12 Ekim 2020 Pazartesi

Erikli Kek Tarifi

 

Erikli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım kilo erik

Erikli Kek Tarifi Yapılışı

  1. 2 yumurta 1 bardak şeker ile iyice çırpılır daha sonra süt ve yağ eklenerek tekrar karıştırılır.
  2. 2 bardak un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1, 5 tatlı kaşığı tarçın eklenir.
  3. Minik minik doğranmış bir su bardağı erik karışıma katılıp tekrar karıştırılır.
  4. Dilim dilim hazırlanmış erik ile üzeri süslenerek 180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
  5. Erikler kekin içini yumuşak bırakacağı için iyice pişirmeniz gerekiyor.
  6. Yiyenlerin bayılacağı çok lezzetli bir kek oluyor afiyet olsun.

Havuçlu Bonbonlar Tarifi

 

Havuçlu Bonbonlar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) paket petibör bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
  • Süslemek için Hindistan cevizi

Havuçlu Bonbonlar Tarifi Yapılışı

  1. Havuçları soyup rendeleyin. Bir tencereye alın. Üzerine şeker ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Karıştırma kabınıza bisküvileri elinizle ufalayın.
  3. İri dövülmüş ceviz ve tarçını ekleyin. Pişen havuçları da ekleyin.
  4. Önce karıştırıp sonra bir eldiven ile yoğurun.
  5. Elinizle küçük toplar yapıp Hindistan cevizine bulayın.
  6. Buzdolabında 1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 😋.

Trileçe Tarifi

 

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5. su bardağına yakın un
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Üzeri için:

  • Krem şanti

Sosu için:

  • 3.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 200g sıvı krema

Karamel sosu için:

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200g sıvı krema

Trileçe Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri kabımıza alıp çırpalım.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp önceden yağlanmış borcama dökelim.
  3. 170• derece fırında 10dk sonra ise 150• derece  düşürüp pişirelim.
  4. Tatlımızın sütlü sosu için malzemeleri bir kapta karıştırıp buzdolabında bekletelim.
  5. Karamelli sosu için tavaya şekeri alıp eriyene kadar kısık ateşte karıştıralım.
  6. Açık bir renk alınca tereyağını ekleyelim ve ardından sıvı kremayı da.
  7. Kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
  8. Ilımış olan kekimizin üzerine sütlü sosumuzu dökelim.
  9. Köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üstüne yayalım.
  10. Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.
  11. Ayırmış olduğumuz krem şanti ile düz çizgiler çekip kürdan ile şekil verelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı  süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • Kabartma tozu vanilya

Pankek Tarifi Yapılışı

  1. Merhaba arkadaşlar öncelikle 2 adet yumurta ile 3 yemek kaşığı şekeri güzelce çırptım.
  2. Sonrasında sütümü ekleyip çırpmaya devam ettim.
  3. Yavaş yavaş unu mu ekledikten sonra kek hamurundan katı bir kıvama gelince kabartma tozu ve vanilya mı ekledim.
  4. Sıvı yağ ile yağladım tavaya bir kaşık yardımı ile hamurumu koydum.
  5. Kısık ateşte önlü arkalı olacak şekilde pişirdim

Tavuklu Siron (Ziron) Tarifi

 

Tavuklu Siron (Ziron) Tarifi İçin Malzemeler

  • Hazır sironluk yufka (450 gr)

Islatmak için:

  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Biraz tuz

Üzeri için:

  • Haşlanıp didiklenmiş tavuk
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Pul biberli tereyağı

Tavuklu Siron (Ziron) Tarifi Yapılışı

  1. Hazır sironluk yufkalarımızın üzerine kaynar tavuk suyunu dökelim ve çekmesini bekleyelim.
  2. Üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu dökelim.
  3.  Didiklediğimiz tavukları yoğurdun üzerine dizelim.
  4. Son olarak tereyağında kızdırılmış pul biberi üzerinde gezdirelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Karnabahar büyük ise yarısı kullanılır, yoksa küçük boy da idealdir.
  2. Karnabahar yapraklarından ayrılıp çiçek şeklinde bütün olan parçalarına ayrılır ve tuzlu suda kaynatılır.
  3. Fazla kaynatıp dağılmaması lazım çatalla kontrol edilir içine çatal giriyorsa ocaktan alınır ve süzülür.
  4. 1 yumurta, süt, 1 çay kaşığı tuz ve un iyice çırpılır ve karnabaharlar sırayla bu sosa güzelce bulandırılıp kızgın yağda iyice kızartılır.

Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌺

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

 

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı dermason kuru fasulye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 soğan
  • Sucuk (4 parmak genişliğinde kullandım)
  • 2-3 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kuru fasulyemizi akşam pişireceksek sabahtan, sabah pişirecekse de akşamdan.
  2. Üstünü en az 4 parmak geçecek kadar suda ıslatmamız gerekiyor.
  3. Düdüklü tenceremize zeytinyağımızı koyalım içine yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ilave edelim ve hafif kavuralım.
  4. Üstüne küçük küçük küp şeklinde doğradığımız sucuklarımızı ilave edelim.
  5. Bu şekilde de hafif kavuralım ve salçamızı ilave edelim kavurmaya devam edelim.
  6. Önceden ıslatmış olduğumuz fasulyelerimizi güzelce yıkayalım ve tenceremize alalım, karıştıralım.
  7. Daha sonra kırmızı toz biberimizi, karabiberimizi ve tuzumuzu ilave edelim.
  8. Son olarak üstünü biraz geçecek kadar su ilave edip, karıştıralım ve düdüklümüzü güzelce kapatalım.
  9. Benim düdüklümde 12 dakikada pişiyor kuru fasulye, markaya göre değişeceği için siz kendinizinkine göre ayarlama yaparsınız.
  10. Bu ölçülerden 5 porsiyon çıktı bende.
  11. Bu kadar kolay ve basit, hiç uğraştırmayan lezzetli yemeğimiz hazır. Afiyetler olsun 😋.

Kremalı Patates Çorbası Tarifi

 

Kremalı Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 100 ml krema (1 paket kremanın yarısı)
  • 1 çay kaşığı yarısından biraz az köri (tat ve renk versin)

Kremalı Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri ve soğanı iri doğrayıp tencereye alalım.
  2. Üzerine 1 litre sıcak su ekleyelim, tencerenin kapağını kapatalım pişmeye bırakalım.
  3. Pişince blenderdan geçelim ,bi 5 dk kaynatalım, katıysa kontrollü sıcak su ekleyebiliriz.
  4. Sonra kremayı ekleyelim ve tuzunu da ekleyelim.
  5. Sonra ayrı bir tavada tereyağını eritip içine az yarım çay kaşığı köriyi ekleyelim.
  6. Altını kapatıp çorbamıza ilave edebiliriz, çorbamız hazır afiyet olsun.

İslim Kebabı Tarifi

 

İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet
  • Orta boy patlıcan
  • Sıvı yağ ( kızartmak için)
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy yeşil biber

Köftesi için:

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan(rendelenmiş)
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 diş sarımsak(ezilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates(rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak(ezilmiş)
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

İslim Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları şerit halinde kesip yağda kızarttım.
  2. Köfte malzemelerini karıştırıp yoğurup şekil verdim ve kızarttım.
  3. Sonra kızarttığım patlıcanlara köfteyi sardım ( isterseniz patlıcanları artı şeklinde koyup sarabilirsiniz ben tekli tercih ediyorum )
  4. Kürdana biber ve domates yerleştirip patlıcanlara batırdım.
  5. Domatesleri rendeleyip zeytinyağında çevirdim.
  6. Üzerine rendelenmiş sarımsakları ekledim .
  7. Üzerine yarım su bardağı kaynar suyumu ekledim .
  8. Tuz ve karabiberimi ekledikten sonra islim kebabının üzerine gezdirdim.
  9. 200 derecede 25 dakika pişirdim .

Boğaz Pastili Tarifi

 

Boğaz Pastili Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak toz şeker
  • Yarım bardak su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 3- 4 adet karanfil(ben karanfil tozu kullandım, yarım çay kaşığı)
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı bal ( piştikten sonra eklenecek )

Boğaz Pastili Tarifi Yapılışı

  1. Bal hariç bütün malzemeleri tencerede karıştıralım.
  2. Ocağa alıp karıştırarak kaynatalım.
  3. 20 dakikaya yakın kaynaması gerekiyor köpük köpük olacak sürekli karıştırın.
  4. Baya koyulaşana kadar karıştırın, sonra içinden karanfil tanelerini çıkartın.
  5. İyice koyulaşması lazım yoksa donmaz ama eğer donmazsada üzülmeyin, bir kavanoza koyup kaşıkla yiyebilirsiniz🌸
  6. Sonra ocağı kapatıp 2 -3 dakika bekleyip balı ekleyin ve karıştırın yağlı kağıt üzerine tatlı kaşığıyla küçük küçük dökün.
  7. Yaklaşık yarım saatte sertleşmiş olurlar.
  8. Üzerine pudra şekeri yada çok az nişasta serpip karıştırın ki birbirlerine yapışmasınlar. Şifalar olsun🌸💊.

Mercimek Köftesi Tarifi

 

Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek

Pişirmek İçin

  • 3.5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3-4 dal taze soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, kimyon, karabiber, pulbiber

Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Mercimek yıkanır, tencereye alınır üzerine su ilave edilip pişmeye bırakılır.
  2. Pişen mercimekler ocaktan alınır, üzerine bulgur eklenip karıştırılır ve kapağı kapatılıp yarım saat kadar dinlendirilir.
  3. Uygun bir tavaya yarım çay bardağı kadar sıvı yağ eklenip, küçük küçük doğranmış kuru soğanlar eklenir.
  4. Soğanlar hafif sotelenince salçalar eklenip güzelce karıştırılır ve birkaç dakika kavrulur.
  5. Kavrulan salçalı harcımızı mercimeklerin üzerine aktaralım ve güzelce yoğuralım, tamamen karışsın.
  6. Daha sonra baharatlar ve ince kıyılmış yeşillikleri ekleyip tekrar yoğuralım ve şekil verelim.
  7. İster kalıp kullanın, ister elinizle şekil verin.
  8. Limon ve marulla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Karışık Kızartma Tarifi

 

Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 3 adet patlıcan (Orta boy)
  • 8-10 adet biber
  • 4 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Kızartmak İçin

  • Ayçiçek yağı

Domatesi Kızartmak İçin

  • Zeytinyağı

Karışık Kızartma Tarifi Yapılışı

  1. Önce küp küp doğradığımız patatesleri kızdırdığımız yağda kızartıyoruz.
  2. Sonra biberleri ve sırasıyla patlıcanları kızartıyoruz. Patlıcanları kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alıp yağını çıkartıyoruz.
  3. Ayrı bir çelik tencerede zeytinyağında domatesleri kızartıyoruz ve sarımsak tuz ve diğer baharatları üzerine serpip kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
  4. Hepsini büyük bir borcama üst üste çıkarıyoruz. En üste domatesleri koyuyoruz suyuyla birlikte.
  5. Çok çok hafif harika bir kızartma oluyor.
  6. Dilerseniz domateslerin altına süzme yoğurt da koyabilirsiniz.

Afiyet olsun 🤗

Pirinç Çorbası (Kalan Pilavdan) Tarifi

 

Pirinç Çorbası (Kalan Pilavdan) Tarifi İçin Malzemeler

  • Kalan pirinç pilavı (10 yemek kaşığı) yada pirinç 1 çay bardağı)
  • Haşlanmış kemik (1 adet)
  • Haşlanmış kemik suyu (1 bardak)
  • Tereyağ
  • Biber ve domates salçası
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Zerdaçal
  • Zencefil

Pirinç Çorbası (Kalan Pilavdan) Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağ alınır eriyince 1 tatlı kaşığı biber, 1 yemek kaşığı domates salçası konulur.
  2. Biraz karıştırdıktan sonra içine önceden haşlanmış etli kemik atılır. Ardından 1 bardak kemik suyu erimesi için bırakılır.
  3. 10 yemek kaşığı pilav, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, zerdaçal ve zencefil konularak 6 bardak su ile kaynamaya bırakılır.
  4. Kaynadıktan 5 dakika sonra servise hazır :)
  5. İçindeki kemiğin etlerini de içine sıyırabilirsiniz :)