Meftune(Yöresel Et Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu eti(danada olabilir)
- 2 soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 3 yeşil biber
- 6-7 patlıcan
- 2 tane domates yada 1 çay bardağı domates sos
- 1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışık
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tane sumak(1 su bardağı sıcak su)
Meftune(Yöresel Et Yemeği) Tarifi Yapılışı
- Sumak sıcak su ile ıslatılır.
- Patlıcanlar alacalı soyulur ve tuzlu suda bekletilir.
- Soğan, sarımsak, biber ve domates soyulup iri iri doğranır.
- Ben güveçte taptım siz tencerede yapabilirsiniz.
- En alta bir yemek kaşığı tereyağ, soğan ve et sıra ile dizilir.
- Daha sonra yıkanmış ve doğranmış patlıcanlar ve biber dizilir.
- Sebzeleri dizerken ara ara doğranmış domatesi de ekliyoruz.
- En üste ise kalan bir yemek kaşığı tereyağ dilimlenir.
- Bir kaseye salçalar, tuz ve baharatlar eklenip bir çay bardağı sıcak su eklenir.
- Karıştırılıp yemeğin üzerine gezdirilir.
- Sumakta süzülür ve suyu yemeğe gezdirilir.
- Yağlı kağıdı ıslatıp yemeğin üzerini kapatıp folyo ile sarıyoruz.
- Önceden ısınmış 200 derece fırında 1 saat kadar pişirip daha sonra üzerini açıp yarım saat kadar daha pişiriyoruz.
- Sıcak sıcak servis ediyoruz.