11 Aralık 2020 Cuma

Milföylü Çörekler Tarifi

 

Milföylü Çörekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • Kahvaltılık çikolata

Üzerleri için

  • Pudra şekeri isteğe bağlı

Milföylü Çörekler Tarifi Yapılışı

  1. Milföy hamurlarını paketinden çıkarıp teker teker tezgahın üstüne alıyoruz.
  2. Alt kısımdaki streçi çıkarmadan 15 dakika bekletip ardından enine doğru oklava yardımıyla açıyoruz fotoğrafdaki gibi içine kahvaltılık çikolatayı sürüyoruz.
  3. Daha sonra rulo yapıp bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesip örgü şekli verip iki ucunu birleştiriyoruz.
  4. Tepsiye yerleştirdiğimiz çöreklerimizi yaklaşık 190 dereceli fırında 25 dakika pişiriyoruz.
  5. Fırından çıkarıp soğuttuğumuz çöreklerimizin üzerlerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyoruz. 🤗

Kolay Tost Tarifi

 

Kolay Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • Kaşar peyniri (kişiye göre dilim)
  • Domates (kişiye göre dilim)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tabak galeta unu
  • Tost ekmeği isteğe göre

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Kolay Tost Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tost emeklerimizin kenarını bıçak yardımıyla keselim.
  2. Tost ekmeği merdane ile açalım.
  3. İçine istediğiniz (domates, kaşar vb. )şeyler ekleyelim.
  4. Sonra aliminyum folyo ile saralım.
  5. Yarım saat derin dondurucuda bekletelim.
  6. Beklettikten sonra aleminyum folyoyu çıkaralım.
  7. İlk yumurta ve sonra galeta unu na batırıp tavada pişirelim ve hazır.

Mis Kokulu Portakallı Kurabiye Tarifi

 

Mis Kokulu Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tereyağı (ben yarı yarı kullanıyorum)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu(1 tanede mandalina suyu sıktım)
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı (beyazı üstü için ayrılacak)
  • 6-7 su bardağı un

Üzeri için;

  • Fındık iri kıyılmış
  • Yumurta beyazı
  • 3 damla portakal suyu(yumurta beyazına sıkın inanın daha da güzel oluyor)

İçine;

  • Damla çikolata isteğe bağlı
  • Ben bazılarını sade bazılarını damla çikolatalı yaptım

Mis Kokulu Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin, sıvı yağ, portakal suyu, şeker, yumurta bir kaba alınır biraz yoğrulur.
  2. Daha sonra diğer malzemeler eklenir .
  3. Unu yavaş yavaş ekleyelim.Hamurumuz yumuşak kulak memesi kıvamında olacak.
  4. Hamurunuzu 5 dk dinlendirelim daha iyi şekil alıyor ve asla parçalanmıyor.
  5. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içine damla çikolata koyup elimizde yuvarlayalım.
  6. Önce yumurta beyazına daha sonra fındığa batırıp tepsimize dizelim.
  7. 170 derece fırında hafif kızarınca fırınımızdan alalım. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 👍.

Galeta Unlu Sigara Böreği Tarifi

 

Galeta Unlu Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket 5li hazır yufka
  • 250 gr lor
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Galeta Unlu Sigara Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Yufkaları üçgen biçimde kesiyoruz .
  2. İçlerine lor peynir koyup sarıyoruz.
  3. Daha sonra yumurta sarısına bandırıyoruz.
  4. Daha sonra galeta ununa buluyoruz .
  5. Kızgın yağda kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

Brokoli Salatası Tarifi

 

Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy brokoli
  • 1 küçük boy karnabahar (çiçek)
  • 1 adet conserve mısır
  • 4 adet havuç
  • 2 – 3 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı (Tercihe göre)
  • Tuz
  • 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi

Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Brokoli, karnabahar ve havucu ayrı ayrı haşlıyoruz.
  2. Yumuşadıktan sonra hepsini soğuk suda şokluyoruz.
  3. Daha sonra süzüp derin bir kaba alıyoruz.
  4. Üzerine conserve mısır ilave edip geri kalan malzemeleri ekleyip karıştıralım.Afiyet olsun.√ ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilebilir.√ yada tek başınahafif bir akşam yemeği olarak. 🤗.

Evde Kfc Çıtır Tavuk Tarifi

 

Evde Kfc Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg derisiz ve kemiksiz tavuk pirzola
  • 100 gram krema
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) paket mısır gevreği
  • Kızartmak için bol sıvı yağı

Evde Kfc Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklar yağlarından ayrılıp jülyen kesilir.
  2. 1. Kaba 2 yumurta ile krema çırpılır.
  3. 2. Kaba un, galeta unu ve baharatlar karıştırılır.
  4. 3. Kaba mısır gevreği elimizle ufalanıp konulur.
  5. Kızartma yağı bir tencereye alınır ve kızması beklenir.
  6. Jülyen kestiğimiz tavukları sırasıyla unlu harca, yumurtalı harca ve mısır gevreğine bulayıp kızgın yağa atıp kızartırız.
  7. Mısır gevreği renk değiştirene kadar işlem devam edilir. Fazla yağı gitsin diye kızarmış tavukları havlu kağıdın üstüne alırız. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun 😊.

Fırında Yumuşacık Ekmek Pizzasi (Kahvaltılık) Tarifi

 

Fırında Yumuşacık Ekmek Pizzasi (Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 12 adet bayat ekmek dilimi (tost ekmeği ya da taze ekmekle de olur)

Sosu için;

  • 2 yumurta
  • 1 küçük çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 su bard. rendelenmiş kaşar peyniri
  • Domates
  • Yeşil biber
  • Kapya biber
  • Maydanoz
  • Sucuk
  • İstediğinize göre farklı malzemelerde kullanabilirsiniz.

Fırında Yumuşacık Ekmek Pizzasi (Kahvaltılık) Tarifi Yapılışı

  1. Bayat ekmekleri ince ince dilimleyelim.
  2. Sos malzemelerini bir güzel çırpalım.
  3. Ayrı bir kabın içerisine malzemeleri küp küp doğrayalım.
  4. Kaşar peyniri rendeleyelim. Bu aşamada fırını 200° ayarlayalım ve ısınmaya bırakalım.
  5. Bütün ekmekleri sosa batıralım ve sosun her yerine sürüldüğüne emin olalım.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  7. Üzerlerine önce kaşarları koyalım daha sonra istediğiniz malzemeleri ekleyelim ve önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip malzemeler kızarana kadar pişirelim.Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Suffle Harika Tarifi

 

Suffle Harika Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta (Yumurtalar büyükse 2 tane kullanabilirsiniz)
  • 80g bitter çikolata
  • Yarım su bardağı un
  • 50 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker (Biz çok tatlı sevmediğimiz için 3 yemek kaşığı kadar kullandık)
  • 1 çimdik tuz

Suffle Harika Tarifi Yapılışı

  1. Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce ilk olarak fırını 220 derecede çalıştırın.
  2. Tereyağı ve bitter çikolataları teflon tavada kısık ateşte karıştırarak eritin.
  3. Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.
  4. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın.
  5. Şeker tadının ön plana çıkması için tuzu ekleyip çırpın.
  6. Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır.
  7. Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın. Yaklaşık 4 kap çıkıyor.
  8. Daha önceden çalıştırdığınız ve ısıttığınız fırında 7-8 dk da sufleniz hazır. Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz.Kabınızı yağlamışsanız yapışmayacaktır.

Pişi (Bayat Ekmekten) Tarifi

 

Pişi (Bayat Ekmekten) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım somun ekmek
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Pişi (Bayat Ekmekten) Tarifi Yapılışı

  1. Ekmeği parçalayıp bir yoğurma kabına alın,.
  2. Üzerine ılık sütü ekleyin ve yoğurun, ekmekler iyice küçülsün.
  3. Sırayla maya şeker ve tuzu ekleyin tekrar yoğurun ve unu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  4. 10 dk kadar mayalanmaya bırakın.
  5. Ardından açıp kesip bol yağda kızartın.
  6. Hiç yağ çekmiyor ve hamurların hepsi kabarıyor 🥰. Afiyet olsun 🥰🥰.

10 Aralık 2020 Perşembe

Kıymalı Patatesli Börek Tarifi

 

Kıymalı Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 200 gram dana kıyma
  • 5 adet haşlanmış patates
  • 3 adet kuru soğan
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Tereyağ, zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın, pulbiber

Börek sosu için:

  • Süt, tereyağı, zeytinyağı, 1 soda
  • Üzeri için: yumurta sarısı, susam, çörekotu

Kıymalı Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

  1. İc harcımiz için kıymayı sıvı yağda soğan ile birlikte soteliyoruz. Tuzunu baharatlarını ekliyoruz, en sonda kıyılmış maydanozu serpiyoruz. Haşlanmış rendelenmiş patatesleri de üzerine ekleyip az daha tuz ve karabiber ekleyerek karıştırıp harmanliyoruz. Sos için 1 bardak süte 1 bardak erimiş tereyağı ve zeytinyağı karışımını ve sodayı karıştırıyoruz. Fırın tepsisini yağlayıp ilk 3 yufkayı aralarını soslayarak açıyoruz, orta kısma iç harcımizi güzelce yayıp kalan yufkaları yine aralara sos ekleyerek diziyoruz. Kalan sostan böreğin üst kısmına da yediriyoruz. Dilimlere ayırıyoruz, yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serptikten sonra (vaktiniz varsa dinlendirin) üzeri nar gibi kızarana dek alt üst pişiriyoruz. Yanına da harika bir yoğurt çorbası ile lezzete lezzet katın 😊 afiyet olsun, 

Tatlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Tatlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (Akı üzerine)
  • 1 kahve fincanı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri İçin

  • Susam

Tatlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, şeker, tuz, kabartma tozu nu birlikte yoğuruyoruz.
  2. Üzerine yavaş yavaş kontrollü bir şekilde unu ilave ediyoruz kulak memesi kavramına gelene kadar yoğuruyoruz.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz yuvarlayıp yumurta akına batırıp susama batırıyoruz bu şekilde hamur bitene kadar işleme devam ediyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü şekilde 20 dakika pişiriyoruz soğuduktan sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun 😊

Patates Güveç Tarifi

 

Patates Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 1 tane soğan
  • 1tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane domates rendesi
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1er çay kaşığı kekik, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, kırmızı toz biber ve köri
  • Tuz
  • 4 tane patates

Patates Güveç Tarifi Yapılışı

  1. Uygun tencereye yağı alıyoruz hafif ısınınca minik küp doğradığınız tavukları ekliyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Daha sonra soğan ve biberleri ilave ediyoruz 5 dakika kadar pişince domates rendesi ve baharatları ekliyoruz pişince altını kapatıyoruz.
  3. Haşlanan patatesleri rendeliyoruz tuz ekleyip karıştırıyoruz. Büyük kare borcam tepsiye ince bir şekilde patatesi tepsinin her yerine yayıyoruz.
  4. Üzerine pişirip soğuttuğunuz tavukları her yer eşit şekilde yayıyoruz üzerine rendelenmiş kasar peyniri serpip tekrar kalan patates yayıyoruz.
  5. Üzerine bolca kasar peyniri serpiyoruz önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Un Helvası (Tam Ölçü) Tarifi

 

Un Helvası (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 125 gram tereyağ yada margarin (Margarini önermem sağlık açısından)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Un Helvası (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbeti bir tencereye hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp karıştıralım. Diğer tarafta uygun bir tavaya yağlarımızı alalım.
  2. İki tencereyide ocağa alıp altını açalım. Şerbeti ara sıra karıştıralım en kısıkta olsun. Şerbet kaynamaya başlayınca unumuzun rengide dönmüş olacaktır.
  3. Yağları eritip üzerine unu dökelim ve kavuralım. Ben yaklaşık 15 dk kısık ateşte kavurdum. Rengi iyici dönmeli.
  4. Püf noktası: kavrulan undan bir parça şerbetin içine bırakırsanız helva tamamlanınca hangi renk olacak görürsünüz.
  5. Unumuzun rengi dönünce kaynayan şerbetimizide üzerine dökelim. Fakat bu noktada çok dikkatli olunmalı.
  6. Yoğun bir buhar çıkışı olacak kapakla kendinize destek verebilirsiniz. Daha sonra iyice kavuralım.
  7. Suyunu hemen çekiyor zaten. Ocağını altını kapatıp şekil verip tabağa alabiliriz. İster sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz ☺️.