4 Eylül 2020 Cuma

Protein Tozu Tarifi

Protein Tozu Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gram fıstık
  • 50 gram badem
  • 50 gram soya fasulyesi
  • 50 gram kabak çekirdeği içi
  • 50 gram yulaf
  • 50 gram süt tozu
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu

Protein Tozu Tarifi Yapılışı

  1. Fıstık, kabak çekirdeği içi, badem, yulaf ve soya fasulyesini tavada 2 dakika kavurun.
  2. Blenderda toz haline getirin.
  3. Süt tozunu ekleyin. Karışım hazır.
İsterseniz meyve salatası yapıp içine döküp yada ev yapımı milkshake yapıp içine koyup tüketebilirsiniz.
Not: günlük protein ihtiyacımızın % 10 unu karsılıyor.

Barbunya Pilaki (Zeytinyağlı Barbunya) Tarifi

Barbunya Pilaki (Zeytinyağlı Barbunya) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze barbunya ( yazdan dondurucuya koyulanda olur)
  • 3-4 adet domates veya konserve domates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 2 su bardağı su

Barbunya Pilaki (Zeytinyağlı Barbunya) Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağında yarım ay şeklinde doğradığımız havucu kavuruyoruz .
  2. Daha sonra doğradığımız soğanları ilave edip soğanlara ölene kadar kavurun.
  3. Domates ve salçayı ekliyoruz .
  4. Daha sonra barbunyaları koyup tuz ve şekeri ekleyip 2 su bardağı suyunu koyup tencerenin ağzı kapalı şekilde 1 saat pişiriyoruz afiyet olsun.

Şalgamlı Kuskus Salatası Tarifi

Şalgamlı Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuskus
  • 3 su bardağı şalgam
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 5-6 adet taze soğan
  • 8-10 adet kornişon turşu
  • 1 su bardağı kutu mısır
Sosu için;
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • Tuz

Şalgamlı Kuskus Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye şalgam, su ve kuskusu ekleyip pişirelim.
  2. Kuskus piştikten sonra karıştırma kabına alıp soğumaya bırakalım.
  3. Kalan tüm malzemeyi doğrayalım.
  4. Soğumuş kuskusa hepsini ekleyip karıştıralım.
  5. Sosu kendi damak zevkinize göre miktarını ayarlayıp kuskus salatasına ilave edip karıştırıp, servis tabağına alalım. Afiyet olsun 😋.

Teremyağlı Patates Salatası Tarifi

Teremyağlı Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük patates
  • 1 tatlı kaşığı teremyağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Soslar için;
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 yemek kaşığı salça

Teremyağlı Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup 2 bardak kadar suda haşlıyoruz.
  2. Yumuşacık pişince teremyağ, limon suyu, tuz ve pul biberi atıp eziyoruz.
  3. Üzerine rendelenmiş sarımsakla karıştırılmış yoğurdumuzu gezdiriyoruz.
  4. Bir tavada teremyağ ve salçayı salçanın kokusu çıkana kadar kavurup üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna (Su Böreğine Rakip Bir Lezzet ) Tarifi

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna (Su Böreğine Rakip Bir Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
İç malzemesi;
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 küçük fincan sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Beşamel sos malzemeleri :
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 4 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna (Su Böreğine Rakip Bir Lezzet ) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kıyma harcı hazırlayalım. Tencereye sıvı yağ ve kıymayı alıp kavuralım.
  2. Üzerine küp doğranmış kapya biber ve soğanı ekleyip biraz kavuralım.
  3. Salça ve baharatları ilave edip karıştırıp ocaktan alalım.
  4. Makarnayı haşlayalım.
  5. Bu tarifi büyük borcamda da yapabilirsiniz.
  6. Ben bugün güveç kullanmayı tercih ettim.
  7. Güvecin altına önce biraz makarna koyuyoruz.
  8. Daha sonra üzerine kıyma harç ve en üste tekrar makarna ekleyelim.
  9. Bu şekilde bütün güveçleri hazırlayalım.
  10. Beşamel sos için bir tencereye tereyağını alalım.
  11. Unu ekleyip kavuralım.
  12. Üzerine 4 su bardağı sütü ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  13. Tuz ve karabiberi tercihinize göre ekleyebilirsiniz.
  14. Beşamel sosu güveçlerin üstüne paylaştıralım.
  15. Son olarak rendelenmiş kaşarı ilave edip daha önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Limonlu Kek Tarifi

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı dolu limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı zerdeçal(rengine göre artırabilirsin)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı fındık

Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. 4 yumurta, şeker, vanilya ve sıcak su iyice köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Daha sonra yağ ve süt eklenir. Spatula ile karıştırılır.
  3. Un ve kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırılır. Ve elenerek keke eklenir.
  4. Daha sonra limon kabuğu, limon suyu ve zerdeçal keke eklenir.
  5. Yağlanmış ve dolapta duran kek kalıbı alınır. İçerisine ikiye kesilmiş fındıklar dizilir.
  6. Isıtılmamış fırına alt üst açık fan kapalı bir şekilde 180 derecede atılır.
  7. 45 dakika da pişirilir.
Yiyenlere afiyet olsun. 🥰.

Fırında Çöp Şiş Köfte Tarifi

Fırında Çöp Şiş Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım bayat ekmek veya
  • 4 kaşık galeta unu
  • 3 kaşık zeytinyağ
  • 1 diş sarımsak
Baharatlar;
  • 1 tatlı kaşığı silme ile tuz ,karabiber, pulbiber ,kimyon

Fırında Çöp Şiş Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğanı rendeleyelim kıymamıza ilave edelim.
  2. Bütün malzemeleri karıştıralım .
  3. İyice yoğuralım.
  4. Baharatlarımızı da ekleyelim .
  5. Köftemizi çöp şişlere şekil verelim.
  6. Fırını önceden ısıtalım 200 derecede kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.

Tam Ölçü Triliçe Tarifi

Tam Ölçü Triliçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
  • 1 paket krema
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
Karamel sosu için;
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti

Tam Ölçü Triliçe Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtayı şekeri güzelce çırpalım.
  2. Daha sonra suyu, yağı, unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırptıktan sonra yağlanmış kalıba dökelim ve önceden ısıtılmış 170c fırına verelim.
  3. Karamelize için şekeri kısık ateşte eritelim şeker sertleşiyor ama karıştırınca güzelce eriyor üzerine tereyağını ve kremayı dökelim bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım.
  4. Süt şerbeti için sütü, kremayı ve şekeri güzelce bir kapta çırpalım.
  5. Bu sırada keki pişmiş oluyor ilk sıcağı çıktıktan sonra bu şerbeti yavaşça dökelim.
  6. İçini güzelce çeksin bu arada sütle krem santiyi çırpalım ve üzerine yayalım.
  7. Buzdolabında bir iki saat bekletelim.
  8. En son soğuyan karamelizeyi yayıp 5-6 saat en az buzdolabında beklettikten sonra servis edelim.
İnanın bana aynı hazır gibi oluyor 😊🌹.

Sade Açma (Pastanedekilerden Daha Güzeli) Tarifi

Sade Açma (Pastanedekilerden Daha Güzeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt (sıcağa yakın)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzerine :
  • Yumurta sarısı, susam

Sade Açma (Pastanedekilerden Daha Güzeli) Tarifi Yapılışı

  1. Şekeri ve mayayı bir kaba alıyoruz.
  2. Üzerine sıcağa yakın sütü ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  3. Sıvı yağı ekleyip yine karıştırıyoruz.
  4. Tuz ve ununu ilave edip yoğuruyoruz.
  5. Unu yavaş yavaş kontrollü ekleyelim hamur hafif elimize yapışacak.
  6. Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz yaklaşık 40 dakika.
  7. Hamurumuz mayalandıktan sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp uzun şeritler yapıyoruz.
  8. 2 şerit hamurun uçlarını birleştirip etrafına doluyoruz.
  9. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip 20 dakika kadarda tepside mayalandırıyoruz. (tepsinin üstüne nemli bir bez koyalım hamurumuz kurumasın)
  10. Üzerine yumurta sarısı ve susan serpip 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

İrmik Tatlısı Tarifi

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kakaolu bisküvi
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi rendesi

İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri alıyoruz, sürekli karıştırıyoruz.
  2. Kaynamasına yakın altını kısıp vanilini ekliyoruz biraz daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
  3. Servis yapacağımız borcama sıcakken yarısını döküyoruz bisküvileri de aralarına dizip diğer yarısını üzerine ekledikten sonra kalan bisküviyi üzerine küçük küçük kırıp ekliyoruz ve hindistan cevizi ile süslüyoruz.
Afiyet olsun.

Soslu Karışık Kızartma Tarifi

Soslu Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 14 adet sivri biber
  • 2 adet kabak
Sos için;
  • 2 adet domates
  • 1 cin biber
  • İsteyen 1 diş sarımsak koyabilir ve bolda sıvı yağ

Soslu Karışık Kızartma Tarifi Yapılışı

  1. Patatesi soyup kızartmalık şekilde doğrayıp suyun içine koydum ve diğer malzemeleri doğradım.
  2. Yağı tavaya koydum. Ve ısınınca patateslerin kızarttım.
  3. Arka arkaya diğer malzemeleri de kızarttım.
  4. Kızarttığım sebzeleri tabağa havlu kağıt koydum onun üstüne aldım.
  5. Ayrıca başka tavaya domatesleri ve biberini koydum pişirdim.
  6. Kızartmanın üstüne döktüm.
  7. Servis yaparken sarımsaklı yoğurt dökün üzerine afiyet olsun .

Pamuk Poğaça Tarifi

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • Alabildiği kadar un
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı, susam yada çörek otu
İç harcı ;
  • Peynir, maydanoz

Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak sütü ve suyu ılıtıp derince bir kaba alalım.
  2. Sonra içerisine bir paket maya ve toz şekeri ilave edip iyice maya ve şeker eriyinceye kadar karıştırınız.
  3. Daha sonra tuzu sıvı yağı ilave edelim.
  4. Ardından ununu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğuralım ele yapışmayacak hale gelince üzerini bir kapak yada bez yardımıyla kapatıp hamurumuz iki katı büyüklüğünde olana kadar bekletelim(yaklaşık 40 dakika kadar olabilir. ).
  5. Hamurunuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açalım içerisine peynir ve maydanoz karışımını ekleyip toparlayalım .
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip ,üzerine yumurta sarını sürüp, susam ekledikten sonra önceden ısıttığımız 200° lik fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Şimdiden afiyet olsun😊.

Kısır Tarifi

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg ince bulgur
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Bir demet maydanoz
  • 2 çay kaşığı nane taze nanede olabilir
  • 3 yemek kaşığı isot
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber, birazcık karabiber ve kimyon
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Nar ekşisi
  • 2 adet kuru soğan

Kısır Tarifi Yapılışı

  1. İnce bulguru her tarafını ıslatacak kadar sıcak suyla ıslatıp 5 dakika dinlendirin.
  2. Bir tavaya soğanları doğrayıp kavurun ve salçaları ekleyin.
  3. Bulgurun üzerine dökün.
  4. Sonra baharatları, yağı, nar ekşisi ve maydanozu da ekleyip karıştıralım.
  5. Turşu ve nar ekşisi ile süsleyin.