22 Ekim 2020 Perşembe

Erişte Çorbası Tarifi

 

Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 soğan
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (Domates biber)
  • 5-6 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı kesme erişte
  • Pul biber
  • Kuru nane
  • Tuz

Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alalım üzerine sıvı yağ ekleyip kavuralım.
  2. Soğan kavrulduktan sonra üzerine salçayı ekleyip kavuralım.
  3. Ardından sıcak suyu ekleyip kaynatalım.
  4. Kaynayan suyun üzerine baharatını tuzunu ekleyip erişteyi ekleyelim ve kısık ateşte erişteler pişene kadar yemeğimizi pişirmeye devam edelim.

Afiyet olsun❤️❤️❤️

Un Kurabiyesi Tarifi

 

Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un ve nişastayı (Orantılayarak koyuyorum aldığı kadar)

Üzeri İçin

  • Çikolata sosu
  • Hindistan cevizi
  • Fındık

Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Un, nişasta, kabartma tozu, vanilya hariç diğer malzemeler kaba alınarak karıştırılır.
  2. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyerek güzelce yoğurulur şekil verilerek istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  3. Fırına verilir 160-170° de pişirilir.
  4. Daha sonra çikolata sosu yapıp fındık veya hindistan cevizine bulayabilirsiniz.
  5. Afiyet olsun💛

Yumuşacık Rulo Kek Tarifi

 

Yumuşacık Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarımdan az fazla şeker
  • Yarımdan az fazla süt
  • Yarımdan az fazla yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • Alabildiği kadar un
  • Arasına 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Üzeri İçin (İsteğe Bağlı)

  • Çikolata sosu
  • Pasta süsleri

Yumuşacık Rulo Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtamızı şekerimizi bir kaba alıyoruz iyice çırpıyoruz.
  2. Yağ ve şekerimizi de ekliyoruz ve daha sonra kakaoyu ekliyoruz ve çırpıyoruz unu ekliyoruz ve üzerine kabartma vanilya koyuyoruz.
  3. 180° fırında pişiriyoruz ve kekimiz çıkınca sütle iyice yoğuruyoruz ve bir dolap poşeti yırtıp açıyoruz tezgaha daha sonra o keki merdane yardımıyla yayıyoruz iyice.
  4. Arasına kremşanti çırpıp koyuyoruz ve poşet yardımı ile yuvarlamaya başlıyoruz.
  5. 5 üzerini süslüyoruz yarım bir saat kadar buzlukta bekletiyoruz afiyet olsun şimdiden.

Kugelhopf (Üzüm Ve Bademli Alman Ekmeği) Tarifi

 

Kugelhopf (Üzüm Ve Bademli Alman Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 ml süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 150 gram tuzsuz tereyağı
  • Tereyağı (Kalıbı yağlamak için )
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 500 gram beyaz ekmek unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yumurta çırpılmış
  • 90 gram kuru üzüm
  • 60 gram beyaz doğranmış badem
  • 7 tane beyaz bütün badem

Üzerine Serpmek İçin

  • Pudra şekeri

Kugelhopf (Üzüm Ve Bademli Alman Ekmeği) Tarifi Yapılışı

  1. Sütü bir tencerede kaynatın.
  2. 5 yemek kaşığını bir kaseye alın ve ılınana kadar bekleyin.
  3. Tencerede kalan süte tereyağı ve sütü ekleyin ve eriyene kadar karıştırın Soğumaya bırakın.
  4. Kasedeki sütün üzerine kuru mayayı serpin ve mayayı iyice eritin.
  5. Un ve tuzu bir kaba eleyin ve erimiş mayayı, yumurtaları ve tenceredeki sütlü karışımı üzerine ekleyin.
  6. Hamur elastik ve yapışkan olana dek 5-7 dakika boyunca yoğurun.
  7. Nemli bir beze sarıp sıcak yerde 1-2 saat, hamur ikiye katlanana dek bekletin.
  8. Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve buzluğa koyun.
  9. Kuru üzümleri sıcak suya koyarak açılmalarını sağlayın.
  10. Hamur mayalandıktan sonra hamurun havasını alması için hafifçe yumruklayın.
  11. Kuru üzümlerin suyunu süzün, 7 tanesini ayırarak geri kalanını doğranmış bademlerle birlikte hamura katın.
  12. Ayırdığınız üzümlerle bütün olan bademleri kalıbın tabanına dizin.
  13. Hamuru kaba güzelce yayarak yerleştirin.
  14. Bir havlu ile üzerini örtün ve 30-40 dakika kadar, malzeme kalıbın boyuna kadar kabarınca, önceden ısıttığınız 190 derece fırına sürün.
  15. Kugelhopf kabarana ve esmerleşinceye kadar pişirin ben 20 dakikada pişirdim.
  16. Fırından çıkarıp bir müddet dinlendirdikten sonra tersyüz yapıp üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun 😊

Gelin Pastası Tarifi

 

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki Islatmak İçin

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı şeker

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti (75gr)

Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi
  • Fındık
  • Ceviz

Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Vanilya, kabartma tozu, unu ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
  3. Dikdörtgen borcamı yağlayalım ve kek hamurunu dökelim.
  4. 170’c ayarladığımız fırına koyalım.
  5. 15-20 dakika içinde hazır olacaktır.
  6. Kürdan yardımı ile kontrol edelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.
  7. Süt ve şekeri karıştıralım kekimiz tamamen soğuyunca üzerine dökelim.
  8. Muhallebimizi hazırlayalım, kremşanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştıralım ve ocağın altını açalım.
  9. Koyulaşana kadar karıştıralım. Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakalım.
  10. Ilık bir hale geldikten sonra toz bir şekilde kremşantiyi ekleyelim mikser yardımı ile çırpalım.
  11. Eğer biraz katı gelirse yarım çay bardağı süt ilave edebilirsiniz 3 dakika karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine dökelim.
  12. Not : Üzeri için hangisini tercih ederseniz size bağlı.

Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Beşamel Soslu Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fırında makarna

Sosu İçin

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Beşamel Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarnalar tuzlu suda haşlanır.
  2. Bir tencereye sıvı yağ, süt, un ve tuzu konularak koyulaşana kadar pişirilir.
  3. Pişen makarnalar bir borcama boşaltılıp üzerine sosu dökülür.
  4. Daha sonra sosun üzerine kaşar peyniri serpilir.
  5. Tereyağı aralara konulup 175 derecelik fırında 40 dakika pişirilir.
  6. Pişen makarna 15 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.

Herkese afiyet olsun ☺️


Fındık Ezmeli Kurabiye Tarifi

 

Fındık Ezmeli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri (Fındık ezmesinde şeker olduğundan gayet yeterli geliyor)
  • 3 yemek kaşığı fındık ezmesi
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (Azar azar)

Fındık Ezmeli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda ısısındaki tereyağı ve yumurta bir kapta özleştirilerek diğer tüm malzemeler eklenir.
  2. Ceviz büyüklüğünde toplar elde edilir silikon kalburabastı kalıbında şekil verilir (Sizler istediğiniz şekilde yapabilirsiniz rendeye bastırarak da şekil çıkarabilirsiniz)
  3. 160 veya 170 derecede kontrollü olarak fırınınıza göre pişirin.
  4. İsterseniz benmari usulü eritilmiş çikolataya kurabiyenin uçlarını batırabilirsiniz.
  5. Çok lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim 🍁.

Sucuklu Patatesli Kaşarlı Yumurta Tarifi

 

Sucuklu Patatesli Kaşarlı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 100 gram sucuk (Miktarı isteğe bağlı )
  • 2 adet yumurta
  • Kaşar peyniri
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Sucuklu Patatesli Kaşarlı Yumurta Tarifi Yapılışı

  1. Patates ve sucuk küp küp doğranır, uygun bir tavaya yağ alınır, kısık ateşte tuzlanan patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  2. Sucukta eklenip pişince çırpılmış yumurta dökülür.
  3. Yumurtalar biraz pişince üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
  4. Tavanın kapağı kapatılıp 3-4 dakika kadar kaşar peyniri eriyince servis tabağına alınır.
  5. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Kandil Simiti Tarifi

 

Kandil Simiti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin veya tereyağ (125 gram )
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 tane yumurta (Akı üzeri için kullanılacak )
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3-4 su bardağı un

Üzeri İçin

  • Yumurta akı
  • Bolca susam
  • Haşhaş vs

Kandil Simiti Tarifi Yapılışı


  1. Kabın içine yumurtaların sarılarını margarin sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve mahlepi alıp üzerine yavaş yavaş un eklenir.
  2. Kabartama tozunu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklenip yoğrulur.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz.
  4. Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekli veriyoruz.
  5. İlk olarak yumurta akına daha sonrada bolca susama bulayıp yağlanmış tepsiye dizelim.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Havuç Topları Tarifi

 

Havuç Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi ⁣
  • 2 su bardağı şeker ⁣
  • 125 gr margarin⁣
  • 1 paket vanilya⁣
  • 1 su bardağı iyice çekilmiş ceviz ya da fındık⁣
  • 6-7 büyük boy havuç⁣⁣

Üzeri İçin⁣

  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı
  • Fındık vs.

Havuç Topları Tarifi Yapılışı

  1. Bisküviyi iyice ufalayın, havuçları rendeleyip bir tencereye alın üzerine şekeri koyup pişirin (Suyunu salıp tekrar suyunu çekene kadar pişirin)⁣
  2. Diğer tarafta margarini eritin, havuçlar pişince bir kaba alın üzerine bisküvi, vanilya, erimiş margarin ve cevizi ekleyip yoğurun.
  3. İster top top yapın, ister rulo yapın 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  4. Rulo yapıp buzlukta da muhafaza edebilirsiniz dilediğiniz zaman çıkartıp servis edebilirsiniz.

Fırın Torbasında Tüm Tavuk Tarifi

 

Fırın Torbasında Tüm Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tüm tavuk

Sosu İçin

  • Pulbiber
  • Tuz
  • Domates salçası
  • Kekik
  • Sıvı yağ
  • Sarımsak

Fırın Torbasında Tüm Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavuğumuzu iyice yıkayalım sosunu hazırlayıp tavuğun her yerine içine dışına iyice sürelim.
  2. Fırın torbasına (Poşetine) koyup ağzını kapatalım fırın tepsisine alalım.
  3. 200 derecede ısıtılmış fırına verip 10 dakika sonra dereceyi 180 alıp ağır ağır pişirelim.
  4. En son biraz daha kızarsın diye poşeti yırtıp kızartalım yanına istediğiniz sebzeyi ekleyebilirsiniz.

Fırında Mantarlı Patates Tarifi

 

Fırında Mantarlı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg mantar
  • 3 tane orta boy patates
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağı
  • 3.4 diş sarımsak
  • 1 bardak sıcak su

Fırında Mantarlı Patates Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerin kabuklarını soyalım ardından alma dilimi şeklinde doğrayalım.
  2. Mantarları güzelce yıkayalım ve onlarıda küçük küçük doğrayalım.
  3. Yağını baharatlarını alıp güzelce harmanlayalım.
  4. Üzerine bütün mantar koyup içine kaşar koyalım.
  5. Üzerine 1 bardak suyu ilave edelim önceden ısıtılmış 200derece fırında pişirelim.

Vişneli Bademli Lokum Tarifi

 

Vişneli Bademli Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • Çay kaşığını ucuyla limon tuzu
  • 1 su bardağı badem

Bulamak İçin

  • 1 çay bardağı nişasta
  • Ya da hindistan cevizi (Tercihe göre)

Vişneli Bademli Lokum Tarifi Yapılışı

  1. 3 su bardağı su, limon tuzu ve şekeri ocağa alalım.
  2. Vişne suyu, nişasta ve kalan 1. 5 su bardağı suyu da bir kabın içerisinde iyice çırpalım.
  3. Kaynamış olan şerbetimizin üzerine yavaş yavaş ekleyerek bir yandan da çırpalım.
  4. Ocağın altı kısık şekilde koyulaşana kadar çırpalım.
  5. Yaklaşık 15 -20 dakika iyice karıştıralım ve altını kapatalım.
  6. Bademleri ilave edip karıştıralım.
  7. Yuvarlak ya da kare borcama yağlı kağıt sererek eşit şekilde dökelim.
  8. Oda sıcaklığında olduktan sonra buz dolabında 1 saat kadar dinlendirelim.
  9. Soğuduğuna emin olduktan sonra bol hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye ters çevirelim ve lokum boyutunda dilelim.
  10. Hindistan cevizine veya nişastaya bulayalım. Afiyet olsun.