4 Kasım 2020 Çarşamba

Kolay Ve Lezzetli Kabak Yemeği Tarifi

 

Kolay Ve Lezzetli Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kabak
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağından az bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam dereotu
  • Sıcak su
  • Az miktarda yağ ( herhangi biri olur farketmez)

Kolay Ve Lezzetli Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları soyup dikey ikiye bölün ve yarım ay şeklinde ne çok kalın ne çok ince dilimleyin.
  2. Soğanları yemeklik doğrayıp yağda ölene kadar kavurun.
  3. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Kabakları ekleyip bir kaç tur çevirin.
  5. Üzerini geçtikten biraz fazla sıcak su ekleyin.
  6. Kaynamaya başlayınca bulguru ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
  7. En son tuz ve dereotu ekleyin.
  8. Sarımsaklı yoğurtla harika oluyor iki türlü de yiyebilirsiniz afiyet olsun :).

Ahududulu Etimek Tatlısı Tarifi

 

Ahududulu Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 -12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Muhallebisi için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır/buğday nişastası
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Ahududu sos için;

  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı adududu suyu

Ahududulu Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şerbeti için malzemelerini küçük bir tencereye koyup kaynamaya bırakalım.
  2. Biraz koyulaşınca ocağın altını kapatalım daha sonra etimekleri bir borcama dizip koyulaşan şerbeti bir kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine gezdirelim.
  3. Etimekleri şerbetini çekmeye bırakalım.
  4. Daha sonra muhallebi için tencereye malzemelerini koyup sürekli karıştıralım yavaş yavaş koyulaşana kadar karıştıralım.
  5. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını koyup eriyene kadar çırpalım.
  6. Şerbetini çeken etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp soğumaya bırakalım.
  7. Daha sonra sosu için bir tencereye diğer malzemeleri ilave edip kısık ateşte pişirelim.
  8. Koyulaşana kadar karıştıralım, koyulaşan ahududu sosunu soğuyan muhallebinin üzerine döküp pasta kaşığı ile düzleyelim, dilerseniz vişne suyu ilede yapabilirsiniz daha sonra ise soğuması donması için bırakalım.
  9. Soğuduktan sonra dilimleyip isteğe göre süsleyip dolaba koyalım.
  10. 4- 5 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

Kakaolu Pasta Tarifi

 

Kakaolu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kakaolu pasta kreması için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 25 gram margarin
  • 1 paket pasta kreması

Kakaolu Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  2. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz.
  3. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Üzerine kakaoyu ilave edip bir kaç dakika daha çırpıyoruz.
  5. Çırptığınız keki margarinle yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış olan 180 derecedeki fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  7. Kek pişirken diğer yandan pasta kremamızı hazırlayalım.
  8. Karıştırma kabına sütümüzü ve margarini dökelim.
  9. Ardından karıştırıp en son pasta kremasını ekleyip çırpıyoruz.
  10. İstediğiniz şekilde üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kremalı Mantar Soslu Tavuk Tarifi

 

Kremalı Mantar Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet tavuk göğsü
  • 10 adet mantar
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı (200 ml ) sıvı krema
  • 2 tatlı kaşığı nişasta çok az suyla karıştırılmış.
  • 1 tatlı kaşığı tuz karabiber kırmızı toz biber
  • 2,3 dal maydanoz

Kremalı Mantar Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüslerini isteğe bağlı iki yada üçe bölün tuz ve karabiber ekleyerek kızgın tavada sıvı yağ ile birlikte arkalı önlü kızartın.
  2. Ve kızartmış olduğunuz tavukları kenara alın.
  3. Aynı tavanın içerisinde tereyağını eritip ince kıyılmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  4. İnce doğramış olduğunuz mantarları ekleyip hafif diriliğini kaybedene kadar kavurun.
  5. Tavuk suyunu, kremayı ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
  6. Kaynamaya başlayınca nişastalı su karışımını ilave edin.
  7. Kıvam alan sosunuzun içine kızartmış olduğunuz tavukları yerleştirin kısık ateşte 10, 15 dakika tavuklar pişene kadar pişiri.
  8. En son olarak ince doğramış olduğunuz maydanoz serpin sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Pratik Magnolia Tarifi

 

Pratik Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket bisküvi (ben kakaolu tercih ettim siz istediğinizi tercih edebilirsiniz)
  • Muz, çilek (tercihe bağlı )

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu süt kreması (200 ml)

Pratik Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce derin bir tencere içine 1 litre süt, 1 su bardağı un ve 1 su bardağı toz şeker koyun.
  2. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.
  3. Ardından tencereyi ocak üzerine alıp, koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak, pişirin.
  4. Muhallebi piştikten sonra ocak üzerinden alıp ara ara karıştırarak, ılımaya bırakın.
  5. Daha sonra muhallebinin üzerine 1 paket vanilya ve 1 kutu süt kreması ekleyin.
  6. Mikser yardımı ile 1 dakika kadar çırpın.
  7. Çilek veya muzu istediğiniz miktarlarda kesin.
  8. 1 paket bisküviyi elinizle yada rondodan geçirerek ezin.
  9. Diğer tarafta tatlınızı yapacağınız kuplara ya da bardaklara önce rondodan geçirdiğiniz bisküviden koyun.
  10. Bisküvilerin üzerine 2-3 yemek kaşığı muhallebi koyun.
  11. Muhallebinin üzerine doğradığınız muzlardan yerleştirin.
  12. Tekrar üzerine muhallebi koyun.
  13. Tekrar muhallebinin üzerine rondodan geçirdiğiniz bisküviden ekleyin.
  14. Hazırladığınız magnolia tatlısını oda ısısında soğumaya bırakın.
  15. Daha sonra da buzdolabında soğumaya bırakın.
  16. Süslemeyi size bırakıyorum. Pratik tatlımız hazır afiyet olsun 😍.

Cevizli Kuru Üzümlü Kek Tarifi

 

Cevizli Kuru Üzümlü Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1, 5-2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1/2 (yarım) su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Cevizli Kuru Üzümlü Kek Tarifi Yapılışı


  1. İlk önce yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpın.
  2. Daha sonra süt ve sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin.
  3. Kabartma tozu ve vanilya da ekledikten sonra unu kontrol bir şekilde yavaş yavaş akışkan bir hamur kıvamı olasıya kadar ilave edin.
  4. Hazırladığınız karışıma en son olarak ceviz, kuru üzüm ve tarçını ilave edip karıştırın.
  5. Arzu ettiğiniz kek kalıbına yapışmaması için margarin yağı ile yağlayın ve biraz un serpin ve hazırladığınız hamuru kalıba dökün.
  6. Önceden 180 derecede de ısıttığımız fırında 45 dakika kadar pişirin ( fırına göre ısı farkı olabilir kontrolü pişirin).

Afiyet olsun.

Kıymalı Nohut Yemeği- Düdüklüde Pişirilmiş Tarifi

 

Kıymalı Nohut Yemeği- Düdüklüde Pişirilmiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı ceviz yağı
  • 2 su bardağı suda bekletilmiş nohut
  • 7 adet arpacık soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet dolmalık biber
  • 1 adet şeker domates
  • 150-200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates biber karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Sıcak su

Kıymalı Nohut Yemeği- Düdüklüde Pişirilmiş Tarifi Yapılışı

  1. Sabahtan nohutlar kaynamış suda yaklaşık en az 4 saat bekletilir.
  2. Su biraz soğuyunca tekrar nohutları kaynamış suya alıyoruz. Böylelikle nohutların şişme süresini kısaltıyoruz.
  3. Düdüklü tenceremize yağımızı ve kıymamızı alıyoruz. Kavuruyoruz.
  4. Ardından soğan ve biberlerimizi ekliyoruz.
  5. Harcımız iyice kavrulduktan sonra salçamızı ekliyoruz.
  6. 2 dk daha salça kokusu yayılana kadar ateşte karıştırıyoruz.
  7. Nohutlarımızı ve sarımsaklarımızı tencereye ekleyip harcımızı homojen bir şekilde 2 dk kadar kavuruyoruz.
  8. Sıcak suyumuzu, tuzumuzu, pulbiberimizi ekleyip düdüklünün kapağını kapatıyoruz.
  9. 35-40 dk kadar ateşte pişiriyoruz.
  10. Bu süre sonunda ocağın altını kapatıyoruz.
  11. Düdüklü tenceremizin havasını dikkatli bir şekilde aldıktan sonra tabaklamayı yaparak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi

 

Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 buçuk çay bardağı pudra şekeri
  • 100 gram tereyağı(eritilmiş)
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 2 paket petibör büskivi

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Çikolata

Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Merhabalar öncelikle tereyağımızı eritiyoruz .
  2. Derin bir kaba alalım, sonra da içine süt, kakao, pudra şekeri koyup karıştırıyoruz.
  3. 2 paket petibör bisküvi elimizde ufalayıp sosun içine koyup karıştıralım.
  4. Tepsimize buzdolabı poşeti serelim, sonra hazırladığımız harcı içine koyup düzleştirin.
  5. 3 saat buzdolabında bekletelim .
  6. Servis edince hindistan cevizi ve çikolata gezdirelim ve hazır herkese şimdiden afiyet olsun.

Arpa Şehriyeli Salma Pirinç Pilavı Tarifi

 

Arpa Şehriyeli Salma Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 su bardağı sıcak su

Arpa Şehriyeli Salma Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağında arpa şehriyeler renk alana kadar kavrulur.
  2. Daha sonra sıcak su eklenir ve pirinçler suya dökülür.
  3. Tuzu atılır.
  4. Kapağı kapatılır.
  5. 3 dk harlı ateşte, daha sonra pişene kadar orta ateşte pişirilir.
  6. Pilav dinlendirildikten sonra ilk sıcaklığı geçtiğinde tabaklayıp servis edilir. Afiyet olsun.

Yumurta Kapama Tarifi

 

Yumurta Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane soğan
  • 1 tane kapya biber
  • 4 tane orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurta (haşlanmış)
  • Peynir(kaşar da olur)(kendinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz)
  • Dilediğiniz baharatlar
  • Toz kırmızı biber
  • Nane
  • Kimyon
  • Karabiber

Yumurta Kapama Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak sıvı yağı ve tereyağı tavaya döküp yağı kızdıralım daha sonra küp küp doğranmış olan soğanları hafif tadı çılana kadar kavuralım.
  2. Daha sonra kapya biberleri de küp küp doğrayıp soğanın üzerine ilave edelim.
  3. Bu şekilde biraz daha kavurduktan sonra üzerine soyup yuvarlak şekilde kestiğimiz domatesleri döşeyelim.
  4. Tavanın kapağını kapatıp hiç karıştırmadan domateslerin pişmesini bekleyelim.
  5. Ardından ikiye kestiğimiz yumurtaları domatesin üzerine kapayalım.
  6. Ardından üzerine baharat serpelim.
  7. Son olarak dilediğimiz kadar peynir ekleyip kapağını peynir eriyene kadar kapalı tutalım.
  8. Ardından servis edebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun.

Nar Pelteli Pasta Tarifi

 

Nar Pelteli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sut
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı un

Kreması için;

  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Pelte için;

  • 1 su bardağı narsuyu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Nar Pelteli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sut
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı un

Kreması için;

  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Pelte için;

  • 1 su bardağı narsuyu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Nar Pelteli Pasta Tarifi Yapılışı

Ölçü olarak 200 ml bardak ve tart kalıbı kullandım.

  1. Tart kalıbını ilk önce margarin üstüne un serptim kek kolay çıkması için.
  2. İlk önce yumurta ve keki çırpalım ,süt ve sıvı yağı ilave edelim.
  3. İyice karıştıktan sonra kabartma tozu ve unu ilave edip kalıba önceden ısınmış fırında 180 derecede kekimizi pişirelim.
  4. Kreması için unu şekeri ve sütü tencereye alıp pişirelim ,piştikten sonra tereyağını koyup karıştıralım soğumaya bırakalım.
  5. Kek fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı çıkınca kremasını sıkma poşetine koyup şekilli bi şekilde sıkalım.
  6. İsterseniz düz bi şekildede kekin üstüne yayabilirsiniz.
  7. Daha sonra peltemiz için nar suyu şeker ve nişastayı tencerede pişirelim .
  8. Kremanın üstüne gezdirelim buz dolabında 1 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.


Parmak Yedirten Kalburabastı Tarifi

 

Parmak Yedirten Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 1 yumurta
  • 125 gr oda ısısında margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı un
  • Yarım limon suyu

İçi için :

  • Rondodan çekilmiş ceviz
  • Hindistan cevizi, antep fıstığı ( süslemek için)

Parmak Yedirten Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayarak başlayalım.Şerbet malzemelerini karıştıralım ve kaynatalım.
  2. Daha sonra tüm malzemeleri yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğuralım.
  3. Yumurtaları da oda ısısında kullanmaya özen gösteriniz.
  4. Daha sonra kalbur üzerine ( ben rende kullandım) ceviz büyüklüğünde aldığımız hamurları bastıralım ve orta kısmına ceviz yerleştirelim.
  5. Baş parmağımızla alttan üste doğru kıvırarak üst kısmını birleştirelim.
  6. Yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  7. 170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  8. Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.

Pudibör (2 Renkli Pudingli Bardak Tatlısı) Tarifi

 

Pudibör (2 Renkli Pudingli Bardak Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket muzlu puding (arkasındaki tarifle hazırlanacak)
  • 1 paket kakaolu puding (arkasındaki tarifle hazırlanacak)
  • 1 paket petibör bisküvi

Üzeri için:

  • Pasta süsü

Pudibör (2 Renkli Pudingli Bardak Tatlısı) Tarifi Yapılışı

  1. Muzlu ve kakaolu pudingi arkasındaki tarif ile hazırlayalım.
  2. Pötibörleri robottan geçirelim.
  3. Kuplarımıza birer yemek kaşığı bisküviden koyalım.
  4. Sonra birer kepçe kakaolu puding koyalım.
  5. Bir yemek kaşığı bisküvi koyalım.
  6. En son bir kepçe muzlu pudingden koyalım.
  7. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.
  8. En son üzerine pasta süsü ile süsleyelim.