14 Ekim 2020 Çarşamba

Köz Patlıcanlı Salata Tarifi

 

Köz Patlıcanlı Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane büyük boy patlıcan
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 büyük boy domates
  • 1 tane biber
  • 1 tane salatalık
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Köz Patlıcanlı Salata Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcana bıçakla delikler atıp ocakta közleyin.
  2. Patlıcan közlenirken soğan, biber, maydanoz, salatalık ve domatesi çok ince olmayacak şekilde doğrayın.
  3. Közlenen patlıcanı soğuyunca küp küp doğrayıp salataya ekleyin.
  4. Üzerine tuz limon ve zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.

Garnitürlü Patates Püresi (Et Yemeklerinin Yanına Çok Yakışıyor) Tarifi

 

Garnitürlü Patates Püresi (Et Yemeklerinin Yanına Çok Yakışıyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 konserve garnitür
  • 3 orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı süt
  • Mayonez
  • Tuz

Garnitürlü Patates Püresi (Et Yemeklerinin Yanına Çok Yakışıyor) Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayın. Bir kaba parçalayıp üzerine tereyağ , tuz ve süt ekleyip ezici ile iyice ezin.
  2. Bu aşamada çatal da kullanabilirsiniz.
  3. Tek tek porsiyonlaysa bilirsiniz ben tek tabak yapmayı tercih ettim.
  4. Üzerine garnitürü ekleyin ve gelişigüzel mayonez sıkın.
  5. Damak zevkinize bağlı olarak püreye az miktarda kaşar da ekleyebilirsiniz.

Doritos Salata Tarifi

 

Doritos Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket doritos (yeşil paket)
  • 2 su bardağı Yoğurt
  • 1 küçük Kıvırcık

Doritos Salata Tarifi Yapılışı

  1. Kıvırcıklarımızı ince ince doğrayarak bir kaba alıyoruz.
  2. 2 su bardağı yoğurdumuzu ekliyoruz (dilediğiniz ölçüde ekleyebilirsiniz.)
  3. Ardından cipsimizi kırıp ekliyoruz ve servis ediyoruz.

Afiyet olsun 🌸😌.

Kuşburnu Marmelatı Tarifi

 

Kuşburnu Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çinik kuşburnu
  • 2 kilo şeker

Kuşburnu Marmelatı Tarifi Yapılışı

  1. Kuşburnularımızı temizliyoruz yıkıyoruz tenceremize koyup 2. 3. Litre su koyuyoruz .
  2. İyice kaynıyor yumuşak olacak sonra kaynayan kuşburnularımızı ilistirden geçiriyoruz.
  3. Üzerine azar azar şu dökerek ilistirden geçiriyoruz .
  4. Sonra tekrardan geçirdikten sonra elekten geçiyoruz iki kere ve ilistirden geçirdikten sonra çıkan suyun süzülmesi için 1 gün bekliyoruz.
  5. Ertesi günü süzülen suyun üst kara suyunu alıp atıyoruz ve kalan suyu tenceremize koyup kaynatıyoruz.
  6. Koyulaşana kadar kaynatıyoruz puding kıvamı olacak ve indirmeye yakın şekerimizi koyuyoruz.
  7. Karıştırıp kaynarca kavanozlarımıza alıp kapatıyoruz .
  8. Üzerini örtüp ertesi günü açıyoruz ve ne zaman yemek istersek açık yiyebilirsiniz .

Afiyet olsun şimdiden yapanlara.

Şık Sunumu İle Enfes Mercimek Köftesi Tarifi

 

Şık Sunumu İle Enfes Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 4,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 – 6 dal taze soğan
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Şık Sunumu İle Enfes Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Mercimeği suda haşlayın mercimekler haşlanıp iyice yumuşadıktan sonra tencerenin içerisine ince bulguru ekleyin.
  2. Tencerede biraz su kalmış olmasına dikkat edin ince bulguru mercimeğin içerisine iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
  3. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve bir tavada zeytinyağı ile birlikte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun.
  4. Soğan yumuşadığında ezerek doğradığınız sarımsağı ve salçaları ilave edip salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavurup kenara alın ve içerisine kuru baharatları ekleyip karıştırın.
  5. Mercimek ve bulguru geniş bir kaba alın ve tavadaki harcı üzerine dökün.
  6. Bu şekilde harç kıvama gelinceye kadar yoğurun.
  7. İnce doğradığınız maydanoz ve taze soğanı da ilave edin ve hepsi birleşecek şekilde tekrar yoğurup elinizle küçük küçük içini oyarak şekillendirin.
  8. Üzerine doğradığımız marullardan koyun üzerine üzerlerinede küçük limonlar koyun şekil verip servis tabağına alın

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

Fırında Tavuk Mangal Tarifi

 

Fırında Tavuk Mangal Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk but
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Arpacık soğan
  • Biber

Fırında Tavuk Mangal Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tavuk sosunu bir güzel hazırlayalım.
  2. Ondan sonra tavuk butları yıkayıp çizik atalım ve sosa bulayalım.
  3. Ağzını kapatıp dolapta 1 saat bekletelim sonra soğanları soyup onlara da çizik atalım ve güzelce tepsiye dizelim .
  4. 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
  5. Biberler çabuk pişiyor onları önceden alabilirsiniz.

Enfes Cacık Tarifi

 

Enfes Cacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane salatalık
  • 4 diş sarımsak
  • Yoğurt
  • Damak tadına göre tuz atalım

Enfes Cacık Tarifi Yapılışı

  1. Salatalıkları ve sarımsakları cacığı yapacağımız kaba rendeleyelim
  2. Malzemeleri rendelediğimiz kaba tuz ve yoğurdu ekleyelim
  3. Malzemeleri karıştıralım isteye bağlı olarak kuru nane ekleyebilirsiniz

Brokoli Çorbası Tarifi

 

Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dal brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 dış sarımsak
  • 1 kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz karabiber
  • Yeteri kadar su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Merhaba uzun bir aradan sonra güzel bir çorbayla geri döndüm umarım beğenirsiniz.
  2. Öncelikle patates havuç rendenin ince tarafıyla rendelenir.
  3. Tencereye sıvı yağı ve unu koyup kavuruyoruz.
  4. Kavrulan unun içine ince doğranmış soğan sarımsak rendelenmiş havuç ve patates eklenerek biraz daha kavrulur.
  5. Göz kararı sıcak su ekleyip 10 dakika daha kaynatılır.
  6. Kaynanan karışıma ince ince ayırdığınız brokoli çiçeklerini tuzu karabiberi ekleyip 10 dakika daha kaynatın ve altını kapatın.
  7. Eğer çorbanın kıvamı katı olduysa kendi zevkinize göre sıcak su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavuk Sote (Karamelize Soğan Ve Biber İle) Tarifi

 

Tavuk Sote (Karamelize Soğan Ve Biber İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sarı biber
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Tuz
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuk Sote (Karamelize Soğan Ve Biber İle) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüsleri kuş başı doğranıp bir tencere de hoşlanmaya bırakılır.
  2. Soğan ve biberler jülyen doğranır.
  3. Bir tavaya yağ alınır.
  4. Biber soğan şeker ve tuz eklenerek karıştırılır.
  5. Altı orta ateş de olacak şekil de 20 25 dakika kadar kavrulması gerekiyor.
  6. Kavrulurken soğanlar suyunu salıp çektikçe içine su ekliyoruz.
  7. Totalde çay bardağı kadar eklemek gerekiyor.
  8. Sotelenmiş malzemelerimizin üzerine haşlanmış olan tavuklarımızı ekliyoruz ve 1- 2 dakika daha soteleyip altını kapatıyoruz.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Yaprak Sarma Tarifi

 

Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg asma yaprağı
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy beyaz soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Sumak
  • Su

Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Yaprakları kaynar suda 3-5 dk haşlayıp, sudan alıp soğumaya bırakalım.
  2. Zeytinyağını tencereye alalım,.
  3. Soğanları ince ince kıyalım,.
  4. Pembeleşince pirinçi ekleyip pirinçin rengi değişene kadar kavuralım.
  5. Salçaları ekleyip kavuralım.
  6. Maydanozları ince ince kıyalım ekleyelim.
  7. Tuz, karabiber, kekik ve 1 su bardağı su koyup suyunu çekince altını kapatalım.
  8. Yaprakları pirinç koyup saralım.
  9. Yaprakları tencereye aldıktan sonra, üzerine tabak koyalım.
  10. Zeytinyağı, su ve sumağı karıştırıp yaprakların üzerine dökelim.
  11. Koyacağınız suyun, koyduğumuz tabağı 1 parmak geçmesi yeterlidir.

Afiyet olsun :).

Tavuk Şiş Tarifi

 

Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 10 adet çeri domatesi
  • 1 kapya biber
  • 3 kuru soğan
  • 5 dış sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı  köri
  • Göz kararı tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çöp şiş

Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle göğüsleri yıkıyoruz sonra kuşbaşı şeklinde istenilen büyüklükte doğruyoruz.
  2. Büyük bir kabın içine alıyoruz üzerine yoğurdu yağı ve baharatları sarımsağı ilave edip karıştırıyoruz .
  3. 2 saat bu şekilde bekletiyoruz hazırladığımız etleri pişirmeden 10 dakika önce şişlere takıyoruz .
  4. Benim kapaklı ızgaram vardı onda pişirdim konturollü şekilde .
  5. Izgarası olamayan fırın tepsisine dizip üzerini önce yağlı kağıt sonra alimuyum folyoyla sarıp 15 dakika bu şekilde pişirip sonra üzerindeki kağıdı ve folyoyu kaldırıp kızarıncaya kadar pişire bilir afiyet olsun 😋😋😋😋.

Tırnak Pide Tarifi

 

Tırnak Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2, 5 su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un ( kontrolü ekleyin )

Üzerinin sosu;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarisi
  • 2 yemek kaşığı su

Tırnak Pide Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuralım unu azar azar ekleyelim ve 15 dakika mayalandıralım.
  2. Hamurumuzu mayalandıktan sonra 8 eşit parçaya bölerek bezelerimizi elde edelim.
  3. Hamurları açtıktan sonra üzerine sosumuzu döküp tırnaklarımızla sekil verelim.
  4. İsteğe bağlı üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
  5. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında 20 dk pişirelim.

Şimdiden afiyet olsun 🌸.

Pekmezli Un Helvası Tarifi

 

Pekmezli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pekmez
  • Süslemek ceviz

Pekmezli Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağı ve unu orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Daha sonra tereyağı margarini ekleyin kavurduktan sonra pekmezi ilave edin.
  3. 10 dakika daha kavurun ve cevizle süsleyin ister sıcak ister soğuk servis edin. Afiyet olsun ♥️.