Lezzetli Fırın Karnabahar (Haşlamaya Gerek Kalmadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
- Yarım çay ılık su
Üzeri için;
- Yoğurt ve nane
Lezzetli Fırın Karnabahar (Haşlamaya Gerek Kalmadan) Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı güzelce yıkayıp küçük parçalara ayıralım bir kaba koyalım (haşlamadan).
- Zeytinyağı, baharatlar sarımsak ve suyu bir tabakta güzelce karıştırıp karnabaharların olduğu kaba koyalım ve güzelce harmanlayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim .
- Servis ederken yoğurt ve nane ile süsleyelim ( isteyen sarımsaklı yoğurt kullanabilir).
Şimdiden afiyet şifa olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder