Abguşt (Dizi) Tarifi İçin Malzemeler
- Kemikli et (4 kişi için kendiniz ayarlayabilirsiniz)
- 3 patates
- Yarım bardak ıslanmış nohut
- 1 büyük boy soğan
- Baharatlar (Zerdeçal, kara biber, pulbiber, tuz)
- 2 kaşık salça
- Et kuyruğu (isteğe göre miktarını ayarlayabilirsiniz)
- 1 domates
Abguşt (Dizi) Tarifi Yapılışı
- Et kuyruğunu eritiyoruz yağını salsın sonra eti içinde bira kavuruyoruz baharatları tuz hariç ekliyoruz kavuruyoruz güzelce.
- Soğanı daha sonra güvecin içine aktarıp üstüne su ekliyoruz ve nohutumuzuda ekleyip çok kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz (İran eti çabuk pişmedi için 3. 5 saat dedim sizde çabuk pişen etse süreyi dengeleyin)
- 1 saat bitmeye kala patatesi iki doğrayıp içine ekleyin ve son 5 dakika kala domatesi iki doğrayıp üstüne koyun pişmeye bırakın İranın en meşhur yemeği
- Bu yemeği yeme şekli farklı piştiği zaman eti patates nohut domatesi güzelce eziyoruz püre şekline gelecek şekilde ayrı bir tabakta ve ekmekle afiyetle yiyoruz.
- Soğan ve buradaki yeşilliklerle nefis oluyor tabi bide yanında ayran.