Karidesli Fırın Makarna (Pizza Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 250-300 gram rende mozzarella
- Rende parmesan peynir (İsteğe göre miktarı)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) paket fırında makarna
- 1 tane kuru soğan
- 6 diş sarımsak
- 2 tane kırmızı biber
- 160 gram dardanel ton balığı (2 kutu)
- 300-400 gram karides
- Karabiber (Miktarı size bağlı)
- Taze fesleğen (Miktarı size bağlı)
- Tuz (miktarı size bağlı)
- 400 gram domates püresi (2 kutu)
- Kırmızı pulbiber (Miktarı size bağlı)
- 200 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- Dilimlenmiş zeytin (İsteğe göre)
Karidesli Fırın Makarna (Pizza Tadında) Tarifi Yapılışı
- Fırın makarnayı kırmadan kaynamış suya koyuyoruz ve hafif haşlanınca ocaktan alıyoruz. Kesinlikle soğuk suda süzme gibi bir işlem yapmıyoruz. Öylece kendi sıcaklığında kalacak!!!.
- 1. Aşama: pizza sosunu hazırlıyoruz. 100gr tereyağını eritiyoruz, içine soğan ve sarımsağın bir kısmını koyup hafiften ölünceye kadar pişiriyoruz.
- Sonra domates püresini döküyoruz ve yarım su bardağı su ilave ediyoruz.
- İçine ince dilimlenmiş fesleğeni, tuzu ve karabiberi dilediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz. Sos fokurdadıktan sonra dinlenmeye alıyoruz.
- 2. Aşama: 100 gram tereyağını eritiyoruz.
- İçine sarımsağın geri kalanını ve karidesi koyuyoruz.
- İçine ilaveten pulbiber veya toz biber koyabilirsiniz. Karidesler hafif öldükten sonra ocaktan alıyoruz.
- 3. Aşama: haşlanmış olan makarnayı borcama koyuyoruz ve rende mozzarella peynirin bir kısmını makarnanın içine yediriyoruz.
- Rendelenmiş parmesanı da içine yediriyoruz.
- Bir paket ton balığını koyuyoruz ve markananın her yerine gelecek şekilde yayıyoruz.
- 1. Aşamada hazırlamış olduğumuz sosu makarnanın üzerine döküyoruz. Onun üzerine doğradığımız kırmızı biberi koyuyoruz ve geri kalan çiğ soğanı da üzerine koyuyoruz.
- Diğer paketteki ton balığını koyuyoruz üzerine iyice yayıyoruz. 2. Aşamada hazırladığımız karidesli karışımı üzerine koyuyoruz.
- 4. Aşama: üzerine geriye kalan rende mozzarellayı koyuyoruz(en üste koyacağınız fazla olursa iyi olur. ) ve üzerine biraz parmesan peynir rendeliyoruz. Üzerine zeytin de koyabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede 30-40dk içerisinde pişecektir.Deneyeceklere afiyet olsun. 🤗.
Köy Peyniri Tarifi İçin Malzemeler
- 5 lt süt
- 1 tatlı kaşığı peynir mayası
Köy Peyniri Tarifi Yapılışı
- 5 litre sütü kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Ilık sut olmalı ılık süte mayayı ekleyip iyice karıştıralım.
- Yarım saat bu şekil ağzını kapatıp dinlendirelim.
- Sulandığını görüceksiniz.
- İnce bir bez veya tülbente döküp bağlayıp süzgece koyalım.
- Üstüne ağırlık verelim ✔Suyu tamamen çektiğinde servis edebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun:).
Zeytinyağlı Pırasa (Bulgurlu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg pırasa
- 2 adet havuç
- 3 adet domates
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 2 adet kesme şeker
- Tuz, karabiber, pulbiber
- ( çay bardağı küçük olanlardan yani 100ml)
Zeytinyağlı Pırasa (Bulgurlu) Tarifi Yapılışı
- Havuçları ve pırasaları istediğiniz boyutta kesin (bizim evde küçük küçük seviyorlar)
- Tencereye zeytinyağı ve havuçları alıp 5 dk kavuralım.
- Üzerine pırasaları ekleyip 5 dk daha kavuralım.
- Üzerine rendelenmiş domates, 1 çay bardağı bulgur, 1 çay bardağı su, salça, kesme şeker, pulbiber, karabiber ve tuzu ekleyip bulgurlar pişince altını kapatalım (bulgura göre su miktarı değişebilir).
Makarna Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket istediğiniz makarna
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
Üzeri için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Makarna Graten Tarifi Yapılışı
- Makarnalarımızı 5 dk kaynatıp süzüyoruz.
- Beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
- Tereyağla unu 3 dk kavurup, soğuk sütümüzü çırparak ekliyoruz. 3 dk pişirip ocaktan alıyoruz.
- Fırın kabımıza pişen makarnalarımızı alıp beşamel sosumuzu her yerine gelecek şekilde ilave ediyoruz.
- Kaşar peynirimizi paylaştırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dk pişiriyoruz. Servis tabaklarımıza paylaştırıyoruz. Afiyet olsun
Tablacı Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane domates
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Tablacı Salatası Tarifi Yapılışı
- Domateslerimizi yıkayalım, küp küp doğrayalım, salata kasemize alalım.
- Kuru soğanımızın kabuklarını soyalım, yıkayalım yarım ay şeklinde doğrayalım, tuzlayalım, ovalayalım biraz yumușamasını sağlayalım.
- Maydanozumuzu temizleyelim, yıkayalım, ince ince doğrayalım kuru soğana ekleyelim, karıştıralım kaseye ekleyelim.
- Kırmızı tatlı toz biberi, pulbiberi, nar ekşisini, tuz ve zeytinyağını da ekleyelim güzelce karıştıralım servis tabağına alalım.
- İştah açıcı görüntüsüyle muhteşem lezzete sahip tablacı salatamız servise hazır 🤗 papatyam.
Fırında Domates Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 g dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 -3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- 1er çay kaşığı karabiber, kimyon, toz kırmızı biber
Sosu için;
- 4 adet domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, kekik domatesin ekşiliğini alması için az şeker
Üzerine;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Domates Soslu Köfte Tarifi Yapılışı
- Bütün köfte malzemelerini uygun bir kaba alınır ve çok iyi yoğurulur.
- Köfte harcı üzeri streçlenip yarım saat buzdolabında bekletilir.
- Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayıp fırın kabına dizin.
- 190-200 derecede ısıtılmış fırında ara ara ters yüz ederek pişirin.
- Domatesleri rendeleyip tereyağ ve sıvı yağ̆ ile birlikte bir tencereye alıp 2-3 dk pişirilir.
- Daha sonra salça baharatları da ilave edip kıvam alana dek pişirin.
- Pişen köfteleri fırından çıkartıp üzerine sosu döküp en son rendelenmiş kaşar peyniri serperek 180-190 derecelik fırına verin ve kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Nefis Erişteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 er çay kaşığı karabiber, pulbiber
- 2 su bardağı tavuk suyu (yoksa bulyon kullanmayın normal su yeterli olur)
- Toplam tavuk suyu ile birlikte 6 su bardağı su
- 1 çay bardağı erişte
Nefis Erişteli Çorba Tarifi Yapılışı
- Yağ, salça, baharatlar tencereye alınıp kavrulur.
- Salça kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sonra su ilavesi yapıp kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan suya erişteleri ekleyip 10 dk kaynatalım.
- Servis yaparken üzerine maydanoz ve dereotu küçük doğrayıp serpebilirsiniz. Varsa kıtır ekmekle de harika gider 🙋♀️❤️.
Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp ocakta kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Sonra tüm malzemeleri ve unun yarısını bir kaba alıp iyice yoğuralım.
- Sonra kalan unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan şekil alabilen bir hamur elde edelim.
- Sonra yağ sürülmüş tepsiye ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp dizelim.
- 200°c önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim.
- Sonra ilk sıcağı gidince şerbete batırıp servis tabağına alalım.
- Üzerine hindistan cevizi veya fıstık ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🥰.
Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı su
- 2.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 çay kaşığı mahlep
- 4 yumurta
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Bir ince dilim limon
Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizden başlayalım. Soğuk ve koyu kıvamlı bir şerbet elde etmemiz lazım. Bir gün önceden yapılırsa çok daha iyi olur.
- Şerbet için tencereye su, şeker ve limonu alarak kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20dk daha kaynatalım.
- Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Tatlının hamuru için su, tereyağı, şeker ve tuzu ekleyip kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra unu ekleyerek tahta kaşıkla hızlı bir şekilde karıştırarak 2 dakika kadar pişirip ocaktan alalım.
- Hamur oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirelim.
- Daha sonra yumurtaları tek tek ekleyerek mikser yardımıyla her ekleyişte çırpalım.
- En son mahlep ve irmiğimizi de ekleyerek karıştıralım.
- Geniş bir tavaya sıvı yağ alalım.
- Hamuru krema sıkma torbamıza alarak yıldız uçla soğuk yağa sıkıp makasla keselim (yıldız uç kalın olursa çok daha iri ve güzel tulumbalar oluyor. Bu tarifte ince uç kullandım).
- Ocağa alıp kısık ateşte nar gibi kızarana kadar pişirelim.
- Tulumbaları yağdan alıp soğuk şerbete atalım 2-3 dk bekletip kevgir yardımıyla servis tabağımıza alalım.
Afiyet olsun 🌸😌.
Muffin Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
Muffin Tarifi Yapılışı
- Yumurta ile şekeri bir güzel beyaz olana kadar çırpın.
- Sonra sıvı olan malzemeyi ekleyin çırpın.
- En son un ve kabartma tozu ekleyin ve vanilyayı çırpın.
- Muffin kek kalıplara paylayıp üzerine damla çikolata ekleyin.
- 180 derece soğuk fırına verin kontrollü bi şekilde pişirin şimdiden afiyet olsun 😋
Dondurucuda İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte iç malzeme;
- 300 gram kıyma
- 3 adet büyük soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir tutam maydanoz
- Yarım su bardağı ceviz
- Karabiber, pulbiber, tuz
- 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
Köfte dış malzeme;
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 2,5 yada 3 bardak kaynar su
- 1 yumurta
- 1 rende soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber, pulbiber ve tuz
- İsteğe göre reyhan
Dondurucuda İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- Önce köftenin iç malzemesini hazırlayalım.
- Kıymayı tavaya alıp kavuralım suyunu çekince yağını ilave edelim.
- Doğranmış soğanla birlikte kavuralım.
- Salçasını ve baharatları ilave edelim biraz daha kavurduktan sonra ocağı kapatalım.
- Doğranmış maydanoz ekleyelim.
- Son olarak iri kıyılmış cevizinde ekleyip soğumaya bırakalım.
- Köfte dış malzeme; Bulgur ve irmiği kaynamış su ile ıslatalım.
- 15 dk sonra alt üst edip karıştıralım ön yoğurma yaparak iyice birbirine yedirelim.
- Sonra yumurta tuz un ve rende soğanı karıştıralım.
- Salçayıda ilave edip iyice macun kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz köfte hamurundan yaklaşık küçük yumurta kadar parçalar koparalım.
- Önce elimizde rulo şekli verelim.
- Sonra işaret parmağımızı su ile ıslatarak rulo içine sokarak döndüre döndüre genişletelim (köfteleri yaparken sürekli elinizi suyla ıslatın).
- Daha sonrada başparmağımızı rulo içine koyup diğer parmaklar dışardan destekleyerek genişletelim. (umarım anlatabilmişimdir biraz zor gibi görünüyor ama el pratikliği zamanla oluyor).
- Açtığımız köftenin içine yaklaşık 2 tatlı kaşığı kıyma koyup ağızını tekrar elimizde döndürerek kapatalım oval şekilde olsun.
- Eğer bu şekilde yapamazsanız midye şekli daha kolay oluyor.
- Uygun tepsilere dizerek dondurucuda bekletelim.
- Köfteler donduktan sonra poşetleyelim.
Şimdiden kolay gelsin.
Süzme Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış buğday
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- Yarım demet dere otu
- 1 tane kırmızı biber
- 1 tane havuç
- 2 tane kornişon turşu
- 3 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
Süzme Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi Yapılışı
- Yoğurt ile tuzu sarımsağı iyice karıştıralım.
- Buğdayı koyalım.
- Kalan diğer malzemeleri doğrayalım (biber, turlu, dereotu)
- Havuçu rendeyelim.
- Doğradığımız malzemeleri yoğurtlu karışıma katalım.
- Servis tabağına koyalım.
Afiyet olsun.
Hurmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 paket margarin
- 2 küçük kase sıvı yağ
- 1 küçük kase su
- 1 küçük kase toz şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 dolu tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2 kilo un
İçi için;
- 800 gr hurma
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek için ;
Hurmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk önce hamurunu yapmaya başlayalım.
- Margarini eritelim. Bir kaba koyalım.
- Un hariç bütün malzemeleri o kaba koyup elimizle iyice karıştıralım.
- Sonra unu ekleyip yoğuralım. Ve bir yerde bekletelim.
- Hurmaları çekirdeğinden ayırıp içine sıvı yağ ve tarçını ekleyip püre kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alalım.
- Elimizin avcuna koyup çukur oluşturalım.
- Ve hurmalı karışımdan o çukura koyup kapatıp yuvarlayalım.
- Sonra susama batırıp şekilli kalıba koyalım.
- Kalıp yoksa istediğimiz gibi şekil verip yada yuvarlak olarak bırakabiliriz. Bu şekilde devam edip tepsiye dizelim.
- 180 derecede fırına koyalım. Üstü hafif kızarınca fırından alabiliriz.