Akşama Ne Pişirsem Diye Düşünenler Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Marinesi için:
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 diş sarımsak
Domates sos için:
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 domates
- Tuz
- 1 dolu tatlı kaşığı salça
- Kekik
Sarımsaklı yoğurt için:
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Akşama Ne Pişirsem Diye Düşünenler Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tavuk göğsünü küp küp doğruyoruz ve uygun bir kaba alıyoruz.
- Tavuğun üzerine yukarıda belirttiğim marine malzemelerinin tamamını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerini streç filmle kapatarak 1-1, 5 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Diğer tarafta patatesin kabuklarını soyarak küp küp doğruyoruz ve kızgın yağda patatesi kızartıyoruz.
- Patates kızardıktan sonra kağıt havlu sevdiğimiz bir tabağa alabiliriz.
- Domates sosu için 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını uygun bir tavaya alarak üzerine rendelediğimiz 1 adet domatesi ve yarım çay kaşığı kadar tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Orta ateşte domateslerin çok az suyu kalıncaya kadar pişiriyoruz.
- Sonrasında 1 dolu tatlı kaşığı domates salçasını ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz.
- Son olarak ocaktan almadan önce az miktarda kekik ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Sarımsaklı yoğurt için uygun kaseye yoğurdu alıyoruz, üzerine 1 diş sarımsağı eziyoruz ve az miktarda tuz ekleyerek karıştırıyoruz.
- Marine olan tavuğu dolaptan çıkarıp 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı alıp kızdırdığımız tavaya ekliyoruz ve rengi dönünceye kadar sürekli karıştırıyoruz.
- Rengi döndükten sonra suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak tavuğu pişiriyoruz.
- Bütün malzemeler hazır.
- Servis tabağının en altına patatesleri, üzerine sarımsaklı yoğurdu, onun üzerine domates sosu ve en üste tavukları sıralıyoruz.
- Tavukların üzerine eklemek için isterseniz az miktarda sostan ayırabilirsiniz. Lokum gibi kıvamıyla nefis tavuklu çökertmemiz hazır
Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 5 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
Cennet Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak uygun bir tencereye tereyağını alalım.Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ilave edelim ve yaklaşık 3 dakika güzelce kavuralım.
- İri bir şekilde doğradığımız soğan ve patatesi de ekleyelim, 5 dakika daha kavuralım.
- Sebzelerimiz güzelce kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve sarımsak granülü ekleyerek karıştıralım.
- Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu da tenceremize ekleyelim. Sebzelerimiz yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
- Pişen sebzelerimizi pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile ezelim. Eğer çorbanızın kıvamı size yoğun gelirse tavuk suyu ve sıcak su ekleyerek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Çorbamızı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
- Kaselere koyduğumuz çorbamızın üzerine sıvı yağda kızdırdığımız toz biberi gezdirerek servis edelim.
Püf noktaları;
Karnı Kara Salatası (Taze İç Börülce) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo taze iç börülce
- 2 dış sarımsak
- 2 adet acı süs biberi
- 1 adet limon
- Zeytinyağı
- Tuz
Karnı Kara Salatası (Taze İç Börülce) Tarifi Yapılışı
- Taze iç börülce yi ayıklayın, yıkayın, uygun bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilave edin.
- Orta ateşte 10, dakika kadar kontrollü haşlayın.İstenilen yumuşaklığa gelince ateşten alıp suyunu süzdürün.
- İki diş ezilmiş sarımsak, damak tadınıza göre tuz ve zeytinyağı ile bir limonun suyunu bir güzel karıştırın.
- Haşlanan börülce soğuduktan sonra limonlu yağlı sosuyla karıştırın, yarım saat kadar dinlendirin,birgün önceden yapılırsa sosunu daha iyi çekecektir.
- Salata tabağına alın üzerine kıyılmış acı biber ekleyerek servis yapın.
Peynirli Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 dilim süzme peynir
- İsteğe göre kaşar peynir
- 2 bardak un
- Maydanoz
- Kabartma tozu
Üzerine
Peynirli Tuzlu Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurtayı çırpalım. Üzerine yağ ve süt ekleyip öyle çırpalım.
- Sonra kaşar rendeleyelim.
- Süzme peyniri ezip içine koyup karıştıralım.
- Sonra maydanozu küçük küçük doğra içine bırakalım.
- Kabartma tozu ve unu ekleyip karıştıralım.
- Yağlanmış borcama dökelim.
- Üzerine susam serpelim peynirden dolayı tuzlu oluyor. İsterseniz tuz ekleyebilirsiniz ben bırakmadım.
- 200 derecede pişirelim servis yapalım.
Vegan Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1-2 adet olgunlaşmış muz
- 3 adet taze incir
Vegan Dondurma Tarifi Yapılışı
- Muz ve incirleri dilimleyip buzluğa koyuyoruz.
- İycie donduklarından emin olunca çıkarıp az kendilerini salınca (5 dk kadar) blendırdan çekiyoruz. Mis gibi doğal katkısız dondurmamız hazır. Afiyet şifa olsun.
Teremyağlı Tuil Dekorlu Portakallı Pelte Tarifi İçin Malzemeler
Portakallı pelte :
- 6 adet sıkmalık portakal
- 300 gram toz şeker
- 60 gram buğday nişastası
- 750 ml su
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Tuil :
- 160 gram su
- 75 gram eritilmiş teremyağ
- 25 gram un
- İsteğe bağlı gıda boyası
Teremyağlı Tuil Dekorlu Portakallı Pelte Tarifi Yapılışı
- Portakallar yıkanarak suyu sıkılır ve 1 tanesinin kabuğu rendelenir.
- Portakal suyu bir tencereye konularak su ve şeker ilave edilip kaynatılır.
- Nişasta 1 su bardağı su ile iyice ezilir ve içine rendelenmiş portakal kabuğu koyulur.
- Bu karışım kaynamakta olan portakal suyuna ilave edilir.
- Koyulaşınca ateşten alınarak kaselere boşaltılır. Buzdolabında dinlendirilerek servis edilir.
- Tuil dekoru : teremyağı kısık ateşte eritilir.
- Su ile teremyağ birleştirilir ve un üzerine elenir. İsteğe göre gıda boyasını da ekleyerek karıştırılır.
- Tava iyice ısındıktan sonra hamur tavaya dökülür.
- Birkaç dakika sonra hamur delik delik olmaya başlar. Pişirirken dikkat edelim etrafa yağ sıçrayabilir. Çıtır çıtır olduktan sonra ocaktan alabilirsiniz.Afiyet olsun.
Kıymadan Pratik Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma (Benim az yağlıydı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (İsteyen sıvı yağ koyabilir)
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz (Kontrollü)
- 1 çay bardağına yakın sıcak su (En son eklenecek)
Salata için;
- 2 orta boy soğan
- Yarım demetten biraz az maydanoz (ince kıyılmış)
- 2-3 adet domates
- Yarım limon
- Nar ekşisi 2-3 yemek kaşığı veya sumak isteğe göre
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kıymadan Pratik Tantuni Tarifi Yapılışı
- İlk önce salata malzemeleri ince ince kıyılır.
- Soğanlar yarım ay şeklinde ince doğranır. Sosu tantuni pişmeye yakın eklenebilir.
- Kıyma geniş bir tavaya alınıp orta ateşte birkaç kere karıştırılıp renk değiştirince 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir.
- Daha sonra baharatlar eklenerek ara ara karıştırarak pişmeye bırakılır.
- Servise başlamadan önce 1 çay bardağına yakın sıcak su eklenir güzelce karıştırılır.
- Son olarak tavanın ortasına lavaş bandırılır.
- Lavaş bir tabağa alınarak önce tantuniden sonra salatadan eklenip dürüm şeklinde sarılır.
- Bol limon eklenerek dürüm tantuni afiyetle yenir :)Afiyet şifa olsun.
Patlıcanlı Kıymalı Börek (Böyle Lezzet Görülmedi) Tarifi İçin Malzemeler
Sıvı harcı için
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
İç harcı için
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet doğranmış kuru soğan
- 2 adet küçük küp doğranmış patlıcan
- 300 gram kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1 -2 adet rendelenmiş domates
- 1 tutam toz şeker
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu
Patlıcanlı Kıymalı Börek (Böyle Lezzet Görülmedi) Tarifi Yapılışı
- Tavaya zeytinyağını koyun.
- Doğranmış soğanı tavaya alın.
- Kıymayı da ekleyip eze eze pişirin.
- Sarımsağı da doğrayıp ekleyin.
- Patlıcanları küçük küp küp doğrayın tavaya ilave edin.
- Patlıcanlar tavada ölmeye başlayınca rendelenmiş domatesi de ekleyin.
- Tuz ,toz şeker ,karabiberi ekleyip karıştırın.
- İç harcı pişirmeye bırakın.
- Pişen iç harcını ocaktan alın.
- Yufkayı tezgahın üstüne serip dörde bölün dört üçgen elde edin.
- Bölünen yufkaya sıvı harcı sürün.
- Geniş tarafa iç harcı koyup sivri tarafa doğru sarın.
- Elde ettiğiniz uzun yufkayı kendi içine doğru sarıp gül şekli verin.
- Geriye kalan yufka parçaları için de aynı işlemi uygulayın.
- Böreklerin üstüne yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Kızaran böreğimiz servise hazırdır afiyet olsun 🤗
Mini Güveçte Kaşarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram et
- 1 soğan
- 1 domates
- 2 biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- Biraz kaşar rendesi
- Biraz sıvı yağ
Mini Güveçte Kaşarlı Et Sote Tarifi Yapılışı
- Etimizi küçük küçük kesip düdüklüye atalım. 30 dakika kadar düdüklüde pişsin.
- Bu sırada diğer malzemelerimizi doğrayalım.
- Doğradığımız malzemeleri az yağda tavada iyice pişirelim.
- Düdüklüden çıkardığımız etleri ekleyelim bir süre karıştıralım.
- Daha sonra salçasını ekleyelim ve baharatlarla bir miktar karıştıralım.
- Mini güveçlerimize malzemelerimizi koyalım ve fırına atalım.
- 5 dakika sonra üstüne kaşarı ekleyin ve kaşar kızarınca çıkartın.
- Et miktarını ve diğer malzemeleri damak zevkinize göre artırarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kışlık Domates Tarifi İçin Malzemeler
- 50 kg domates
- 3 su bardağı ayçiçek yağı
- 6-7 yemek kaşığı tuz
Kışlık Domates Tarifi Yapılışı
- Domatesleri yıkadık.
- Kabuklarıyla irice doğradık.
- Rondodan geçirdik.
- Yüksek ateşte ocağa aldık.
- İlk kaynamadan sonra yağı ve tuzu ekledik.
- Ocağı kısık ateşe alıp tencerede 3-4 parmak kadar azalıncaya dek pişirmeye devam ettik. (bizde bu aşama 3 saat sürdü. ).Sıcakken kavanozlayıp ters çevirdik.
Suffle Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 80 gram bitter ve sütlü çikolata
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı un
- 50 gram tereyağı
Suffle Tarifi Yapılışı
- Tereyağ ve çikolatalar benmari usulü eritilir.
- Sonra başka bir kapta yumurta ve şeker çırpılır köpük köpük olana kadar.
- Eritilen çikolata üzerine ilave edilir iyice karıştırılır.
- Daha sonra pişirme kapları margarin ile iyice kaplanır ve üzeri tekrardan un ile kaplanır.
- Daha sonra hamur pişirme kaplarının içine eşit bir şekilde dökülür ve 200 derece fırında 10 dk pişirilir 🤗.
Teremyağlı Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 125 gram teremyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağı
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 3,5 su bardağı un
İç harcı:
- 4-5 adet rendelenmiş elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarcın
- 1/2 (yarım) su bardağı dövülmüş ceviz
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı teremyağı
- Pudra şekeri
Teremyağlı Elmalı Turta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz. 4-5 adet elmayı rendeleyip 3 yemek kaşığı şekerle pişiriyoruz. Suyunu saldıktan sonra tarçınla 1-2 dakika daha pişiriyoruz.
- Pişen harca teremyağı ekleyip cevizleri üstüne ekliyoruz.
- Harcın soğumasını bekliyoruz.
- Üç harcı bir yandan soğurken hamur için bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz.
- Hamuru 10-15 dk dolapta bekletiyoruz toparlanması için.
- Tart kabını yağlayıp hamurun 2/3 ünü merdaneyle açıyoruz.
- Eşit miktarda yayılan hamuru tart kabına koyuyoruz.
- Çatalla deliyoruz ve iç harcı ekliyoruz.
- Ayırdığımız 1/3 lük hamuru üstüne rendeleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişiyoruz. Biraz dinlendikten ve sıcağını attıktan sonra üstüne pudra şekeri ekliyoruz.Afiyet olsun:).
Teremyağlı Sufle Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 90 gram bitter çikolata
- 60 gram teremyağ
- Bir su bardağından bir parmak eksik un
- Bir cimdik tuz
- 4 kaşık şeker
Teremyağlı Sufle Tarifi Yapılışı
- Fırını ısınması için 220 dereceye ayarlayalım.
- Yumurta, şeker ve tuzu bembeyaz olana kadar çırpalım.
- Teremyağ ve çikolatamızı benmari usulü eritelim.
- İki karışımımızı güzelce birleştirip fırına dayanıklı kaplara paylaştıralım.
- Daha önceden ısıttığımız fırında 7-8 dk pişirelim. Afiyet olsunnn.