Krep Tavasında Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 7 su bardağı un kullandım
- 42 gr yaş maya
Lahmacun içi malzemeler:
- 4 tane orta boy soğan
- 2 tane domates
- 4-5 tane yeşil biber
- 1 tane kapya biber
- 6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Maydanoz
- Tuz, karabiber, kimyon ,siyah pul biber ,beş türlü köfte baharatı
- Sıvı yağ
- Bir kaç dal taze nane
- 400 gr kıyma et
Krep Tavasında Lahmacun Tarifi Yapılışı
- Hamuru için bütün malzemeleri yoğurma kabına koyup karıştırıyoruz.
- Unu yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlayalım .
- Yumuşak ele yapışmayan bir elde edelim.
- Mayalanması için kenarda bekletelim.
- İç malzeme:bütün malzemeleri robotta çekelim.Kabımıza koyalım .
- Etini ,baharatlarını ,salçasını ,yağı ve tuzu koyup iyice karıştıralım .
- Hamuru bezelere ayıralım ,merdane yardımıyla açıp iç harcını koyup tavamıza alalım .
- Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 15-20dakika pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder