2 Ekim 2020 Cuma

Tablacı Salatası Tarifi

Tablacı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane domates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Tablacı Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Domateslerimizi yıkayalım, küp küp doğrayalım, salata kasemize alalım.
  2. Kuru soğanımızın kabuklarını soyalım, yıkayalım yarım ay şeklinde doğrayalım, tuzlayalım, ovalayalım biraz yumușamasını sağlayalım.
  3. Maydanozumuzu temizleyelim, yıkayalım, ince ince doğrayalım kuru soğana ekleyelim, karıştıralım kaseye ekleyelim.
  4. Kırmızı tatlı toz biberi, pulbiberi, nar ekşisini, tuz ve zeytinyağını da ekleyelim güzelce karıştıralım servis tabağına alalım.
  5. İştah açıcı görüntüsüyle muhteşem lezzete sahip tablacı salatamız servise hazır 🤗 papatyam.

Fırında Domates Soslu Köfte Tarifi

Fırında Domates Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;
  • 500 g dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 -3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1er çay kaşığı karabiber, kimyon, toz kırmızı biber
Sosu için;
  • 4 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, kekik domatesin ekşiliğini alması için az şeker
Üzerine;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Domates Soslu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Bütün köfte malzemelerini uygun bir kaba alınır ve çok iyi yoğurulur.
  2. Köfte harcı üzeri streçlenip yarım saat buzdolabında bekletilir.
  3. Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayıp fırın kabına dizin.
  4. 190-200 derecede ısıtılmış fırında ara ara ters yüz ederek pişirin.
  5. Domatesleri rendeleyip tereyağ ve sıvı yağ̆ ile birlikte bir tencereye alıp 2-3 dk pişirilir.
  6. Daha sonra salça baharatları da ilave edip kıvam alana dek pişirin.
  7. Pişen köfteleri fırından çıkartıp üzerine sosu döküp en son rendelenmiş kaşar peyniri serperek 180-190 derecelik fırına verin ve kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Nefis Erişteli Çorba Tarifi

Nefis Erişteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 er çay kaşığı karabiber, pulbiber
  • 2 su bardağı tavuk suyu (yoksa bulyon kullanmayın normal su yeterli olur)
  • Toplam tavuk suyu ile birlikte 6 su bardağı su
  • 1 çay bardağı erişte

Nefis Erişteli Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Yağ, salça, baharatlar tencereye alınıp kavrulur.
  2. Salça kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Sonra su ilavesi yapıp kaynamaya bırakalım.
  4. Kaynayan suya erişteleri ekleyip 10 dk kaynatalım.
  5. Servis yaparken üzerine maydanoz ve dereotu küçük doğrayıp serpebilirsiniz. Varsa kıtır ekmekle de harika gider 🙋‍♀️❤️.

1 Ekim 2020 Perşembe

Brownie Kurabiye Tarifi

Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp ocakta kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Sonra tüm malzemeleri ve unun yarısını bir kaba alıp iyice yoğuralım.
  3. Sonra kalan unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan şekil alabilen bir hamur elde edelim.
  4. Sonra yağ sürülmüş tepsiye ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp dizelim.
  5. 200°c önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim.
  6. Sonra ilk sıcağı gidince şerbete batırıp servis tabağına alalım.
  7. Üzerine hindistan cevizi veya fıstık ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🥰.

Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi

Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 çay kaşığı mahlep
  • 4 yumurta
Şerbeti için;
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Bir ince dilim limon

Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizden başlayalım. Soğuk ve koyu kıvamlı bir şerbet elde etmemiz lazım. Bir gün önceden yapılırsa çok daha iyi olur.
  2. Şerbet için tencereye su, şeker ve limonu alarak kaynatalım.
  3. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20dk daha kaynatalım.
  4. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  5. Tatlının hamuru için su, tereyağı, şeker ve tuzu ekleyip kaynatalım.
  6. Kaynadıktan sonra unu ekleyerek tahta kaşıkla hızlı bir şekilde karıştırarak 2 dakika kadar pişirip ocaktan alalım.
  7. Hamur oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirelim.
  8. Daha sonra yumurtaları tek tek ekleyerek mikser yardımıyla her ekleyişte çırpalım.
  9. En son mahlep ve irmiğimizi de ekleyerek karıştıralım.
  10. Geniş bir tavaya sıvı yağ alalım.
  11. Hamuru krema sıkma torbamıza alarak yıldız uçla soğuk yağa sıkıp makasla keselim (yıldız uç kalın olursa çok daha iri ve güzel tulumbalar oluyor. Bu tarifte ince uç kullandım).
  12. Ocağa alıp kısık ateşte nar gibi kızarana kadar pişirelim.
  13. Tulumbaları yağdan alıp soğuk şerbete atalım 2-3 dk bekletip kevgir yardımıyla servis tabağımıza alalım.
Afiyet olsun 🌸😌.

Muffin Tarifi

Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Üzeri için;
  • Bitter damla çikolata 🍫

Muffin Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ile şekeri bir güzel beyaz olana kadar çırpın.
  2. Sonra sıvı olan malzemeyi ekleyin çırpın.
  3. En son un ve kabartma tozu ekleyin ve vanilyayı çırpın.
  4. Muffin kek kalıplara paylayıp üzerine damla çikolata ekleyin.
  5. 180 derece soğuk fırına verin kontrollü bi şekilde pişirin şimdiden afiyet olsun 😋

Dondurucuda İçli Köfte Tarifi

Dondurucuda İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte iç malzeme;
  • 300 gram kıyma
  • 3 adet büyük soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Karabiber, pulbiber, tuz
  • 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
Köfte dış malzeme;
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 2,5 yada 3 bardak kaynar su
  • 1 yumurta
  • 1 rende soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber, pulbiber ve tuz
  • İsteğe göre reyhan

Dondurucuda İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Önce köftenin iç malzemesini hazırlayalım.
  2. Kıymayı tavaya alıp kavuralım suyunu çekince yağını ilave edelim.
  3. Doğranmış soğanla birlikte kavuralım.
  4. Salçasını ve baharatları ilave edelim biraz daha kavurduktan sonra ocağı kapatalım.
  5. Doğranmış maydanoz ekleyelim.
  6. Son olarak iri kıyılmış cevizinde ekleyip soğumaya bırakalım.
  7. Köfte dış malzeme; Bulgur ve irmiği kaynamış su ile ıslatalım.
  8. 15 dk sonra alt üst edip karıştıralım ön yoğurma yaparak iyice birbirine yedirelim.
  9. Sonra yumurta tuz un ve rende soğanı karıştıralım.
  10. Salçayıda ilave edip iyice macun kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  11. Yoğurduğumuz köfte hamurundan yaklaşık küçük yumurta kadar parçalar koparalım.
  12. Önce elimizde rulo şekli verelim.
  13. Sonra işaret parmağımızı su ile ıslatarak rulo içine sokarak döndüre döndüre genişletelim (köfteleri yaparken sürekli elinizi suyla ıslatın).
  14. Daha sonrada başparmağımızı rulo içine koyup diğer parmaklar dışardan destekleyerek genişletelim. (umarım anlatabilmişimdir biraz zor gibi görünüyor ama el pratikliği zamanla oluyor).
  15. Açtığımız köftenin içine yaklaşık 2 tatlı kaşığı kıyma koyup ağızını tekrar elimizde döndürerek kapatalım oval şekilde olsun.
  16. Eğer bu şekilde yapamazsanız midye şekli daha kolay oluyor.
  17. Uygun tepsilere dizerek dondurucuda bekletelim.
  18. Köfteler donduktan sonra poşetleyelim.
Şimdiden kolay gelsin.

Süzme Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi

Süzme Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış buğday
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım demet dere otu
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane havuç
  • 2 tane kornişon turşu
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz

Süzme Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurt ile tuzu sarımsağı iyice karıştıralım.
  2. Buğdayı koyalım.
  3. Kalan diğer malzemeleri doğrayalım (biber, turlu, dereotu)
  4. Havuçu rendeyelim.
  5. Doğradığımız malzemeleri yoğurtlu karışıma katalım.
  6. Servis tabağına koyalım.


Afiyet olsun.

Hurmalı Kurabiye Tarifi

Hurmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 2 paket  margarin
  • 2 küçük kase sıvı yağ
  • 1 küçük kase su
  • 1 küçük kase toz şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 dolu tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 kilo un
İçi için;
  • 800 gr hurma
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek için ;
  • 1 paket susam

Hurmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamurunu yapmaya başlayalım.
  2. Margarini eritelim. Bir kaba koyalım.
  3. Un hariç bütün malzemeleri o kaba koyup elimizle iyice karıştıralım.
  4. Sonra unu ekleyip yoğuralım. Ve bir yerde bekletelim.
  5. Hurmaları çekirdeğinden ayırıp içine sıvı yağ ve tarçını ekleyip püre kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  6. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alalım.
  7. Elimizin avcuna koyup çukur oluşturalım.
  8. Ve hurmalı karışımdan o çukura koyup kapatıp yuvarlayalım.
  9. Sonra susama batırıp şekilli kalıba koyalım.
  10. Kalıp yoksa istediğimiz gibi şekil verip yada yuvarlak olarak bırakabiliriz. Bu şekilde devam edip tepsiye dizelim.
  11. 180 derecede fırına koyalım. Üstü hafif kızarınca fırından alabiliriz.

Ton Balıklı Spagetti Tarifi

Ton Balıklı Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket spagetti
  • 1 kutu ton balığı
  • 1/2 (yarım) kutu süt mısırı
  • Yarım kırmızı biber (ister şili ister kapya kullanın)
  • Bir tutam maydanoz
  • İster yaş ister kuru bir tutam fesleğen
Makarnayı haşlama için;
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ton Balıklı Spagetti Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı haşlayın süzün, hafif su ile ilk sıcağının gitmesini sağlayın (makarnanın yapışık olmaması için).
  2. Bir kase içerisine ton balığını koyun ,içerisine süt mısırını koyun .
  3. Maydanozu ve biberi doğrayın ve fesleğeni ekleyin.
  4. Tüm malzemeleri kendi arasında karıştırın.
  5. Daha sonra karışım içerisine makarnayı ilave edip karıştırın servise hazır. Çok leziz oluyor deneyenler için afiyet olsun.

Fırında Türlü Tarifi

Fırında Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı
  • 2 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 100 gr bezelye
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 bardak sıcak su
  • 1/2 (yarım) sıvı yağ
  • Tuz, karabiber

Fırında Türlü Tarifi Yapılışı

  1. Hazırladığımız kuşbaşı etler ,1 adet soğan, küp şeklinde doğranarak düdüklüde 30 dk sotelenir.
  2. Sebzelerimiz küp şeklinde doğranır.
  3. Fırın tepsisine dizilir.
  4. Üzerine doğradığımız domatesler eklenir .
  5. Daha sora sotelediğimiz eti de koyup harmanlıyoruz.
  6. Ben içine sarımsakta koydum.
  7. Sos malzemelerini karıştıralım, üzerlerine dökelim.
  8. 220 derece ısınmış fırına üstünü fırın kağıdıyla kapatarak 45- 50 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Sufle (Tencerede) Tarifi

Sufle (Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 buçuk çay bardağı süt
  • 4 dolu çorba kaşığı kakao
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket + 1 çay kaşığı kabartma tozu
Ortasına (içine) koymak ı̇çı̇n:
  • Her kase için 3 veya 4 adet kare çikolata parçası
Üzerı̇ ı̇çı̇n:
  • Pudra şekeri ( isteğe bağlı )

Sufle (Tencerede) Tarifi Yapılışı

  1. İlk etapta bir kaba şeker ve yumurtaları alıp iyice çırpalım.
  2. Üzerine süt, sıvı yağ, kakao ekleyerek az çırpalım.
  3. Son olarak un ve kabartma tozunuzu da ekleyip çırpalım .
  4. Kaseleri sıvı yağ ile yağlayıp içerisine 1 kepçeye yakın kek harcından koyup üzerine çikolataları dizin.
  5. Son olarak üzerine yarım kepçe kek harcından ekleyelim.
  6. Her kaseyi bu şekilde hazırlayalım.
  7. Isınmış olan kaynar sudan tencereye koyalım .
  8. 3 adet kaseyi fokurdayan suya koyup tencerenin kapağı açık tam 3 dakika pişirip ağzını kapatıp tam 7 dakikada öyle pişirelim.
Saniye geçirmeyin, çok fazla pişmesin .
Tenceredeki kaynar su kaselerin yarısına kadar gelsin .
Orta ateşin yükseğe yakın ısısında pişirin. Afiyet olsun

Tavuk Kavurma Tarifi

Tavuk Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığından biraz az tereyağ

Tavuk Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları yıkıyoruz ve yemeklik doğruyoruz. (orta irilikte olması yeterli çok küçük olursa kupkuru çok büyük olursa da kavurma kıvamında olmaz).
  2. Tavaya sıvı yağımızı koyup tavukları ekliyoruz kapağını kapayıp tavuk suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  3. Suyunu çektikten sonra kekiği, pulbiber, karabiberi ve tuzumuzu ekliyoruz. Bir iki defa karıştırıyoruz.
  4. En son tereyağımızı ekleyip ocağımızı yüksek ateşe alıp tavuklarımızı kavuruyoruz. Nar gibi kızarınca tamamdır.
Püf nokta: tavuklar kızarmaya başlamadan çok karıştırmayın aksi taktirde dağılacaktır.