16 Ekim 2020 Cuma

Cevizli Sucuk Tarifi

 

Cevizli Sucuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 kg ceviz içi
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker

Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak cevizleri bir gece önceden suda bekletin.
  • Bir sonraki gün yorgan ipi ve kalın iğne ile cevizleri ipe dizin.
  • Su ve pekmezi bir tencereye alarak orta ateşte pişirin.
  • Kaynamasına yakın pekmezli su karışımından 1 su bardağı alarak kenara ayırın.
  • Ayırdığınız pekmezli su karışımını bir kaseye alın. Pekmezli suyun üzerine yavaş yavaş un ve nişasta ekleyin.
  • Spatula yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Ocakta kaynatan pekmezli suya ise toz şeker ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  • Nişastalı pekmezli karışımı, ocaktaki karışıma azar azar ekleyin ve sürekli karıştırın.
  • Kaynamaya başlayan ve koyulaşan pekmezin altını kapatın.
  • Yorgan ipine dizmiş olduğunuz cevizleri, tenceredeki karışıma batırın ve çıkarın.
  • Cevizli sucukların kuruması için uygun bir yere asın.
  • 2 gün bu şekilde beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Cevizli Sucuk Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Cevizleri mutlaka suda bekletin. Bu sayede ipi daha kolay geçirebilirsiniz.
  • Nişasta ve unu farklı bir kasede ılıtmak oldukça önemlidir. Direkt tencereye eklerseniz kıvamı bozulur.
  • Topaklanma oluşmaması için, sürekli karıştırın.
  • Cevizli sucukları streç filme sararak muhafaza edebilirsiniz.
  • Özellikle sıcak havalarda buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Bigadiç Güveci Tarifi

 

Bigadiç Güveci Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo oğlak eti
  • 50 gram kuzu eti
  • 100 gram kuzu yağı
  • 3 adet domates
  • 3 adet biber
  • Sevdiğiniz baharatlar

Bigadiç Güveci Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak oğlak etini kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Domates ve biberleri de orta büyüklükte doğrayın.
  • Güveç kabının tabanına doğradığınız domates ve biberleri yerleştirin.
  • Kuşbaşı oğlak etini, domates ve biberlerin üzerine ekleyin ve güveç kabına yayın.
  • Kuzu yağı ve kuzu etini birlikte harmanlayın. Bu karışımı, oğlak etinin üzerine yaydırın.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yemeğinizi pişirin.
  • Bigadiç güvecini, servis tabaklarına koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Bigadiç Güveci Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kasaptan eti alırken, kişi sayısını söyleyerek uygun ölçülerde alabilirsiniz.
  • Eti kekik, nane gibi sevdiğiniz baharatlarla harmanlayabilirsiniz.
  • Her fırının pişirme süresi farklılık gösterir. Bu yüzden yemeğinizi pişirirken sık sık kontrol edin.

Susurluk Ayranı Ve Tostu Tarifi

 

Susurluk Ayranı Ve Tostu Tarifi İçin Malzemeler

Susurluk Tostu için:

  • 2 dilim tost ekmeği
  • 2 dilim mihaliç peyniri
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Salam, sucuk (isteğe göre)

Susurluk Ayranı için:

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 su bardağı soğuk su
  • 1/4 su bardağı süt
  • Tuz

Susurluk Ayranı Ve Tostu Nasıl Yapılır?

  • Susurluk tostu için; İlk olarak ekmek dilimlerini tost makinesine yerleştirin ve 30 saniye kadar bastırın.
  • Ardından bir dilimin üzerine domates salçasını sürün.
  • Salçanın üzerine mihaliç peynirlerini yerleştirin ve diğer tost ekmeğini üzerine kapatın.
  • Bu şekilde peynirler eriyinceye kadar kızartın.
  • Susurluk ayranı için; Yoğurt ve soğuk suyu robota koyarak karıştırın.
  • Üzerine süt ve tuzu ekleyerek köpüklenene kadar karıştırın.
  • Ardından ayranı bardağa dökün ve köpükleri üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.

Susurluk Ayranı ve Tostunun Püf Noktaları Nelerdir?

  • Susurluk tostunu hazırlarken, içerisine salam, sosis, sucuk gibi sevdiğiniz malzemeleri de ekleyebilirsiniz.
  • Ayranı yaparken mutlaka soğuk su ve soğuk süt kullanın.
  • Malzemeleri blenderdan geçirirseniz, daha fazla köpük elde edebilirsiniz.

1 Porsiyon Susurluk Tostu Kaç Kalori?

  • Susurluk tostunun bir porsiyonu, yaklaşık 185 kaloridir.

Saçaklı Mantı Tarifi

 

Saçaklı Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk (haşlanmış, didiklenmiş)
  • 3 adet yumurta
  • 1 kg un
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Karabiber

Saçaklı Mantı Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisine un, tuz ve su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  • Bu hamurun üzerini kapatarak 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 4 parçaya ayırın. Bezeleri unlanmış tezgaha alarak tek tek açın.
  • Açtığınız hamurları uzun ve kalın şeritler halinde kesin.
  • Şeritleri tepsiye kafes görünümü alacak şekilde dizin. (ilk kat yatay, ikinci kat dikey)
  • Katların arasında sıvı yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Pişen hamuru soğumaya bırakın. Ardından başka bir tepsinin içerisine yaydırın.
  • Üzerine haşlanıp didiklenmiş tavukları, karabiberi ve tavuk suyu ekleyin.
  • Bu şekilde ocağa alarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Saçaklı mantıyı, ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Simitli Yumurta Tarifi

 

Simitli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 simit
  • 3 yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • Kaşar peyniri
  • Bir miktar pastırma / sucuk
  • Tuz

Simitli Yumurta Nasıl Yapılır?

  • Simit küçük halka şeklinde doğranır.
  • Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz karıştırılır. 
  • Kaşar peyniri rendelenir. Sebzeler küçük küçük doğranır.
  • Sucuk yada pastırma (yoksa olmasa da olur) küçük doğranır. Simitler ile beraber tüm malzemeler sıvı karışıma eklenir, karıştırılır.
  • Uygun bir fırın kabına (pişirme kağıdı serili) alınır. Üzerine bir miktar daha rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Tavada da pişirilebilir.
  • Pişirme kabında harcın kalın olmamasına dikkat edilir.

Hindistan Cevizli Makaron Tarifi

 

Hindistan Cevizli Makaron Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı tatlandırılmış hindistan cevizi
  • 7/8 su bardağı şekerli yoğunlaştırılmış süt
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilya
  • 2 yumurta akı
  • Bir tutam tuz
  • 113 gram bitter çikolata

Hindistan Cevizli Makaron Tarifi Yapılışı

  1. Fırını önceden 160 dereceye ısıtın.
  2. Orta boy bir kapta hindistancevizi, tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt ve vanilya özünü karıştırın.
  3. Diğer kapta yumurta beyazlarını ve tuzu elektrikli karıştırıcıyla sert tepeler oluşana kadar çırpın. Bir spatula yardımıyla yumurta beyazlarını hindistancevizi karışımına karıştırın.
  4. Bir mini dondurma kepçesi veya iki kaşık kullanarak, fırın tepsileri üzerinde yaklaşık 1 inç aralıklarla top halinde koyun. Üstleri ve kenarları altın olana kadar 23-25 ​​dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  5. Eritilmiş çikolataya batırılmış soğutulmuş makaronlar servis edin.

İddia Ediyorum Yok Böyle Lezzet Brokoli Salatası Tarifi

 

İddia Ediyorum Yok Böyle Lezzet Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilodan az brokoli
  • 2 tane küçük havuç
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım limon
  • 4 diş sarımsak
  • Göz kararı su ve tuz

İddia Ediyorum Yok Böyle Lezzet Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Brokoli ve havuçlar yıkanıp doğranır .
  2. Tavaya alınır ,sarımsak doğranır onu da tavaya alalım .
  3. Tuz ve zeytin yağı yarısına gelecek kadar su ekleyelim.
  4. Orta ateşte ağzı kapalı şekilde pişiriyoruz .
  5. Daha sonra soğuyan sebzeleri bir tabağa alıp üzerine limon ve nane mısırı ekliyoruz. ( not ) haşlanma suyunu kullanıyoruz afiyet olsun 

Elmalı Tart Tarifi

 

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım paket margarin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 2 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Elmalı Tart Tarifi Yapılışı

  1. Malzemelerimizden un hariç hepsini bir kaba koyup yoğuralım, unu yavaş yavaş ekleyelim.
  2. Elmaları rendeleyip bir tavaya alalım içerisine tarçın, şeker koyup biraz kavrulmaya bırakalım.
  3. O sırada hamurumuz biraz bekleyecektir.
  4. Hamurdan büyük bir parça alıp iki yağlı kağıt arasına koyalım oklava /merdane yardımıyla hamuru yuvarlak bir şekilde açalım.
  5. Açılan hamuru tepsimize yerleştirelim, kalan hamuruda kağıtların arasına koyup onuda açalım ve yuvarlak olan hamuru şeritler halinde keselim.
  6. Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurun üzerine iç harcımızı koyalım.
  7. Üzerine şeritli olan hamuru ilk önce yatay sonra dikey olcak şekilde dizelim.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında tatlımızı pişirelim.
  9. Piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca üzerine pudra şekeri ilave edelim. Servise hazır, afiyet olsun 🌺.

Etli Keşkek Tarifi

 

Etli Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 500 gr kemikli veya kemiksiz et
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ

Etli Keşkek Tarifi Yapılışı

  1. 1 gece önceden aşurelik buğday ıslanır.
  2. Et nohut ve buğday düdüklüde haşlanır. Ben ayrı yapıyorum keşkek dövüleceği için.
  3. Sonra pişen buğday blender ile güzelce ezilir .
  4. Etini katıp gene blender çekilir ,nohut ilave edilir ve tuzu katılır.
  5. Ayrı bir tavada yağ toz biber salça kızdırılır üzerine dökülür. Afiyet olsun.

Fırında Diyet Tavuk Tarifi

 

Fırında Diyet Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber

Sos için :

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı su
  • Biraz karabiber

Fırında Diyet Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle havanda sarımsakları ezelim ve derin bir kapta sos malzemelerini hepsini karıştıralım.
  2. Tavukları önce ikiye bölelim sonra jülyen doğrayalım (isterseniz küp küp de olabilir).
  3. Tavukları yıkayalım ve suyu süzünce sos ile karıştıralım.
  4. Dinlenmeye bıraktığımız tavuklarımızdan sonra patates ve domatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
  5. Sivri biberleri küçük küçük doğrayalım.
  6. Fırın kabımızı alalım içine tavukları dizelim.
  7. Daha sonra hazırladığımız sebzeleri üzerine dizelim yarım çay bardağı su ilave edip fırında 200 derecede 60 dk pişirelim.

Afiyet olsun.

Supangle Tarifi

 

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım litre süt
  • Yarım çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kare bitter çikolata (1/4 (çeyrek) ünü üstüne rendelemek için ayırın)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı soğuk su

Supangle Tarifi Yapılışı

  1. Soğuk sütü tencereye boşaltın.
  2. Un, kakao, şeker, yumurta sarısı üzerine koyup el çırpıcısıyla karıştırın ve ocağa alın.
  3. Orta ateşte göz göz olana kadar pişirin.
  4. Kaynayınca altını kapatın.
  5. Çikolata ve tereyağı koyun, erisin.
  6. Soğuk suyu ilave edip mikserle çırpın.
  7. Buzdolabına alıp 1 gece bekletin.
  8. Üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  9. İsterseniz evde kekiniz kaldıysa kaseye kek dilimini koyup üstüne supangleyi dökebilirsiniz.

Kuru Fasulye Tarifi

 

Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 kaşık toz biber
  • 4 kaşık yağ
  • 2 kaşık salça (ben biber ve domates karışık kullandım)
  • 6 su bardağı su
  • Damak tadına göre tuz

Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. 2 su bardağı fasulyeyi bir gece önceden suya koyalım ki şişsin.
  2. Fasulyeyi bir güzel suda yıkayalım gazlı suyu gitsin.
  3. Düdüklü tencereye küp küp doğranmış soğanı kavuralım.Hafif pembeleşsin .
  4. Salçayı ve toz biberi ekleyelim.Salçayı da kavuralım.
  5. Sonra yıkanmış fasulyeyi 6 su bardağı suyla üzerine ekleyelim tencerenin kapağını kapatın.
  6. 25 dakika pişmeye bırakın piştikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

Vakum Poşetinde Bonfile Marinesi Tarifi

 

Vakum Poşetinde Bonfile Marinesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram bonfile
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam taze kek
  • Zeytinyağı

Vakum Poşetinde Bonfile Marinesi Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bonfilenin yağını ve sinirlerini temizliyoruz.
  2. Daha sonra bonfileyi istediğiniz kalınlıkta doğuruyorsunuz bir vakum poşetinin içine yan yana gelecek şekilde diziyoruz.
  3. Vakum poşetinin içi de zeytinyağı gezdiriyoruz taze kekik sarımsak ve tane karabiber atıp vakumluyoruz.
  4. Eğer vakum aletiniz varsa bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim.
  5. Çünkü et hava ile temas gitmediği için vakum poşetinin içinde aramasını daha iyi içine çekecektir.
  6. Bu şekilde 24 saat buzdolabında bekletiyoruz.