7 Aralık 2020 Pazartesi

Alışılmışın Dışında Sultan Kebabı Tarifi

 

Alışılmışın Dışında Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 adet tavuk kemiksiz tavuk göğüsü
  • 5 adet orta boy mantar
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçasi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • (ben salçam tuzlu olduğu için tuz kullanmadım ama siz istiyorsaniz 1 çay kaşığı tuz kullanabilirsiniz.
  • 1 yemek kaşığı tereyağ(siz sıvı yağ veya zeytinyagida kullanabilirsiniz)

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1’5 yemek kaşığı un
  • 1’5 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar

Alışılmışın Dışında Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüsümüzü kuşbaşından daha küçük keselim.
  2. Tavamıza alalım tavuklarımız olana kadar bezelyelerimizi haşlayalım (ben konserve kullandım ama yine de 15 dk kadar haşladım konserve kokusu kalmasın die)
  3. Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp rengi değişip suyunu çeken tavuklarımızın üzerine ekleyelim soğanlarımız olana kadar.
  4. Mantarlarımızı küp seklinde en az 6 parça olucak şekilde doğrayalım, tavamıza mantar ve bezelyemizi ilave edip mantarların suyunu çekmesini bekleyelim.
  5. Mantarlarımız suyunu salıp çektikten sonra salçamızı ilave edelim.
  6. Salçamız eridikten sonra baharatlarımızı ilave edip az daha karıştırıp ocağımızı kapatalım.
  7. Yufkalarımızı 2ye bölelim ben 2 adet yufkayı 4 adet haline getirip 3 adet sultan kebabı çıkardım isterseniz 4 kişilikte yapabilirsiniz.
  8. Uygun bi kaseye yufkamızı serelim kenardan çok sarkan parçalardan koparıp yufkamızın dibine yerleştirelim.
  9. Üzerine iç harcımızı koyup yufkamızı görsellerdeki gibi kapatıp. Uygun tepsi veya borcam alalım.
  10. Şimdi besamel sosumuzu yapabiliriz.Tereyağımız eridikten sonra unumuzu ekleyip kokusunun çıktığından emin olana karıştıralım.
  11. Sonrasında sütümüzü çırpıcımızla karıştırarak yavaş yavaş ilave edelim. Sosumuzu ağırlaşıp fokurdayınca altını kapatalım.
  12. Borcamda olan yufkamızın üzerine dökelim önceden ısıltılmış 190 derece fırında yufkamız ve beşamel sosumuz kızarana dek pişirelim.
  13. Sonrasında fırından çıkararak üzerine rendelenmiş peyniri koyup 20 dk kızartalım sonrasında servis edebiliriz.

Limonlu Revani Tarifi

 

Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Limonlu Revani Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Şeker ve su kaynadıktan sonra 10 dk kaynatalım, yarım limonun suyunu sıkıp kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Kek için yumurta ve şekeri çırptıktan sonra yoğurt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesini ve irmiği ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  4. Daha sonra un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz.
  5. Yağlanmış dikdörtgen borcamımıza hamurumuzu döküp önceden ısınmış fırında 170 derece de pişiriyoruz.
  6. İlk sıcağı çıkan kekimizi dilimleyip üzerine soğumuş şerbetimizi döküyoruz🙂.

Etli Nohut Yemeği Tarifi

 

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • Bir miktar kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tereyağ
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber
  • Tuz

Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. 1 gece önceden nohutları suya bırakıyoruz.
  2. İlk olarak yemeklik doğradığımız soğanları yağla ile birlikle kavuruyoruz.
  3. Ardından doğradığımız kapya biberleri atıp, tencerenin ağzını kapatıyoruz. 5 dakika kadar kısık ateşte terletiyoruz.
  4. Kuş başı etimizi tencereye atıp hepsini beraber kavuruyoruz. Etlerin rengi dönene kadar.
  5. 15 dakika kadar etleride kavurduktan sonra domates ve biber salçasını ekliyoruz.
  6. Son olarak nohutunu, tuzunu ve baharatını ekliyoruz. Pişmeye bırakıyoruz.(yanına pirinç pilavı yapmayı ihmal etmeyin) :) :) afiyet olsun :) :).

Asya Usulü Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi

 

Asya Usulü Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım kase ceviz
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 2 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Susam

Asya Usulü Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklar yıkanır, küçük küçük doğranır. Una bulanır.
  2. Tavada kızgın yağda yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  3. Tavuklar kızarınca tavadan alınır.
  4. Aynı tavada rendelenmiş sarımsaklar kavrulur.
  5. Sirke, soya sosu, limon suyu ilave edilir. 2dk bu şekilde sos pişirilir.
  6. Tavuklar ve ceviz eklenir, üzerine bal gezdirilir. Baharatları eklenir.
  7. Sosuyla iyice harmanlanan tavuklarımız ocaktan alınır.
  8. Susamla süslenir, servis edilir.🌸afiyet olsun🌸.

Cevizli Portakallı Kek Tarifi

 

Cevizli Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 portakal
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Ceviz (rondodan geçirilmiş)

Cevizli Portakallı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurta kaba alınır ve köpürene kadar çırpılır.
  2. Üzerine portakal kabuğu rendelenir, vanilya da ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.
  3. Karışım köpük köpük beyazlayınca yoğurdu, sıvı yağı, unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edilir.
  4. En son ceviz eklenerek son bir tur daha karıştırılarak yağlanan kalıba dökülür.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 50 dk pişirilir, afiyetle yenir 😊.

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber(arzuya göre arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • Arzuya göre tuz
  • 3 orta boy patates
  • Kızartmak için zeytinyağ yada sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 kase süzme yoğurt, 1 diş sarmısak, tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağ, kırmızı toz biber (kızdırıp üzerine dökülcek)

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı


  1. Tavukları jülyen doğrayalım( doğrama işlemini tavuğun buzu tamamen salınmadan yaparsanız daha kolay doğranır)
  2. Kabımıza yoğurt, zeytinyağ, kimyon, karabiber, kekik, köri ve kırmızı toz biber ve tuzu ekleyelim ardından soğanı ve sarımsağı rendeleyip tavukları sosun içerisine alıp harmanlayalım.
  3. Sosla birleştirdiğimiz tavukların üzerini streçleyip buz dolabında dinlenmeye bırakalım(en az 2 saat).
  4. Tavuklar dinlenirken diğer yandan patateslerimizi ince ince kibrit çöpü gibi doğrayalım.
  5. Suya alıp nişastasının çıkması için yarım saat bekletip güzelce süzelim.
  6. Kızdırılmış bol yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartalım.
  7. Patatesleri kızartmaya başladığımız anda tavuklarımızıda pişirmeye başlayalım. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip tavuklarımızı kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.
  8. Yoğurdumuzun içerisine tuz ve sarmısağı ekleyelim. Tereyağ ve kırmızı toz biberi kızdıralım.
  9. Sıra geldi hepsini birleştirmeye😍 servis tabağımıza patateslerimizi alalım üzerine sarmısaklı yoğurdumuzdan gezdirip tavuklarımızı ekleyelim ve üzerine kızdırmış olduğumuz tereyağını dökelim. Afiyet olsun.

Pratik Hamburger Köftesi Tarifi

 

Pratik Hamburger Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber

Pratik Hamburger Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeler geniş bir kapta yoğurulur.
  2. Köftenin kıvamına göre galeta unu eklenir.
  3. Bir kavanoz kapağı alınarak içine streç serilir.
  4. Hazırlanan harç içine doldurulup şekil verilir.
  5. Yağlı kağıt üzerine yerleştirilir.
  6. Diğer köfteler de aynı şekilde yapılarak yağlı kağıt arasına yerleştirilir. Buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Yemekten önce pişirilerek servise hazırlanır.Bu ölçülerle 5 köfte çıktı.
  7. Servis yaparken domates, kornişon turşu, marul ve kaşar peynir kullandım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🍔.

Yapımı Çok Kolay Hafifmi Hafif Kedidilli Pasta (Annemin Favorisi) Tarifi

 

Yapımı Çok Kolay Hafifmi Hafif Kedidilli Pasta (Annemin Favorisi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili
  • Süt (kedidillerini ıslamak için)

Kreması:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz krem şanti

Üzeri için :

  • 1 kutu krema
  • 80 gram sütlü çikolata (Ben eti kare sütlü çikolatadan 1, 5 paket kullanıyorum)

Yapımı Çok Kolay Hafifmi Hafif Kedidilli Pasta (Annemin Favorisi) Tarifi Yapılışı

  1. Önce kreması için bir tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı koyup ocakta pişiriyoruz. Kıvamına gelince altını kapatıp ilk sıcağından çıktıktan sonra vanilya ve krem şantisini ekleyip mikser yardımıyla karıştırıyoruz.
  2. Sos için yine ocakta ufak bir tencerede kremayı koyup çikolatayı ilave ediyoruz ve eritiyoruz.
  3. Sosu ılırken kedidillerimizi sütle ıslayıp yapmak istediğimiz kaba diziyoruz.
  4. Bu maddeleri yaptıktan sonra birleştirmesi kalıyor :) kremayı kedidillerinin üzerine döküyoruz, daha sonra sosu döküyoruz. Afiyet olsun 🌸.

Kazandibi Tarifi

 

Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı toz şeker

Kazandibi Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırıyoruz.
  2. Kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra kontrollü bir şekilde 2, 3 dakika kadar daha pişirip ocaktan alıyoruz orta boy kare veya dikdörtgen bir tepsinin tabanını önce margarinle yağlıyoruz.
  4. Daha sonra 2 yemek kaşığı toz şekeri eşit bir şekilde yayıyoruz.
  5. Muhallebimizi tepsiye döküp ocakta her tarafı eşit şekilde kahverengi bir renk alana dek kızartıyoruz,
  6. Buzdolabında 2, 3 saat beklettiğimiz tatlımızı dikdörtgen şeritler kesip spatula yardımıyla kıvırarak kızarmış taraf üstte kalacak şekilde servis ediyoruz.

Suffle Tarifi

 

Suffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 50 gram margarin
  • 80 gram bitter çikolata (1paket)
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tane kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Suffle Tarifi Yapılışı

  1. Sufflemize başlamadan önce fırınımızı 200 derecede fansız olarak ısıtalım
  2. . Yumurta ve şekeri 4-5 dakika durmadan çırpalım. Mikser bırakalım el çırpısı ile devam edelim.
  3. Sos tavasında margarin ve çikolatamızı eritelim.
  4. Eriyen çikolatayı yumurtalarımızın üzerine ekleyelim karıştıralım.
  5. 2 yemek kaşığı kakao un ve kabartma tozunu da ekleyip el çırpıcısı ile çırpalım.
  6. Suffle kaplarımıza paylaştıralım.
  7. 200derece ısınmış fırında ❗️9-10 dakika pişirelim. Süreyi sakın aksatmayalım akışkanlığını kaybetmesin. Afiyetler olsun ♥️🌺.

Garanti Tutan İrmik Tatlısı Tarifi

 

Garanti Tutan İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 kase yoğurt
  • Yarım su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket irmik

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml su bardağı

Garanti Tutan İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencereye şeker ve suyu ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynadıktan 5 dk sonra altını kapatalım soğumaya bırakalım. Bir kaba tatlının malzemeleri koyalım ve güzelce karıştıralım.
  3. Tepsimizi yağlayalım ve tatlı karışımımızı dökelim. 180 derece de pişirelim.
  4. Tatlımız pişince alalım. İşin sırrı şerbette saklı 😊 tatlımız ve şerbet ılıkken tatlıyı şerbetleyelim. Şerbet çekince servis edelim. Afiyet olsun.

Yahni Tarifi

 

Yahni Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 küçük patates
  • 1 büyük havuç
  • 1 tabak kadar arpacık soğan
  • 200 gram kuşbaşı kuzu eti
  • Salça
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Yahni Tarifi Yapılışı

  1. Eti tencereye alalım. Suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  2. Tereyağı ekleyelim. Soğanları, havuçları ve patatesleri ekleyip kavuralım.
  3. Salça ve baharatları ekleyelim. 1 su bardağı kadar su koyalım.
  4. Sebzeler pişince tamamdır. Afiyet olsun 🌼.

Cupcake Tarifi

 

Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram tereyağ(ya da 1 çay bardağı sıvı yağ)
  • 1 çay bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 kutu süt kreması
  • 1 poşet krem şanti

Cupcake Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtayı şekeri köpürtün sonra sütü yağı ekleyin.
  2. Un, kakao, kabartma tozu, ve vanilya  harmanlayın.
  3. Unlu karışımı ve yumurtalı karışıma yavaş yavaş yedirin.
  4. Cupcakelerinizin kabarık ve yumuşak olması için unu ekledikten sonra fazla karıştırmayın.
  5. Karışımı cupcake kalıplarına dökün.
  6. Isıtılmış 160 derece fırında pişirin 20 dk.
  7. 1 kutu süt kreması ve 1 poşet krem şantiyi çırpın.
  8. Kremayı sıkma torbasını doldurup cupcakelerin üzerini süsleyerek servis edin.