1 Aralık 2020 Salı

Krep Tavasında Lahmacun Tarifi

 

Krep Tavasında Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 7 su bardağı un kullandım
  • 42 gr yaş maya

Lahmacun içi malzemeler:

  • 4 tane orta boy soğan
  • 2 tane domates
  • 4-5 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber, kimyon ,siyah pul biber ,beş türlü köfte baharatı
  • Sıvı yağ
  • Bir kaç dal taze nane
  • 400 gr kıyma et

Krep Tavasında Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için bütün malzemeleri yoğurma kabına koyup karıştırıyoruz.
  2. Unu yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlayalım .
  3. Yumuşak ele yapışmayan bir elde edelim.
  4. Mayalanması için kenarda bekletelim.
  5. İç malzeme:bütün malzemeleri robotta çekelim.Kabımıza koyalım .
  6. Etini ,baharatlarını ,salçasını ,yağı ve tuzu koyup iyice karıştıralım .
  7. Hamuru bezelere ayıralım ,merdane yardımıyla açıp iç harcını koyup tavamıza alalım .
  8. Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 15-20dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder