Tam Ayarında Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- Sıvı yağ
- Tuz
- 2 bardak su (tavuk suyu, et suyu)
- Tereyağı
Tam Ayarında Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Yeteri kadar sıvı yağı pilav tenceresine alalım.
- Yağ kızınca tel şehriyeleri içine kuralım.
- Çok yakmadan yıkandığımız bulguru ekleyelim.
- Bir-iki çevirip tuzuyla beraber karıştıralım.
- 2 bardak suyu ve tereyağını ekleyip karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Tavsiyem ocağın en büyük gözünde en düşük ateş seviyesinde pişirmeniz,.
Not: tereyağlı pilav yaparken yağını belirttiğim aşamada vermeniz pilavınızın renginin koyu olmamasını sağlayacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder