7 Ekim 2020 Çarşamba

Biber Tatarı Tarifi

 

Biber Tatarı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet kurutulmuş etli biber
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı

Üzeri İçin

  • Süzme yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Biber Tatarı Tarifi Yapılışı

  1. Kurutulmuş biberleri öncelikle haşlıyoruz sonrasında zeytinyağı ile biberleri kızartıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  2. Ayrı kapta istediğimiz miktar da yoğurdu çırpıyoruz ve üzerine sarımsak rendesi ve tuzunu ekliyoruz.
  3. Sosu için ayrı bir tavada tereyağını eritip içine toz kırmızı biberi ekleyip altını kapatıyoruz.
  4. Kızarttığımız biberlerin üzerine önce yoğurdu onun üzerine sosu döküyoruz.

Afiyet olsun.


Patatesli Tavuk Göğsü Tarifi

 

Patatesli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2 tane ince sivri biber
  • Yarım kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (Biber olsa güzel olur)
  • 1 tane büyük boy patates,
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
  • 1 tane defne yaprağı

Patatesli Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsündeki deriyi sıyırıp atalım. Sonra çok küçük de değil büyük de değil orta bir şekilde küp küp doğrayalım.
  2. Etimizi bir sudan geçirip yıkayalım sonra tencereye etlerimizi koyalım yanlız hiç su koymayalım.
  3. Kendi suyunu salacak lezzeti içinde kalacak suyunu salıp çektikten sonra soğan biber ve diğer malzemeleri küçük küçük doğrayalım.
  4. Suyunu çeken etimize atalım bir karıştırıp kapağını kapatalım suyunu yine salacaktır.
  5. Sonra defne yaprağını atalım baharatları atalım sonra küp küp doğradığınız patatesi de atalım.
  6. 1 su bardağı kadar sıcak şu koyup kısık ateşte patatesler pişinceye kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta (Birinin sarısı üzeri için )
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir limon kabuğu rendesi
  • 2, 5- 3 su bardağı un

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon suyu

Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. Şeker su ve limon suyunu tencereye koyalım ve kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynamaya başlayınca sadece 1 dakika kaynatıp tencerenin altını kapatıp soğumaya alalım.
  3. Geniş bir kabın içerisine un hariç bütün malzemeleri katıp karıştıralım.
  4. Kontrollü şekilde unumuzu ekleyelim.
  5. Oyun hamuru kıvamında yumuşak hamur olacak.
  6. Badem şekli vererek önceden ısıtılan 200 derecelik fırına üzeri kızarana kadar bırakalım.
  7. Fırından çıktığı gibi üzerine soğuk şerbeti dökelim.

Afiyet olsun 😋

Not: Bardak ölçüm 200 ml

Biberli Çökelek Bastırma Tarifi

 

Biberli Çökelek Bastırma Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet çarliston biber
  • 4 adet kırmızı kapya biber
  • Yarım kilo çökelek (Yada tuzsuz kahvaltılık lor)
  • Bir çay bardağı zeytinyağı

Biberli Çökelek Bastırma Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle biberler yıkanır, kafaları kesilip ortadan ikiye ayırıp içindeki tohumlar çıkartılır ve kuşbaşı doğranır. Biraz tuzlanıp karıştırılır.
  2. Sonra kavanoza önce bir avuç biber konur ve bir ince katman çökelek konur.
  3. Sonra biber sonra çökelek, sıralama kavanoz dolana kadar devam edilir, en üste çökelek konup üzerine yarım çay bardağı zeytin yağı konup ağzı sıkıca kapatılır.
  4. En az on gün kalınca olmuş demektir. Kahvaltı sofrasında yerini almaya hazır demektir.

Not: Biber ve çökelek konunca biraz bastırmayı unutmayın, ben bastırmadan dizdiğim için ertesi gün çöktü ve kavanozda boşluk kaldı.

Acur Turşusu Tarifi

 

Acur Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 kilo acur
  • 1 çorba kasesi nohut
  • 10 adet defne yaprağı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay tabağı tane karabiber
  • 1 adet limon
  • 3 bardak sirke
  • 9 su bardağı dinlenmiş su
  • 5 litrelik turşu kavanozu
  • 4-5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • Yarım demet taze maydanoz
  • Yarım demet taze nane

Acur Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Acurları yıkayıp isteğe göre doğruyoruz. Ben bütün eklemeyi sevmiyorum zira acur geç olan bir turşudur ayrıca kavanozun alım miktarını da azaltır bütün koymak. Hatta daha ince uzun dilim şeklinde de yapabilirsiniz.
  2. Öncelikle kavanozun dibine bir avuç nohut, 3-4 adet defne yaprağı, bir tutam tane karabiber ve 3-4 diş sarımsağı atıp acurları koyuyoruz.
  3. Orta kata gelince tekrar aynı işlemi yapıp nohut, karabiber, defne yaprağı, sarımsak ekliyoruz ve acurları kavanoza doldurmaya devam ediyoruz. Aralara sarımsak, karabiber ve defne yaprakları serpiştiriyoruz.
  4. Başka bir kapta sirke ve suya tuz ile limon tuzunu ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız suyu kavanoza yavaş yavaş döküyoruz tam ölçü olduğu için ağzına kadar dolacaktır.
  5. En son dilimlenmiş limonları dizip üstünü maydanoz ve nane ile kapatıp şişenin ağzını sıkı bir şekilde kapatıyoruz.
  6. Defne yaprağı, karabiber, ve taze yeşillikler turşunuza inanamayacağınız aroma ve baharat tadı verecek olup tadan tüm misafirleriniz turşu hayranı olacaklardır.
  7. Turşumuz acur olduğu için yaklaşık 1 ay içerisinde olacaktır.
  8. Serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmelisiniz.
  9. Ağzının çok sıkı kapatılması ve asla hava almaması en önemli püf noktasıdır.
  10. Dilerseniz içine salatalık ekleyerek karışık yapabilirsiniz.
  11. Salatalık turşusu için ayrı bir paylaşım yapacağım tariflerimi takipte kalın 🤗.

Afiyet şifa olsun 🤗

Lezzetli Yumuşacık Poğaça Tarifi

 

Lezzetli Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (Sarı üzerine sürülecek)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 veya 6 su bardağı un (Hamurun kıvamını siz ayarlarsınız)
  • 1 de kabartma tozu

Lezzetli Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Su ve sütünüzü koyduktan sonra bir kaşık mayanızı koyup iyice karıştırın.
  2. Maya içinde eriyene kadar sonra sıvı yağ tuz şeker yumurta kabartma tuzunu koyun.
  3. En sonda unu eleyip köyün hamur kulak memesi gibi yumuşak olsun.
  4. Daha sonra hamuru yarım saat dinlendirip en son 200 derece fırında pişirebilirsiniz.
  5. Ben peynirli maydanozlu yaptım malzemesi size kalmış

Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase dolusu kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane soğan
  • 1 tane patates
  • 1 tane havuç
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 8 su bardağı sıcak su (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kruton için:

  • 2 dilim ekmek ( ister siyah ister beyaz ekmek)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye zeytinyağını alalım. Naneyi hafifçe kavuralım.
  2. Ardından salçayı da ekleyerek 1-2 dakika daha kavuralım.
  3. Yıkadığımız mercimeği ekleyerek biraz daha karıştıralım.
  4. Yıkayıp soyduğumuz patates, havuç ve soğanı iri parçalara ayırıp tencereye atalım.
  5. Üzerine sıcak suyu ekleyelim. Sebzeler piştikten sonra hiç pürüz kalmayana dek blender’dan geçirelim.
  6. Kruton: ayrı bir tavaya tereyağını alalım. Pul biber ve naneyi ekleyelim.
  7. Biraz çevirdikten sonra küp küp kestiğimiz ekmekleri tavaya alıp kıtırlaşıncaya kadar çevirelim.
  8. Çorbayı tabağa alıp üzerine krutonları dökelim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Kakaolu Kek Tarifi

 

Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-3, 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • İsteğe göre
  • Damla çikolata

Kakaolu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalar beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Sonra şeker eklenir ve çırpmaya devam edilir.
  2. Şeker iyice karışınca içine süt ve sıvı yağ ilave edilir. Çırpılır.
  3. Vanilya ve kakao eklenir ve çırpmaya devam edilir. En son un, kabartma tozu ve isteğe göre damla çikolata iyice çırpılır.
  4. Fırın 170° derece de 10 dakika ısıtılır. Kek, yağlanmış, hafif toz şeker ekilmiş, kek kalıbına dökülür.
  5. 170° derece de 35 dakika fırının kapağı açılmadan pişirilir.
  6. Kürdanla pişip veya pişmediği kontrol edilir. Pişmediyse 5 dk daha fırına verilebilir.

Afiyet olsun.

Terbiyeli Hazır Tavuk Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Hazır Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır tavuk çorbası
  • 8 su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Pulbiber
  • Nane
  • Tuz

Terbiyeli Hazır Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 1 su bardağı soğuk su ile hazır çorbayı karıştıralım.
  2. Kaynatmış olduğumuz 7 su bardağını tencereye ilave edelim.
  3. Ayrı bir kapta yumurta sarısını, yoğurdu unu pulbiberi ve naneyi çırpalım.
  4. Çorbamız kaynadıktan sonra bir kaç kepçe çorbayı alıp yoğurt karışımıyla karıştırıp çırpalım.
  5. Sonrasında tencereye ilave edip karıştıralım.
  6. Kaynadıktan sonra tuzu ilave edebilirsiniz.

Harika bir lezzet. Afiyet olsun.

Kremşantili Muhallebi Tarifi

 

Kremşantili Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı buğday nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilin
  • Arzuya göre fındık
  • Üzeri için krem şanti ve böğürtlen

Kremşantili Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Sütün içine nişastayı, unu ve şekeri koyalım.
  2. Kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  3. Kaynayınca margarin ve vanilini ekleyip altını kapatalım.
  4. Kaplarımıza dökelim.
  5. Üzerini krem şanti ile süsleyeyim.

Afiyet olsun.

İkea Köftesi (İsçev Köfte Ve Gravy Sos) Tarifi

 

İkea Köftesi (İsçev Köfte Ve Gravy Sos) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 200-250 ml et suyu
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 çay kaşığı karabiber

İkea Köftesi (İsçev Köfte Ve Gravy Sos) Tarifi Yapılışı


  1. Bir kasede kıyma ve rendelenmiş soğanı yoğuruyoruz.
  2. Üzerine galeta unu, yumurta, krema, tuz, karabiber ve karbonatı ekleyip kıyma özleşene kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
  3. Köfte harcından minik minik parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  4. Bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyup tavayı ısıtıyoruz. Isınan tavada köfteleri ara ara çevirerek pişiriyoruz.
  5. Sosu için küçük bir tencerede tereyağını eritiyoruz.
  6. Unu ekleyip hafif kahverengi bir renk alana kadar kavuruyoruz.
  7. Et suyunu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
  8. Et suyunu ekledikten sonra kaynamasını bekliyoruz ve sos kıvamını alınca kremayı, soya sosunu ve karabiberi ekliyoruz.
  9. Sosun kıvamı koyu olursa biraz daha et suyu ilave ediyoruz.
  10. Servis ederken haşlanmış makarnanın üzerine köfteleri yerleştirip sosu döküyoruz.

Levrek Buğulama (Fırında Sebzeli) Tarifi

 

Levrek Buğulama (Fırında Sebzeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane levrek
  • 3 tane küçük patates
  • 3 tane yeşil biber
  • 2 tane havuç
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane büyük kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Limon dilimi
  • 1 tane büyük domates
  • 5-6 dal maydanoz (İsteğe göre üstüne )
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı kaynar su (Maksimum bu kadar olsun )

Levrek Buğulama (Fırında Sebzeli) Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya yağımızı alalım ve domates ve limon dışındaki sebzeleri aynı büyüklükte olmak kaydı ile doğrayalım.
  2. Ateşe koyduğumuz tavaya doğradığımız sebzeleri peş peşe bırakalım üstünden baharatlarını serpelim ve 15 dakik orta ateşte soteleyelim.
  3. Sebzeleri soteledikten sonra uygun bir borcama alalım.
  4. Şimdi sebze sotelediğimiz tavaya birazcık sıvı yağ damlatıp kızdıralım ve levrekleri alt üst olmak üzere 2 dakika cızbız yapalım ve sebzelerin üstüne balıkları dizelim.
  5. Domatesi yarım ay dilimleyelim ve fırın kabının etrafına dizelim balıkların üstünden tuzu serpelim ve limon dilimlerini bırakalım.
  6. Üstten yarım limon sıkalım tekrar biraz sıvı yağ gezdirip hem sebzeler hem balıklar pişip kızarana kadar fırınınıza göre 200° ya da 250° ayarda pişirelim.
  7. Yanına arzu ettiğiniz salata türleri ile servis edelim. Afiyet olsun 😊

Makarna Salatası Tarifi

 

Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket burgu makarna
  • 1 kavanoz garnitür
  • 10 adet kornişon turşu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı mayonez

Makarna Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı 1 yemek kaşığı tuzda haşlayıp süzüyoruz. Soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakıyoruz.
  2. Garnitürü sudan geçirip süzüyoruz.
  3. Genişçe bir kaba aldığımız makarnanın üzerine garnitür, küçük doğradığımız turşu, yoğurt ve mayonezi de ekleyip karıştırıyoruz.

Afiyetler olsun.