1 Aralık 2020 Salı

Lezzetli Fırın Karnabahar (Haşlamaya Gerek Kalmadan) Tarifi

 

Lezzetli Fırın Karnabahar (Haşlamaya Gerek Kalmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • Yarım çay ılık su

Üzeri için;

  • Yoğurt ve nane

Lezzetli Fırın Karnabahar (Haşlamaya Gerek Kalmadan) Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı güzelce yıkayıp küçük parçalara ayıralım bir kaba koyalım (haşlamadan).
  2. Zeytinyağı, baharatlar sarımsak ve suyu bir tabakta güzelce karıştırıp karnabaharların olduğu kaba koyalım ve güzelce harmanlayalım.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim .
  4. Servis ederken yoğurt ve nane ile süsleyelim ( isteyen sarımsaklı yoğurt kullanabilir).

Şimdiden afiyet şifa olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder