3 Kasım 2020 Salı

Yöresel Akıtma Bıcığı (Malatya) Tarifi

 

Yöresel Akıtma Bıcığı (Malatya) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 bardak su

Sos hazırlanışı:

  • 3 diş sarımsak
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1/2 (yarım) sütü

Yöresel Akıtma Bıcığı (Malatya) Tarifi Yapılışı

  1. Su ile krep hamuru koyu kıvamda hazırlayın.
  2. Sonra teflon tavayı ısıttıktan sonra yemek kaşığı ile kızmış tavaya döküp pişirin.
  3. Piştikten sonra sosu dökülecek.
  4. Sos için; sarımsağı ezin, tereyağını eritin, sütü ekleyin.
  5. Altını kısıp kaynatmasını bekleyin.
  6. Krepleri de içine tek tek batırıp veya krepleri komple içine atıp harmanlayın.
  7. Tabağa alın. Kalan sosuda üstüne dökün afiyetle yiyin.

Çilekli Bademli Magnolia Tarifi

 

Çilekli Bademli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 ml krema (yarım kutu)
  • Vanilya
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 1 çay bardağı badem

Çilekli Bademli Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Sütü ,unu ,nişastayı ,şekeri tencereye koyup karıştırıp pişirmeye başlayalım.
  2. Koyulaşınca vanilyasını ekleyip altını kapatalım.
  3. Bebe bisküvilerini rondodan geçirelim.
  4. Bademleri de rondodan geçirip ikisini karıştıralım.
  5. Muhallebimiz soğuyunca kremayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  6. Bardakların altına bisküvili bademli karışımdan koyalım .
  7. Çilekleri dizip üstünü de muhallebiyi dökelim.
  8. En üstede bisküvili bademli karışımdan koyup çilekle süsleyelim.

Afiyet olsun 🌸.

Mısırlı Patates Çorbası Tarifi

 

Mısırlı Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu konserve mısır
  • 3 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kutu sıvı krema
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 litre sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber, tuz

Mısırlı Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı eritilip ince doğranmış soğanlar kavrulur.
  2. Doğranmış patatesleri sarımsakları ve baharatlarını ekleyip üzerine geçecek kadar su eklenir tencerenin kapağı kapatılır.
  3. Patatesler piştikten sonra blanderden geçirilir.
  4. Üzerine krema ve süt eklenir kıvamına göre su ilave edilip mısırlarıda ekleyin ve kaynatın.
  5. Servis ederken tereyağı ile biber yakılır üzerine dökülür.

Not, kıvamı ne çok yoğun nede sulu olacak.

Afiyet olsun 💚.

İmam Bayıldı (Patlıcan Seven Herkesin Bayıldığı Lezzet) Tarifi

 

İmam Bayıldı (Patlıcan Seven Herkesin Bayıldığı Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcan (normal patlıcanda olur)

İç harcı için:

  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • Yarım yemek kaşığı salça

Sos için:

  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı salça

Üzeri için:

  • Bir tutam maydanoz

İmam Bayıldı (Patlıcan Seven Herkesin Bayıldığı Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce patlıcanları alacalı soyuyoruz ,tuzlu suda 15-20 dk bekletiyoruz.
  2. Bekleyen patlıcanları sudan alıp iyice kuruluyoruz tam ortadan ikiye kesiyoruz ve ortasına bıçak ile çizik atıyoruz ister yağda kızartıyoruz.
  3. İsterseniz üzerlerine sıvı yağ sürüp fırınlayabiliriz.
  4. Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alıyoruz.
  5. Bu arada piyazlık doğradığınız soğanları az yağda kavuruyoruz .
  6. Kavrulunca sırayla biberleri ve kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesi ilave ediyoruz.
  7. Salçayı da ilave edip kavuruyoruz,tuz ve şekeri ilave etmeyi unutmuyoruz.
  8. Hazırlanan iç harcı patlıcanlara daha önce çizik atmıştık bir kaşık yardımı ile içini biraz açıyoruz ve iç harcı dolduruyoruz.
  9. Patlıcanları yine ister tencereye ister fırın kabına diziyoruz.
  10. Bir çay bardağı su ile 1 tatlı kaşığı salçayı karıştırıp patlıcanların aralarına ilave edip 10 dk kadar pişiriyoruz .
  11. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştiriyoruz ve servise hazır.

Afiyet olsun.

Pratik Lahmacun (Tavada) Tarifi

 

Pratik Lahmacun (Tavada) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (sıvı yağ)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı tuz (silme)
  • Alabildiğince un (yaklaşık 5bardak)

İç harcı:

  • Yaklaşık 400 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon (isteğe bağlı kekik)

Pratik Lahmacun (Tavada) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tüm malzemeleri bir kaba koyup kontrollü şekilde unu da ekleyerek yoğuruyoruz ve yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Pişireceğimiz tava boyutuna göre küçük bezeler yapıp kenara alıyoruz ve üzerine bez örtüp bekletiyoruz.
  3. Başka bir kaba kıymayı koyuyoruz.
  4. Üzerine rondodan çektiğimiz soğan, yeşil biber, domatesleri ekliyoruz.
  5. En son salçaları ve baharatları da ekleyip yoğuruyoruz.
  6. Döküm yoksa yapışmayan teflon tarzı bir tavayı ocağa alıp altını kısık açın.
  7. Hamur bezelerini hafif unla tava boyutunda ince açıp üzerine elinizle hafif bastırarak harçtan yayın ve sıcak tavaya koyup kapağını kapatın.
  8. Ocağın altını ilk önce yüksek açıyoruz, iki dk sonra kısıp altı pişene (hafif göz göz kızarasıya) kadar pişiriyoruz sonra bir borcama alıyoruz.
  9. Her hamur bezesi için aynı işlemi tekrarlıyoruz, pişen lahmacunları üst üste alıp üstlerini bez yada kapak ile kapatıyoruz ki çok kurumasın.
  10. Yanına soğan, marul, domates, limon gönlünüze göre sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun 🤗.

Hamsi Tava Tarifi

 

Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • İsteğe bağlı hamsi
  • Mısır unu
  • Sıvıyağ

Hamsi Tava Tarifi Yapılışı

  1. Temizlenmiş hamsileri mısır ununa bulayalım.
  2. Balık tavamıza sıvı yağı ekleyip balıkları diziyoruz.
  3. Ocağımızda kontrollü şekilde pişirelim.
  4. Limon, soğan ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🤩.

Mozaik Pasta Tarifi

 

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • 2 paket tablet çikolata

Süslemek için;

  • Çilek

Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaseye bisküvileri iri olacak şekilde kırın.
  2. Tavada da tereyağını eritip kakaoyu ekleyin, kakao ve tereyağını güzelce karıştırdıktan sonra şekerle sütü ilave edin.
  3. Sosunuzun kıvamı hafif yoğunlaşana kadar karıştırın hazır olunca alın dinlendirin.
  4. Daha sonra hazırladığınız sosu bisküvilerin üzerinde gezdirip iyice gezdirin karıştırın .
  5. Pasta şeklini verin.
  6. Daha sonra tablet çikolataları eritip kaşıkla kenarlarına doğru dökelim.
  7. Daha sonra çilekleri doğrayıp üstüne yerleştirdikten sonra tekrar eritilmiş çikolatayla kaşıkla şekil verin ve birgün buzdolabında bekletelim afiyet olsun.

Fırında Tavuk Çöp Şiş Tarifi

 

Fırında Tavuk Çöp Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • Çeri domates
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber

Marine etmek için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kekik
  • Pulbiber

Fırında Tavuk Çöp Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk etlerini marine etmek için yoğurdu, salçayı ve baharatları uygun bir kapta karıştıralım.
  2. Küp küp doğradığımız etlerini de bu sosa ilave ederek güzelce karıştıralım.
  3. Zamanınız varsa tavukların üzerini streçleyerek 2-3 saat kadar buzdolabında bekletelim.
  4. Çöp şişlere sıra ile domates, tavuk, kırmızı biber ve yeşil biberden dizelim.
  5. İçi pişirme kağıdı dışı alüminyum folyo olan sar pişirden yerleştirdiğimiz tepsimize hazırladığımız çöp şişlerimizi koyalım.
  6. Üzerini de yine sar pişir kağıdı ile kapatalım ve 200°c fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
  7. Pişen tavuklarımızın üzerini açalım ve üzeri kızarıncaya kadar fırına verelim. Üzeri kızaran tavuk şişlerimiz servise hazır.

Şimdiden afiyetler olsun 💚.

Nefis Çoban Salata Tarifi

 

Nefis Çoban Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 salkım domates
  • 2 orta boy salatalık
  • 2 yeşil biber
  • 1 kuru soğan
  • Sosu için ;
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz

Üzerine serpmek için ;

  • Sumak

Nefis Çoban Salata Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri yıkayarak küçük küçük doğruyoruz.
  2. Bir kasenin içinde sosuyla karıştırarak servis tabağına alıyoruz.
  3. Sumak serperek isteğe göre süslüyoruz. Salatamız servise hazır. 🍅🍋
    Her yemeğin yanına yakışan nefis bir yaz salatası.
    Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Fırında Yumuşacık Lokum Gibi Tavuk Şiş (Özel Soslu) Tarifi

 

Fırında Yumuşacık Lokum Gibi Tavuk Şiş (Özel Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğüs eti(600gr)
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates

Sos için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt(susuz)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz, pulbiber, karabiber, toz kırmızı biber

Fırında Yumuşacık Lokum Gibi Tavuk Şiş (Özel Soslu) Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim🌷
Yumuşacık lokum gibi mangal tadında tavuk şiş yemek ister misiniz?Hem pratik hemde şahane lezzetli. Hiç tereddüt etmeden deneyin derim, pişman olmazsınız evelAllah; o derece garanti tarif👍😉❤

  1. Tavuklar çok büyük olmayacak şekilde kuşbaşı doğranır. Derin bir kapta bütün sos malzemeleri karıştırılır.
  2. Tavuklar sosa bulanır ve 1-2 saat buzdolabında ağzı kapalı bekletilir.
  3. Hiç vaktiniz yoksa en azından yarım saat bekletmenizi tavsiye ederim.
  4. Sosta bekletmemiz lezzetini dahada artırıyor çünkü.
  5. Domates ve biberler arzuya göre dilimlenir.
  6. Dilerseniz çeri domates kullanabilirsiniz.
  7. Görüntü olarak daha şık oluyor.
  8.  Dolapta dinlenmiş olan tavuklar çok sıkı olmayacak şekilde çöp şişe dizilir, uç kısmına biber ve domates de eklenir.
  9. Bütün tavuklar bitinceye kadar aynı işlem uygulanır.
  10. Hazırlanan çöp şişler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  11. Kalan sos tavukların üzerine gezdirilir.
  12. Önceden ısıtılmış 190° fırında tavuklar pişip, üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
  13. Yaklaşık 30-35 dk pişmiş oluyor zaten.
  14. Dilerseniz çöp şişleri pişirme sırasında çevirebilirsiniz.
  15. Ben hiç çevirmeden de yapıyorum.
  16. Yumuşacık tavuk şişlerimiz servise hazır.
  17. Yanında pilav, bol yeşillikli salata ve ayranla servis edebilirsiniz. 😊👌👌

Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN. ❤

Sodalı Karnabahar Kızarması Tarifi

 

Sodalı Karnabahar Kızarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı maden suyu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 er çay kaşığı, tuz, kara biber pul biber

Kızartmak İçin;

  • Sıvı yağ

Sodalı Karnabahar Kızarması Tarifi Yapılışı

Kış sebzeleri arasında olan karnabaharın en çok sevilen şekli kızartmadır.
Bunu birde bu tarifle deneyince lezzetine lezzet katacaksınız😋👌🏼💯💯

  1. Karnabaharlar küçük parçalar halinde dal dal ayrılır ve yıkanıp süzülür.
  2. Bir tencere koyup üzerini geçecek şekilde su ve tuz konur, kaynamaya bırakılır. Ne çok yumuşayacak ne sert kalacak karnabaharlar haşlanır.
  3. Suyunu süzüp kenara bırakılır.
    Bu arada sosu için bir kaba yumurtaları kırıp çırpılır.
  4. Un, kabartma tozu, tuz baharatlar ve maden suyu ekleyip iyice karıştırılır.
  5. Sos kıvamı kek hamuru gibi olacak. Haşlanmış karnabaharları tek tek sosa batırıp kızgın yağda kızartılır.
  6. Servis tabağına alıp yanında sarımsaklı yoğurt ile servis ediniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 😋💯👌🏼

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

 

Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram bal kabağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 lt + 1 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Bal Kabağı Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize çok küçük olmayacak şekilde kabağı, patatesi, soğan ve sarımsağı doğrayarak koyuyoruz.
  2. 1lt suyumuzu ilave edelim orta ateşte kabaklar pişip yumuşayana pişiriyoruz.
  3. Tamamen yumuşadıktan sonra sütümüzü, zeytinyağ ve baharatlarımızı ekleyerek blendırdan geçiriyoruz.
  4. Ocağa tekrar alıp bir iki taşım kaynayınca servise hazır.

2 Kasım 2020 Pazartesi

Domatesli Biberli Menemen Tarifi

 

Domatesli Biberli Menemen Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane kırmızı biber
  • 3 tane domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tane soğan
  • 4 tane yumurta
  • 2 parmak kalınlığında kaşar
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Reyhan
  • Kekik

Domatesli Biberli Menemen Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı sarımsağı domates kabuklarını soyuyoruz tavaya zeytinyağı koyuyoruz kırmızı biberi ikiye kesip ince ince doğruyoruz.
  2. Sarımsakları ezip biraz pişiriyoruz soğanı ikiye bölüp uzun uzun doğruyoruz hepsini karıştırıp pişiriyoruz.
  3. Baharatları ekleyip bir kere daha karıştırıyoruz bir yandan domatesleri uzun ince doğruyoruz.
  4. Pişen biberlerin üstüne domatesi koyup suyunu çektiriyoruz .
  5. Üzerine kaşarları ince ince doğrayıp kapağını kapatıp altını kısıp pişiriyoruz sıcak sıcak servis ediyoruz afiyet olsun