Mercimek Köftesi (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1.5 su bardağı ince kısırlık bulgur
- 1 büyük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- (Tatlı kaşıkları tepeleme değil normal )
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ soğanı kavurmak için
Mercimek Köftesi (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı
- Kırmızı mercimek yıkanır uygun bir tencereye konur.
- Üzerine 3 su bardağı su eklenerek ocağa koyulur.
- Bir tatlı kaşığı tuz eklenir kaynayıp suyu çekince 1 su bardağı daha su eklenir mercimekler iyice pişince ocak kapatılıp üzerine 1. 5 su bardağı ince kısırlık bulgur eklenir.
- Ağzı kapalı şekilde bulgurlar iyice şişip suyu çekene kadar bekletilir.
- Bulgur beklerken 1 büyük baş kuru soğan ince ince doğranır sıvı yağ ile kavrulmaya bırakılır kavrulan soğana 1 yemek kaşığı salça eklenir. İyice kavrulan ve pişen soğan bulgurun üzerine eklenir.
- Üzerine baharatları ilave edilir el yakmayan kıvama gelince iyice yoğrulur.
- Üzerine maydanozlarda ilave edilip sıkılarak şekil verilir.
Bulut Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 poşet krem şanti
- 1 paket vanilya
Kreması için
- 200 ml krema
- 50 gram bitter çikolata
- 50 gram sütlü çikolata
Bulut Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Önce kremamızı yapıyoruz. Kremayı tencereye alıp altını açıp ısıtılıyoruz ama kaynatmıyoruz.
- Isınınca doğradığımız çikolataları ilave edip normal çikolatalı sos gibi olana kadar karıştırıyoruz. Dolaba kaldırıp 15-20 dakika bekletiyoruz👌🏻😋.
- Muhallebisi için.Krem şanti vanilya hariç bütün malzemeleri bir araya getirip çırpıyoruz.
- Pürüzsüz kıvam alınca ocağa alıp altı kısıp yavaş yavaş pişiriyoruz. Göz göz olunca ocağı kapatıp içine krem şanti ve vanilya ilave ediyoruz. Eğer çok şekerli sevmiyorsanız krem şantinin hepsini eklemeseniz de olur👍🏻.
- Dolaptan kremayı çıkartıp mikserle rengi açılana kadar çırpıyoruz. Çırptıkça yoğunlaşacak.
- Kuplara önce muhallebiyi sonra da kremayı ekliyoruz. Dolapta 4-5 saat dinlense yeter. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun
Kremalı Ispanaklı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk göğsü
- 1 adet sıvıkrema (200)ml
- 1 su bardağı ıspanak püre haline
- Tuz damak zevkine göre ayarlayın
- 1 diş sarımsak veya 1 çay kaşığı toz sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
Kremalı Ispanaklı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Ispanakların saplarını kullanmıyoruz rondodan geçirin.
- Tavayı ısıtın tavukları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Kremayı, ıspanakları, sarimsak, karabiberi ekleyip güzelce pişirin.
- En son tuzu ekleyip 1-2 dakika pişirin. Sonra afiyetle tüketiyoruz şimdiden afiyet olsun
Yoğun Fındık Aromalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı çekilmiş fındık
- Yarım su bardağı pudra, şekeri
- Yarım su bardağından bi tık fazla
- Sıvı yağ
- Vanilya
- 1 su bardağı artı 3 yemek kaşığı un
Yoğun Fındık Aromalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Fındık ve pudra şekerini robottan geçirin. Toz haline gelince yoğurma kabına alın.
- Diğer malzemeleri de karıştırıp tepsiye şekil verin.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 30- 40 dk kadar kontrollü üzeri kızarmadan pişirin not:çayın yanında kahve yanında enfes bi tat.
Çikolatalı Tarçınlı Çörek Babka Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr un (Kontrollü ekleyelim)
- 1 su bardağı süt
- 80 gr tereyağı
- 1 yumurta sarısı (Beyazını içine ayıralım)
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek su
İçine sürmek için:
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık içi
- Yarım çay bardağı süt
Çikolatalı Tarçınlı Çörek Babka Tarifi Yapılışı
- 2 yemek kaşığı ılık su, 1 tatlı kaşığı toz şekeri ve mayayı bir kasede eritiyoruz.
- Ayrı bir yoğurma kabına diğer malzemeyi alıp üzerine eriyen mayayı dökerek hamuru yoğuruyoruz.
- Hamur yumuşak bir kıvam da olacak (lütfen kontrollü ekleyelim unumuzu. Un kalitesine göre değişiklik gösterebiliyor. ) yoğur’duğumuz hamuru 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakıyoruz.
- Daha sonra iç malzemesi deki ürünleri bir kâseye alıp macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
- 1 saat dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırıp merdane yardımı ile birincisini açıyoruz.
- Açılan hamurun içine macun kıvamındaki karışımın yarısını sürüp rulo şeklinde sarıp tepsiye alıyoruz.
- Diğer hamuru da aynı şekilde açıp içine harcını sürüp rulo şeklinde sararak başka bir tepsiye alıyoruz. (bu malzemeden 2 âdet çörek elde ediyoruz)
- Daha sonra rulo halindeki çöreğin ortasından 1 cm. Bırakarak iki taraftan da uçlara doğru dikine kesiyoruz.
- Kestikten sonra iki tarafta da ikili örgü şeklini veriyoruz.
- Yarım saat bu şekilde tepsi mayasına bırakıyoruz.
- Mayalanma işlemi biten çöreklerimizi önceden ısıtılmış 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Misket Köfteli Patatesli Brokoli Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 çay bardağı bayat ekmek içi
- 2 çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığından daha az karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Brokoli için:
- 1 adet brokoli
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Misket Köfteli Patatesli Brokoli Yemeği Tarifi Yapılışı
- Köfte: bütün malzemeleri bir kaba koyup hamur yoğurur gibi yoğurun ve elinizle misket şekli verin.
- Brokoli: öncelikle brokoliyi kesip bir tencereye alın ve küp şeklinde doğranmış patatesler ile para şeklinde doğranmış havuçları da ekleyin ve biraz geçecek şekilde su ekleyin ve haşlayın.
- İyice haşlandıktan sonra başka bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekledikten sonra brokoliyi alın ve misket köfteleri de ekleyin.
- Sonra küp şeklinde doğranmış domatesleri ve iyice küçük küçük doğranmış da iyice ezilmiş sarımsağı da ilave edin ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin.
- Tuzunu ve biraz geçecek kadar su ekleyin ve orta derece ateşte pişirin.Afiyet olsun .
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ (çok fazla olmayacak)
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
- 4 su bardağı sıcak su
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanın kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayıp 15-20 dakika suda bekletin.
- Soğanları iyice doğrayın ve biber be domatesleri de doğrayın.
- Bulgurları suda yıkayın.
- Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyup soğanları biraz kavurun ve biberleri ilave edip kavurun ve ardından suda bekleyip daha sonra süzdüğünüz patlıcanları ekleyin ve patlıcanlar iyice pişene kadar kavurun.
- Daha sonra bulguru ekleyin ve domatesler ile domates salçasını ekleyin.
- Nane ve tuzu da ekleyip karıştırın ve 4 su bardağı sıcak su da ekleyip orta derece ateşte pişirin.Afiyet olsun .
Kremalı Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Sıvı yağ
- Tuz karabiber
- 1 kutu krema(200gr)
- 5 su bardağı su(1 bardağı ile domatesler pişirilecek)
Kremalı Domates Çorbası Tarifi Yapılışı
- Domateslerin kabukları soyularak küp küp doğranır.
- 1 bardak su ile pişirilir.
- Başka bir tencerede un kavrulur kokusu çıkan una pişen domatesler konulur.
- Üzerine 4 su bardağı su tuz karabiber ve tereyağ konularak pişirilir.
- Pişen çorba blender dan geçirilir.
- Kremanın kesilmemesi için ilk sıcaklığı çıkınca krema konur. Servis yapılır.
Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tavuk göğsü
- 1 soğan
- 1 kapya biber
- 1 sivri biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 kavanoz garnitür
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Üzerine:
Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Soğan yağda pembeleşene kadar kavrulur.
- Biber eklenir bir kaç tur kavrulur.
- Tavuk ilave edilir suyu çekene kadar karıştırılır.
- Salça eklenir karıştırılır.
- 1 bardak sıcak su eklenir suyu çekene kadar pişirilir.
- Garnitür ve baharat eklenip altı kapatılır.
- Güveçlere paylaştırıp üzerine rendelenmiş kaşar konulur.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek pişirilir.Sıcak servis edilir.
İçli Köfte (Salatalıkla Açılabilen) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 yumurta
- 3 kaşık irmik
- 3 kaşık un
- 1 kaşık domates salçası (İsteğe göre pul biber)
- Islatmak için sıcak su
İç harcı için:
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 2 baş orta boy soğan
- 1 çay bardağı ceviz
- İsteğe göre maydanoz
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Yağı için:
- Pulbiber
- Tereyağı
- Sıvı yağ
- Yoğurt
İçli Köfte (Salatalıkla Açılabilen) Tarifi Yapılışı
- İnce bulgurumuzu üzerine çıkmayacak kadar suyla ıslatıp bir köşede dinlendiriyoruz.
- Tavamıza soğanları doğrayıp hafif kavuruyoruz, biraz kavrulunca kıymayı ekleyip kavuruyoruz.
- Kıymalar kavrulunca baharatını ekliyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Cevizimizi dişe gelecek şekilde kıyıp harcın içine koyuyoruz.
- Maydanozumuzu ince ince kıyıp harcın içine koyuyoruz ve harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
- Islanan bulgurun içerisine irmiği, yumurtayı, unu salçayı ve tuzu ekleyip çok iyi bir şekilde yoğuruyoruz.
- Avuç içi büyüklüğünde parçalar alıp sıkarak yuvarlıyoruz.
- Salatalığı önce suya batırıyoruz sonra köftelerin içini oymaya başlıyoruz.
- İç harcını doldurup şekil vermeye başlıyoruz.
- Köfteleri haşlıyoruz(isteğe göre kızartılabilir).
- Üzeri için yoğurdu çırpıyoruz.
- Tereyağını tavada eritip içine biraz sıvı yağ ve pulbiber koyuyoruz.
- Biz içli köfte üzerine yoğurt ve onun üzerine de biberli yağımızı gezdirdik. Siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😊.
Ton Balıklı Sandviç Tarifi İçin Malzemeler
- 80 gram ton balığı
- 1 adet sandviç ekmeği
- 1 yaprak marul
- Yarım salatalık
- Yarım kuru soğan
- Ketçap
- Mayonez
- Tuz
Ton Balıklı Sandviç Tarifi Yapılışı
- Ben hamburger ekmeği kullandım önce tavada ekmeklerimi kızarttım.
- Sonrasında en alta marulu ton balığını salatalık soğan ketçap mayonez i sırasıyla ekledim.
- Yanına patates kızartmasıyla sunabilirsiniz. Çok lezzetli oldu çocukşara güzel bir öğün olabilir. Afiyet olsun.
Patatesli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 400 gram kıyma
- 1 soğan rendesi
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Patatesli Köfte Tarifi Yapılışı
- Patatesleri soyup yıkayın patates dilimleme aparatında uzunlamasına incecik dilimleyin tuzlayın.
- Kıymanın içine soğanı rendeleyip suyunu sıkıp koyalım.
- Baharatları da atıp yoğuralım.Uzun köfteler yapalım.
- Yuvarlak borcama her patates diliminin arasına bir köfte koyarak dizelim.
- İşlem bittikten sonra üzerine salçalı su döküp 200 derecede pişirelim. Afiyet olsun.
Tavuklu Yeşil Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tavuk göğsü eti
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım soğan
- 1 limon
- 1 tatlı kaşığı tuz, pul biberi, nane, sumak, kekik (Sevdiğiniz baharatları kullanabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tavuklu Yeşil Mercimek Salatası Tarifi Yapılışı
- Tavukları küçük küçük doğrayıp bir tencerede haşlıyoruz.
- Ayrı bir tencerede de mercimekleri haşlıyoruz.
- Daha sonra diğer kalan malzemeleri doğrayıp haşlanan malzemelerle karıştırıyoruz. Tadı enfes oluyor :) ve çok uzun süre tok tuttuğu için rejim yemeğine bire bir uygun 😊 deneyen herkese afiyet olsun.