5 Aralık 2020 Cumartesi

Lavaştan Sac Böreği Tarifi

 

Lavaştan Sac Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 lavaş ekmeği
  • 500 gram ıspanak
  • 500 gram böreklik peynir
  • 300 gram taze soğan
  • Baharatlar
  • Yağ
  • Tuz

Lavaştan Sac Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle böreğimizin içine hazırlıyoruz.
  2. Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra suyunu sıkıyoruz.
  3. Soğanları ince ince doğrayıp içine ekliyoruz.
  4. Baharatları, yağ ve tuzu da içine karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra lavaş ekmeğimizin içine katıp kenarlarını suyla ıslatıp kapatıyoruz.
  6. Sacda pişiriyoruz.
  7. Pişirdikten sonra üzerine tereyağı ile yağlıyoruz .
  8. Sacınız yoksa tavada da pişirebilirsiniz. Kesinlikle denemelisiniz. Afiyet olsun 😋.

Muhallebili Revani Tarifi

 

Muhallebili Revani Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 3-4 damla limon suyu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4-5damla limon suyu

Kreması için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Kaşık ucuyla biraz margarin

Muhallebili Revani Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp ılık hale getirmek için bir kenara alıyoruz.
  2. Revani için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz .
  3. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırıyoruz .
  4. Daha sonra irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpıyoruz .
  5. En son olarak isteğe bağlı limon sıkıp iyice çırpıp yağladığımız tart kabına alıyoruz (tart kabı şart değil borcamda da olur)
  6. Kekimizi 180 derece fırında pişiriyoruz.
  7. Pişen kekimize kek sıcak şerbet ılık olacak şekilde şerbetimizi ekliyoruz.
  8. Kremamız için margarin hariç bütün malzemeleri tencereye alıp iyice kaynatıyoruz ,en sonda margarini ekleyip ocaktan alıyoruz,ılık hale gelince revaninin üzerine seriyoruz.
  9. Üzerini dilediğinizce süslüyoruz. Afiyet olsun.

Evde Kolay Lahmacun Az Malzemeli Tarifi

 

Evde Kolay Lahmacun Az Malzemeli Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığının yarısı kadar toz şeker
  • 1 paket maya

İç harcı için;

  • 350 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 adet acılı sivri biber
  • 1 büyük boy domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Evde Kolay Lahmacun Az Malzemeli Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için bütün malzemeleri ele yapışmayacak yumuşak güzel bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. İyice yoğurduğunuz hamurunuzun üzerine hiç hava almayacak şekilde örtün.
  3. 1 saat mayalanmaya bırakın.
  4. İç harcı için kıymayı 5 saniye kadar çok tutmadan robottan çekin bir kaba alın.
  5. Üzerine yine robottan geçirdiğiniz soğanı, biberi ve domatesi ekleyin.
  6. Salçasını, tuzunu ve karabiberini de attıktan sonra elinizle yoğurup iç harcı hazırlayın.
  7. Mayalanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler çıkarın.
  8. Her bir bezeyi incecik olacak şekilde merdaneyle açın üzerine her yerine gelecek şekilde harçtan sürün ve tavada altı kızarana kadar pişirin.
  9. Bu esnada mutlaka tavanın kapağını kapatın içinde oluşan sıcak hava sayesinde üzeri de pişecektir.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun☺️.

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

 

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-15 tane mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tutam tuz
  • Dereotu

Karabiber

Kreması için :

  • 3 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mantar minik doğruyoruz tuz ve karabiber ilave ediyoruz tereyağ koyup pişiriyoruz.
  2. Sonra onu bir tabağa koyup aynı tencerede kremasını yapıyoruz.
  3. Süt, su ve unu karıştırıyoruz sonra ocağa alıyoruz topaklanmaması için önceden karıştırıyoruz.
  4. Kaynayınca kıvam almaya başlayınca daha sonra dere otunu da minik doğrayıp koyuyoruz mantarları da ilave ediyoruz şimdiden afiyet olsun 🌸🌸.

Pizza Tarifi

 

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase ıslatılmış kuru domates
  • 1 küçük kase mısır
  • 1 küçük kase doğranmış sosis
  • 1 küçük kase doğranmış sucuk
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • 1 küçük kase yeşil biber
  • 1 küçük kase kırmızı biber
  • 1 küçük kase doğranmış siyah zeytin
  • 1 küçük kase doğranmış mantar
  • Ketçap yada domates salçası
  • 4 adet ekmek hamuru ( dikdörtgen borcam için)

Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru yağlanmış borcama açalım.
  2. Üzerine ketçap yada domates salçası sürelim.
  3. Kaşar hariç tüm malzemeleri eşit bir şekilde hamurun üstüne yayalım.
  4. En üste kaşar rendesini yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 30 dakika kaşarlar kızarana kadar pişirelim.

Minik Poğaça Pastane Tadında Tarifi

 

Minik Poğaça Pastane Tadında Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram sana yağ yada tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta akı içine sarısı üstüne
  • 2 kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi;

  • 1 küçük kase beyaz peynir
  • 1 küçük kase rendelenmiş kasar peyniri
  • 1 tutam maydanoz ince kıyılmış

Minik Poğaça Pastane Tadında Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce katı yağı eritip ılımasını bekliyoruz.
  2. Ilındıktan sonra eriyen yağı sıvı yağı yoğurdu tuzu ilave edip en son olarak kabartma tozunu da ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
  3. En son unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamur 10dk buzdolabında beklemeli beklemezse güzel özleşmez.
  5. Dinlenen hamuru tezgaha yada yağlı kağıt üstüne koyup parmaktan bira daha ince acıyoruz ve çay bardağın ağızı ile kesip yuvarlakların içine peynir ilave edip kapatıyoruz.
  6. Ağzını yaklaşık 15 dk 180 derece fırında pişiriyoruz.

Yuvarlak Dilimli Patlıcan Oturtma Tarifi

 

Yuvarlak Dilimli Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük hollanda patlıcanı

İç malzeme:

  • 750 gram dana kıyma
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 8-9 diş sarımsak
  • 8-9 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Tepsinin dibine dökmek için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı su

Üzerine:

  • 4 adet domates
  • 7-8 yeşil biber

Yuvarlak Dilimli Patlıcan Oturtma Tarifi Yapılışı

  1. Kıyma malzemelerimizi bir kabın içerisine alıp iyice yoğuruyoruz ve dinlenmesi için dolaba koyuyoruz ben kavurmuyorum kavuranlarda kavuruyor.
  2. Diğer tarafta dilim doğranmış patlıcanlar tavada çok kızgın yağda kızartılır ve kağıt peçete ile yağı süzülür.
  3. Bu işlem bütün dilimler bitene kadar devam edilir ve daha sonra dilimler tepsiye dizilip üzerine kıyma harcından konup yine üzerine kızarmış patlıcan dilimleri konup, sonra yeniden kıyma konup, domates ve biber üzer ile süslenir.
  4. Tepsinin dibine su dökülerek 225 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

Cennet Hurmalı Glutensiz Muffin Tarifi

 

Cennet Hurmalı Glutensiz Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  •  1 yumurta
  • 1 çay bardağı glütensiz un(kıvama göre arttırılabilir)
  •  2 adet olgunlaşmış cennet hurması
  •  1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  •  1/2 (yarım) çay bardağı kuru üzüm
  •  1/2 (yarım) çay bardağı küçük parçalara bölünmüş ceviz
  •  1 çay kaşığı karbonat üzerine 3-4 damla limonla köpürtüyoruz.

Cennet Hurmalı Glutensiz Muffin Tarifi Yapılışı

  1. 💡 Koyu kıvamlı olmalı.
  2. 💡 Meyve pişerken su salar bu hesaba katılmalı.
  3. •Hurmanın kabuklarını soyup çekirdeklerini alıp çatalla eziyoruz.
  4. •Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıp muffin kağıtlarına koyuyoruz.
  5. •160 derece önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz.

Not: Un alternatifleri yulaf unu, badem unu, pirinç unu.

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gram margarin veya tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Elmalı iç harç için;

  • 3 orta boy elma
  • 5 -6 kaşık şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • İsteğe göre fındık ceviz de ekleyebilirsiniz

Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuz için margarin yumurta ve pudra şekerini bir güzel karıştıralım.
  2. Daha sonra kabartma tozu vanilya ve yavaş yavaş unu ekleyelim kontrollü ekleyiniz.
  3. Unu kıvamı yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bir parça hamuru kenara ayıralım .
  4. Kalan hamuru turtayı hazırlayacağımız kalıba göre açıp kenarlarını kapatacak şekilde kalıba yayalım.
  5. Ortasına çatalla aralıklı delikler açalım ki hava alsın pissin içi hazırladığımız içi serelim bir güzel kalıba üstünü kapatmak için ayırdığımız hamuru açalım.
  6. Şeritler halinde kesip hamurun üstüne dizelim ve fırına verelim soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Etli Patates Haşlama Tarifi

 

Etli Patates Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu eti (kemikli olan daha lezzetli oluyor.)
  • 1 tane büyük boy kuru soğan (rendelenmiş)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (eğer et yağlı ise sıvı yağa gerek yok)
  • 6 tane patates (iri doğranmış)
  • 8 su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Etli Patates Haşlama Tarifi Yapılışı

  1. 📍Et doğranır, yıkanır ve 8 su bardağı su ile kaynatılır. İlk kaynamasında üzerinde biriken köpüğü alınır ve ocağın altı kısılır.
  2. 📍Rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ilave edilir (sıvı yağ kullanılacaksa, bu aşamada sıvı yağda eklenir). Tencerenin kapağı kapatılır.
  3. 📍Etin pişmesine yakın patatesler konur ve yemeğin suyu, tuzu ayarlanır. Un.
  4. 📍Patatesler pişince ocağın altı kapatılır ve sıcak olarak köy ekmeği ile servis yapılır. Afiyet olsun🤩.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. 📍Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.
  2. 📍Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
  3. 📍Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  4. 📍Yağlanmış bir tepsiye dökün.
  5. 📍160 derece fırında 30 dakika pişirin.
  6. 📍Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
  7. 📍Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  8. 📍Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve mikserle 5 dakika çırpın.
  9. 📍Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün.
  10. 📍Üzerine bolca Hindistan cevizi serpin.
  11. 📍Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

Afiyet olsun 🤩.

Patlıcan Pidem Tarifi

 

Patlıcan Pidem Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • Kızartmak için;sıvıyağ

İç harcı için;

  • 1 adet soğan
  • 2 biber
  • 300 gram kıyma
  • 2 yumurta
  • Sıvı yağ
  • Karabiber, tuz

Sos için ;

  • 1 bardak su
  • 1 kaşık salça

Patlıcan Pidem Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanlar kürdan kebap şeklinde kesilip tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. Aynı şekilde kızartıyoruz.
  3. İç harç için tavaya sıvı yağı koyduktan sonra kıyma, soğan, biber sivri yada kapya arzuya göre baharatlar eklenir.Ben sadece karabiber ekledim.
  4. Ben borcam da yaptım .Fotoğraflarda da belirttiğim gibi tepsiye diziyoruz.
  5. Hazırladığımız harcı üstüne yayıyoruz.
  6. Sos için bir bardak suya bir kaşık salca kaynatıp hazırladığımız tepsiye döküyoruz.
  7. 180 derecede fırınlıyoruz.
  8. Hafif sulu kalacak şekilde piştikten sonra yumurtaları çırpıp üzerine ekliyoruz.
  9. Tekrar yumurtalar pişene kadar bırakıyoruz tarifimiz bu kadar afiyet olsun 🤗😘.

Nutellalı Browni Tarifi

 

Nutellalı Browni Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 340 gram nutella

Nutellalı Browni Tarifi Yapılışı

  1. 3 adet yumurtayı 10 dakika mikserle çırpalım.
  2. Nutellayı benmari usulü eritelim.
  3. Eriyen nutellayı çırptığımız yumurtanın üzerine yavaş yavaş ekleyelim.
  4. Spatula yardımıyla karıştıralım.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz küçük boy borcama dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dk pişirelim.
    Ilıdıktan sonra servise hazır.