21 Ekim 2020 Çarşamba

Karışık Renkli Biber Turşusu Tarifi

 

Karışık Renkli Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre kavanoz
  • 600 gram karışık biber
  • 8-9 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sirke
  • Üzeri dolana kadar kaynar su

Karışık Renkli Biber Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Önce kavanozlara biberleri dolduralım .
  2. Aralarına sarımsak koyalım.
  3. Sonra üzerine kaya tuzu ,şeker ve sirkemizi dökelim.
  4. Üzere dolana kadar kaynar suyumuzu dökelim.
  5. Kapağı güzelcene kapatalım .
  6. Ters çevirip bakalım eğer su akmıyorsa olmuştur .
  7. Sıkıca kapatıp 25- 32 serin yerde muhafaza edelim.
  8. Ondan sonra turşumuz hazır oluyor.

Evde Ne Varsa Keki Tarifi

 

Evde Ne Varsa Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ(bir parmak eksik)
  • 1 su bardağı şeker ((bir parmak eksik)
  • 1 su bardağı yoğurt (bir parmak eksik)
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu + vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi(suyu içine)
  • 2 yemek kaşığı sarı üzüm
  • 5/6 adet ceviz (iri doğranmış)
  • 4/5 adet hurma (doğranmış)
  • İçine girecek yemişleri damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz

Evde Ne Varsa Keki Tarifi Yapılışı

  1. Çırpma kabına yumurta kırılır şeker ilavesiyle köpük olana kadar çırpılır.
  2. Sırayla yağ yoğurt ve limon suyu eklenir.
  3. Kabartma tozu ve vanilya unla birlikte elenip keke katılır.
  4. İstediğiniz kıvamı bulunca diğer yemişler katılır (bu aşamada çırpıcı kullanılmaz).
  5. Çatal yardımıyla bir iki kez karıştırılır.
  6. Tereyağı ile yagladıgımız kalıba hamur dökülür.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  8. Uzun çöp şiş yada bıçak yardımıyla keke batırıp pişip pişmedigi kontrol edilir (ilk 20 dk fırın hiç açılmaz ).
  9. Pişen kek kendi kalıbında fırından çıkarıp soğumaya bırakılır.
  10. Dilediğiniz gibi üzerini süsleyebilirsiniz.

Ben süslemedim içi yeterince dolu çünkü 😊.

Not;

Benim kek kalıbım küçük olduğu için malzemeleri kalıba göre ayarladım

Siz bir yumurta daha ilave ederek bardak ölçülerinide tam yaparak kekinizi yapabilirsiniz

İrmik Lokması Tarifi

 

İrmik Lokması Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) (yarım su bardağı) irmik
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

İrmik Lokması Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencerede şerbetini hazırlayalım, kaynadıktan sonra beş dk ateşde dursun.
  2. Daha sonra ocaktan alın soğusun.
  3. Diğer tencereye sütü ,irmiği koyun, şekil verecek katılığa gelinceye kadar pişirin sonra bırakın soğusun.
  4. Soğumuş irmik hamurumuzun içine bir yumurta bir kaşık sıvı yağı koyup iyice karıştırın.
  5. Beş dk kadar beklesin.
  6. Sonra tavaya bol yağ koyup elimizle yuvarlak şekil verip soğuk yağın içine atın karıştırarak kızartın.
  7. Kızarınca soğuk şerbete atın afiyet olsun.

Yoğurtlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Yoğurtlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 7 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) su bardağı şehriye
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Servis için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet pide

Yoğurtlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencereye suyu ve tavuk göğsünü ekleyip, ocağa alın.
  2. Tavuk eti pişene kadar haşlayın.
  3. Haşlanan tavuk etini didikleyip, bir tabağa alın.
  4. Kalan suyu süzgeçten geçirip, geri tencereye alın.
  5. Tavuk suyunu ocağa alın ve kaynamaya bırakın.
  6. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu güzelce çırpın, kaynamakta olan tavuk suyuna hızlı hızlı çırparak ilave edin.
  7. Yoğurtlu karışımı da ekledikten sonra sürekli karıştırarak tekrar kaynayana dek pişirin.
  8. Ardından didikleyip kenara ayırdığınız tavuk etlerini, şehriyeyi ekleyin.
  9. Sarımsakları da içine rendeleyip, tekrar kaynayana dek karıştırın.
  10. Çorbanızın altını kapamadan önce tuzu ve karabiberi ekleyin.
  11. Kaynamaya tekrara başlayınca altını kapatın.
  12. Pideyi küp küp kesin. Bir tava alarak tereyağ ile ekmekleri ekleyin.
  13. Kızarana kadar karıştırarak pişirin. Böylelikle çorbanız hazır afiyet olsun 🤗.

Cevizli Havuç Ve Kabak Tarator Tarifi

 

Cevizli Havuç Ve Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 1-2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 avuç kırık ceviz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Cevizli Havuç Ve Kabak Tarator Tarifi Yapılışı

  1. 3 yemek kaşığı zeytinyağında rendelediğimiz sarımsak ve havuçları rengi dönene dek kavuruyoruz.
  2. Rendeleyip suyunu sıktığımız kabakları da ekleyip yumuşayana dek kavuruyoruz.
  3. Kabak ve havuç kavurmasını soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuyan kabak havuç kavurmasının üzerine yoğurt, mayonez ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
  5. 1 yemek kaşığı zeytinyağında kızdırdığımız pul biberi de üzerinde gezdiriyoruz.

Afiyetler olsun.

Meksika Fasulyeli Buğday Salatası Tarifi

 

Meksika Fasulyeli Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 3-4 adet közlenmiş yada çiğ kırmızı biber
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • Küçük kutu konserve mısır
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kutu meksika fasulyesi
  • Tuz, sıvı yağ, nar ekşisi

Meksika Fasulyeli Buğday Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Buğdayı haşlayın, suyunu süzüp soğuk sudan geçirin.
  2. Turşuyu, maydanozu, dereotunu doğrayın.
  3. Meksika fasülyesini marketten hazır haşlanmış aldım.
  4. Derin bir kapta bütün malzemeyi karıştıralım.
  5. Sosunu da döküp afiyetle yiyebilirsiniz

Fındıklı Tarçınlı Kek Tarifi

 

Fındıklı Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 240 g şeker
  • 1 pk vanilin
  • 1 pk kabartma tozu
  • 100 ml sıvı yağ
  • 100 ml ilik süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 80 g toz fındık
  • 300 g un

İsteğe bağlı;

  • Üzeri için eritilmiş çikolata

Fındıklı Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurtaları ,şekeri ve vanilya şekerini 5dk kadar çırpın.
  2. Sonra sıvı yağ ,süt ,tarçın ,fındık ilave edip karıştırın.
  3. Son olarak unu ve kabartma tozunuda ilave edin.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 170derecede 35-40dk kadar pişirin. Piştikten sonra isterseniz çikolata eritip üzerine dökebilirsiniz.

Afiyet olsun 😊.

Pratik Limonlu Kek Tarifi

 

Pratik Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu + bir tutam karbonat
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon suyu

Pratik Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtayı ve şekeri karıştırıp 3 dk. Çırpın.
  2. Çırparken vanilya ve limon kabuğunu koyun ki yumurtamız korkmasın.
  3. Ardından süt, sıvı yağ, limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
  4. Ardından un kabartma tozu koyup çırpın.
  5. Kalıbı yağlayıp kek hamurunu kek kalıbına dökün.
  6. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dk. Pişirin.
  7. Tam sararmayan yeşil limonlarla yapınca kokusu daha da muazzam oluyor.Pişerken ki kokusu nefis oluyor.
  8. Keki dilimleyip tabağa koyup istediğiniz gibi süsleyin.

💕 afiyet olsun 💕.

Çıtır Çıtır Patates Cips Tarifi

 

Çıtır Çıtır Patates Cips Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • Patates doğrama soyacağı
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Kekik

Çıtır Çıtır Patates Cips Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerin kabuklarını soyacakla soyun.
  2. Daha sonra patatesleri ince ince aynı soyacakla kesin ve yağda kızartın.
  3. Alır almaz sıcakken tuzlayıp ve dilerseniz kekik veya başka soslarda ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)).

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi

 

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane bütün tavuğun göğus eti
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 6-7 bardak tavuk suyu
  • 3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Tuz

Sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Bu çorbayı yaparken tavuk suyunun yağlı olması çorbamızın lezzetli olmasını sağlayacaktır o yüzden ben bütün tavuk kullanmayı tercih ediyorum tavuğumuzu güzelce yıkayıp haşlamak için ocağa alalım.
  2. Haşlanan etimizin göğüs kısmını alarak ince ve küçük olacak şekilde doğrayalım.
  3. Ayrı bir kabta yoğurt yumurta ve unu pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
  4. Kaynayan tavuk suyuna bu karışımı karıştırarak ilave edelim kaynayana kadar sürekli karıştıralım ki çorbamız kesilmesin.
  5. Çorbamız kaynamaya başlayınca ince doğranmış etimizi tuz ve ezilmiş sarımsakları ilave ederek bir süre kaynamaya bırakalım.
  6. Çorbamız bir süre pişince sos tavasına tereyağını alalım.
  7. Yağımız eriyince içine zeytinyağı ekleyelim ve pul biber de koyduktan sonra çorbamızın üzerine dökelim afiyetle yiyelim 

Kütür Kütür Salatalık Turşu Bugün Yap Yarın Ye Tarifi

 

Kütür Kütür Salatalık Turşu Bugün Yap Yarın Ye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kavanoz
  • 7-8 adet kornişon salatalık
  • 4 -5 tane nohut
  • 1-2 tane limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Yarım litre kaynar su
  • 5 diş sarımsak

Kütür Kütür Salatalık Turşu Bugün Yap Yarın Ye Tarifi Yapılışı

  1. Bir kavanoz için salatalıkları güzelce yıkayalım.
  2. Kavanozumuzun dibine nohut koyalım.
  3. Salatalıktan bir kaçtane içine yerleştirelim.
  4. Hazırladığımız sarımsaktan doğrayalım.
  5. Aralarına serpelim tekrar salatalık dizelim.
  6. Kavanoz dolunca tuz ve limon tuzunu katalım sirkeyi ilave edelim.
  7. Kaynar su dökelim üzerini geçene kadar kapağını sıkıca kapatıp ters çevirelim ertesi günü yemeye hazır afiyet olsun 😋😋.

Alinazik Tarifi

 

Alinazik Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet közlenmiş kapya biber
  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 adet sivri biber
  • 300 gr kıyma (Kıymayı istediğiniz gramda kullanabilirsiniz)
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Alinazik Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcan ve kapya biberin közlenmiş değilse közleyin. Eğer közleyecek bir vaktiniz yoksa konservede hazır olarak satılıyor. Ben kendim közledim daha lezzetli oluyor.
  2. Patlıcan ve kapya biberi doğrayalım.
  3. Üzerine 6 yemek kaşığı yoğurdu ekleyelim.
  4. 1 diş sarımsağı bir rendeleyerek içine koyalım.
  5. İçine isteğe bağlı bir çay kaşığı tuz ekleyebilirsiniz. (ben ekledim. ).
  6. Hazırlamış olduğunuz karışımı dolapta bekletelim.
  7. Kıymalı harcımız için öncelikle 1 adet kuru soğanı küp küp, 5 adet sivri biberi doğrayalım.
  8. Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı dökelim yağ kızınca soğanları ekleyelim.
  9. Soğanları kavurduktan sonra biberleri ilave edelim.
  10. Biberlerde kavrulduktan sonra kıymamızı ekleyelim.
  11. Kıymanın üzerine tuz, karabiber ve pul biberi serpelim.
  12. Kıyma olana kadar eklediğimiz tüm malzemeleri kavuralım.
  13. Daha sonra içine 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyelim. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edelim.
  14. Ve ocağın altını kapatalım.
  15. Önceden hazırlamış olduğumuz yoğurtlu karışımı bir tabağa dökelim ve üzerine kıymalı harcımızı ekleyim.
  16. Servis yapacağınız zaman kıymayı eklemenizi tavsiye ederim. Şimdiden herkese afiyet olsun. ☺️.

Borcamda Nefis Bir Elmalı Turta Tarifi

 

Borcamda Nefis Bir Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin(oda sıcaklığında erimiş)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Alabildiğince un(3.5-4su bardağı)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilin

Elmalı harç için;

  • 5 adet orta boy rendelenmiş elma
  • 4 yemek kaşığı şeker(damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı tarçın(azaltabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı ufalanmış ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Borcamda Nefis Bir Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  1. Margarin, sıvı yağ, yoğurt, şeker çırpılır.
  2. Un yavaş yavaş eklenir ve yoğurmaya başlanır.
  3. Yumuşak kıvamlı hamur elde edilir.
  4. Bir kare borcamın içi az margarinle yağlanıp, hamurun bir kısmını elimizle bastırarak tepsiye ince bir tabaka olacak şekilde yayalım.
  5. Elmalı Harç İçin;5 adet orta boy rendelenmiş elma,4 yemek kaşığı şeker,2 yemek kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı ufalanmış ceviz. Hepsini tavaya alıp ocakta suyu çekene kadar pişirelim ılımaya bırakalım.
  6. Tepsiye koyduğumuz hamurun üstüne elmalı harcı döküp tepsinin her tarafına yayalım.
  7. Kalan diğer hamurdan istenilen şekiller yapılarak(kalıplarla)harcın üstüne serilir.
  8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. (pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir)
  9. Soğuduktan sonra üstüne bol pudra şekeri serpilir.Ve dilimleyerek servis edilir.Afiyet olsun☺.