9 Ekim 2020 Cuma

Antep Çorbası Tarifi

 

Antep Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr kıyma
  • 1 Küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tereyağ

Antep Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sıvı yağ ile kıymayı güzelce kavuruyoruz.
  2. Ardından ince ince doğradığımız soğanları ekliyoruz onları yaklaşık dakika kavuruyoruz.
  3. 1 tatlı kaşığı domates, 1 tatlı kaşığı biber salçasını ve yarım çay bardağı bulguru ekliyoruz.
  4. 2 dakika kavurup sıcak su ekliyoruz.
  5. Ardından biraz tereyağ atabilirsiniz.

Mantar Sosun En Kolayı Ve Nefisi Tarifi

 

Mantar Sosun En Kolayı Ve Nefisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 500 ml sıvı krema
  • baharatlar size kalmış( ben tuz, toz karabiber ve toz kırmızıbiber)

Mantar Sosun En Kolayı Ve Nefisi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mantarlarınızı arzuladığınız şekilde doğrayın.
  2. Derin bir tavayı ocağa alıp mantarlarınızı da koyun tavaya ve üzerini kapakla kapatın ki kendi suyunda pişsin mantarlar.
  3. Suyunu tam çektiğinde ocaktan alın.
  4. Diğer derin bir tencerede sıvı yağınızı dokun ve ocağı açın.
  5. Ezdiğiniz sarımsağınızı şimdi ekleyin ve kızartın.
  6. Ununuzu da şimdi ekleyin ve pisin. Mantarınızı da ekleyin ve karıştırın.
  7. Sıvı kremanızı da dökün tencereye ve kıvam katılaşıncaya kadar karıştırın.
  8. Dibe vurmasın. Eğer çok katı olmuşsa azıcık kaynar şu ekleyin.

Servise hazır şimdi. Afiyet olsun.

Pastane Usulü Ekler Tarifi

 

Pastane Usulü Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • Benmari usulü eritilmiş çikolata

Pastane Usulü Ekler Tarifi Yapılışı

  1. Kremayı hazırlamak için uygun bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurtayı ekleyelim, karıştırarak pişirelim.
  2. Göz göz olan kremamızı ocaktan alalım, uygun bir kaba aktaralım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
  3. Hamurunu hazırlamak için tereyağı ve suyu tencereye alalım.
  4. Tereyağı eriyince unu ve vanilyayı da ilave edelim, güzel bir şekilde karıştırarak pişirelim.
  5. Kıvam alan hamurumuzu ocaktan alalım ve 10 dakika kadar soğumaya bırakalım.
  6. Soğuyan hamurumuza yumurtaları teker teker iyice yedirerek ekleyelim.
  7. Hamurumuzu hazırladıktan sonra çift kilitli poşetimize alalım ve kilidini kapatalım.
  8. Fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirdikten sonra poşetimizin ucunu keselim ve hamurumuz bitene kadar tepsiye şeritler halinde sıkalım.
  9. Ekler hamurlarımızı önceden ısıttığımız 180°derece fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirelim.
  10. Fırından aldığımız ekler hamurlarımızı soğumaya bırakalım ve bizde bu sırada soğuyan kremamıza toz krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
  11. Eklerlerimizi bir kenarından bıçak ile keselim ve içerisine kremamız dan sıkalım.
  12. Bu aşamada eklerlerinizi kesmeden üzerinden delerek içerisine kremayı doldurabilirsiniz.
  13. Hazırladığımız eklerlerimizi benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım ve servis tabağına alalım.
  14. Dilediğimiz gibi süsleyelim üzerini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Krep Tarifi

 

Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 2 su bardağı süt (dilerseniz yarı yarıya su ve ya süt kulana bilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için tereyağ yada sıvı yağ (tavanızın altını bir fırça yardımı ile sürünüz yapışmasın diye)

Krep Tarifi Yapılışı

  1. Krep hazırlamak için öncelikle un şu süt hiç topak kalmayacak şekilde çırpılır.
  2. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın daha sonra ün tuz ilave ediniz ve daha sonra bir kepçe yardımı ile alın kaptan tavaya dökün.
  3. Sağa sola sallayıp yayalım ve pisince diğer tarafını çevirelim.

Şimdiden afiyet olsun benim krep tavam olmadığı için hamileyim canım istedi diye hemen yaptım çokta güzel oldu şimdiden deneyeceklere. Affiyet olsun.

Ispanak Yemeği Tarifi

 

Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım baş soğan
  • 1 kaşık domates veya biber salçası
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 3 bardak sıcak su
  • 1 çay kaşığı pul biber yeterince tuz

Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı yağda kavuruyoruz sonra salça pulbiber ekliyoruz.
  2. Daha sonra yıkanmış ayıklanmış ıspanağı ekliyoruz .
  3. Biraz kavurduktan sonra suyunu ilave ediyoruz.
  4. Sonrada pirinç ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  5. 10-15 dk sonra afiyetle yiyoruz.

Afiyet olsun.

Köri Soslu Tavuk Tarifi

 

Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı siyez unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1, 5 su bardağı soğuk süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Servisi için;

  • ☘1/4 (çeyrek) demet maydanoz ya da salata

Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. ☘ Tavukları yıkayın ve kuşbaşı şeklinde doğrayın. Zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar mühürleyin.
  2. ☘ Başka bir tavada eş zamanlı olarak tereyağını eritin. Eridikten sonra unu ekleyin ve 2 dk un kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. ☘ Üzerine soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin ve bir yandan da hızlı hızlı çırparak topaklanmasını önleyin.
  4. ☘ Yavaş yavaş koyulaşmaya başlayınca tuz, karabiber, karıyı ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin. Koyulaştıktan sonra 1/2 sıcak suyu ekleyin ve çırparak karıştırın.
  5. ☘Mühürlenen ve ardından kavrulan tavuğu sosun üzerine ekleyin ve nirlikte 5 dk kadar pişirin. Sonra ocağın altını kapatın.
  6. ☘ Servise hazır. Maydanoz ya da salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

Köz Kırmızı Biberli Salata Tarifi

 

Köz Kırmızı Biberli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 6 adet orta boy közlenmiş kapya biber (1 adet konserve kapya biberde olabilir)
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Zeytinyağ
  • İsteğe göre ceviz

Köz Kırmızı Biberli Salata Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kabın içerisine küçük küçük doğranmış köz kapya biberleri koyun.
  2. Haşlanmış nohut, mısır, ince kıyılmış maydanoz ve derotunu ekleyip karıştırın (İsteğe göre ceviz ekleyin)
  3. Tuz ve zeytinyağ ekleyip karıştın (Miktarları kişi sayısına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)

Afiyet olsun.

En Kolay Yeşil Mercimek Çorbası (10 dakikada) Tarifi

 

En Kolay Yeşil Mercimek Çorbası (10 dakikada) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay bardağı kadar yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • Tuz
  • 1 litre su

En Kolay Yeşil Mercimek Çorbası (10 dakikada) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak düdüklü tenceremize sıvı yağı ve doğradığımız soğanları alarak kavuralım.
  2. Domates salçası ve naneyi de ekleyerek karıştıralım.
  3. Sonrasında yeşil mercimeği ve bulguru düdüklü tenceremize ekleyelim ve tekrardan karıştıralım.
  4. Çorbamızın tuzunu ekleyerek, suyu da ekleyip karıştırarak düdüklümüzün kapağını kapatalım.
  5. Çorbamızı kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika kadar pişirelim. Yeşil mercimek çorbamız servise hazır. Afiyet olsun…

Fırında Beşamel Soslu Sebze Graten Tarifi

 

Fırında Beşamel Soslu Sebze Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram karnabahar
  • Yarım kilogram brokoli
  • 2 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye

Beşamel Sosu İçin;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su ardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin;

  • Kaşar peyniri

Fırında Beşamel Soslu Sebze Graten Tarifi Yapılışı

  1. Karnabahar çiçeklerine ayrılır. Brokoli doğranır.
  2. Patatesler ince ince, havuçlar da küp küp doğranır.
  3. Buzlu bezelyeler de dahil, sebzeler kaynayan tuzlu suya atılıp yumuşayana kadar pişirilir. (Tamamen yumuşamasın ki dağılmasın.)
  4. Haşlanan sebzeler süzülüp, fırın kabına dökülür.
  5. Bir tencerede sıvı yağ ile un kavrulur. Unun rengi dönmemelidir.
  6. Süt eklenir ve kaynayana kadar pişirilir.
  7. Pişince biraz tuz ve karabiber atılır ve iyice katılaşmadan sebzelerin üzerine dökülür.
  8. Rendelenmiş kaşar peyniri de serpilip, ısıtılmış 170 derece fırında, kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirilir.

Not: Malzeme miktarlarını, siz fırın kabınızın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.


8 Ekim 2020 Perşembe

Fırında Kabak Mücver Tarifi

 

Fırında Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 tane havuç
  • 2 yumurta
  • 8-10 dal taze soğan
  • Çeyrek maydanoz
  • Çeyrek dereotu
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Karabiber, tuz ve toz kırmızı biber

Fırında Kabak Mücver Tarifi Yapılışı

  1. Merhabalar arkadaşlar öncelikle kabaklarımızı rendeliyoruz ve güzelce suyunu sıkıp karıştırma kabına alıyoruz.
  2. Ardında havucu rendeliyoruz sırasıyla geri kalan malzemelerimizi ekliyoruz (kaşar hariç) ve güzelce karıştırıyoruz ve pişirme kabına alıyoruz.
  3. Fırınımızı orta ayarda 200 derecede ayarlıyoruz.
  4. Önceden ısıtıyoruz sonrasında tepsimizi koyup 15-20 dk pişirelim.
  5. Sonra rendelediğimiz kaşar peynirlerini üzerine güzelce serpiştirin.
  6. Üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Sonrasında servise hazır. Afiyet olsun.

Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane havuç
  • 3 kaşık Süzme yoğurt
  • 10 tane Ceviz
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 4 -5 tane taze Nane

Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  1. Havuçları rendeleyip, biraz yağda yumuşatalım.
  2. Yoğurdumuza sarımsak rendeleyelim.
  3. Havuç ,yoğurt ,ceviz, nane ,şeklinde servis edelim.

Kaşık Turşusu Tarifi

 

Kaşık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg salatalık
  • 3 adet kelek
  • Yarım kg kıl biber
  • 2 adet havuç
  • 1 lahananın göbek kısmı (Yarım kg civarında)
  • 15 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı turşu tuzu
  • 1 su bardağı sirke
  • Yeteri kadar su

Kaşık Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikli olarak tüm malzemelerimizi güzelce yıkıyoruz ve doğruyoruz.
  2. Hepsini bir leğen içinde doğradıktan sonra ben sıcak suyla kurdum .
  3. 3 yemek kaşığı tuzu , (4 kavanoz çıktı) 4 kavanozu miktarı su koydum.
  4. Tencerede tuzla birlikte kaynattım.
  5. Doğramış olduğum turşu malzemelerle kavanozları iyice doldurdum, boşluk almayacak.
  6. Daha sonra sirkesini paylaştırdım.
  7. 1 su bardağı sirkeyi bu 4 kavanozuma paylaştırdım ve üzerlerine tuzu ile birlikte kaynatmış oldum sıcak sudan koydum .
  8. Ağız kısımlarına da isteğe göre maydanoz koyabilirsiniz .
  9. Daha sonra kapaklarını sıkıca kapatalım. Afiyet şifa olsun turşularımızı afiyetle yiyelim.

Pekmezli Ve Susamlı Poğaça Tarifi

 

Pekmezli Ve Susamlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı ılık süt
  • 1, 5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1, 5 instant maya
  • 6-7 bardak un
  • Susam
  • 1 yemek kaşığı kadar pekmez (Suyla karıştırabiliriz kıvam alması için)

İç malzemeler

  • 1 adet peynir
  • Yarım demet maydanoz

Pekmezli Ve Susamlı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Önce süt sıvı yağ ve suyu ekleyelim.
  2. Daha sonra yumurta yoğurt ve mayayı da katıp karıştıralım.
  3. Maya eridikten sonra şeker tuz ve unu koyarak hamur kıvamına verelim.
  4. 20- 25 dakika hamuru mayalanmaya bırakalım.
  5. Dinlendikten sonra poğaça hamurumuza şekil verip hazırladığımız iç harcını koyalım.
  6. Pekmez ve susamla birleştirdikten sonra önceden ısıtılmış fırına verelim.
  7. 200° derecede pişirebiliriz. Şimdiden afiyet olsun