31 Ekim 2020 Cumartesi

Meyhane Pilavı Yanında Tavuk Tarifi

 

Meyhane Pilavı Yanında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 + 0.25 bardak kadar pilavlık bulgur
  • 2 buçuk bardak su
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon pul biber

Tavuk göğsü yemeği

  • 1 adet tavuk göğsü
  • Tuz, pulbiber, karabiber

Meyhane Pilavı Yanında Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Meyhane pilavı.Soğanları minik minik doğuyoruz.
  2. Tencereye alıyoruz.
  3. Soğanlar hafif pembeleşince biberi de doğrayıp içine ekliyoruz.
  4. Biraz daha pişince domatesi de doğrayıp ekliyoruz. Hemen ardından salçaları ve baharatlarımızı da ekleyip bulgurumuzu da ekliyoruz. Suyumuzu da ekleyip pişiriyoruz. Suyunu çekince yemeye hazır durumda. Afiyet olsun 😊

3 Katlı Çilekli Baton Pasta Tarifi

 

3 Katlı Çilekli Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Kreması için

  • 1 paket krema
  • 1 paket krem şanti

3 Katlı Çilekli Baton Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar blenderla çırpın.
  2. İçine sıvı yağ ve sütü döküp 1 tur karıştırın.
  3. Diğer kuru malzemeleri eleyerek karışımın içine ekleyin. Bundan sonra spatula ile devam edeceğiz. Dışarıdan içeri doğru spatula ile yavaş yavaş karıştırın ki sönmesin.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip kek harcını dökün.
  5. 180° önceden ısıtılmış fırında pişirin(15 dk da pişiyor dikkat edin) piştikten sonra kekin dört kenarını kesin.
  6. Ortada kalan kısmı 3 eşit parçaya bölün, pastanın katları için.
  7. Kreması için 1 paket krem şanti ve kremayı çırpın. Her kat için önce kek, sonra kremayı sürün, çilekleri aralarına dizin.
  8. Kekin her katını biraz sütle ıslatın.
  9. 3 katı da bu şekilde tamamlayın.
  10. Üzerini de kalan kremayla kapatın. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Lezzeti Efsane Pratik Muzlu Yulaflı Bisküvi Pastam Tarifi

 

Lezzeti Efsane Pratik Muzlu Yulaflı Bisküvi Pastam Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük paket yulaflı bisküvi
  • 4 su bardağı süt
  • 2 paket muzlu puding
  • 5 adet muz
  • İsteğe bağlı çikolata kırıntısı

Lezzeti Efsane Pratik Muzlu Yulaflı Bisküvi Pastam Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sütü tencereye alıp.
  2. Pudingleri içine atalım çırpıcıyla güzelce çırpıyoruz.
  3. Ocağı açıp karıştırarak pişirin.
  4. Kelepçeli kek kalıbını servis tabağına yerleştirelim.
  5. Bir sıra bisküvi bir kat puding bu şekilde malzemeler bitinceye dek.
  6. Devam edelim kalıbı çıkarıp üzerini süsleyelim isteğe bağlı içine muz koyabiliriz.Afiyet olsun.

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket (25 gr) kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket krem şanti
  • Dr oetker soğuk çikolata sosu

Üst sosunu hazırlamak için;

  • 1 su bardağı kakaolu karışım (Bu karışımı kek karışımına un ve kabartma tozu ve vanilyayı koymadan önce ayırıyoruz)
  • Yarım su bardağı süt

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta şekeri çırpıyoruz.
  2. Ardından süt sıvı yağ ve kakaomuzu ilave ederek güzelce çırpıyoruz ve bu karışımdan 1 su bardağı ayırıyoruz.
  3. Ardından diğer karıştırma kabında ki malzemelerin içerisine geriye kalan kabartma tozu vanilya ve unu ilave ederek iyice çırparak yağlanmış bir fırın tepsisine dökerek 165-160 derecede ki önceden azıcık ısıtılmış fırınımızda 20-25 dk pişiyoruz.
  4. Kekimiz pişerken küçük bir kabın içerisine ayırdığımız 1 su bardağı karışıma yarım su bardağı sütümüzü koyarak karıştırarak ocakta bir taşım pişirerek soğuması için kenara alıyoruz.
  5. Pişen kekimizi ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerini kürdan yardımı ile deliyoruz ve bu soğumuş olan sosumuzu güzelce kekin her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
  6. Kekimizin sosunu çekmesini beklerken üzerine sürmek için krem şantimizi hazırlıyor ve sosu çeken soğuyan kekimizin üzerine krem şantimizi güzelce yayıyor.
  7. Ardından da çikolata sosu ile süsleyerek servis ediyoruz. Benim çok çok beğenilen bir tarifimdir yiyen bir kez daha istiyor ☺️şimdiden afiyet olsun.

Taş Gibi Yoğurt Mayalama Tarifi

 

Taş Gibi Yoğurt Mayalama Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kilo süt
  • 1 kase maya

Taş Gibi Yoğurt Mayalama Tarifi Yapılışı

  1. Sütü kaynatıp soğutuyorum.Hafif sıcak olacak şekle gelince mayayı ekleyip karıştırın.
  2. Daha sonra kavanozlara koyup ısıtılmış fırında dört saat bekletin.

Tam Kıvamında Un Helvası Tarifi

 

Tam Kıvamında Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • Sıvı yağ ben göz kararı kullandım
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu

Tam Kıvamında Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbeti yapmakla başlayalım. Uygun bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynatalım 5 dk. Kadar kadar kaynasa yeterli.
  2. Şerbetin altını kapatacağımıza yakın 2-3 damla limon damlatıp birazcık daha kaynatıp kapatalım.Şekerin erimesi lazım mutlaka!
  3. Daha sonra başka bir tencereye sıvı yağ dökelim.
  4. Ardından unu ekleyelim ben topaklanma olmaması için unu eleyerek döküyorum orta ateşten biraz kısık ateşte kavurmaya başlayalım. Sabırlı olmamız gerekir baya bi kavuracağız rengi baya bir koyu olana kadar kavurma işlemine devam edelim rengi koyulaşan helvamıza şerbetini ekleyelim dikkatli olun çok sıcak olduğu için sıçrar elinizi falan yakmayın 😊
  5. Kıvam alana kadar karıştırın topaklanma olmasın kıvam aldıktan sonra da ezdirerek karıştırmaya devam edin
  6. 5 dk kadar ve helvamız tamamdır.
  7. Altını kapatıp üzerine peçete koyup kapağı kapalı olarak biraz dinlendikten sonra şekil verebilirsiniz. Afiyet olsun 

Çikolatalı Cupcake Tarifi

 

Çikolatalı Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım bardak ölçüsü:200 ml

  • 3 yumurta
  • 100 gram tereyağ (Oda sıcaklığında)
  • 1/2 (yarım) bardak esmer şeker
  • 1/2 (yarım) bardak toz şeker
  • 1/2 (yarım) bardak süt (100 ml)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak sıcak su (150 ml)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un (160 gr)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Bir çimdik tuz

Kreması için:

  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 1 paket sütlü çikolata
  • 1 paket bitter çikolata

Çikolatalı Cupcake Tarifi Yapılışı

  1. Şekerleri ve tereyağını krema haline gelene kadar çırpıyoruz.
  2. Yumurtaları teker teker kırarak karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Bu sırada ayrı bir kapta sütün içerisine sirkeyi ekleyip yoğunlaşması için bekliyoruz.
  4. Kakaoyu da ayrı bir kapta sıcak suya ekleyip karıştırıyoruz. Ve yumurtalı karışımımız olan ana harcın üzerine ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  5. Beklettiğimiz sirkeli sütü de ekliyoruz. Daha sonra katıları yani unu, kabartma tozunu, vanilini ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
  6. Muffin kalıplarına bölüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika içleri pişene kadar pişiriyoruz. (fırından fırına göre değişebilir süresi)
  7. Üst kreması için çikolataları benmari usulü eritip bir kutu kremanın içerisine ekleyip karıştırıyoruz ve daha sonra katılaşması için buzdolabına koyuyoruz.
  8. Keklerimizi fırından çıkardıktan sonra soğumaları için bekleyip üzerini süsleyebilir. Afiyet olsuun.

Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • Su
  • Tuz

Sosu için:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharımızın çiçeklerini ayırıp yıkıyoruz.
  2. Bir tencereye üzerini geçecek kadar su koyup üzerine de tuz atıp kaynamaya bırakıyoruz. Çok yumuşatmamak gerekir.
  3. Pişen karnabaharımızı süzüp soğumaya bırakılır.
  4. Sos hazırlanır ve çiçekleri tek tek sosa batırılıp kızgın yağda orta ateşte her tarafı kızartılır.
  5. Kızartmış olduğumuz karnabaharı dilerseniz yoğurt veya dilerseniz sarmısaklı yoğurt ile sunabilirsiniz.Deniyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.Oldukça basit fakat bana göre lezzeti büyük bir tarif biz severek yediğimiz bir tariftir.

Izgarada Hamsi Köfte Tarifi

 

Izgarada Hamsi Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo temizlenmiş ve kılçığı alınmış hamsi
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • Yağlı kağıt

Izgarada Hamsi Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Temizlenmiş ve kılçığı alınmış hamsileri zeytinyağı tuz ve karabiberle derin bir kapta karıştıralım.
  2. Hamsilerden 2 tanesinin iç kısımlarının içte kalacağı şekilde köfte şeklini verelim.
  3. Izgaraya yağlı kağıt serip üzerine köfteleri dizip pişirelim.

Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi

 

Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet köy biberi
  • 1 adet sarı biber (İsteğe bağlı)
  • 1 adet domates
  • Bir avuç maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Baharat (İstenilen konulabilir)

Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Biberleri doğrayalım ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile yumuşayana kadar çevirelim.
  2. Mantarları yıkamayın. Şapkaları gövdesinden ayırın.
  3. Mantar şapkalarını bıçak yardımıyla alttan üste doğru soyun ve doğrayın.
  4. (mantarı yıkarsak sulanıyor. Sulu bir yemek ortaya çıkıyor. )
  5. Gövdelerini yıkayıp doğrayalım ve biberlere ekleyip 5 dk soteleyelim.
  6. Tuzu ekleyelim (mantar tuzlu bir ürün, çok az atalım sonra eklersiniz)
  7. Ardından domates leri kabuğunu soyalım ve ufak ufak doğrayıp 10 dk yumuşayana kadar soteledikten sonra maydanozu üstüne koyup 2 dk daha çevirelim. (istenilen baharatı koyabilirsiniz) Servise hazır. Afiyet olsun.

Fındıklı Tavuk Göğsü (Çok Kolay) Tarifi

 

Fındıklı Tavuk Göğsü (Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 bardak süt
  • Yarım paket den az margarin
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 4 kaşık un (Siz kıvamını ayarlayın)

Üzeri için

  • Fındık

Fındıklı Tavuk Göğsü (Çok Kolay) Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sütü, margarin ve şekeri alıp pişirelim.
  2. Kaynamaya gelen süte unu ve vanilya ekleyip katı hal alana kadar pişirelim.
  3. Sonra borcama 1 yemek kaşığı tabanına süt döküp yayalım her yerine sonra koyu kıvam almış muhallebiyi borcama dökelim.
  4. Üzerine de fındık ekleyip 3 saat dolapda dinlendirelim. Sonra servis yapalım.

Yoğurtlu Pancarlı Makarna Salatası Tarifi

Yoğurtlu Pancarlı Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket boncuk makarna
  • 1 adet küçük yoğurt (500 gr)
  • 1 adet orta boy pancar
  • 1 adet küçük konserve mısır
  • 1 kase salatalık turşusu
  • Bir tutam dereotu
  • Mayonez
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Yoğurtlu Pancarlı Makarna Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Yarım paket makarnayı haşlayalım.
  2. Pancarın kabuklarını soyalım, küp küp doğrayalım ve tencerenin içine biraz su koyup pancarları haşlayalım.
  3. Turşuyu küp küp doğrayalım.
  4. Dereotunu doğrayıp mayonez, zeytinyağı, tuz ve yoğurdu bir kaseye alıp çırpalım.
  5. Hepsini soğuduktan sonra birleştirip servis yapalım. Afiyet olsun.

Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi

 

Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ yada margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • Vanilya
  • 1 paket kedi dili

Çikolata sosu için:

  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 2, 5 su bardağı süt

Üzeri için

  • Kakao

Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım.
  2. Yağı tencerede eritiyoruz. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Sonra şeker ve sütü ekleyip koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  4. Ocaktan alıp vanilya ekleyip mikserle yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
  5. Borcamı ıslatıp kedi dillerini dizip muhallebiyi dökelim soğumaya bırakıyoruz.
  6. Bu arada da çikolatalı sosunu hazırlayalım bütün malzemeleri karıştırıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  7. Sonra muhallebinin üzerine döküp yaydıralım.
  8. Soğuyunca buzdolabında 2 3 saat dinlendirelim servisten önce üzerine kakao serpelim servise hazır. Afiyet olsun.