5 Ekim 2020 Pazartesi

Harf Pasta Tarifi

 

Harf Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket krem şanti

Harf Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Krema için;bütün malzemeleri tencereye alıp orta ateşte katı bir kıvam alana pişiriyoruz .
  2. Korkmayın kas katı olacaktır ama açılır. Krema piştikten sonra mikserler biraz çırpıyoruz .
  3. Göreceksiniz krema açılacaktır daha sonra 1 paket krem şantiyi ekleyip kıvam alıncaya kadar çırpalım işte kremamız hazır.
  4. İlk olarak yumurta ve şekeri köpük köpük olup beyazlaşıncaya kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz.
  5. Daha sonra diğer malzemeleri ekliyoruz diğer malzemeleri ekledikten sonra mikser kullanmıyoruz.
  6. Bir spatula yardımıyla aşağıdan yukarıya harcı söndürmeden karıştırıyoruz.
  7. Pandispanyamız hazır 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz herkesin fırını farklı olduğu için süre veremiyorum.

Şimdiden ellerinize sağlık afiyet olsun.

Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi

 

Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

İçi için:

  • 2 adet muz
  • Damla çikolata

Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı


  1. Pandispanyası için: bir kapta yumurtaları ve toz şekeri köpük kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Üzerine ılık suyu ekleyin ve karıştırın. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da eleyerek ekleyin.
  3. Bu aşamadan sonra bir spatula yardımıyla homojen bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine harcı dökün ve tepsiye eşit olarak yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü olarak pişirin. (bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. )
  6. oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  7. Kreması için: bir tencereye süt, yumurta sarısı, şekeri koyun ve karıştırmaya başlayın.
  8. İçerisine un, nişasta ve vanilyayı da ekleyin. Kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  9. Pişen kremayı ocaktan alıp içerisine tereyağını ekleyin, karıştırın ve soğuması için kenara kaldırın.
  10. Birleştirme: hazırladığınız pandispanyanın tabanına kremayı sürün.
  11. Üzerine muzları dizin ve yağlı kağıt yardımıyla sarın. Buz dolabında dinlendirin.

1 gece buzdolabında bekletilen pastalar ertesi günü daha lezzetli oluyor 🙈.

Nefis İmam Sarığı Tatlısı Tarifi

 

Nefis İmam Sarığı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 poşet toz krem şanti
  • Yarım çay bardağı soğuk süt
  •  1 tatlı kaşığı bal

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Çikolata sosu (ben hazır sos kullandım)

Nefis İmam Sarığı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri güzelce mikserle çırpıyoruz.
  2. Ardından süt ve sıvı yağ ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Son olarak kuru malzemelerin hepsini eleyerek karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküyoruz.
  4. 180 derece fansız fırında pişiriyoruz. (ince olacağı için sık sık kontrol edin çabuk pişiyor. Kurutmadan alın ve soğuduktan sonra çay bardağı ile yuvarlak bir şekilde kesin. ).
  5. Kreması için; öncelikle bal hariç bütün malzemeleri çırpın sonra balı da ekleyip biraz daha çırpın ve dolaba atın soğusun.
  6. Hepsi hazır olduktan sonra yuvarlak şeklinde kestiğimiz keklerimizin arasına krema koyuyoruz ve yanlarını da kremayla kaplıyoruz.
  7. Daha sonra yanlarını Hindistan cevizine buluyoruz. Son olarak üstüne de çikolata sosu koyup servis ediyoruz.

Afiyet olsun 🤍🤎.

Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram teremyağı
  • 1 paket vanilya

Supangle için malzemeler :

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme kaşık un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 60 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı soğuk su

Kaşık Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Yağı eritin unu ekleyin, güzelce kavurun.
  2. İyi kavrulmazsa yerken un tadı gelir.
  3. Sonra sütü ekleyin sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
  4. İyice ısınınca şekeri ekleyin. Videodaki kıvama gelene kadar pişirin.
  5. Ocağı kapatınca vanilyayı ekleyin.
  6. Ardından birkaç dakika çırpın.
  7. Borcama dökün ve oda buzdolabına alın.
  8. İkisini aynı anda yapmadım ki sıcakken birbirlerine karışmasınlar.
  9. Hafif soğuduktan sonra supangleyi yapmaya geçebilirsiniz.
  10. Supangle yapılışı: çikolata ve su hariç tüm malzemeyi karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  11. Çikolata ekleyin ve bir kaç dakika soğutup suyu ekleyip çırpın. (koyu kıvamlı olsun isterseniz su eklemeyin, ben bu tarz tatlılarda akışkan seviyorum. ) afiyet olsun.

Musakka Tarifi

 

Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6-7 adet patlıcan
  • Yarım kilo normal kıyma
  • 2 domates
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su (salçayı çözdürmek için)
  • Maydanoz
  • Karabiber, kırmızı pul biber

Musakka Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar alacalı şekilde sorulur ve 1 parmak kalınlıkta kesilir, kızgın yağda kızartılır.
  2. Ayrı bir tencereye soğan hafif yağda kavrulur.
  3. Doğranan domates eklenir 3 dk kadar kavrulur.
  4. Salça eklenir kavrulur.
  5. Baharatlar eklenir, kıymalarda güzelce kavrulur.
  6. En son maydanoz eklenir.
  7. Kızartılan patlıcanlar borcama yada küçük bir tepsiye dizilir.
  8. Üzerine kıymalı harcımız dan eşit şekilde patlıcanların üzerine yayalım.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişene kadar tutuyoruz. Afiyet olsun.

Karışık Pizzam Tarifi

 

Karışık Pizzam Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığına yakın şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağına yakın ılık su
  • 5 su bardağı un

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • Kıvamını açacak kadar su ortalama 1.5 çay bardağı kadar
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Biraz tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzeri için;

  • Dilimlenmiş sucuk
  • Kaşar peyniri
  • Zeytin
  • Konserve mısır
  • Yeşilbiber, salam
  • Sosis, domates
  • Mantar (vb ekleyebilirsiniz. ben şimdi sadece bu malzemelerle yaptım)

Karışık Pizzam Tarifi Yapılışı

  1. Evde mis gibi pizzamızı kendimiz yapalım.
  2. Unumuzu yoğurma kabına alalım. Ortasını açalım. Mayamızı suyumuzu ve şekerimizi koyalım. 2 dk bekleyelim.
  3. Sıvı yağ ve tuzumuzu ekleyelim. Yavaş yavaş hamuru yoğurmaya başlayalım.
  4. Hamurumuzu yoğurunca üzerini streçle kapatılıp 30 dk mayalanmaya bırakalım.
  5. Bizde bu arada üzerinin sosunu hazırlayalım. Bir kaseye bütün sos malzemelerimizi alıp karıştıralım.
  6. Sonra üzerine koyacağımız malzemeleri hazırlayalım. Mayalanan hamurumuzu toparlayıp unladığımız tezgahın üzerine alalım.
  7. Tezgahta un serperek hamurumuzu toparlayalım. Hamuru 2 parçaya ayıralım.
  8. Her birini tepsimiz boyutunda açalım. Ve tepsimize alalım.
  9. Çatalla delikler açalım üzerine salçalı sosumuz dan sürelim.
  10. Ve bolca kaşar peyniri serpelim. Ve istediğimiz pizza malzemelerini koyalım.
  11. Ben sucuk zeytin mısır koydum. Isıttığımız 200 derece fırına verelim.
  12. Üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkaralım.
  13. Ve biraz daha kaşar serpelim tekrar fırına verelim.

Pişince çıkaralım sıcak sıcak servis yapalım.


Patatesli Üçgen Buzluk Böreği Tarifi

 

Patatesli Üçgen Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 3 patates
  • 1 çorba kaşığı salca
  • 2 yumurta
  • Sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı  sirke
  • 1 çorba kaşığı  un
  • Çörek otu
  • Maydanoz
  • 3 kasık tereyağ

Patatesli Üçgen Buzluk Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri yıkayıp haşlanması için ocağa koyalım.
  2. Diğer yandan sıvı yağ, sirke ve 1 kaşık unu iyice harmanlayalım haşlanan patatesleri soyup üzerine tereyağ ve salçayı da ekleyelim bir iki tur döndürelim.
  3. Tezgaha serdiğimiz yufkamıza hazırladığımız sostan 2 3 kaşık döküp hepsine yayalım .
  4. Üzerine 2. Yufkayı da alıp aynı işlemi yapalım onunda üzerine 3. Yufkayı koyup patatesli harcımız dan dökelim ve kenarlarını dökülmemesi için .
  5. 2 santim içe katlayalım ve her iki taraftan rulo şeklinde saralım.
  6. Sonra ortadan ikiye bölelim. Diğer yufkamıza da aynı işlemi uygulayıp üçgen şeklinde keselim.
  7. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürüp çörek otunu da serptikten sonra fırına verelim.

Afiyet olsun 🍀.

Kornişon Turşusu Tarifi

 

Kornişon Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo kornişon

Her bir kavanoza;

  • 2 tane acı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yarım fincan sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • Üzerine kaynamış sıcak su

Kornişon Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Salatalıkları yıkayalım sarımsakları soyup ikiye bölüp kavanozların içine koyalım salatalıkları bıçakla 3 yerinden çizip kavanozlara dizelim .
  2. Üzerine çizilmiş acı biberleri, şekeri, tuzu, limon tuzunu ve sirkeyi koyup kaynar su ekleyip sıfır kapakla sıkıca kapatıp ters çevirin.
  3. Üzerini örtüp 1 gün bekletelim sonra karanlık serin bir yerde saklayalım 1 hafta sonra yenebilir afiyet olsun.

Hazır Yufkadan Tavuklu Börek Tarifi

 

Hazır Yufkadan Tavuklu Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 tane hazır yufka

Sosu için:

  • 3 tane yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Göz kararı tuz

İç harcı için:

  • Haşlanmış tavuk
  • Karabiber
  • Yeterince tuz

Hazır Yufkadan Tavuklu Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuğu yeterli miktarda suda haşlıyoruz ben göğüs kısmını kullandım ama fark etmez tabi haşlanan tavukları kasenin içine alıp didikliyoruz içerisine tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Sosu için tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
  3. Tepsiyi yağlayıp ilk yufkayı koyuyoruz üzerine sostan eşit şekilde döküyoruz ikinci yufkayı da aynı şekilde son yufkayı da koyup tavuklu harcı ekliyoruz.

Püf noktası ;harcı koyduktan sonra sos dökmeyin hamur gibi olur. Diğer 3 yufkayı da sosluyoruz. En son kalan sosu da üst yufkaya döküp ister susam ister çörek otu döküp 200 derecelik fırında 15-20 dk pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Fırında Sütlaç Tarifi

 

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri güzelce yıkayıp 2 su bardağı su ile pişirelim az sulu olacak şekilde üzerine sütü vanilyayı ekleyip kaynatalım.
  2. Daha sonra şekeri ve süt ile açılmış nişastayı döküp kaynatalım.
  3. 10-15 dk kaynasın sonra kaselere boşaltıp 180 derece fırında en üst rafında yüzü kızarana kadar pişirelim.
  4. Üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tırtıl Kurabiye Tarifi

 

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 3 kaşık nişasta
  • 1/2 (yarım) bardak pudra şekeri
  • 4 kaşık şeker
  • 1 tane yumurta
  • 2 kaşık kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldigi kadar un

Tırtıl Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabimiza oda isisindaki margarinimizi şekerleri yumurtayı nişastayi koyup karıştıralım daha sonra aldigi kadar unu vanilyayi kabartma tozu nu koyup yumusak bir hamur yoguralim yogurdüğümuz hamuru ikiye bolelim yarisina 2 kaşık kakao koyup tekrar yoguralim iki renk olan hamurumuzu küçük küçük parçalara ayiralim sıkma kabimiza iki renk hamurumuzdan koyup istedigimiz uzunlukta sıkalım önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.

Fındıklı Damla Çikolatalı Anne Keki Tarifi

 

Fındıklı Damla Çikolatalı Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı  toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ ( 2 parmak eksik)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 çay kaşığı  karbonat
  • 3 su bardağı  un (ölçülü)
  • 1 kase fındık kırığı
  • Damla çikolata

Fındıklı Damla Çikolatalı Anne Keki Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtaları köpürene kadar rondoda çırpıyoruz .
  2. İçine kalan malzemelerimizi de ekleyip üzerine fındık kırığı ve damla çikolatalarımızı da ekleyelim.
  3. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına verelim.Kontrollü bir şekilde pişirelim.

Afiyet olsun 🍀.

Yoğurtlu Pancar Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy pancar
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz

Yoğurtlu Pancar Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Pancarı yıkayalım ve kabuğunu soyalım.
  2. Rendenin kalın kısmıyla rendeleyip uygun bir tavaya alalım.
  3. Pancarın rengi çıktığı için ben eldiven kullanarak yaptım.
  4. Pancar yumuşamaya başlayıncaya kadar arada karıştırarak pişirip soğumaya bırakalım.
  5. Yoğurdun içine sarımsağı rendelelim tuzunu da döküp karıştıralım.
  6. Süzme yoğurdunuz yoksa hazır yoğurdun susuz yerinden alıp yapabilirsiniz.
  7. Soğuyan pancarı uygun bir kabın içine alıp üzerine yoğurdu dökelim ve karıştıralım.

Afiyet olsun.