Alışılmışın Dışında Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 adet tavuk kemiksiz tavuk göğüsü
- 5 adet orta boy mantar
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçasi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- (ben salçam tuzlu olduğu için tuz kullanmadım ama siz istiyorsaniz 1 çay kaşığı tuz kullanabilirsiniz.
- 1 yemek kaşığı tereyağ(siz sıvı yağ veya zeytinyagida kullanabilirsiniz)
Beşamel sos için
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1’5 yemek kaşığı un
- 1’5 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için
Alışılmışın Dışında Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğüsümüzü kuşbaşından daha küçük keselim.
- Tavamıza alalım tavuklarımız olana kadar bezelyelerimizi haşlayalım (ben konserve kullandım ama yine de 15 dk kadar haşladım konserve kokusu kalmasın die)
- Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp rengi değişip suyunu çeken tavuklarımızın üzerine ekleyelim soğanlarımız olana kadar.
- Mantarlarımızı küp seklinde en az 6 parça olucak şekilde doğrayalım, tavamıza mantar ve bezelyemizi ilave edip mantarların suyunu çekmesini bekleyelim.
- Mantarlarımız suyunu salıp çektikten sonra salçamızı ilave edelim.
- Salçamız eridikten sonra baharatlarımızı ilave edip az daha karıştırıp ocağımızı kapatalım.
- Yufkalarımızı 2ye bölelim ben 2 adet yufkayı 4 adet haline getirip 3 adet sultan kebabı çıkardım isterseniz 4 kişilikte yapabilirsiniz.
- Uygun bi kaseye yufkamızı serelim kenardan çok sarkan parçalardan koparıp yufkamızın dibine yerleştirelim.
- Üzerine iç harcımızı koyup yufkamızı görsellerdeki gibi kapatıp. Uygun tepsi veya borcam alalım.
- Şimdi besamel sosumuzu yapabiliriz.Tereyağımız eridikten sonra unumuzu ekleyip kokusunun çıktığından emin olana karıştıralım.
- Sonrasında sütümüzü çırpıcımızla karıştırarak yavaş yavaş ilave edelim. Sosumuzu ağırlaşıp fokurdayınca altını kapatalım.
- Borcamda olan yufkamızın üzerine dökelim önceden ısıltılmış 190 derece fırında yufkamız ve beşamel sosumuz kızarana dek pişirelim.
- Sonrasında fırından çıkararak üzerine rendelenmiş peyniri koyup 20 dk kızartalım sonrasında servis edebiliriz.
Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Limonlu Revani Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Şeker ve su kaynadıktan sonra 10 dk kaynatalım, yarım limonun suyunu sıkıp kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Kek için yumurta ve şekeri çırptıktan sonra yoğurt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesini ve irmiği ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Daha sonra un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz.
- Yağlanmış dikdörtgen borcamımıza hamurumuzu döküp önceden ısınmış fırında 170 derece de pişiriyoruz.
- İlk sıcağı çıkan kekimizi dilimleyip üzerine soğumuş şerbetimizi döküyoruz🙂.
Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- Bir miktar kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tereyağ
- Sıvıyağ
- Karabiber
- Kırmızı tozbiber
- Tuz
Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı
- 1 gece önceden nohutları suya bırakıyoruz.
- İlk olarak yemeklik doğradığımız soğanları yağla ile birlikle kavuruyoruz.
- Ardından doğradığımız kapya biberleri atıp, tencerenin ağzını kapatıyoruz. 5 dakika kadar kısık ateşte terletiyoruz.
- Kuş başı etimizi tencereye atıp hepsini beraber kavuruyoruz. Etlerin rengi dönene kadar.
- 15 dakika kadar etleride kavurduktan sonra domates ve biber salçasını ekliyoruz.
- Son olarak nohutunu, tuzunu ve baharatını ekliyoruz. Pişmeye bırakıyoruz.(yanına pirinç pilavı yapmayı ihmal etmeyin) :) :) afiyet olsun :) :).
Asya Usulü Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 2 dilim tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım kase ceviz
- 2 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı bal
- 2 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı kekik
- Susam
Asya Usulü Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tavuklar yıkanır, küçük küçük doğranır. Una bulanır.
- Tavada kızgın yağda yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Tavuklar kızarınca tavadan alınır.
- Aynı tavada rendelenmiş sarımsaklar kavrulur.
- Sirke, soya sosu, limon suyu ilave edilir. 2dk bu şekilde sos pişirilir.
- Tavuklar ve ceviz eklenir, üzerine bal gezdirilir. Baharatları eklenir.
- Sosuyla iyice harmanlanan tavuklarımız ocaktan alınır.
- Susamla süslenir, servis edilir.🌸afiyet olsun🌸.
Cevizli Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 1 portakal
- 1 vanilya
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Ceviz (rondodan geçirilmiş)
Cevizli Portakallı Kek Tarifi Yapılışı
- Şeker ve yumurta kaba alınır ve köpürene kadar çırpılır.
- Üzerine portakal kabuğu rendelenir, vanilya da ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.
- Karışım köpük köpük beyazlayınca yoğurdu, sıvı yağı, unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edilir.
- En son ceviz eklenerek son bir tur daha karıştırılarak yağlanan kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 50 dk pişirilir, afiyetle yenir 😊.
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber(arzuya göre arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı köri
- Arzuya göre tuz
- 3 orta boy patates
- Kızartmak için zeytinyağ yada sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 kase süzme yoğurt, 1 diş sarmısak, tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağ, kırmızı toz biber (kızdırıp üzerine dökülcek)
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Tavukları jülyen doğrayalım( doğrama işlemini tavuğun buzu tamamen salınmadan yaparsanız daha kolay doğranır)
- Kabımıza yoğurt, zeytinyağ, kimyon, karabiber, kekik, köri ve kırmızı toz biber ve tuzu ekleyelim ardından soğanı ve sarımsağı rendeleyip tavukları sosun içerisine alıp harmanlayalım.
- Sosla birleştirdiğimiz tavukların üzerini streçleyip buz dolabında dinlenmeye bırakalım(en az 2 saat).
- Tavuklar dinlenirken diğer yandan patateslerimizi ince ince kibrit çöpü gibi doğrayalım.
- Suya alıp nişastasının çıkması için yarım saat bekletip güzelce süzelim.
- Kızdırılmış bol yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartalım.
- Patatesleri kızartmaya başladığımız anda tavuklarımızıda pişirmeye başlayalım. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip tavuklarımızı kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.
- Yoğurdumuzun içerisine tuz ve sarmısağı ekleyelim. Tereyağ ve kırmızı toz biberi kızdıralım.
- Sıra geldi hepsini birleştirmeye😍 servis tabağımıza patateslerimizi alalım üzerine sarmısaklı yoğurdumuzdan gezdirip tavuklarımızı ekleyelim ve üzerine kızdırmış olduğumuz tereyağını dökelim. Afiyet olsun.
Pratik Hamburger Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gram kıyma
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 2-3 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz, karabiber
Pratik Hamburger Köftesi Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeler geniş bir kapta yoğurulur.
- Köftenin kıvamına göre galeta unu eklenir.
- Bir kavanoz kapağı alınarak içine streç serilir.
- Hazırlanan harç içine doldurulup şekil verilir.
- Yağlı kağıt üzerine yerleştirilir.
- Diğer köfteler de aynı şekilde yapılarak yağlı kağıt arasına yerleştirilir. Buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Yemekten önce pişirilerek servise hazırlanır.Bu ölçülerle 5 köfte çıktı.
- Servis yaparken domates, kornişon turşu, marul ve kaşar peynir kullandım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🍔.
Yapımı Çok Kolay Hafifmi Hafif Kedidilli Pasta (Annemin Favorisi) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedidili
- Süt (kedidillerini ıslamak için)
Kreması:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz krem şanti
Üzeri için :
- 1 kutu krema
- 80 gram sütlü çikolata (Ben eti kare sütlü çikolatadan 1, 5 paket kullanıyorum)
Yapımı Çok Kolay Hafifmi Hafif Kedidilli Pasta (Annemin Favorisi) Tarifi Yapılışı
- Önce kreması için bir tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı koyup ocakta pişiriyoruz. Kıvamına gelince altını kapatıp ilk sıcağından çıktıktan sonra vanilya ve krem şantisini ekleyip mikser yardımıyla karıştırıyoruz.
- Sos için yine ocakta ufak bir tencerede kremayı koyup çikolatayı ilave ediyoruz ve eritiyoruz.
- Sosu ılırken kedidillerimizi sütle ıslayıp yapmak istediğimiz kaba diziyoruz.
- Bu maddeleri yaptıktan sonra birleştirmesi kalıyor :) kremayı kedidillerinin üzerine döküyoruz, daha sonra sosu döküyoruz. Afiyet olsun 🌸.
Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 fiske tuz
- 1 su bardağı toz şeker
Kazandibi Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırıyoruz.
- Kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra kontrollü bir şekilde 2, 3 dakika kadar daha pişirip ocaktan alıyoruz orta boy kare veya dikdörtgen bir tepsinin tabanını önce margarinle yağlıyoruz.
- Daha sonra 2 yemek kaşığı toz şekeri eşit bir şekilde yayıyoruz.
- Muhallebimizi tepsiye döküp ocakta her tarafı eşit şekilde kahverengi bir renk alana dek kızartıyoruz,
- Buzdolabında 2, 3 saat beklettiğimiz tatlımızı dikdörtgen şeritler kesip spatula yardımıyla kıvırarak kızarmış taraf üstte kalacak şekilde servis ediyoruz.
Suffle Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 50 gram margarin
- 80 gram bitter çikolata (1paket)
- Yarım su bardağı un
- 1 tane kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
Suffle Tarifi Yapılışı
- Sufflemize başlamadan önce fırınımızı 200 derecede fansız olarak ısıtalım
- . Yumurta ve şekeri 4-5 dakika durmadan çırpalım. Mikser bırakalım el çırpısı ile devam edelim.
- Sos tavasında margarin ve çikolatamızı eritelim.
- Eriyen çikolatayı yumurtalarımızın üzerine ekleyelim karıştıralım.
- 2 yemek kaşığı kakao un ve kabartma tozunu da ekleyip el çırpıcısı ile çırpalım.
- Suffle kaplarımıza paylaştıralım.
- 200derece ısınmış fırında ❗️9-10 dakika pişirelim. Süreyi sakın aksatmayalım akışkanlığını kaybetmesin. Afiyetler olsun ♥️🌺.
Garanti Tutan İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 kase yoğurt
- Yarım su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket irmik
Şerbeti için:
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml su bardağı
Garanti Tutan İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Bir tencereye şeker ve suyu ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan 5 dk sonra altını kapatalım soğumaya bırakalım. Bir kaba tatlının malzemeleri koyalım ve güzelce karıştıralım.
- Tepsimizi yağlayalım ve tatlı karışımımızı dökelim. 180 derece de pişirelim.
- Tatlımız pişince alalım. İşin sırrı şerbette saklı 😊 tatlımız ve şerbet ılıkken tatlıyı şerbetleyelim. Şerbet çekince servis edelim. Afiyet olsun.
Yahni Tarifi İçin Malzemeler
- 2 küçük patates
- 1 büyük havuç
- 1 tabak kadar arpacık soğan
- 200 gram kuşbaşı kuzu eti
- Salça
- Karabiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Yahni Tarifi Yapılışı
- Eti tencereye alalım. Suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Tereyağı ekleyelim. Soğanları, havuçları ve patatesleri ekleyip kavuralım.
- Salça ve baharatları ekleyelim. 1 su bardağı kadar su koyalım.
- Sebzeler pişince tamamdır. Afiyet olsun 🌼.
Cupcake Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 100 gram tereyağ(ya da 1 çay bardağı sıvı yağ)
- 1 çay bardağı süt
Üzeri için;
- 1 kutu süt kreması
- 1 poşet krem şanti
Cupcake Tarifi Yapılışı
- Yumurtayı şekeri köpürtün sonra sütü yağı ekleyin.
- Un, kakao, kabartma tozu, ve vanilya harmanlayın.
- Unlu karışımı ve yumurtalı karışıma yavaş yavaş yedirin.
- Cupcakelerinizin kabarık ve yumuşak olması için unu ekledikten sonra fazla karıştırmayın.
- Karışımı cupcake kalıplarına dökün.
- Isıtılmış 160 derece fırında pişirin 20 dk.
- 1 kutu süt kreması ve 1 poşet krem şantiyi çırpın.
- Kremayı sıkma torbasını doldurup cupcakelerin üzerini süsleyerek servis edin.