2 Ekim 2020 Cuma

Çıtır Kanat Tarifi

Çıtır Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk kanat
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Pane için;
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

Çıtır Kanat Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk kanatları kaynayan suda yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Baharatları ve mayonezi bir kaba alıp karıştıralım.
  3. Haşlanan tavukların suyunu süzüp baharatlı karışıma alalım ve harmanlayarak karıştıralım.
  4. Unların üçünü birbirine karıştıralım ve baharatlı tavuk karışımını, un karışımına bulayarak kızgın yağa atalım. Orta ateşte kızartalım.
Afiyet olsun. 💜.

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 kesme şeker
  • Yarım paket yaş maya veya 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 buçuk bardak un (her zamanki gibi kontrollü ekleyin,  yumuşak hamur elde edin, mayalanması için yarım saat yeterli hatta 10 dk bile yeterlidir.)
İç malzemeler;
  • 250 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağı yağ
  • Baharatlar ve yarım çay bardağı su

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için un hariç malzemeleri ekleyip karıştırın.
  2. Unu ekleyip yumuşak hamur yoğurun.
  3. Ele yapışmayan hamur elde edin.
  4. İç harcı hazırlayana kadar hamuru mayalandırın. Fazla süreye gerek yok.
  5. Daha sonra hamur mayalanırken iç harcı hazırlayın.
  6. Kıyma ve maydanoz hariç malzemeleri rondoda çekin.
  7. Kıymayı ve maydanozu ekleyin.
  8. Maydanozu ince kesin.
  9. Hamurdan bezeler alın ve orta boy merdane yardımı ile açın.
  10. İç harcı hamura kaşık yardımı ile sürün.
  11. İster 200 derece fırında isterse kapaklı teflon tavada pişirin.
  12. Ben çabuk olsun diye ikisinde de pişirdim.Hep bu şekilde yapıyorum.

Fırında Patates Köftesi Tarifi

Fırında Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 1 kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber

Fırında Patates Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayıp ezelim.
  2. Soğanı rendeleyip suyunu süzelim.
  3. Maydonozu ince ince doğrayalım.
  4. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra elimizle yuvarlak şekil verelim.
  5. Fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
  6. Ilıyınca yavaşça tepsiden alıp servis edelim. Afiyet olsun😋.

Nişastalı Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi

Nişastalı Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 100 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak az pudra şekeri
  • 2 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı kadar un (unu az az koyup kıvama göre ayarlayınız)

Nişastalı Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Tarifimizde kullanılacak margarinin oda sıcaklığında olduğuna dikkat ediniz.
  2. Uygun bir yoğurma kabının içine margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekeri katarak homojen hale gelene kadar karıştırınız.
  3. Daha sonra karışımın üzerine nişasta, kabartma tozu ve un ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  4. Un miktarı kullandığınız unun cinsine göre değişebilir, kontrollü eklemenizi tavsiye ederim.
  5. Elinize yapışmayacak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyerek tüm malzemeler karışıncaya kadar yoğurun.
  6. Fındık büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp tepsiye dizin, kurabiyeler kabaracağı için birazcık aralıklı koyabilirsiniz.
  7. Önceden ısıttığınız fırında 160 derecede 10-12dk pişirin.
  8. Üzeri çatlayıncaya kontrol edebilirsiniz, kızarmasını beklemeyin, beyaz bir kurabiye olacak :).
  9. Benim yaptıgım yuvarlaklardan(fındıktan biraz büyüktü) yaklaşık 25 tane kurabiye çıktı.
  10. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz, afiyet olsun :).

Bulgurlu Arpa Şehriyeli Meyhane Pilavı Tarifi

Bulgurlu Arpa Şehriyeli Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Bulgurlu Arpa Şehriyeli Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.
  2. Ardından halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım.
  3. Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pulbiberi ve kimyonu ekleyip bu şekilde bir kaç dakika bu şekilde kavuralım.
  4. Doğradığımız domatesleri ekleyelim.
  5. Ayrı bir tavada sıvı yağda arpa şehriyeleri renkleri koyulaşıncaya dek kavuralım.
  6. Önceden yıkamış olduğumuz bulgurlarla birlikte arpa şehriyeyi hazırladığımız harca dökelim.
  7. 3 su bardağı su ekleyip karıştırıp, kapağını kapatıp yüksek ateşde göz göz olana dek, daha sonra ise kısık ateşde pişirelim.
  8. Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp üzerine havlu kağıt kapatarak 10dakika dinlenmeye bırakalım.
  9. Dinlendikten sonra karıştırıp servis ede biliriz. Afiyet olsun.

Sebzeli Kaşık Dökmesi Tarifi

Sebzeli Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 1 adet kapya biber (kırmızı biber)
  • 3 adet yeşil biber
  • Maydanoz
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Sebzeli Kaşık Dökmesi Tarifi Yapılışı

  1. Biberleri rondodan geçirelim .
  2. Ardından maydanozu da rondadan geçirelim.
  3. Patatesi rendeleyip suyunu sıkalım .
  4. Ardından biberleri ekleyelim ve maydanozu ve yumurta ,un ,tuz ve baharatları ekleyelim .
  5. Sulu gibi olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  6. Yağı kızdırıp kaşık kaşık dökün ,biraz bastırın, çok kalın olmasın afiyet olsun.

Gaziantep’in Ekşili Bamyası Tarifi

Gaziantep’in Ekşili Bamyası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket bamya (buzluktan çıkardım eğer buzlukta yoksa yarım kilo bamya yeterli olacaktır.)
  • 1 paket nohut
  • 3 -4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 250 -300 gr kuşbaşı doğranmış et
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi veya bir limonun suyu
Üzerine ;
  • Yağ ve nane

Gaziantep’in Ekşili Bamyası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kuş başı etimizi tencereye koyup kavuruyoruz .
  2. Daha sonra kavrulan etimizin üzerine biraz sıvı yağ ekleyip doğradığımız soğanları atıyoruz.
  3. Soğanlar pembeleşince temizlenmiş bamyaları atıyoruz .
  4. Bamyayı biraz kavurup domatesimizi ve sarımsağımızı ekliyoruz ve yemeğimizin suyunu göz kararı ekliyoruz ve pişmiş nohutumuzu ekliyoruz.
  5. Bamyalar renk alıp hafif yumuşayınca bir yemek kaşığı sumak ekşimizi veya bir limonun suyunu ekliyoruz.
  6. Bamyamızın tadına bakıp suyu kıvam alınca ocaktan indiriyoruz.
  7. Üzerine yağ ve nane kavurup aktarıyoruz.

Kapya Biberi Turşusu ️ Tarifi

Kapya Biberi Turşusu ️ Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo kapya biber
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz

Kapya Biberi Turşusu ️ Tarifi Yapılışı

  1. Kapya biberlerin içini temizleyip 2-3 parmak genişliğinde doğruyoruz.
  2. Tenceremize zeytinyağı, sirke ve tuzu koyup kaynatıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra içine doğradığımız biberleri ve sarımsağı koyup biraz yumuşayana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz.
  4. Çok fazla yumuşayıp dağılmasın.
  5. Almaya yakın maydanozu koyup sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.
  6. Yeni kapak kullanarak sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz. Bir gece ters olarak bekletiyoruz.
Afiyet olsun. 💜.

Köfte Ekmek Tarifi

Köfte Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yağlı dana kıyma
  • 3-4 dilim ekmek içi kurutulup rondodan geçirilmiş
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Köfte Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğanın kabuklarını soyup rendeleyip suyunu sıkın.
  2. Derin bir kabın içine rondodan çekilmiş ekmeği, soğanı, rendelenmiş sarımsak, kıyma, zeytinyağı ve yumurtayı ekleyin.
  3. Tüm malzemeler birbirlerine geçene kadar yaklaşık 10-12 dakika kadar güzelce yoğurun. Baharatları ve tuzu da ilave ederek yoğurma işlemini bir kaç dakika kadar devam ettirin.
  4. Yoğurduğunuz köfteleri istediğiniz büyüklükte parçalar halinde ayırarak yuvarlayın.
  5. Daha sonra bir tepsiye aralıklarla dizip, üzerini streç filmle kapatıp, buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. Tos makinasına yağlı kağıt serip arasında pişirin veya.
  6. Kızartma tavasının içerisine sıvı yağı ekleyerek kızdırın. Kızmış yağda dinlenen köftelerinizi arkalı önlü kızartın.
  7. Kağıt havlu serili bir tabağın üzerine alıp, fazla yağlarından süzdürüp, servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. 💜.

Buzlu Ayran Tarifi

Buzlu Ayran Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 salatalık
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 1-2 dal nane

Buzlu ayran Nasıl Yapılır?

*Salatalığın kabuklarını soyup küçük doğrayın. Blender'a aktarın. Yoğurt ve nane yapraklarını ilave edin. Blender'da karıştırın. Su ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Buz ilave edin.

Dil Peynirli Domates Soslu Tarifi

Dil Peynirli Domates Soslu Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrek paket margarin 4 tavuk but fileto 100 gr dil peyniri 2 domates 1.5 çorba kaşığı domates salçası Tuz
  • karabiber
  • kekik
  • fesleğen

Dil Peynirli Domates Soslu Nasıl Yapılır?

Margarinin yarısını tavada eritip tavuk filetolarını kızartın. Yağlanmış fırın kalıbına yanyana dizin. Dil peynirini dilimleyin. 

Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Salçayı 1-2 kaşık suyla ezin. Kalan margarini tavada eritip domates ve salçayı kavurun. Tuz, karabiber, fesleğen ve kekik serpip ateşten alın. 

Hazırladığınız sosu kalıptaki tavuk filetoların üzerine yayıp peynir dilimlerini dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu : ALTERNATİF
Dilerseniz domatesleri halka halka dilimleyin. Et, peynir ve domates dilimlerini hafif üstüste gelecek şekilde kalıba dizip pişirin. Üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin.
Afiyet olsun.

Un Çorbası Tarifi

Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı su
  • 2 kahve fincanı un
  • 30 gr tereyağı
Üzeri için:
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı mısır özü yağı
  • 1 kase ufalanmış lor peyniri

Un Çorbası Nasıl Yapılır?

Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Tavuk suyunu azar azar ilave ederek çırpma teli yardımıyla sürekli çırparak bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.

Üzeri için yağı sos tenceresinde ısıtıp zar şeklinde doğranmış salçalık biberi kavurun. Ocaktan alıp lor peynirini ilave edin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine peynirli karışımı yayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Zencefil Suyu Tarifi

Zencefil Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay kaşığı zencefil (rendelenmiş)
  • 1 adet limon
  • 1 adet salatlık
  • 1 adet lime
  • 700 ml su
  • 2-3 adet nane yaprağı

Zencefil Suyu Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle salatalığın kabuklarını soyun ve ince dilimlere ayırın.
  • Ardından limon, lime ve zencefili de aynı şekilde dilimleyin.
  • Bir şişenin içerisine 2 litre su koyun ve nane yapraklarını ekleyin.
  • Dilimlediğiniz malzemeleri de suya koyarak bir gece buzdolabında dinlendirin.
  • Hazırladığınız zencefil suyunu, gün içerisinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zencefil Suyu Nasıl Kullanılır?
  • Zencefil suyunu günde 2-3 bardak aç karna olacak şekilde tüketin.
  • Özellikle sabah aç karna tüketmek, zencefil suyunun yağ yakıcı etkilerini hızlandırır.
  • Tat vermek için, bir tatlı kaşığı bal ilave edebilirsiniz.
  • Karışımı soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz.