5 Kasım 2020 Perşembe

Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi

 

Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet çiçek brokoli
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak iri doğranmış patates, soğan, havuç ve çiçeklerine ayrılmış brokoli tencereye alınıp üzerini geçmeyecek kadar su eklenerek haşlanır.
  2. Haşlanan sebzeler blenderden geçirilir.
  3. Ayrı bir tavada tereyağı eritilip um eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Daha sonra süt ilave edilir ve kıvam alana kadar karıştırılır.
  5. Kıvam alan karışım blenderden geçen sebzelere ilave edilir ve daha sonra krema eklenip karıştırılıp blenderden çekilir.
  6. Tuz ve karabiber atılıp 10 dakika daha kaynatılır, çorbamız hazır.

Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

 

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kültür mantarı
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket krema
  • 3 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Çorba suyunu kaynatalım.
  2. Kuru soğanı çok küçük şekilde doğrayalım.
  3. Mantarları soyup yıkayıp minik minik doğrayalım.
  4. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıp tereyağ eriyince soğanı ilave edelim.
  5. Soğan pembeleşince mantarları ekleyip karıştıralım ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  6. Üzerine unu da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  7. Kremayı ekleyelim bir defa karıştıralım.
  8. Kaynamaya başlayınca suyunu da ilave edip orta ateşte yaklaşık 15 dk pişirelim.
  9. Piştikten sonra karabiber ve tuzu ilave edip karıştıralım tencerenin kapağını kapatmadan dinlendirelim.
  10. İsteğe bağlı isterseniz üzerine tereyağ pul biber sosu ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun :).

Türk Kahveli Yulaflı Bitterli Kurabiye Tarifi

 

Türk Kahveli Yulaflı Bitterli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağına yakın şeker
  • Yarım su bardağı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi(yoğun isterseniz 1 yemek kaşığı)
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 kare bitter
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Hamurun yarısını yulaflı yaptım(yarım su bardağı yulaf)
  • 2 su bardağı un(miktar değişebilir. önemli olan ele yapışmayan)

Türk Kahveli Yulaflı Bitterli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Mikserle çırpman önemli.
  3. Diğer malzemeleri de ekleyelim.
  4. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  5. Hamurun yarısını ayırıp yulaf koyalım.
  6. Yuvarlak şekil verip önceden ısıtılmış 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirin.

Ispanak Yemeği Tarifi

 

Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Ispanakları güzelce yıkayıp temizliyoruz. (ben sirkeli su da biraz bekletiyorum )
  2. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Kavrulan soğanlara salçayı ilave ediyoruz.
  4. Ispanakları da ekleyip, ıspanaklar eriyinceye kadar kavuruyoruz.
  5. Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave ediyoruz.
  6. 2 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  7. Tercihe göre yanında yoğurtla servis ediyoruz.

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi

 

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ ( isteğe göre margarin)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz veya fındık 2 1yemek kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
  2. Unu yavaş yavaş kontrollü bi şekilde ilave edelim.
  3. Ele yapışmayacak bi hamur elde edelim.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk kadar pişirelim.
  7. Fırından çıktıktan 2 dk sonra pudra şekerini üzerine serpelim.

Afiyet olsun:).

Ispanak Graten Tarifi

 

Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 – 700 gram ıspanak
  • 1 küçük kavanoz garnitür konservesi ( kendiniz de hazırlayabilirsiniz)
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 300 gram kıyma
  • Zeytinyağı, tuz, karabiber

Beşamel sos için:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 dolu çay kaşığı un
  • 200 ml süt
  • En üzerine kaşar dilimi

Ispanak Graten Tarifi Yapılışı

  1. Ispanaklar yıkanır doğranır, fazla suyu süzülür.
  2. Zeytinyağında küçük doğranmış soğan hafif kavrulur.
  3. Ardından kıymalar da eklenerek kavrulur.
  4. Süzülmüş ıspanaklar da katılıp 5 dk kadar birlikte kavrulur.
  5. Altı kapatılınca garnitür ilave edilip karıştırılır ve porsiyonluk fırın kaplarına paylaştırılır.
  6. Beşamel sos için tereyağ̆ı eritilir.
  7. Un katılıp bir iki dk kavrulur.
  8. Süt hızlıca ilave edilir, karıştırılarak kaynayıncaya kadar yarım ateşte pişirilir.
  9. Tuz da ilave edilip bir iki dk daha pişirip altı kapatılır.
  10. Beşamelin kıvamı koyuca olacaktır. Çok koyu olursa biraz daha süt ilave edilebilir.
  11. Ispanakların üzerine beşamel sos paylaştırılır.
  12. En üste de kaşar dilimi koyulur fırının ızgara ayarında üzerleri kızarana kadar tutulup sıcak servis yapılır.

Pratik Mayasız Poğaça Tarifi

 

Pratik Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı ( sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 3.5 su bardağı)

İç harcı ;

  • Beyaz peynir

Üzerine ;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam ve çörek otu

Pratik Mayasız Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kabın içine tereyağını, sıvı yağı, yumurta akını, yoğurdu, tuzu ve mahlebi koyalım.
  2. Biraz yoğurduktan sonra üzerine kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ilave ederek elimize yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
  3. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimizle düzeltip iç harcı koyalım.
  4. İstediğimiz şekli vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  5. Üzerilerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirelim.

Afiyet olsun:).

Mersin’in Meşhur Lezzeti/ Tantuni Tarifi

 

Mersin’in Meşhur Lezzeti/ Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana eti
  • 1 bardak su
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Servis için:

  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 orta boy domates
  • Sumak
  • Lavaş veya ekmek

Mersin’in Meşhur Lezzeti/ Tantuni Tarifi Yapılışı


  1. Kasaptan eti tantuni şeklinde doğranmış olarak alabilirsiniz. Ya da kendiniz evde minik minik doğrayabilirsiniz.
  2. Bir tavaya veya saca etleri koyun, üzerine suyu dökün. Ocakta etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Et suyunu tamamen çekmemeli. Hafif sulu kalmasına dikkat edin.
  4. Tereyağı, zeytinyağı, kırmızı toz biber ve tuz ilave ederek soteleyin ve az daha kavurup ocağı kapatın.
  5. Etler pişerken servisi hazırlayın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Üzerine doğranmış maydanoz ve sumağı ekleyip karıştırın.
  6. Domatesleri küp şeklinde doğrayıp başka bir kaba koyun.
  7. Ekmeği veya lavaşı tavaya etin üzerine kapatarak suyuna batırın.
  8. Üzerine önce tantuniyi, sonra domatesi ve soğanı koyup dürüm yapın.
  9. Yanında roka, sivri biber turşusu, turp ve ayran ile afiyetle yiyin. ♥.

Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi

 

Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı acılı şalgam suyu
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 küçük diş sarımsak
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım bağ dereotu
  • Yarım bağ taze sağan
  • Yarım bağ taze nane
  • 4-5 yaprak morul
  • 7 adet kornişon turşu
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu

Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Şalgam suyu, sıvı yağ ve rendelenmiş sarımsakları bi tencerede kaynatalım.
  2. Bu arada bizde yeşillikleri hazırlayalım tüm kalan malzemeleri (bulgur hariç)bi kaba doğrayalım.
  3. Limonsuyu ,narekşisi ve baharatlarıda ekleyip karıştıralım.
  4. Kaynayan şalgam suyuna bulguru ilave edip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim.
  5. Suyunu çekince demlenip soğuması için bekleyelim.
  6. Yeşilliklerimizin içine demlenip soğuyan bulgurumuzu da ilave edelim karıştırıp servis edelim. Afiyet olsun.

Ağızda Dağılan Enfes Kurabiye Tarifi

 

Ağızda Dağılan Enfes Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (bir parmak eksik)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı buğday nişasta
  • 3 su bardağı un (tam dolu)
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı dolusu kakao

Üzeri için;

  • Damla çikolata

Ağızda Dağılan Enfes Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un ,vanilya ve kabartma tozu kakao hariç tüm malzemeleri alıp iyice karıştıralım ve içine unu vanilya ve kabartma tozunu ekleyip ne sert ne yumuşak bir hamur yapalım.
  2. Bu hamurun bir kısmını yani yarısından daha az olsun ayıralım başka bir kapta bunuda kakao ile karıştıralım ve iki çeşit hamur yapmış oluyoruz.
  3. Son olarak beyaz olan hamurun bir kısmını tezgahta açalım ve içine kakaolu olan hamurdan biraz koyalım resimlerde olduğu gibi .
  4. Kapatalım rulo gibi elimizle yada merdane ile biraz düzeltelim .
  5. Parmak kalınlığında yapalım ve bıçak ile üçgen şekiller ile keselim .
  6. Yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıda dizelim üzerine damla çikolata yapıştıralım.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında çok fazla kızarmayacak şekilde kontrollü bir şekilde pişirelim ve soğuduktan sonra servise hazır afiyet olsun.

Sağlıklı Beşamel Sos Tarifi

 

Sağlıklı Beşamel Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı tam tahıllı un / yoksa normal un da olur
  • 1 su bardağı süt
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber

Sağlıklı Beşamel Sos Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını bir tavaya alıp eritiniz ardından unu yavaşça ekleyip top olmaması için sürekli karıştın ve ezin top olmaması gerek.
  2. Yavaşça sütü ekleyin karıştırmaya devam edin altı kısık ateşte olsun.
  3. Tuz ve karabiberi ekleyin yoğun kıvam aldıktan sonra kapatabilirsiniz.

Afiyet olsun 🌸.

Nohutlu Mantı (Yüksük Çorbası) Tarifi

 

Nohutlu Mantı (Yüksük Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı hazır mantı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Et suyu

Nohutlu Mantı (Yüksük Çorbası) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak soğanımızı doğrayıp bir kazana göz kararı sıvı yağ koyup soğanlarımızı ve rendelenmiş sarımsağımızı koyup güzelce kavuruyoruz .
  2. Sonra salçamızı katıp karıştırıyoruz ,birazda salçayla kavuruyoruz .
  3. İlk haşlanmış nohutu koyup sonra üstüne et suyumuzu koyup 5 dk öyle pişiriyoruz .
  4. Sonrada mantımızıda koyup sonra hepsini bir karıştırıyoruz.
  5. Ve altını kısıp mantılarımız pişince kadar pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun 🧡.

Turşu Tarifi

 

Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 kiloluk turşu bidonu
  • Kornişon
  • Yeşil biber
  • Yeşil domates
  • Acur
  • 2 su bardağı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 6 bardak sirke
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • Aldığı kadar su
  • Turşu tozu

Turşu Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri doğrayıp bidonun içerisine atıyoruz.
  2. Ardından bir kaba sirke , tuz , şeker , sirke tozu ve limon tuzunu atıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
  3. Bidona boşaltıyoruz ardından turşuların üstünü su kaplayacak şekilde su dolduruyoruz.

Deneyecek olanlara afiyet olsun.