11 Ekim 2020 Pazar

Abguşt (Dizi) Tarifi

 

Abguşt (Dizi) Tarifi İçin Malzemeler

  • Kemikli et (4 kişi için kendiniz ayarlayabilirsiniz)
  • 3 patates
  • Yarım bardak ıslanmış nohut
  • 1 büyük boy soğan
  • Baharatlar (Zerdeçal, kara biber, pulbiber, tuz)
  • 2 kaşık salça
  • Et kuyruğu (isteğe göre miktarını ayarlayabilirsiniz)
  • 1 domates

Abguşt (Dizi) Tarifi Yapılışı

  1. Et kuyruğunu eritiyoruz yağını salsın sonra eti içinde bira kavuruyoruz baharatları tuz hariç ekliyoruz kavuruyoruz güzelce.
  2. Soğanı daha sonra güvecin içine aktarıp üstüne su ekliyoruz ve nohutumuzuda ekleyip çok kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz (İran eti çabuk pişmedi için 3. 5 saat dedim sizde çabuk pişen etse süreyi dengeleyin)
  3. 1 saat bitmeye kala patatesi iki doğrayıp içine ekleyin ve son 5 dakika kala domatesi iki doğrayıp üstüne koyun pişmeye bırakın İranın en meşhur yemeği
  4. Bu yemeği yeme şekli farklı piştiği zaman eti patates nohut domatesi güzelce eziyoruz püre şekline gelecek şekilde ayrı bir tabakta ve ekmekle afiyetle yiyoruz.
  5. Soğan ve buradaki yeşilliklerle nefis oluyor tabi bide yanında ayran.

Yumuşacık Brownie Topları Tarifi

 

Yumuşacık Brownie Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 paket bitter çikolata (150 gram)
  • Yarım paket sütlü çikolata (50gram)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un (200ml bardakta)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker (200ml bardakta)
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Yumuşacık Brownie Topları Tarifi Yapılışı

  1. Çikolata ve tereyağı ocakta eritelim.
  2. Bir kapta yumurta ve şekeri çırpalım krema kıvamına gelene kadar.
  3. Erittiğimiz çikolataları biraz ılıtıp karışıma dökelim ve karıştıralım.
  4. Üzerine un, kabartma tozu ve tuzu da eleyip koyalım ve karıştıralım.
  5. Karışımı streçle kapatıp 45 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
  6. 30 dakikada fırını açalım ve 160 derecede fanlı çalıştıralım.
  7. Karışımdan dondurma kaşığıyla toplar alarak yağlı kağıda aralıklı bir şekilde dizelim ve sadece 10 dakika pişirelim.
  8. Fırından çıkan kurabiyelerimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz 😋

Muzlu Kek Tarifi

 

Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak un
  • 1 bardak şeker
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 büyük muz
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Muzlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice beyazlayana kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz.
  2. Yağ ve sütü ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Kuru malzemeler un, kakao, kabartma tozu ve vanilyalı karıştırıp eleyerek sıvı karışıma ekliyoruz karıştırıyoruz.
  4. En son ceviz ve muzu ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Yağlayıp şeker serptiğimiz kalıba döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  6. Pişmesi 40-45 dakika sürer. Fırına göre değişebilir bu nedenle 25 dakikadan sonra kontrollü pişirin.

Afiyet olsun.

Şeftalili Yaz Keki Tarifi

 

Şeftalili Yaz Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 şeftali
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağından 1 parmak az şeker (Şeftali zaten yeterince tatlı diye şekerini çok az koydum siz dilerseniz şeker miktarını arttırabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 1 su bardağı tam buğday unu (250ml bardakla beyaz un da olur ben biraz hafif yapmak istedim bugün🤗)
  • 1 paket kabartma tozu

Şeftalili Yaz Keki Tarifi Yapılışı

  1. Şekerle yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Arkasından yağ ve yoğurt ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Son olarak unu ve kabartma tozunu da ekleyip bütün malzemeler karışana kadar çırpıyoruz 10 sn kadar çok değil .
  3. Kelepçeli kalıpta yaptım ben, tabanına bir pişirme kağıdı koydum ve şeftalileri şekilli bir şekilde dizdim. Üzerine kek hamurunu döktüm.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında alt üst ayarda 35 dakikada muazzam pişti. Mutlaka kürdan kontrolü yapın .
  5. Fırından çıkan kekimi yarım saat sıcağı çıktıktan sonra ters çevirdim vee sonuç 😋

Kolay Kakaolu Baton Kek Tarifi

 

Kolay Kakaolu Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 25 gram toz kakao
  • 3 yumurta
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 çay bardağı un (Kontrollü)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kolay Kakaolu Baton Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, şekeri mikserle bir süre çırpalım.
  2. Süt, sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Un, vanilya, kakao, kabartma tozunu ekleyip çırpalım.
  4. Baton kek kalıbını yağlayalım dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında pişirelim.

Afiyet olsun.

Mis Gibi Limonlu Kek Tarifi

 

Mis Gibi Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ̆
  • 1 limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı limon suyu ve 2 yemek kaşığı süt

Mis Gibi Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. 🍋Yumurta ve şekeri beyazlayıp krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  2. 🍋Daha sonra süt, yağ, limon suyu ve kabuğunu koyuyoruz.
  3. 🍋En son un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek koyup spatulayla karıştırıyoruz. Alttan üste doğru havalandırarak, bu kekin daha iyi kabarmasını sağlayacak.
  4. 🍋180 derece fırında 35-40 dakika kontrollü bir şekilde alt üst ayarda pişiriyoruz. İlk 30 dakika kesinlikle fırının kapağını açmıyoruz.
  5. 🍋Fırından çıkan keki ılınınca kalıptan çıkarıyoruz ve 10-15 dakika daha soğuttuktan sonra üzerine karışımı döküyoruz. Karışım için pudra şekeri, limon suyu ve sütü karıştırıyoruz koyu kıvamlı sosu üzerine döküyoruz.

Not: Bardak ölçüsü 250 ml


Şipşak Tava Böreği Tarifi

 

Şipşak Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1sb süt yoksa su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Lor veya kaşar yada isteğe bağlı peynir çeşidi

Şipşak Tava Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Tavamızın tabanını yağlıyoruz 1 adet yufkayı tavanın tabanına seriyoruz.
  2. Daha sonra yufkaları elimizde parçalayarak kat kat seriyoruz. Her katın arasına hazırladığımız süt ve sıvı yağ karışımından serpiştiriyoruz.
  3. Yufkalardan birini tabanına serdik diğerini parçalayarak ara katları yaptık daha sonra peynir kaşar ya da maydanoz gibi isteğe bağlı malzemelerimiz ortaya döküyoruz.
  4. Sonra kalan üçüncü yufka mızı da parçalayarak ve her katın arasına hazırladığınız sostan sürerek tamamlıyoruz.
  5. Son olarak tavanın dışında kalan yufkaları içe doğru katlayarak kapatıyoruz. Kısık ateşli ocakta altı kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Çevirip diğer tarafında pişiriyoruz büyük gözde pişirirseniz bir tarafı için 7-8 dakika yetiyor sonra da çevirip diğer tarafında 7-8 dakika kadar pişirebilirsiniz afiyet olsun.

Kereviz Salatası Tarifi

 

Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kereviz
  • 1 adet limon suyu
  • 2 adet havuç (Mor havuçta olabilir)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Kabuğunu soyduğunuz kerevizi rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Kararmaması için limon suyu eklediğiniz su dolu geniş bir kaseye alın.
  2. Başka bir kasede süzme yoğurt, tuz, sarımsak rendesi, mayonezi güzelce karıştırın.
  3. Ardından sudan çıkarıp süzdüğünüz kerevizleri ve rendelenmiş havuçları yoğurtlu karışıma ekleyin ve karıştırın.
  4. Son olarak dövülmüş cevizleri de ekleyin, karıştırın.
  5. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin ve 3-4 adet yarım cevizle süsleyin.

Püf nokta : Eğer önceden hazırlayacaksınız ve salatanın suyunu salmasını istemiyorsanız, limon suyu ve tuzu servis etmeden hemen önce ekleyin. Afiyet olsun😇

Lor Peynirli Kurabiye Tarifi

 

Lor Peynirli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 yumurta
  • 1.5 bardak un
  • 6 yemek kaşık şeker
  • 100 gr tereyağ
  • Bir az tuz
  • Yarım paket kabartma tozu

İç Harcı İçin

  • 200 gram lor peyniri
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı yağsız kaymak (Yurt dışı için smetana)
  • Bir yumurtanın sarısının yarısı (Yarısı üzeri için 1 yemek kaşığı suyla karıştırıp üzerine kullanacağız)

Lor Peynirli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz eğer lor peynirimiz sulu olsa suyundan süzmek şarttır. Lor peyniri çatalla iyice ezerek toz haline getiriyoruz.
  2. Üzerine şekeri, yarım yumurta sarısı ve değer malzemeleri iyice karıştırıp alışması için bir kenara ayırıyoruz.
  3. Bir kabın içine yumuşamış tereyağı ve şekeri tuzu mikserle güzelce çırpıyoruz.
  4. Az azdan 1-2 kaşık un ilave edip çırptıktan sonra kalan unumuzdan bir az alıp kabartma tozu ile karıştırıp kalan unuda kontrollü kullanıp yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  5. Hamurumuz hazır olunca yemek kaşıkla hamurdan alıp elimizle açıp içine kaşıkla harcımızdan koyup kapatıyoruz.,
  6. İşlemler bittikten sonra üzeri için hazırladığımız yumurta sarışını hepsinin üzerine fırça ile sürüyoruz.
  7. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece fırına veriyoruz, 30 dakika yoksa üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Kurabiyelerimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıp soğuduktan sonra service hazır edebiliriz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Biber Dolma Tarifi

 

Zeytinyağlı Biber Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dolmalık biber
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 8-9 orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su

Üzeri İçin

  • Domates dilimleri

Zeytinyağlı Biber Dolma Tarifi Yapılışı

  1. Domateslerin kabuğunu soyup minik küpler halinde doğrayıp kenarda bekletin. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında iyice kavurun.
  2. Ardından yıkayıp süzdürdüğünüz pirinçleri ilave edip pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.
  3. Maydanoz hariç bütün malzemeyi ilave edip karıştırın suyunuda ilave edip kapağını kapatın. Suyunu çeken harca doğranmış maydanozu ilave edip karıştırın ve ılınmaya bırakın.
  4. Biberlerin iç kısımlarını temizleyip iç harçtan doldurun. Yayvan bir tencereye dizdikten sonra üzerlerini domatesle kapatın.
  5. Biberlerin yarısına gelecek şekilde tencereye su ilave edip üzerlerine biraz zeytinyağı ve tuz gezdirerek pişmeye bırakın. Suyu tamamen bitip pişen dolmalar fırın kabına alınır.
  6. Tencerede kalan yağını fırın kabına döküp 200 derece üst ayarda dolmaları hafif kızartın.
  7. İçim biraz arttı taze patlıcanda doldurdum. Zeytinyağlı biber dolma yaparken tencerede hafif dibine tuttururum daha lezzetli oluyor. Tuz miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin

  • 1 kilogram orta yağlı dana kıyma
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 tutam maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Varsa biraz köfte baharatı
  • Tuz

Sosu İçin

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı (200 ml) sıcak su
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Acı pul biber
  • Kırmızı toz biber

Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftesi için; bir kap içerisine, kıymayı, minicik doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı, ince kıyılmış maydanozu, tüm baharatları, yumurtayı ve galeta ununu katıp, bütün malzemeyi güzelce yoğuralım.
  2. Kıymamızın üzerini örtüp, buzdolabında dinlendirirken, biz de patlıcanları 1 parmaktan daha kalın olacak şekilde dilimlere keselim ve bol tuzlu su içerisine biriktirip, üzerine ağırlık koyup 30 dakikaya yakın acısı çıkması için bekletelim.
  3. Daha sonra tuzlu suyunu süzüp, bol su içinde patlıcanları yıkayıp tekrar süzelim. Genişçe bir kap içerisine koyup, üzerine yarım çay bardağına yakın sıvı yağ gezdirip, elimizle patlıcanları iyice karıştıralım.
  4. Daha sonra kıymayı çıkarıp, yuvarlak formda patlıcan dilimlerinin genişliğinde irice şekiller verip biriktirelim.
  5. Yuvarlak borcam içerisine, bir patlıcan bir köfte olacak şekilde sıra sıra yan yana dizip, tüm malzemeyi bitirelim (Soğan, dilim sarımsak, dilim domates ve biber de dizebilirsiniz)
  6. Küçük bir tava içine yağları alıp, ocağı açalım. Baharatlarını ekleyip, kavuralım ve sıcak suyunu da katıp, bir taşım kaynatıp, kepçe ile tepsideki malzemenin her yerine gezdirelim.
  7. 1 adet fırın kağıdını muslukta suyla ıslatıp, elimizle kağıdı sıkalım ve bu kağıdı tepsimizin üzerine örtüp, önceden ısınmış, alt üst ayar 200 derece fırının alttan ikinci rafında, 45 dakika kapalı şekilde pişirelim.
  8. Daha sonra fırın kağıdını üzerinden çıkarıp, 205 derecede, 20 dakika daha üzerleri kızarana dek pişirelim.
  9. Güzelce kızarıp pişmiş yemeğimizi sıcacık yanında pilavla yada sade servis edelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 👍👍😋😋

Domates Sos (Soda Şişesinde) Tarifi

 

Domates Sos (Soda Şişesinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg sivri domates
  • 9 adet yıkanmış soda şişesi
  • Sıfır kapak yıkanmış kurulanmış
  • Huni (Şişelere sosu doldurmak için)
  • Tuz

Domates Sos (Soda Şişesinde) Tarifi Yapılışı

  1. Domates sosunu bide bu şekilde deneyin kavanozlar fazla gelebiliyor bazen ama kalabalık olmayan aileler için çok daha kolay kullan at olması da daha pratik.
  2. Domatesleri yıkayıp süzdürelim rondodan geçirelim (Dilerseniz kabuğunu soyabilirsiniz)
  3. Huni yardımıyla şişelere dolduralım çay kaşığı ucuyla tuz atalım.
  4. Kapaklarını alet yardımıyla kapatalım.
  5. Tencereye şişeleri dizelim su ilave edelim.
  6. Yarım saat kadar kaynatalım.
  7. Kaynadıktan sonra bez üzerine çıkarıp üstünü örtelim kapaklar iyice vakumlansın.
  8. Ertesi gün soğuyan şişelerin kapaklarını kontrol edip kaldıralım.

Not: Domatesleri süzgece doğrayıp bekletirseniz sosunuz çok sulu olmaz süzülen suyu çorbalarda yada turşu suyu olarak değerlendirebilirsiniz. Şişe kapatma aleti ve kapağını internet sayfalarından alabilirsiniz.

Tam Ölçülü Kolay Kedilli Tiramisu Tarifi

 

Tam Ölçülü Kolay Kedilli Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet kedidili bisküvi

Krema İçin

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 su bardağı süt
  • 200 gram labne peyniri

Islatmak İçin

  • 1,5 yemek kaşığı granül kahve
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su

Üzeri İçin

  • Kakao

Tam Ölçülü Kolay Kedilli Tiramisu Tarifi Yapılışı

  1. Kreması için tencereye un, nişasta, süt, yumurta sarısı, toz şekeri alıp çırpalım.
  2. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim ardından ılımaya bırakalım.
  3. Sonra labne peyniri ekleyip 10 dakika çırpalım.
  4. Uygun kaba granül kahve, şeker ve suyu alalım, karıştıralım.
  5. Bisküvileri kahveye batırıp kalıba dizelim.
  6. Kremamızın yarısını bisküvilerin üzerine gezdirelim.
  7. Üzerine tekrar ıslatılmış bisküvileri yerleştirelim.
  8. Kalan kremayı da üzerine dökerek düzeltelim.
  9. Tatlımızı 1 gece buzdolabında bekletelim.
  10. Dolaptan alalım üzerine kakao serpelim daha sonra dilimleyerek servis edelim.
  11. Dikkat bağımlılık yapabilir!!😋 Dayanamadığımızdan 2 saat bekletip öyle servis ettim. Ama ne kadar dinlenirse o kadar iyi, lezzetli olur tatlımız. 💃.

Şimdiden afiyet olsun. 👩‍🍳🌸.