1 Aralık 2020 Salı

Tahin Ve Sarımsaklı Karnabahar Salatası Tarifi

 

Tahin Ve Sarımsaklı Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 kahve fincanı tahin
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • Sosun kıvamı için su
  • Tuz
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karnabaharları kızartmak için sıvı yağ

Tahin Ve Sarımsaklı Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Önce karnabaharları temizleyip haşlayalım ben haşlama yapmıyorum mikrodalga da pişiriyorum.
  2. Siz suda haşlayabilirsiniz. Eğer suda haşlarsanız suya biraz süt ekleyin koku yapmaz.
  3. Haşlama da karnabaharları çok yumuşatmayın.
  4. Haşlanan karnabaharları süzün ve kızgın derin yağda hiç bir işlem yapmadan kızartın
  5. Kızaran karnabaharları kağıt havlu üzerine alın ki fazla yağından kurtulun.
  6. Sosu için tahini kaseye alın üzerine tuz ile dövdüğünüz sarımsakları ekleyin taze sıkılmış limon suyunu ekleyip karıştırın .
  7. İlk etapta katılaşır su ile boza kıvamına gelene kadar inceltin ve altından kağıt havluyu aldığınız karnabaharların üzerine dökün.
  8. En üste bol maydanoz ve harika salatamız hazır. Durdukça daha da güzelleşiyor.

Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.

Tam Ayarında Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tam Ayarında Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • 2 bardak su (tavuk suyu, et suyu)
  • Tereyağı

Tam Ayarında Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yeteri kadar sıvı yağı pilav tenceresine alalım.
  2. Yağ kızınca tel şehriyeleri içine kuralım.
  3. Çok yakmadan yıkandığımız bulguru ekleyelim.
  4. Bir-iki çevirip tuzuyla beraber karıştıralım.
  5. 2 bardak suyu ve tereyağını ekleyip karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  6. Tavsiyem ocağın en büyük gözünde en düşük ateş seviyesinde pişirmeniz,.

Not: tereyağlı pilav yaparken yağını belirttiğim aşamada vermeniz pilavınızın renginin koyu olmamasını sağlayacaktır.

Mantar Salatası Tarifi

 

Mantar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 3 tane kırmızı kapya biber( közlenmiş)
  • 1 kase mısır
  • 1 kase zeytin
  • 10 tane kornişon turşu
  • 1 tutam dereotu
  • 4 adet yeşil soğan

Sos için;

  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz, pulbiber, nane

Mantar Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları doğrayıp yarım limon sıkılmış suda haşlayın.
  2. Biberleri közleyin, soyup küçük küpler halinde doğrayın, kornişon, turşu dereotu yeşil soğanda ince ince doğrayın.
  3. Zeytin ve mısırı ekleyip sos malzemelerini ilave edip karıştırın, nefisss 👌😋 salatamız hazır afiyet olsun.

Sarımsaklı Nefis Domates Çorbası (Konserve İle) Tarifi

 

Sarımsaklı Nefis Domates Çorbası (Konserve İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak domates konservesi veya 4 adet irilerinden domates
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 lt kemik suyu
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı süt
  • Kaşar peyniri
  • Tuz

Sarımsaklı Nefis Domates Çorbası (Konserve İle) Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve zeytinyağı unla kokusu çıkana kadar kavrulur.
  2. Domateslerin kabukları soyulup rondodan geçirilir kavrulmuş olan una eklenir 2-3 dakika kadar karıştırarak pişirilir, ezilmiş sarımsak eklenir.
  3. 1 lt su (et suyu, kemik suyu, tavuk suyu)koyulur kaynayana kadar devamlı karıştırılır.
  4. 2-3 dakika kaynatılıp 1bardak sıcak süt eklenir kaynatılır, tuzu eklenir.
  5. Üzerine tereyağı ve rendelenmiş kaşar ile servis edilir🍽not:sade suya ilave kemik suyu, et yada tavuk suyu çok güzel oluyor.🍅pratik nefis oluyor😋.♥️deneyeceklere afiyet olsun.

Fırında Kuzu Güveç Tarifi

 

Fırında Kuzu Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo kuzu kuş başı et
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Fırında Kuzu Güveç Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri küçük şekilde doğrayıp etlerin üzerine koyuyoruz.
  2. Baharatları, salçayı ve yağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  3. Fırına vereceğimiz güveç kaplarına paylaştırıyoruz
  4. Üzerlerine fırın kağıdını ıslatıp nemli halde kapatıyoruz.
  5. 220 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz, afiyet olsun✨🤗.

Krep Tavasında Lahmacun Tarifi

 

Krep Tavasında Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 7 su bardağı un kullandım
  • 42 gr yaş maya

Lahmacun içi malzemeler:

  • 4 tane orta boy soğan
  • 2 tane domates
  • 4-5 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber, kimyon ,siyah pul biber ,beş türlü köfte baharatı
  • Sıvı yağ
  • Bir kaç dal taze nane
  • 400 gr kıyma et

Krep Tavasında Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için bütün malzemeleri yoğurma kabına koyup karıştırıyoruz.
  2. Unu yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlayalım .
  3. Yumuşak ele yapışmayan bir elde edelim.
  4. Mayalanması için kenarda bekletelim.
  5. İç malzeme:bütün malzemeleri robotta çekelim.Kabımıza koyalım .
  6. Etini ,baharatlarını ,salçasını ,yağı ve tuzu koyup iyice karıştıralım .
  7. Hamuru bezelere ayıralım ,merdane yardımıyla açıp iç harcını koyup tavamıza alalım .
  8. Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 15-20dakika pişirelim.

Enfes Karamelize İncirli Magnolia Tarifi

 

Enfes Karamelize İncirli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 bardak süt
  • 2 kaşık nişasta
  • Yarım bardaktan biraz fazla şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çimdik tuz
  • Vanilya
  • 1 paket krema
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 3-4 adet incir
  • 1 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Enfes Karamelize İncirli Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri tencere alarak çırpma teliyle durmadan karıştırarak pişirelim.
  2. Koyulaşınca vanilya ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edelim iyice çırpalım ki topak olmasın krema.
  3. Daha sonra incirlerimizi ince yuvarlaklar şeklinde dilimleyerek bir tavada şekeri eritelim .
  4. Eriyip karamel rengini alan şekere tereyağımızı ekleyelim, tereyağı da eriyince incirleri bu tereyağlı şekerde birkaç kez çevirerek pişirelim.
  5. İncirlerimiz karamelize oldu.
  6. Şimdi istediğimiz kaselere krema bisküvi ve incir şeklinde dizelim.
  7. Soğuyan tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.

Not;çok farklı ve leziz bir tarif oldu. Hep aynı magnolia çeşitlerinden sıkıldıysanız incire bayılıyorsanız ve sevdiklerinizi şaşırtmak istiyorsanız bu tarifi deneyin. 😍.

Lezzetli Fırın Karnabahar (Haşlamaya Gerek Kalmadan) Tarifi

 

Lezzetli Fırın Karnabahar (Haşlamaya Gerek Kalmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • Yarım çay ılık su

Üzeri için;

  • Yoğurt ve nane

Lezzetli Fırın Karnabahar (Haşlamaya Gerek Kalmadan) Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı güzelce yıkayıp küçük parçalara ayıralım bir kaba koyalım (haşlamadan).
  2. Zeytinyağı, baharatlar sarımsak ve suyu bir tabakta güzelce karıştırıp karnabaharların olduğu kaba koyalım ve güzelce harmanlayalım.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim .
  4. Servis ederken yoğurt ve nane ile süsleyelim ( isteyen sarımsaklı yoğurt kullanabilir).

Şimdiden afiyet şifa olsun :).

Tam Buğday Unuyla Patatesli Bebek Çorbası +6 Tarifi

 

Tam Buğday Unuyla Patatesli Bebek Çorbası +6 Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pirinç
  • 1 tane küçük patates

Tam Buğday Unuyla Patatesli Bebek Çorbası +6 Tarifi Yapılışı

  1. Patatesi rendeliyoruz.
  2. Unu yağ ile kavuruyoruz üzerine yaklaşık 2 su bardağı su ekliyoruz.
  3. Su ekledikten sonra patates ve pirinçi ekleyip karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Yoğun kıvamlı olsun diyorsanız su yeterli eğer daha sıvı isterseniz suyu kendinize göre ayarlarsınız.

Afiyet olsun 🐣.

Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy havuç
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 adet ceviz (isteğe bağlı)

Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle havucumuzu rendeleyip yağımızı tavaya koyup 10 dakika kadar kavuruyoruz.
  2. Havucumuz kavrulurken yoğurdu, mayonezi, tuzu ve sarımsağı bir kapta pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  3. Kavrulan havucu salata tabağına koyup dağıtıyoruz üzerine yoğurdumuzu gezdirip daha sonra parçaladığımız cevizleri serpiştiriyoruz.

Ve yemelere doyamayacağınız salatamız hazır. Afiyet olsun🥳.

Kereviz Salatası Tarifi

 

Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerini süslemek için;

  • Zeytinyağı
  • Nane

Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kerevizin kabuklarını soyup güzelce yıkıyoruz.
  2. Ardından rendeleyip uygun bir kaseye koyuyoruz.
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz bir tavaya alıp kerevizi yaklaşık 5-10 dakika soteliyoruz.
  4. Diğer yanda uygun bir çırpma kabına yoğurdu koyup içine sarımsak rendeliyoruz.
  5. Tuzunu da ayarlayıp iyice çırpıyoruz.
  6. Soteleyip bir süre soğumaya bıraktığımız kerevizi sarımsaklı yoğurt ile karıştırıyoruz.
  7. Üzerini zeytinyağı ve nane ile süsleyip soğuk olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🍀🎈.

Tam Ölçülü Sütlaç Tarifi

 

Tam Ölçülü Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay bardağı pirinç (175ml)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Tam Ölçülü Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Tencerenin içerisine 1 çay bardağı pirinç döküp üzerine 2 su bardağı su ekleyip haşlayalım.
  2. Pirinçler haşlandıktan sonra 6 su bardağı süt ekleyip kaynamaya bırakalım.
  3. Süt kaynadıktan sonra 2 yemek kaşığı nişastayı kasede su yardımı ile açalım ve tencereye dökelim.
  4. 6-7 dk kaynamaya bırakalım ve 1 su bardağı toz şeker ekleyelim son olarak şekerli vanilin koyup bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım.
  5. Servis kaselerimize alabiliriz.

Afiyet olsun 🥰

Mantar Çorbası Tarifi

 

Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 100 gr tereyağ
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 kaşık un
  • 3 bardak su
  • Bir tutam maydanoz
  • 1/2 (yarım) tuz
  • 1/2 (yarım) karabiber
  • 100 ml krema

Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yağımızı eritiyor içine soğan ve sarımsaklarımızı atıp bir güzel kavuruyoruz.
  2. Unumuzu ekliyoruz.
  3. İçine mantarlarımızı ekleyip karıştırarak az kavuruyoruz.
  4. Üzerine suyumuzu ekliyor, baharatlarımızı atıyoruz.
  5. Az kısık ateşte pişiriyoruz.Yaklaşık 10 dakika kadar.
  6. Sonra ocaktan alıp blendeden geçiriyoruz.
  7. Tekrar yaklaşık 2 dakika kaynatıyoruz.
  8. Şimdi arzuya göre kremamızı içine karıştırıp altını kapatıyoruz.
  9. Maydanozlarımızı arzuya göre  tencereye karıştırıyor yada arzularsanız servis tabağının üzerine serpiyoruz.

Afiyet olsun.