Erikli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım kilo erik
Erikli Kek Tarifi Yapılışı
- 2 yumurta 1 bardak şeker ile iyice çırpılır daha sonra süt ve yağ eklenerek tekrar karıştırılır.
- 2 bardak un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1, 5 tatlı kaşığı tarçın eklenir.
- Minik minik doğranmış bir su bardağı erik karışıma katılıp tekrar karıştırılır.
- Dilim dilim hazırlanmış erik ile üzeri süslenerek 180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
- Erikler kekin içini yumuşak bırakacağı için iyice pişirmeniz gerekiyor.
- Yiyenlerin bayılacağı çok lezzetli bir kek oluyor afiyet olsun.