yeşilliklerini ilave edip karıştırın elinizle sıkıp şekil verin servis tabağına dizip sıcak sıcak servis yapın afiyet olsun😋🤗💜.

Yeşil Mercimekli Göbek Marul Salatası Tarifi

Yeşil Mercimekli Göbek Marul Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım göbek marul(diğer adıyla atom)
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 7-8 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 kase kornişon turşu
  • 1 su bardağı mısır
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Tuz
  • Yarım demet dereotu

Yeşil Mercimekli Göbek Marul Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurt, mayonezi ve sarımsağı güzelce karıştıralım.
  2. Doğranmış yarım göbek marulun üzerine yeşil mercimeği ve  yoğurtlu karışımını ekleyelim.
  3. Üzerine doğranmış kornişon turşu, doğranmış dereotu ve kırmızı biberi, mısırı, tuzu ekleyelim.
  4. Güzelce karıştıralım.
  5. Üzerine isterseniz zeytinyağı ve tozbiber ve cevizi hafif ocakta karıştırıp üstüne dökebilirsiniz ayrı bir lezzet katıyor ama bu şekilde de gayet güzel oldu deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Teremyağlı Tavuk Göğsü Tarifi

Teremyağlı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram teremyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • Vanilya
Üzeri için;
  • Çikolata sosu
  • Ceviziçi

Teremyağlı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Önce yağı eritiyoruz sonra unu ilave edip kavuruyoruz.
  2. Un kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Süt ve şekeri ilave ediyoruz koyu bi kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  4. Kaynayınca altını kapatıp vanilyayı ilave edip 5 dakika mikserle karıştırıyoruz.
  5. Üzerine sosu ve ceviz içi ile süslüyoruz.
  6. Soğumaya bırakıyoruz soğuduktan sonra 2-3 saat buz dolabında bekletiyoruz.

Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi

Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı arpa şehriye veya tel şehriye
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı (tuzsuz)
  • 5 su bardağı su

Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle domatesimizi rendeliyoruz ve tenceremizin içine 1/2 yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz.
  2. Domates kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Daha sonra bir diş sarımsak ilave edip yine kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  4. Kokusu çıkınca bir çay bardağı arpa şehriye ilave edip üzerine gelecek şekilde su ilave ediyoruz.
  5. İsteğe göre daha sulu veya daha pilav gibi olması için suyu arttırıp azaltabilirsiniz. Ben biraz pilav gibi olmasını tercih ediyorum.
  6. Azıcık da tuz ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Bir kaç dakika sonra iyice şehriye yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Bebişinize afiyet olsun 🥰

Nefis Kavurmalı Diyarbakır Dolması Tarifi

Nefis Kavurmalı Diyarbakır Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 9 adet dolmalık biber
  • 3 adet cin biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet kabak
  • 4 çorba kaşığı sumak(önceden kaynar su içinde bekletilir
İçi için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 2-3 dal taze nane
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 400 gram kavurma (miktar isteğe bağlı)
  • 1 baş soğan

Nefis Kavurmalı Diyarbakır Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar kesilip içleri oyulur, aynı şekilde diğer malzemelerimizin içlerini de temizleriz.
  2. İçini oyduğumuz domateslerin içlerini de iç harca ekleriz.
  3. Kuru soğan, maydanoz, domatesin içi, kavurma, cin biberler doğranır.
  4. Doğradığımız malzemelerin üzerine yağ, tuz ve pul biberimizi, yıkadığımız pirinçi de ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  5. Oyduğumuz patlıcan, biber vs içerisini iç malzememiz ile dolduruyoruz.
  6. Görseldeki gibi iç içe geçirip tencereye döşüyoruz.
  7. Üzerine dolma taşı yoksa da benim gibi cam bir düz tabak kapatın.
  8. Tabağımızın üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı zeytin yağı döküyoruz.
  9. Ayrı bir yerde kaynatmış olduğumuz 2 ölçü suyu tabağın üzerinden tencereye döküyoruz.
  10. Ateşe bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıyoruz.
  11. 20 dk kaynadıktan sonra sumak suyunu döküyoruz ve 25 dk daha kaynatıyoruz.
Afiyet olsun🥰.

Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi

Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy domatesin yarısı (kabukları soyulmuş)
  • 1 tatlı kaşığı tel sehriye
  • 1 çay kaşığı zeytin yağı
  • Su (varsa et yada tavuk suyu)

Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Domates ve yağ ağır ateşte piştikten sonra üzerine su ilave edip kaynatalım.
  2. Kaynadıktan sonra üzerine tel şehriyeyi ekleyelim şehriyeler pişene kadar kısık ateşte pişirin.