2 Ekim 2020 Cuma

Garnitürlü Kornişonlu Makarna Salatası (Kurtarıcınız Olacak) Tarifi

Garnitürlü Kornişonlu Makarna Salatası (Kurtarıcınız Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yuvarlak makarna
Yoğurtlu karışım için;
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 şişe hazır karışık garnitür
  • 1 çay bardağı mayonez
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kase kornişon turşu

Garnitürlü Kornişonlu Makarna Salatası (Kurtarıcınız Olacak) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle makarna haşlamak için su koyup kaynatın.
  2. Makarna haşlanınca soğuması için süzüp bir kenarda bekletin.
  3. Bir kap içerisine yoğurt ekleyin.
  4. Üzerine mayonez tuz ekleyip karıştırın.
  5. Sarımsakları da rendeleyip sıvı yağı koyun.
  6. Kornişon turşuyu kare doğrayın ve garnitürü de ekleyip dolapta bekletin.
  7. Servis yapacağınız zaman makarnayı yoğurtlu karışımla harmanlayıp servis edin.

Hafif Fıstıklı Ve İrmikli Yeşil Tatlı Tarifi

Hafif Fıstıklı Ve İrmikli Yeşil Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
  • 1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker (eğer çok tatlı severseniz 1 su bardağı da olur)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 litre süt
  • 1 paket yulaflı bisküvi (arasına dizmek için)
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı toz fıstık (eğer hazırı evinizde yoksa kabuksuz fıstığınızı rondodan geçirin ve toz haline getirin) Birazcıkta üstteki süs için çekin☺️👍🏻.

Hafif Fıstıklı Ve İrmikli Yeşil Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ocağa aldığımız derin tencereye sütü, irmiğimizi dökelim.
  2. Şekeri, toz fıstığı ve tereyağınıda ekleyerek pişirip ve karıştırmaya devam edelim göz göz gelene kadar.
  3. Koyulaşmaya ve katı olmaya başlayınca tereyağınıda ekleyip karıştıralım. En son vanilya katıp karıştırın.
  4. Kıvamını alınca ocaktan alalım.
  5. Suyla azıcık heryere gelecek şekilde ıslattığımız ortaboy borcama önce karışımın yarısını dökelim ve bir spatulayla üstünü düzeltelim.
  6. Bisküvilerinizi şimdi bir kat dizin.
  7. Şimdide kalan karışımıda dökelim ve tekrar üstünü güzelce düzeltelim.
  8. Ilıdıktan sonra 2-3 saat buzdolabında dinlensin.
  9. Servisden önce üstünü kalan toz fıstıktan elekle serpelim. Ben ayrıyeten beyaz kremaylada süsledim. Süsü arzunuza kalmış bişey.
    Afiyet olsun.

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram tereyağı yada margarin
  • 1 paket vanilya
Supangle kısmı için;
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme kaşık un
  • 1, 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 40 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı soğuk su

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Yağı eritin unu ekleyin, üşenmeden kısık ateşte güzelce kavurun.
  2. İyi kavrulmazsa yerken un tadı gelir söyleyim💪🏻 sonra sütü ekleyin sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın, iyice ısınınca şekeri ekleyin.
  3. Ocağı kapatınca vanilyayı ekleyin.
  4. Ardından birkaç dakika çırpın.
  5. Borcama dökün ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına alıp supangleyi yapın.
  6. İkisini aynı anda yapmadımki sıcakken birbirlerine karışmasınlar.
  7. Hafif soğuduktan sonra supangleyi yapmaya geçebilirsiniz.
  8. Çikolata ve su hariç tüm malzemeyi karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  9. Çikolata ekleyin ve birkaç dakika soğutup suyu ekleyip çırpın. (koyu kıvamlı olsun isterseniz su eklemeyin, ben bu tarz tatlıları akışkan seviyorum biraz).
  10. Tamamen soğuyunca üzerine kakao serpip servis edin. 🤗.
Afiyet olsun. 💜.

Kedidili Pasta Tarifi

Kedidili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Taban için;
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 1,5 su bardağı su
Muhallebi için;
  • 1 lt süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 300 gram labne
Üzeri için;
  • 1 paket krema
  • 100 gram çikolata
  • Ayrıca 2 muz

Kedidili Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Taban için kedi dillerini nescafeli suda ıslatıp borcama dizip buzdolabına alın.
  2. Muhallebi için vanilya ve labne hariç tüm malzemeyi karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Vanilya ekleyin.
  3. 5-10 dk soğutup labneyi ekleyin ve çırpın. Kedi dillerinin üzerine dökün.
  4. Çikolata sosu için 1 paket kremayı ısıtın ve kenarlardan kaynayınca ocaktan alıp çikolataları ekleyin. Karıştırarak eritin.
  5. Tatlının üzerine dökün.
  6. Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabına alın.
  7. Güzelce soğutup servis edin.
  8. 1 gece dolapta bekletilirse çok daha güzel sonuç alınır. 🥰.
Afiyet olsun. 💜.

En Kolayından Soğuk Pasta Tarifi

En Kolayından Soğuk Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket krem şanti
  • Üzerinde yazdığı miktar kadar süt
  • 1 paket petibör bisküvi(herhangi bisküvi olabilir)
  • İstenilen renkte gıda boyası (mavi kullandım)olmasada olur

En Kolayından Soğuk Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Krem şanti soğuk süt ile hazırlanır yarım saat kadar bekletilir.
  2. Üzerine bisküvi kırılarak karıştırılır.
  3. Strec film yada alüminyum folyoya sarılarak dondurucuda bekletilir.
  4. Donduktan sonra istenilen zamanda tüketilir şimdiden afiyet olsun 🤗.

Ev Yapımı Çıtır Lahmacun Tarifi

Ev Yapımı Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 paket taze maya
  • 3 bardak su
İçi için;
  • 500 gram dana kıyma
  • 3 tane soğan
  • 3 tane çarliston kırmızı biber
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 tane konserve  soyulmuş domates
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • Göz kararı biber
  • Tuz
  • Tatlı toz biber
  • İsot
  • 5 kaşık tereyağı (rama)
  • 1 su bardağı sıvıyağı ( rapsöl)

Ev Yapımı Çıtır Lahmacun Tarifi Yapılışı

Öncelikle herkese merhaba.
  1. Hamur için öncelikle geniş büyük bir kaba 3 su bardağı su dökülür .
  2. İçine maya atılıp çırpılır. Böyle hamur daha yumuşak oluyor.
  3. 10 dakika bekletilir, sonra yavaş yavaş hazırlanmaya başlanır .
  4. Un yoğura yoğura eklenir tuz ilave edilir.
  5. Kıvama gelinceye kadar yoğurulur.
  6. Daha sonra hamur yarım saat mayalanmaya bırakılır.
  7. Daha sonra iç harcı hazırlanılır öncelikle büyük bir kaba kıyma konup ,soğan mixerde küçük doğranır .
  8. Daha sonra biberler, konserve domates mixerde çekilir.
  9. Daha sonra öbür harçlarda dökülüp karıştırılır biraz dinlenmeye bırakılır.
  10. Daha sonra hamur küçük bezelere ayrılıp açılmaya başlanır.
  11. Üstüne harç konup sürülüp ister fırında 200 derece ister (silex ) de pişirmeye başlanılır.
  12. Ben bu tarifden 23 tane lahmacun yaptım tadı çok lezzetli oldu tavsiye ederim yapmasıda çok kolay. Ben severek yaptım size şimdiden afiyet olsun.

Havuç Tarator Tarifi

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • Küçük bir parça haşlanmış tavuk göğsü
  • Küçük bir kase(3 yemek kaşığı kadar iri doğranmış ceviz )
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı nar ekşisi ( isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  1. Havuçlarımızı rendeliyoruz.
  2. Tavaya sıvı yağ ekleyip havuçlarımızı yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika kavuruyoruz.
  3. Havuçlar piştikten sonra soğuyana kadar bekliyoruz.
  4. Haşlanmış tavuk göğsünü mümkün olduğunca küçük doğruyoruz.
  5. Soğuyan havuçları uygun bi karıştırma kabına alıp mayonez nar ekşisi tavuk göğsü ceviz ilave ediyoruz yoğurtu kontrollü bi şekilde ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  6. Damak tadınıza göre tuz ilave edip servis tabağına alıyoruz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Not; havuçların büyüklüğüne göre yoğurt miktarı değişebilir kıvamına göre arttırıp eksiltebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Çıtır Kanat Tarifi

Çıtır Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk kanat
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Pane için;
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

Çıtır Kanat Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk kanatları kaynayan suda yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Baharatları ve mayonezi bir kaba alıp karıştıralım.
  3. Haşlanan tavukların suyunu süzüp baharatlı karışıma alalım ve harmanlayarak karıştıralım.
  4. Unların üçünü birbirine karıştıralım ve baharatlı tavuk karışımını, un karışımına bulayarak kızgın yağa atalım. Orta ateşte kızartalım.
Afiyet olsun. 💜.

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 kesme şeker
  • Yarım paket yaş maya veya 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 buçuk bardak un (her zamanki gibi kontrollü ekleyin,  yumuşak hamur elde edin, mayalanması için yarım saat yeterli hatta 10 dk bile yeterlidir.)
İç malzemeler;
  • 250 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağı yağ
  • Baharatlar ve yarım çay bardağı su

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için un hariç malzemeleri ekleyip karıştırın.
  2. Unu ekleyip yumuşak hamur yoğurun.
  3. Ele yapışmayan hamur elde edin.
  4. İç harcı hazırlayana kadar hamuru mayalandırın. Fazla süreye gerek yok.
  5. Daha sonra hamur mayalanırken iç harcı hazırlayın.
  6. Kıyma ve maydanoz hariç malzemeleri rondoda çekin.
  7. Kıymayı ve maydanozu ekleyin.
  8. Maydanozu ince kesin.
  9. Hamurdan bezeler alın ve orta boy merdane yardımı ile açın.
  10. İç harcı hamura kaşık yardımı ile sürün.
  11. İster 200 derece fırında isterse kapaklı teflon tavada pişirin.
  12. Ben çabuk olsun diye ikisinde de pişirdim.Hep bu şekilde yapıyorum.

Fırında Patates Köftesi Tarifi

Fırında Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 1 kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber

Fırında Patates Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayıp ezelim.
  2. Soğanı rendeleyip suyunu süzelim.
  3. Maydonozu ince ince doğrayalım.
  4. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra elimizle yuvarlak şekil verelim.
  5. Fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
  6. Ilıyınca yavaşça tepsiden alıp servis edelim. Afiyet olsun😋.

Nişastalı Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi

Nişastalı Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 100 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak az pudra şekeri
  • 2 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı kadar un (unu az az koyup kıvama göre ayarlayınız)

Nişastalı Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Tarifimizde kullanılacak margarinin oda sıcaklığında olduğuna dikkat ediniz.
  2. Uygun bir yoğurma kabının içine margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekeri katarak homojen hale gelene kadar karıştırınız.
  3. Daha sonra karışımın üzerine nişasta, kabartma tozu ve un ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  4. Un miktarı kullandığınız unun cinsine göre değişebilir, kontrollü eklemenizi tavsiye ederim.
  5. Elinize yapışmayacak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyerek tüm malzemeler karışıncaya kadar yoğurun.
  6. Fındık büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp tepsiye dizin, kurabiyeler kabaracağı için birazcık aralıklı koyabilirsiniz.
  7. Önceden ısıttığınız fırında 160 derecede 10-12dk pişirin.
  8. Üzeri çatlayıncaya kontrol edebilirsiniz, kızarmasını beklemeyin, beyaz bir kurabiye olacak :).
  9. Benim yaptıgım yuvarlaklardan(fındıktan biraz büyüktü) yaklaşık 25 tane kurabiye çıktı.
  10. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz, afiyet olsun :).

Bulgurlu Arpa Şehriyeli Meyhane Pilavı Tarifi

Bulgurlu Arpa Şehriyeli Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Bulgurlu Arpa Şehriyeli Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.
  2. Ardından halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım.
  3. Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pulbiberi ve kimyonu ekleyip bu şekilde bir kaç dakika bu şekilde kavuralım.
  4. Doğradığımız domatesleri ekleyelim.
  5. Ayrı bir tavada sıvı yağda arpa şehriyeleri renkleri koyulaşıncaya dek kavuralım.
  6. Önceden yıkamış olduğumuz bulgurlarla birlikte arpa şehriyeyi hazırladığımız harca dökelim.
  7. 3 su bardağı su ekleyip karıştırıp, kapağını kapatıp yüksek ateşde göz göz olana dek, daha sonra ise kısık ateşde pişirelim.
  8. Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp üzerine havlu kağıt kapatarak 10dakika dinlenmeye bırakalım.
  9. Dinlendikten sonra karıştırıp servis ede biliriz. Afiyet olsun.

Sebzeli Kaşık Dökmesi Tarifi

Sebzeli Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 1 adet kapya biber (kırmızı biber)
  • 3 adet yeşil biber
  • Maydanoz
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Sebzeli Kaşık Dökmesi Tarifi Yapılışı

  1. Biberleri rondodan geçirelim .
  2. Ardından maydanozu da rondadan geçirelim.
  3. Patatesi rendeleyip suyunu sıkalım .
  4. Ardından biberleri ekleyelim ve maydanozu ve yumurta ,un ,tuz ve baharatları ekleyelim .
  5. Sulu gibi olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  6. Yağı kızdırıp kaşık kaşık dökün ,biraz bastırın, çok kalın olmasın afiyet olsun.