1 Ekim 2020 Perşembe

Küp Küp Elmalı Kek Tarifi

Küp Küp Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet küçük boy elma
  • 1 su bardağı ufalanmış ceviz
  • 2-3 su bardağı un (Artırabilirsiniz)
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker

Küp Küp Elmalı Kek Tarifi Yapılışı


  1. Elmaları minicik küp küp kesiyoruz ve cevizleri ufalıyoruz.
  2. Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz ve tüm sıvı malzemeleri tek tek çırparak ekliyoruz.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını eleyerek ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  4. Elmaları ve cevizleri ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
  5. Yuvarlak fırın kabının altına pişirme kağıdı koyup kenarlarını da biraz yağladıktan sonra harcı döküyoruz. Üzerine esmer şeker serpiştiriyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tam 40 dakika pişiriyoruz. Fırına göre farklılık gösterebilir, üstü iyice pişince kürdan kontrolü yapın. Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! dilerseniz yanında vanilyalı dondurmayla servis edebilirsiniz.

Rengarenk Ve Mis Kokan Karadutlu Limonlu Kek Tarifi

Rengarenk Ve Mis Kokan Karadutlu Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağıun
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı şeker
  • 250 mililitre yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 kase karadut

Rengarenk Ve Mis Kokan Karadutlu Limonlu Kek Tarifi Yapılışı


  1. Bir kasede, yumurta ve şekeri çırpın.
  2. Sonrasında süzme yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.
  4. Tüm malzemeleri spatula yardımıyla tek bir kasede karıştırın.
  5. Sırasıyla içerisine limon kabuğu ve karadutları ekleyin. Karadutları ekleyince karıştırırken dikkat edin dağılmasınlar.
  6. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Biraz soğuyunca kalıptan çıkarın ve servis edin! afiyet olsun!.

Yaz Sıcaklarında Serinleten Kolay Limonata Tarifi

Yaz Sıcaklarında Serinleten Kolay Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane portakal
  • 1 tane limon
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 litre su

Yaz Sıcaklarında Serinleten Kolay Limonata Tarifi Yapılışı

  1. Portakal ve limonu buzu tam çözünmeden robota alalım.
  2. Üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyip robottan geçirelim. ( püre gibi olmayacak, parçalı olacak).
  3. Robottan geçirdiğimiz portakal, limon ve şekeri derin bir kaba alıp üzerine suyu ekleyelim.
  4. 3 dk bekletelim ve hafifçe karıştıralım. (çok bekletirseniz kabukların acısı çıkar. ).
  5. Son olarak da limonatamızı süzelim ve sürahiye koyalım.Not: ben kıştan dolap poşetlerine 2 portakal, 1 limon dilimleyerek koyup buzluğa atıyorum.Afiyet olsun.

Tiramisu Tarifi

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için:
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram labne
Islatmak için:
  • 1su bardağı ılık su
  • 1 paket 3ü birarada

Tiramisu Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kek hazırlanır. Yumurta şeker iyice çırpılır.
  2. Un, kabartma tozu ve kakao bir kaba elenir.
  3. Çırptığımız yumurta ve şekerli harca azar azar eklenir spatulayla alttan üstte alarak karıştırılır.
  4. Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba dökülür.
  5. Fırın önce 200 derecede ısıtılır kek kabarmaya başladığında 170 dereceye düşürülür.
  6. Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilir ve fırından alınır. Soğumaya bırakılır.
  7. Kek pişerken bir taraftan kreması hazırlanır kreması için ise labne ve vanilya hariç diğer malzemeler tencereye alınır karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.
  8. Ilımaya bırakılır soğuyan kremaya labne ve vanilya eklenir.
  9. Mikserle çırpılır. 3ü 1arada kahve ılık su ile karıştırılır kek ikiye bölünür.
  10. Kelepçeli kalıba kekin yarısı konur.
  11. Kahveyle ıslatılır ve kremanın yarısı dökülür ve düzgünce kekin üzerine yayılır.
  12. Kekin diğer yüzü de kremanın üstüne kapatılır ve kahveyle ıslatılır en üstte kalan krema sürülür bir gece dolapda dinlendirilir.
  13. Ertesi gün üzerine kakao elleyerek dökülür daha sonra kalıpdan çıkarılır servis edilir deneyecek olanlara afiyet olsun.

Soda Şişesinde Kışlık Domates Sos Tarifi

Soda Şişesinde Kışlık Domates Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo domates
  • 3 yemek kaşığı iri tuz
  • 9adet yıkanıp kurulanmış soda şişesi
  • 9 adet yıkanıp kurulanmış sıfır soda şişesi kapağı
  • Huni
  • Şişe kapatma aleti

Soda Şişesinde Kışlık Domates Sos Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şişelerimizi ve kapakları güzelce yıkayıp kuruluyoruz.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup 8e bölüyoruz ve genişçe bir tencereye alıp blender yardımı ile iyice eziyoruz. (bu işlemi rende veya rondo ile de yapabilirsiniz bu şekliyle daha pratik geldi bana. )
  3. Domatesleri yaklaşık yarım saat sarı suyunu iyice buharlaştırana kadar yüksek ateşte kaynatıyoruz.
  4. Sosları huni yardımıyla şişelere doldurup sıcak sıcak kapaklarını kapatıyoruz.
  5. Daha sonra kapatılan şişeleri su dolu bir tencerede yaklaşık yarım saat kaynatıyoruz. (aslında sıcak doldurma işlemi yapıldığı için son kaynatma işlemi yapılmasa da olur fakat ben emin olmak adına tekrar kaynatmayı tercih ettim. ) Domates çorbaları ve sulu yemeklerde kullanmak üzere soslarımız hazır. 3 kilo domatesten 9 adet şişe tam doldu.

Serin Yaz Salatası Tarifi

Serin Yaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet çelgelköy salatalık
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • Tepeleme 3 yemek kaşığı yoğurt (Sulu olmasın)
  • Tepeleme 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1-2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 küçük kutu haşlanmış mısır
  • 1 avuç incecik kıyılmış dereotu
  • Tuz

Serin Yaz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Salatalıkları kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin. Kornişon turşuyu da aynı şekilde dilimleyip kenara alın.
  2. Derin bir kasede yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarımsak ve az miktarda tuzu güzelce karıştırın.
  3. Tüm malzemeleri kaba alıp harmanlayın, salatamız servise hazır.Deneyenlere afiyet olsun.

Nefis Domatesli Kuskus Pilavı Tarifi

Nefis Domatesli Kuskus Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı kuskus
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz

Nefis Domatesli Kuskus Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağıyla bir su bardağı kuskusu tencereye alarak rengi dönene kadar hafif kavuruyoruz.
  2. Domates sosunu ve 2 su bardağı kuskusu ilave ediyoruz.
  3. Tuz, pulbiber ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  4. Tamamen suyunu çekmeden tereyağını ilave edip bir tur karıştırarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. 🍅
Pratik ve lezzetli bir pilav. Ben kış için yaptığım domates sosundan kullandım siz 2 orta boy domatesi blendırdan geçirerek de kullanabilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Fırında Kıyma Dolgulu Patates Rulosu Tarifi

Fırında Kıyma Dolgulu Patates Rulosu Tarifi İçin Malzemeler

  •  3 adet patates
  • 1, 5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
Kıymalı harç için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 350 -400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Karabiber

Fırında Kıyma Dolgulu Patates Rulosu Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce 3 adet büyük boy patateslerimizi soyup, yıkayalım ve daha sonra rendenin büyük kısmı ile rendeleyelim.
  2. Ve sonrasında patateslerimizin suyunu tamamen sıkalım ve karıştırma kabına alalım ve rendelediğimiz kaşar peynirini, kıydığımız maydanozu, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyerek güzelce ovalım daha sonra patatesli harcımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine boşaltalım ve eşit bir şekilde elimizle bastıra bastıra yayalım.
  3. Tepsimizi fırının alt raflarına yerleştirelim ve 180°c fırında üzerleri kızarmaya başlayana kadar pişirelim.
  4. Kıyma harcı için uygun bir tavaya zeytinyağı ve kıymayı alalım rengi dönene kadar kavuralım.
  5. Sonrasında doğradığımız soğanı, yeşil ve kırmızı biberleri ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  6. Salçamızda ekleyip biraz daha kavuralım.
  7. Ardından sıcak suyumuzu kıymamızın içine ekleyip tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve kıymalar suyunu çekene kadar kavuralım.
  8. Altı ve üzeri kızaran patatesimizi fırından alalım ve üzerine kıymalı harcı dökerek her tarafı eşit oalcak şekilde yerleştirelim.
  9. Pişirme kağıdının kısa kenarından başlayarak iteklersek kendi kendine satılacağını göreceksiniz.
  10. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  11. Ben sarımsaklı yoğurt döktüm üzerine kesinlikle tavsiye ederim.
Deneceklere şimdiden afiyet olsun.

Havuç Çorbası Tarifi

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ ve tereyağ koyup rendelenmiş havuç ve sarımsağı üzerine ekleyip ve yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
  2. Ardından şehriye ve su ilave edip karıştırıyoruz. Bir iki taşım kaynatın.
  3. Şimdi terbiyeyi hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yoğurt, un, yumurta sarısı ve su koyup çırpın.
  4. Tencerede kaynamakta olan çorbadan 2-3 kepçesini terbiye karışımına ilave edip çırpmaya devam edin.
  5. Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş dökün.
  6.  Bir yandan da çorbayı karıştırın ki yoğurt ve yumurta kesilmesin.
  7.  Bir iki taşım kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip altını kapatabilirsiniz. Çok lezzetli bir çorba, tavsiye ederim. Afiyet olsun. 💕.

30 Eylül 2020 Çarşamba

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çorba kasesi bulgur
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ( isteğe bağlı zeytinyağıda olur)
  • Yarım çorba kaşığı tereyağı
  • 4.5 su bardağı kaynamış su
  • Tuz

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı


  1. 1 adet orta boy soğanımızı ince ince doğruyoruz.
  2. Yağlarımızı döktüğümüz tencereye ince ince kıydığımız soğanımızı ekliyoruz .
  3. Soğanlarımızı güzelce kavuruyoruz.
  4. Soğanlarımızı kavurduktan sonra tenceremize bulgurumuzu ekliyoruz.
  5. Bulgurla soğanlarımızı 1 ila 2 dakika kadar kavuruyoruz.
  6. Kavurduğumuz bulgurla soğana 4. 5 su bardağı kaynamış suyu ekliyoruz( ben ilk aşamada 3. 5 su bardağı su ekledim siz de benim gibi kontrollü gidebilirsiniz)
  7. Suyunu ekledikten sonra tuzunu ilave ediyoruz.
  8. Tenceremizin kapağını kapatıp ocağın altını kısıyoruz.
  9. Suyunu çeken pilavımızı güzelce dinlendiriyoruz.
  10. Dinlendirdiğimiz pilav artık servise hazır. Herkese afiyet olsun.

Teremyağlı Profiterol Tarifi

Teremyağlı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 125 gram margarin
  • 3 yumurta (yumurta eğer küçükse 4 kullanalım )
Kreması için;
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
Çikolata sosu;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker

Teremyağlı Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Su ve margarin ocağa alınır, margarin eridikten sonra un eklenir.
  2. 2- 3 dakika kavrulur .
  3. 15 dakika dinlerdikten sonra içine yumurtalar tek tek eklenerek çırpılır .
  4. Akışkan kıvam olmalı eğer 3 yumurta ile akışkan kıvam elde edilmezse 4 yumurta eklenir çırpılır .
  5. Sonra ceviz büyüklüğünde yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alınır 10 dakika bekletilir.
  6. 180 derece ısıttığımız fırında pişirilir ve fırın kapatılır .
  7. İlk sıcaklığı çıkana kadar fırından çıkartılmaz.
  8. Kreması; Süt,şeker ,yumurta, un, bir tencereye alınarak pişirilir ve soğumaya bırakılır .
  9. Soğuyan krema prefiterolleri içine sıkılır.
  10. Çikolata sosu; Tüm malzemeler bir tencereye alınır ve pişirilir ve soğuması için kenara alınır ,arada karıştırılmalı üzeri kabuk bağlamaması için.
  11. Soğuyan sos prefiterollerin üzerine dökülür servise hazır afiyet olsun 😋

Enfes Börek Tarifi

Enfes Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
Sos için;
  • 6 yemek kaşığı un
  • 3 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta birinin sarısı üstüne
  • Not: bu ölçülerde 38 adet börek çıkıyor
Batırmak için;
  • Maden suyu
İç harç için;
  • 3 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Enfes Börek Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için; Öncelikle soğanlarımızı küp küp doğruyoruz.
  2. Daha sonra kıymayı tavaya alıp kızartıyoruz ,hafif kızaran kıymanın üzerine soğanlarımızı ekliyoruz ,1 adet patatesi rendeliyoruz.
  3. Kavrulan soğan ve kıymaya patateslerimizi ekliyoruz .
  4. Biraz kavrulduktan sonra salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz.
  5. Öncelikle su ,un, tereyağı ,sıvı yağ ve yumurtayı bir kaba alıp karıştırıyoruz .
  6. Daha sonra ilk kat yufkayı tezgahın üstüne serip üzerine hazırladığımız sostan döküp yayıyoruz.
  7. Daha sonra ikinci yufkayı üzerine koyduktan sonra aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  8. 3 katı da üstüne koyup sos döküp eşit 16 parçaya bölüyoruz.
  9. İç harcından ekliyoruz ,iç harcını isteğe göre kıymalı ,patatesli ,peynirli koyabilirsiniz.
  10. Daha sonra börekleri sarıyoruz .
  11. Ayrı bir kapta hazırladığımız maden suyunun içine börekleri koyuyoruz .
  12. İsterseniz bir gece önceden de hazırlayıp maden suyun içine koyup sabah 180 derecede pişirebilirsiniz .
Ben yaptığım böreklerini yarısını da buzluğa kaldırıyorum nasıl isterseniz öyle yapabilirsin afiyet olsun 🥰.

Defne Soslu Tavuk Tarifi

Defne Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • Yarım paket krema
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yarısı defne yaprağı
  • Tavuğun üstüne gelecek kadar su
  • 1 çay kaşığı salça

Defne Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü güzelce doğrayalım, ardından rengi dönene kadar kaynar sunda haşlayalım.
  2. Ardından süzüp tavaya sıvı yağ ekleyelim biraz kavuralım.
  3. 1 çay kaşığı salça ekleyip iyice kavuralım, ardından yarım paket krema ekleyip 2 yada 3 defa karıştıralım ara ara.
  4. Ardından defne yaprağı ekleyip ara ara karıştıralım 3 dk kısık ateşte pişirelim, afiyet olsun.