Fırında Beşamel Soslu Sebze Graten Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilogram karnabahar
- Yarım kilogram brokoli
- 2 adet patates
- 3 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
Beşamel Sosu İçin;
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su ardağı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin;
Fırında Beşamel Soslu Sebze Graten Tarifi Yapılışı
- Karnabahar çiçeklerine ayrılır. Brokoli doğranır.
- Patatesler ince ince, havuçlar da küp küp doğranır.
- Buzlu bezelyeler de dahil, sebzeler kaynayan tuzlu suya atılıp yumuşayana kadar pişirilir. (Tamamen yumuşamasın ki dağılmasın.)
- Haşlanan sebzeler süzülüp, fırın kabına dökülür.
- Bir tencerede sıvı yağ ile un kavrulur. Unun rengi dönmemelidir.
- Süt eklenir ve kaynayana kadar pişirilir.
- Pişince biraz tuz ve karabiber atılır ve iyice katılaşmadan sebzelerin üzerine dökülür.
- Rendelenmiş kaşar peyniri de serpilip, ısıtılmış 170 derece fırında, kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirilir.
Not: Malzeme miktarlarını, siz fırın kabınızın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.