10 Ekim 2020 Cumartesi

Bisküvili Kolay Pasta Tarifi

 

Bisküvili Kolay Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket sade bisküvi (Petibör)
  • 1 paket kakaolu bisküvi

Kreması için

  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Bisküvili Kolay Pasta Tarifi Yapılışı


  1. Tereyağı hariç tüm krema malzemelerini ocağa koyup karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Piştikten sonra ocaktan alıyoruz tereyağımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  3. Dikdörtgen servis tabağımıza bisküvileri bir sade bir kakaolu olacak şekilde aralarına krema sürerek sıralıyoruz.
  4. Üzerine ve kenarlarına da kalan kremamızı sürüp buzdolabında 3 -4 saat bekletiyoruz.
  5. Üzerini hindistan cevizi serpip dikey olamayacak yani çapraz şekilde kesiyoruz ve servis ediyoruz.

Adaçayı Ve Yaban Mersinli Sonbahar Keki Tarifi

 

Adaçayı Ve Yaban Mersinli Sonbahar Keki Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze adaçayı
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 limon kabuğu
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Kırık ceviz

Adaçayı Ve Yaban Mersinli Sonbahar Keki Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.
  2. Yoğurt, yağ, limon suyu, limon kabuğu ve adaçayını koyup karıştırın.
  3. Un, kabartma tozu, vanilyalı ekleyip kek hamurunu oluşturun.
  4. Son olarak yaban mersinlerini unlayıp hamur ile karıştırın.
  5. Yağlanmış kek kabına hamuru dökün.
  6. 180 derecede 40 dk pişirin.Afiyet olsun :).

Baharatlı Çörekotlu Kurabiye Tarifi

 

Baharatlı Çörekotlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üzeri için)
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • Yarım çay bardağı çörekotu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3,5 4 bardak un (kontrollü)
  • .

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Baharatlı Çörekotlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç tüm malzemeler karıştırılır. Un ilave edilip ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.
  2. Hamur yağlı kağıt üzerinde merdane yardımı ile yaklaşık 1 cm kalınlığında açılıp kurabiye kalıbı ile şekil verilir.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizilir yumurta sarısı sürüp susam serpilir.
  4. Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 170 derecede 24-25 dakika üstü hafif kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun

Capkek Tarifi

 

Capkek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak süt
  • Yarım bardak yağ
  • Vanilya, kabartma tozu
  • 2 kaşık kakao
  • Aldığı kadar un

Sosu için:

  • 1 bardak süt
  • 1 kaşık kakao
  • 1 kaşık un
  • 2 kaşık şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket çikolata

Capkek Tarifi Yapılışı

  1. Sosu için:1bardak süt, bir kaşık kakao, 1 kaşık un, 2kaşık şeker piştikten sonra yarın paket çikolata ,yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
  3. Sonra da diğer malzemeleri ekleyip kalıplara dökün.
  4. 180 derece pişirin. Süt, kakao, un ve şekeri karıştırın ocağa alıp pişirin. Koyulaşınca altını kapatıp çikolata ve vanilya ilave edip çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  5. Soğuyan keklerin üzerine dökün istediğiniz gibi süsleyin.

Ahla (Bu Tarifi İlk Kez Göreceksiniz)

 

Ahla (Bu Tarifi İlk Kez Göreceksiniz) İçin Malzemeler

Tart hamuru için:

  • Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı yada margarin (125 gram)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (2-2, 5buçuk su bardağı kadar )

Gelin bohçası hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • Arası için bir paket krem şanti paket üzerindeki ölçüye göre hazırlanır.

Çikolatalı sosu için:

  • 1 paket krema ve 1 paket damla çikolata (200 gram)

Süslemek için:

  • Meyve (tercihinize bağlı)
  • Orman meyveli sos

Ahla (Bu Tarifi İlk Kez Göreceksiniz) Yapılışı

  1. İlk olarak tart hamurumuzda başlıyoruz. 125 gram margarini eritmeden kullanıyoruz.
  2. İçerisine yarım su bardağı şeker ve 2 yumurtanın sarısını ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Yarım paket kabartma tozu ve unu birbirine karıştırıp hamura ekleyip iyice yoğurduktan sonra hamuru tart kalıbına yerleştirin ve 180 derece fırında kontrollü pişirin.
  4. Daha sonra ikinci işleme geçiyoruz. Bu işlemde gelin çantası tarifine benzer bir hamur yapacağız 1 çay bardağı şeker ve 1 yumurta iyice çırpılır
  5. İçine süt, sıvı yağ ve un eklenir daha sonra vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırılır. Eğer biraz daha kıvamına artırmak isterseniz un ekleyebilirsiniz.
  6. Yanmaz tava tercih edilerek gelin çantasındaki gibi hamurun tek yüzünü pişiriyoruz.
  7. Pişmeyen yüzü videodaki gibi birleştiriyoruz ve içine hazırladığımız krem şantiyi dolduruyoruz.
  8. Daha sonra bir paket kremanın içine 200 gram damla çikolatayı ekleyip eritiyoruz.
  9. Tart hamurumuzun üzerine döküyoruz.
  10. Çikolatalı sosumuz biraz soğuduktan sonra videodaki işlemde gördüğünüz gibi sırası ile yan yana hazırlamış olduğumuz pankek hamurlarını diziyoruz.
  11. Dilediğiniz meyveyi süslemek için tercih edebilirsiniz. Meyveli sos çok güzel bir arama katıyor, sizlere de kullanmanızı tavsiye ederim. Kanalımıza abone olup, videoyu beğenmeyi unutmayın. Afiyet olsun.

Nohutlu Erişte Çorbası Tarifi

 

Nohutlu Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • Pulbiber karabiber nane limontuzu

Nohutlu Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir tencerede tereyağını eritelim.
  2. Zeytinyağını ilave edelim.
  3. Salçaları ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  4. Haşlanmış nohutu ilave edip bir tur karıştıralım.
  5. 1 litreden biraz fazla sıcak suyu ilave edelim.
  6. Kaynamaya başlayınca erişte ekleyelim.
  7. Tuz baharat atalım.
  8. Altı kısıkta pişirelim.
  9. Duruma göre sıcak su ilave edebilirsiniz.Afiyet olsun 💖.

Fellah Köfte Tarifi

 

Fellah Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardagı ince bulgur
  • 2 su bardagı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3-4 yemek kasığı un
  • Reyhan
  • Tuz

Sosu için

  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demek maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Fellah Köfte Tarifi Yapılışı

  1. İnce bulguru bir kaseye alın. Üzerine sıcak suyla demlenmeye bırakın.
  2. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Harçtan ufak parçalar kopartıp yuvarlayın.
  3. Köftelerin ortasına parmağınızla bastırıp düğme şekli verin ve un serpilmiş bir tepsiye yayın.
  4. Sosunu hazırlamak için ezdiğiniz sarımsakları ve salçaları zeytinyağında kavurun.
  5. Salçaların kokusu çıkınca ocaktan alıp ince kıydığınız maydanozun yarısını ilave edin ve karıştırın.
  6. Sosu geniş bir kaba alın.
  7. Köfteleri tuzlu kaynar suda haşlayın.
  8. Köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayınca bir kevgir yardımıyla süzün ve sosun olduğu kaba alın.
  9. Tüm köftelerin sosa bulanması için karıştırın ve soslu köfteleri bir servis tabağına alın.

Sütlü Brokoli Çorbası (Brokoliyi Sevmeyen Kalmasın) Tarifi

 

Sütlü Brokoli Çorbası (Brokoliyi Sevmeyen Kalmasın) Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 çiçek brokoli
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 5 su bardağı su ( 1’i et suyu veya tavuk suyu)

Sütlü Brokoli Çorbası (Brokoliyi Sevmeyen Kalmasın) Tarifi Yapılışı

  1.  5 su bardağı suyla doğranmış patates, havuç ve brokoliyi yumuşayana kadar haşlayalım ve blenderdan pürüzsüz olana dek çekelim.
  2.  Sebzeleri haşlarken kontrollü olalım, vitaminlerini çok kaybetmesinler.
  3. Tereyağında unu biraz kavurup çorbaya ekleyelim.
  4. Sütünü ilave edip çırpıcıyla koyulaşana dek pişirelim.
  5. Kaynamaya başlayınca altını kısıp baharat tuz ilavesi yapalım.
  6. Bir iki tur daha kaynatıp altını kapatalım. Servise hazır afiyet olsun👩🏻‍🍳.

Ekşili Köfte Tarifi

 

Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 1 adet soğan
  • 300 gram kıyma
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine;

  • 1/2 (yarım) su bardağı un

Diğer malzemeler için:

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 4/5 bardak su
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1, 5 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limonun suyu
  • kıyılmış bir tutam maydanoz

Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfteyi hazırlamak için kıyma, yıkanmış ve süzülmüş pirinç, rendeleyip suyunu sıktığınız soğan, tuz, karabiberi bir kaba alın.
  2. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve yoğurun.
  3. Köfte harcından parçalar alarak misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  4. Yayvan bir kaba unu dökün ve köfteleri una bulayın.
  5. Kabuğunu soyduğunuz havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın.
  6. Tencereye sucu yağı koyun ve ısındıktan sonra havuç, patatesi ekleyerek kavurmaya başlayın.
  7. Sebzeler hafifçe kavrulup renk değiştirmeye başlayınca suyu ekleyin, sonra kısık ateşte kaynayana dek kapağı kapalı şekilde pişirin.
  8. Kaynadıktan sonra baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
  9. Kaynamış olan sebzeli suya misket büyüklüğünde hazırladığınız köftelerinizi birer birer bırakın.
  10. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın. 
Bu sırada terbiyesi için; yumurta sarısı ve limon suyu bir kasede çırpın.
  11. Köfteler pişip şiştikten sonra sebzelerin de pişme kıvamını kontrol edin.
  12. İkisi de pişmişse, suyundan bir kepçe alarak terbiyeye karıştırın ve ılıştırın.
  13. Ardından tencereye yavaş yavaş ve karıştırarak terbiyeyi ekleyin.
  14. Yemeği kısık ateşte 10 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Deneyeceklere afiyet olsun.

Kereviz Salatası Tarifi

 

Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy soyulmuş ve rendelenmiş kereviz
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Yarım demet dereotu
  • 2 diş sarımsak(isteğe bağlı)
  • Tuz
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Kereviz Salatası Tarifi  Yapılışı

  1. Rendelediğimiz kerevizin üzerine yoğurt ve mayonez karışımını döküyoruz.
  2. Dereotunu küçük küçük kıyıp onu da salataya ilave ediyoruz.
  3. Malzemelerin hepsini karıştırıyoruz. Son olarak tuzunu ve dövülmüş cevizi ilave ediyoruz. Afiyet olsun.

Su Böreği Tarifi

 

Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3, 5-4 su bardağı un ( kontrollü koyun)
  • Yarım çay bardağı su

İç harcı için;

  • 2 küçük kalıp beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz

Aralarına sürmek için;

  • 250 gram tereyağ ( eritilmiş )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Su Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına yumurtaları kırıyoruz, yavaşça unu ilave edip karıştırıyoruz tuz ve su ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  2. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde etmek için güzelce yoğurup 12 eşit bezeye ayırıyoruz.
  3. Üzerini kapatıp 15 dk kadar dinlendiriyoruz. Dinlenen bezeleri teker teker tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz üzerlerini bezle kapatıyoruz.
  4. Haşlamak için tencereye kaynamış su dolduruyoruz suyun içine tuz ilave ediyoruz.
  5. Ayrı bir kaba soğuk su koyuyoruz, tereyağını sıvı yağ ile eritip kenarı alıyoruz.
  6. Tepsimize fırın kağıdını seriyoruz, yufkayı önce kaynayan suyun içine yavaşça koyup yarım dk kadar bekletiyoruz.
  7. Çıkarıp soğuk suyun içine alıyoruz suyunu sıkıp tepsiye yerleştiriyoruz, iki kaşık yağ üzerine gezdiriyoruz.
  8. Diğer yufkaları da aynı işlemi bitene kadar yapıyoruz, her bir kata yağ sürmeyi unutmuyoruz.
  9. 6 yufka bu şekilde yapıp arasına peynir ve maydanoz ekliyoruz, tekrar üzerini aynı işlemlerle kapatıyoruz.
  10. En son üzerini kesip dilimleyerek ( isterseniz) 200 derece fırında 35-40 dk kızarana kadar pişiyoruz ( kontrollü şekilde) afiyet olsun ✨.

9 Ekim 2020 Cuma

İç Yağ Değerlendiriyoruz Tarifi

 

İç Yağ Değerlendiriyoruz Tarifi İçin Malzemeler

  • İç yağ

İç Yağ Değerlendiriyoruz Tarifi Yapılışı

  1. İç yağımı güzel bi şekilde doğradım ısıttığım tencereye alıp iyice erimesini sağladım ve kavanoza koydum.
    İşte yemeklerde kullanıcağım yağım hazır.
    Yapanlara afiyet şifa olsun.

Hamsili Pilav Tarifi

 

Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo hamsi (Azaltabilirsiniz, çoğaltabilirsiniz)

İç harcı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü (İsteğe göre)
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • İsteğe göre baharatlar ekleyebilirsiniz
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Bir kase mısır unu

Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Tavamızı güzelce tereyağ sıvı yağ karışık bir şekilde yağlıyoruz, hamsileri tuzlayıp mısır ununa batırarak tepsiye sıra halinde diziyoruz.
  2. Pilavımız için tereyağ ve sıvı yağ tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
  3. Soğanları küp küp doğruyoruz tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
  4. Pirinçleri önceden suda bekletiyoruz suyunu süzüp tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
  5. İçine malzemesini ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  6. Üzerini geçecek kadar su ekleyip demlenmeye bırakıyoruz.
  7. Pişen pilavın içine maydanoz ve nane ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  8. Hamsi tavamızın ortasına koyuyoruz.
  9. Üzerini tekrar hamsilerle kapatıp tavada iki tarafını kızartıyoruz, dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun ✨