19 Ekim 2020 Pazartesi

Rafine Şekersiz Granola Bar Tarifi

 

Rafine Şekersiz Granola Bar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı karışık kuruyemiş (120 g)
  • 5 adet küp küp doğranmış gün kurusu kayısı
  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 adet büyük boy muz
  • çay kaşığının ucu ile tarçın, zencefil, tuz

Rafine Şekersiz Granola Bar Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırıp dilediğimiz şekli verip fırın kağıdı serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 75 derece fırında 20 dakika alt üst fanlı sonrasında 150 derecede 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet ball olsunn...

Badem Unlu Kek Tarifi

 

Badem Unlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 7 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 su bardağı badem sütü(normal süt de olur)
  • 2 su bardağı badem unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi unu
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi (badem ezmesi, fındık ezmesi de olur)
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (1 paket vanilin de olur)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 10 tatlı kaşığı çikolata kreması(arasına koymak için)

Badem Unlu Kek Nasıl Yapılır?

    • Yumurta ve şekeri çırpın.
    • Sıvı malzemeleri ekleyin ve çırpın.
    • Kuru malzemeleri ve diğer kalan malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edin.
    • Her birine bir tatlı kaşığı çikolata kreması ekleyip üzerini yine kek harcıyla kaplayın.
    • Çiğ bademi parçalayıp üzerlerini süsleyin.
    • Koyu kıvamlı bir kek olacak. Muffin kabına kağıt kalıpları koyun ve bütün kalıpların içine tabanı kaplayacak kadar harç ekleyin.
    • 175 derece önceden ısınmış fırında 25-30 dakika pişsin. Üzeri kızarınca fırından alın. İlk sıcağı çıkınca ılık bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Ispanaklı Muffin Tarifi

 

Ispanaklı Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tepeleme kaşığı yoğurt
  • 150 gr küçük küçük doğranmış ıspanak
  • 50 g kaşar peyniri (İzmir tulumu da olur)
  • 1 yemek kaşığı kinoa
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ispanaklı Muffin Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeler derin bir kabın içerisinde karıştırılır.
  • Zeytinyağı ile yağlanan muffin kalıplarına koyulur.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • AFİYET OLSUN!

Portakal Çanağında Kereviz Salatası Tarifi

 

Portakal Çanağında Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram süzme yoğurt
  • 2 adet kereviz
  • Bir tatlı kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Portakal Çanağında Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurdu tuz sarımsak ve bir tatlı kaşığı mayonez karıştırın bir kenarda beklesin.
  2. Kerevizleri soyup rendenin büyük delikli kısmıyla rendeleyin ve hiç bekletmeden yoğurtla karıştırın. Beklerse kararır.
  3. Portakal kabuğuna koyup servis yapın üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  4. Çok basit ama inanılmaz lezzetli ve çoook sağlıklı. 🤗🤗🤗 gün sofralarınıza bile yapabilirsiniz 🎉

Not: Süzme yoğurt tavsiyem 👍 evde süzme yoğurt yok ise normal yoğurttan da olur fakat yoğurdun susuz koyu tarafından kullanın ki bekledikçe sulanmasın.

Küçükten Büyüğe Herkesin Sevdiği Köstebek Pasta Tarifi

 

Küçükten Büyüğe Herkesin Sevdiği Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı un

Kreması İçin

  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 paket pasta kreması
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Küçükten Büyüğe Herkesin Sevdiği Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım üzerine süt, yağ ekleyip çırpmaya devam edelim.
  2. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştıralım.
  3. 22 cm kalıba dökelim 170 derecede pişirelim.
  4. Kremşanti ve pasta kremasını bir kaba alalım sütle çırpalım. Damla çikolataları ekleyip karıştıralım.
  5. Kekimiz pişip soğuduktan sonra ortasını daire şeklinde kesip üçgen dilimler yapalım kaşıkla oyup kekleri başka kaba alalım.
  6. Parça kekleri rondodan geçirelim.
  7. Pastamızın tabanını eşit şekilde düzeltelim süt ile ıslatalım hazırladığımız kremadan biraz döküp düzeltelim üzerine muzları dizelim krema ile üzerini kapatalım.
  8. Rondodan geçirildiğimiz kek parçalarını pastamızın üzerine serpelim 4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır afiyet olsun 😋

Baton Kalıpta İki Renkli Kek Tarifi

 

Baton Kalıpta İki Renkli Kek Tarifi  İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Baton Kalıpta İki Renkli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kullandığım bardak ölçüsü 200ml klasik su bardağıdır.
  2. Yumurta ve şekeri mikserle iyice beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. Sıvıyağ ve sütü ekleyip karıştırın un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edip topak kalmayana kadar karıştırın.
  4. Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın (Kolay çıksın diye kalıbın tabanına yağlı kağıt kesip koydum)
  5. Kek harcının yarıdan fazlasını kalıba boşaltın kalan hamura kakao ekleyip karıştırın ve kalıpta ki harcın ortasına gelecek şekilde dökün.
  6. Bıçağın ucuyla hafifçe karıştırarak harcı dağıtın (Videodan ayrıntılı olarak görebilirsiniz)
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  8. Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir dar bir kalıp olduğu için pişmesi biraz uzun sürüyor. Kürdan testi yaparak fırından alın. Ilık hale gelince kalıptan çıkarıp istediğiniz kalınlıkta dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Beyti Kebabı Tarifi

 

Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köfte İçin

  • 1 kg dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2.5 yemek kaşığı su
  • 1.5 tatlı kaşığı toz biber
  • 1.5 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Sosu İçin

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay k. karabiber
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Lavaş İçin

  • 1.5 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1.5 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya (Yaş maya kullanılabilir)
  • 1 kg un (7 bardak -200ml )

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Lavaş yapımı için su, süt, yağ, şeker, maya karıştırılır un yavaşça eklenir, yumuşak hamur elde edilir (Hamuru toparlamak içi sıvı yağ kullanılabilir)
  2. 40 dakika mayalanır hamurdan bezeler kesilir, yuvarlak şekilde açılır teflon tavada pişirilir.
  3. Köfte yapımı için soğan, sarımsak robottan geçirilir kalan malzemeler eklenir tekrardan karıştırılır yoğurarak ya da robotta yapabilirsiniz.
  4. Köftelere kebap şekli verilip dinlenmeye bırakıyoruz tost makinesinde yada tavada pişiriyoruz.
  5. Sos yapımı için su hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp pişiriyoruz.
  6. Özdeşen malzemelerin üstüne su ekleyip karıştırıyoruz 3, 4 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  7. Lavaşlara sosu sürüyoruz, köfteyi lavaşın üstüne koyup dürüm şekli verip kesiyoruz.
  8. Kalan sostan kebabın üstüne gezdiriyoruz.
  9. Son olarak tereyağ eritip kebabın üstüne döküyoruz.

Terbiyeli Kırık Mısır Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Kırık Mısır Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırık mısır
  • Su (Haşlamak için)
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane

Terbiyeli Kırık Mısır Çorbası Tarifi Yapılışı


  1. Kırık mısırı uygun bir kapta üzeri geçecek kadar suyla doldurup 1 saat bekletin. Bu işlem şişmesi için düdüklü tenceresi olanlar bu adımı geçebilirler.
  2. Daha sonra sudan geçirip uygun tencerede üzeri geçecek kadar su ilave edip, mısırlar şişene kadar haşlayın. Kontrol edip su azalırsa azar azar kaynar su ekleyebilirsiniz.
  3. Başka bir kapta yumurta, un ve yoğurdu pürüzsüz olana kadar çırpınca terbiyemiz hazır.
  4. Haşlanan mısırın suyundan bir kaşık terbiyeye ekleyip karıştırın ardından bu işlemi 3-4 defa tekrarlayın. Bu işlemi terbiyenin kaynar tencerede kesmemesi için yaparak ısısını yavaş yavaş artırıyoruz.
  5. Karışımın tamamını tencereye ekleyip bir-iki taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
  6. Çorbanın kaynarlığı geçince zeytinyağı ile naneyi kavurup çorbaya ilave ediyoruz.

Afiyet olsun 🌿

Bardakta Nefis Cevizli Pudingli Un Helvası Tarifi

 

Bardakta Nefis Cevizli Pudingli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 litre süt
  • 1 paket puding
  • 1 adet muz
  • 1 su bardağı ufalanmış ceviz
  • Tereyağ
  • Sıvıyağ
  • Su

Bardakta Nefis Cevizli Pudingli Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Pudingi tencereye döküp sütle karıştırarak kaynatıyoruz altını kapatıp şerbet için süt yada suyla şekeri başka bir tencerede kaynatıp bekletiyoruz.
  2. Bir tavaya tereyağı ve sıvı yağını koyup kızdırdıktan sonra unu kavuruyor 2-3 dakika sonra ceviz ekliyor biraz daha kokusu çıkana dek orta ateşte kavuruyoruz.
  3. Daha sonra altını kapatıp üstüne şerbeti döküyoruz ve emene kasar karıştırıp şerbeti emdiğinde altını kapatıyoruz.
  4. Daha sonra hazırladığımız bardak veya kaselere sırasıyla biraz helva biraz puding dökerek en üste kadar geliyor ve 1-2 dilim muzumuzu yerleştirip hepsini bitirdikten sonra bardakları buz dolabına atıyoruz.

Soğusun ve afiyet olsun.

Yağlı Biber Turşusu Tarifi

 

Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo kıl sivri biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • Maydanoz

Yağlı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Sirke, yağ, su, tuz, hepsi bir kaynatılır.
  2. Sonra yıkayıp kuruttuğumuz biberleri iki ye bölüp kaynayan sirkeli suya atıp rengi açılıncaya kadar bi 5 dakika kaynatıyoruz.
  3. Sonra sarımsak tercihe göre maydanozu koyup bir taşım kaynatıyoruz.
  4. Sonra soğuyunca kavanozlara koyup dolaba kaldırıyoruz, hemen yiyebilirsiniz beklemeden.

Afiyet olsun 😋


Fırında Soslu Tavuk Pirzola Tarifi

 

Fırında Soslu Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 parça tavuk pirzola
  • 1,5 çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik, sarımsak tozu
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı krema
  • Tuz

Fırında Soslu Tavuk Pirzola Tarifi Yapılışı


  1. Krema, yoğurt, zeytinyağı ve tüm baharatlar homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  2. Tavukların üzerine fazla derin olmayacak şekilde bir iki tane çizik atılır.
  3. Tavukların her biri bu sos karışımına iyice bulanır. Buzdolabında en az 3 saat bekletilir (Gece yapıp sabah da pişirilebilir)
  4. Önceden ısıtılmış 180° fırında kontrollü olarak pişirilir. Afiyet olsun 🍗

Soslu Kek Tarifi

 

Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekeri vanilin
  • 2 şu bardağı un

Islatmak İçin

  • 2 su bardağı soğuk süt

Üzeri İçin

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket çikolata sosu

Soslu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Normal bir kek gibi önce şekerle yumurtaları çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip en son unumuzu da kattıktan.
  2. Sonra yağladığımız kek kalıbına dökelim.
  3. Sıcağı çıkan kekimizin üzerine sütü azar azar ekleyelim.
  4. Daha sonra keki kalıbımızdan çıkaralım.
  5. Bir tarafta bir paket sıvı krema ile 1 paket çikolata sosumuzu kıvam alana kadar karıştıralım.
  6. Soğuyan çikolata sosumuzu ılıyan kekimizin üzerine dökelim. İsteğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun 💚

Domates Salçası Güneşte Salça Tarifi

 

Domates Salçası Güneşte Salça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kasa (30 kg ) yumurta domates
  • Tuz

Domates Salçası Güneşte Salça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle domatesler yıkanır genişçe bir leğen içerisine bol su doldurun yıkanan domatesler 3-4 parçaya kesilip suyun içerisine atılır.
  2. Domatesin çekirdekleri bu suya dökülsün diye böyle yapıyoruz sudan aldığınız domatesleri fazla suyunu sıkarak şeffaf battal boy sağlam bir poşete alın.
  3. Domatesin tamamını bu şekilde yapın poşetin ağzını bağlayın balkon veya açık bir alanda bol güneş alan bir yerde 4-5 gün bekletip çürütüyoruz.
  4. Hergün poşeti gelip gidip çiğneyin 4-5 gün sonra genişçe bez bir torbaya boşaltın ve torbayı bir kevgir üzerine alın ki fazla suyu süzülsün.
  5. 1 gece süzülen domatesleri geniş bir leğene alın güçlü bir el blendırı ile biraz parçalayın.
  6. Daha sonra azar azar elinizle bastırarak kevgirden geçirin kalan posasını da yeniden blendırdan geçirip tekrar elinizle bastırarak kevgirden geçirin.
  7. Tamamı bitince genişçe bir tencerede bir miktar kaynatın tuzunu atıp tepsilere pay edin ve bol güneş alan bir yere bırakın.
  8. 2-3 gün de bu şekilde güneşte bekleyecek dikkat edin hergün 4-5 sefer gelip gidip karıştırmanız lazım.
  9. Harika bir tat 👌 o kadar lezzetli olduki bir daha hazır domates almak istemeyeceksiniz👍