1 Aralık 2020 Salı

Tam Ayarında Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tam Ayarında Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • 2 bardak su (tavuk suyu, et suyu)
  • Tereyağı

Tam Ayarında Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yeteri kadar sıvı yağı pilav tenceresine alalım.
  2. Yağ kızınca tel şehriyeleri içine kuralım.
  3. Çok yakmadan yıkandığımız bulguru ekleyelim.
  4. Bir-iki çevirip tuzuyla beraber karıştıralım.
  5. 2 bardak suyu ve tereyağını ekleyip karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  6. Tavsiyem ocağın en büyük gözünde en düşük ateş seviyesinde pişirmeniz,.

Not: tereyağlı pilav yaparken yağını belirttiğim aşamada vermeniz pilavınızın renginin koyu olmamasını sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder