20 Aralık 2020 Pazar

Ayva Tatlısı Tarifi

 

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet ayva
  • 12 kaşık şeker (Her ayvaya 2 kaşık)
  • 25 30 tane karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 su bardağı su

Üzeri İçin

  • Kaymak (200 gr) yoksa kremşanti
  • Antep fıstığı

Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak ayvalarımızı temizce yıkayıp ikiye bölüyoruz.
  2. Soymaya başladığımızda bir kaba bolca su ve 1 adet limonun suyunu sıkıyoruz.
  3. Soyup içinin çekirdeklerini çıkardığımız ayva mızı kararmaması için limonlu suya koyuyoruz.
  4. Daha sonra tencerenin altına ilk olarak 3-4 parça ayva kabuğu yerleştiriyoruz ki güzel kızarsın diye sonra ayvaları tencereye tek tek diziyoruz.
  5. Her birinin üzerine 3-4 tane ayva çekirdeği ve karanfil den ekliyoruz.
  6. Daha sonra 2şer kaşık şekerimizi ilave ediyoruz ayvaların ortasına 1 adet çubuk tarçın ekleyip suyumuzuda ilave ediyoruz.
  7. İlk önce orta ateşte yarım saat daha sonra kısık ateşte 1 saat kadar pişiriyoruz.
  8. İlk etapta kırmızı olmuyor pişmeye yakın ve soğuduktan sonra güzel bir renk alıyor.
  9. Ben kaymak ile servis ettim dileyen dondurma veya kremşanti çırpıp üzerine ekleyebilir.
  10. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤩.

Bulut Gibi Yumuşak Pankek Tarifi

 

Bulut Gibi Yumuşak Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Bulut Gibi Yumuşak Pankek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker çırpma teli ile çırpılır sonra süt sıvı yağ ekleyip karıştırılır. Üzerine kabartma tozu vanilya eklenir.
  2. Un yavaş yavaş ilave edilir yoğun kıvamlı bir kek hamuru elde edilir. Isıtılmış orta ateşte ki tavaya bir kaşık yardımıyla dökülür göz göz olana kadar tutulup çevrilerek pişirilir.
  3. Deneyeceklere afiyet olsun 🍁.

Patatesli Yumurta Tarifi

 

Patatesli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 3 tane orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Kızartma Yapmak İçin

  • Sıvı yağ

Patatesli Yumurta Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyalım küp küp doğrayalım kızartma tenceremizde kızartalım. Başka bir tavaya tereyağını alalım erimeye bırakalım içine pul biber, karabiberi alalım karıştıralım.
  2. Patatesleri de tavaya alalım bir kaseye kırdığımız yumurtaların üzerine tuz atıp iyice çırpalım ve patateslerin her yerine gelecek şekilde dökelim.
  3. Tavamızın kapağını kapatalım altı kısık şekilde pişmeye bırakalım. Sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun. 🤗.

Not: Arkadaşlar patatesleri aynı tavada da kızartabilirsiniz. Ben eziliyor ve çok yumuşak oluyor diye ayrı kızarttım. Siz iki iş olmasın derseniz aynı tavada önce kızartıp baharatları ekleyip sonrada yumurtayı ekleye bilirsiniz öylede güzel oluyor. 😉

Simit Pizza Tarifi

 

Simit Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • İstediğiniz kadar simit dilimi
  • Kaşar
  • Dana jambon(Salam hindi vs damak zevkinize göre)
  • Sucuk
  • Kahvaltılık sos(Ben yazın kendim yapmıştım evde yoksa marketler de hazır satıyor güzel tat veriyor)

Simit Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Simitleri bölelim. İlk katmana kahvaltılık sos. İkinci katmana kaşar dilimleri. Üçüncü katmana damak zevkinize göre sucuk jambon vs.
  2. En son katmana yine kaşar dilimi. Yağladığınız tavaya simitleri dizin ve kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

 

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Et sote

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 400-450 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kırmızı kabya biber
  • Mantar
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patates püresi

  • 650 gram patates
  • 50 gram tereyağ (1 yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,3 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tavamızın içine sıvı yağ ve tereyağ yağını koyalım.
  2. Daha sonra salçayı koyalım.
  3. Daha sonra doğradığımız soğanları da içerisine koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
  4. Kırmızı kapya biberlerini de doğrayıp tavamızın içerisine koyalım.
  5. Doğarmış olduğumuz mantar ve tavuk göğsünü de tavamızın içerisinde koyalım.
  6. Tuzumu da attıktan sonra ağzını kapatalım.
  7. Patates püresi 3-4 adet patatesleri soyup haşlanmasını bekleyelim. Haşlanan patatesleri alıp soğumadan tereyağını ekleyerek ezelim püre haline getirelim.
  8. Daha sonra ılık sütümüz de (Kaynatmaya gerek yok)sütümü ekleyip püre haline getiriyoruz.

Not: Ben kendi suyunda pişirdim siz tadına bakıp su ekleyebilirsiniz.

Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket vanilin
  • 1/2su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kakao
  • Damla çikolata
  • İstenilirse fındık
  • Pudra şekeri

Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalar şeker köpürene kadar iyice çırpılır sonrasında tuz ve vanilin eklenerek çırpmaya devam edilir.
  2. Sonra sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir.
  3. Sırasıyla kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın.
  4. Kakao da eklenip ele yapışkan bir hamur elde edilir.
  5. Son olarak damla çikolata ve istenilirse fındık da eklenip buzdolabında en az 1 saat olmak üzere 2 saat dinlendirilir.
  6. Buzdolabından çıkarılan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın sonra pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika (Tabi bu fırından fırına değişkenlik gösterir) pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.
  8. Afiyet olsun.

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Cheesecake İçin

  • Labne
  • Krema (1 kutu)
  • 150 gram pudra şekeri (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı  un
  • 1 adet limon kabuğunun rendesi
  • 1 adet limonun suyu

Taban İçin

  • 1 buçuk paket burçak bisküvi
  • 70 gram tereyağı (4-4. 5 yemek kaşığı)

Sosu İçin

  • 1 çay bardağı su
  • 3 adet limonun suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 4-5 yemek kaşığı şeker (Damak tadınıza göre)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Limon kabuğu rendesi
  • Çay kaşığının ucu ile zerdeçal

Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını eritin eti burçağı rondoda toz haline gelene kadar öğütün. Tereyağı ile karıştırın.
  2. 22 cm kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirin, tüm kenarlarını tereyağı ile yağlayın ve bisküvili karışımı orantılı bir şekilde yayın Buzlukta 15 dakika kadar bekletin.
  3. Peyniri mixerinizde homojen bir kıvam alana kadar yavaş devirde çırpın krema ilave edin.
  4. Daha sonra pudra şekerini limon ve limon kabuğunu ekleyin her hamleyi yaparken çırpma işlemi devam ediyor.
  5. Tek tek yumurtaları ilave edin. Son olarak elenmiş unu ilave edin.
  6. Bisküvisini tabanın üzerine karışımı dökün ve bir kurdan ile zig zaglar çizerek hava kabarcıklarından kurtulun.
  7. Fırının tabanına su dolu bir kap yerleştirin. Bu çatlamayı önleyecektir.
  8. Fırının orta rafında 160 derece sıcak fırında cheesecakei 1 saat pişirin.
  9. Hazır olduğunu kontrol edin (kenarları sabit, ortası çok az jöle gibi hafif oynamalı).
  10. Herkesin fırını farklı 45 dakikadan itibaren kontrol edin. Fazla pişirme ek çok önemli.
  11. Fırının ısısını kapatın, aralık bırakarak fırında 20-30 dakika soğutun.
  12. Çıkarın ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın 1 gece (Veya 10-12 saat) sonra servise hazır olacaktır.
  13. Sos için nişastayı, 2 yemek kaşığı suda açın kenara alın tüm malzemeleri tencereye alıp kaynama noktasına getirin ve 5 dakika kadar orta ateşte pişirin.
  14. Suda açılmış nişastayı kaşık kaşık ekleyin istediğiniz kıvam olana kadar karıştırın.
  15. 10 dakika soğutup 1 gece dinlenmiş cheesecake e yayın.

Tiramisu Tarifi

 

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 120 gram şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 90 gram un
  • 50 gram nişasta
  • 25 gram kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 fiske tuz

Kreması için

  • 250 gram mascarpone
  • 500 gram quark(labne)
  • 400 ml krema
  • 170 gram şeker
  • 1 vanilya

Tiramisu Tarifi Yapılışı

  1. 4 yumurtayı bir fiske tuz ile krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra şekeri ve suyu ekleyip çırpmaya devam edelim. Kuru malzemeleri yavas yavas ekliyoruz bu aşamada mikser yerine bi spatula ile havalandıra havalandıra köpükleri söndürmeden karıştıralım.
  3. 24- 26 cm lik bir kalıba yağlı kağıt yerleştirip harcımızı dökelim.
  4. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk arası pişirelim.
  5. Pişen keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
  6. Keki ıslatmak için kahveli su hazırladım bunun için 2 yemek kaşığı granül kahveyi 1 su bardağı su ile karıştırdım 2 yemek kaşığı kadar şeker ekledim.
  7. Soğuyan keki ikiye kesip ilk katını kelepçeli kalıba yerleştirdim ve kahveli su karışımıyla ıslattım.
  8. Hazırladığımız kremanın 3 te birini kekin ilk katı üzerine krema torbasıyla sıktım.
  9. Daha sonra kedi dili bisküvileri kahve ile ıslatıp kremanın üzerine yerleştirdim.
  10. Kremanın kalan yarısını kedidili bisküvi üzerine sıkalım.
  11. Bunun üstüne kalan 2. Katımızı yerleştirip ve tekrar kahve ile ıslatalım.
  12. En üste kalan kremayı top top görüncek şekilde sıkıp en üste kahve eleyerek dolapta bir gece dinlendirin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊❤️.

Meyve Sulu Pratik Kek Tarifi

 

Meyve Sulu Pratik Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı meyve suyu
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Meyve Sulu Pratik Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle fırınımızı 180 c de ayarlıyoruz.
  2. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  3. Sıvıyağ, meyve suyu, un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını alıyoruz.
  5. Kalan yarısına kakao ilave ederek çırpıyoruz.
  6. Sade karışımın üzerine yavaş yavaş gezdirerek döküyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 c fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Borcamda Patates Üzeri Tavuk Tarifi

 

Borcamda Patates Üzeri Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 400 gram tavuk göğsü
  • 4-5 adet patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates

Sosu için:

  • 3 kaşık süt
  • 2 kaşık salça
  • 1 diş sarımsak
  • 4 kaşık sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı 7 karışım baharatı (Ben baharatın ismini böyle almıştım)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Borcamda Patates Üzeri Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsümüzü ince ince tavalık kıyıyoruz.
  2. Sonra kuş başından biraz büyükce doğruyoruz patateslere göre sosumuzda harmanlayıp 20 dk ağzını kapatıp bozdolabında bekletiyoruz tavukları.
  3. Bu esnada patatesleri çok kalın olmayacak şekilde dilimliyoruz ve sıvı yağın içinde biraz kızartıyoruz kağıt havlu serili tabağa çıkartıyoruz biraz yağını çektiriyoruz.
  4. Kare borcama patatesleri yan yana diziyoruz harmanladığımız tavuğumuzu yağ kullanmadan kızdırılmış tavada kavuruyoruz.
  5. Kavrulan tavukları patateslerin üzerine ister birer birer ister ikişer ikişer diziyoruz son olarak domatesimizi ve biberimizi doğruyoruz iri olacak patateslere göre yani önce domatesleri en son biberimizi olacak şekilde diziyoruz.
  6. Geri kalan patatesleri de etrafına diziyoruz.
  7. Sonra kalan sosumuzu biraz sulandırıp borcamımıza döküyoruz çok dolu dolu olmayacak su.
  8. En son olarak da 280 derecede ısıtılmış fırında 15 dk biber ve domatesler kızarana kadar pişiriyoruz çıkartıp servis ediyoruz afiyet olsun 😇👌.

Sebzeli Yufka Börek Tarifi

 

Sebzeli Yufka Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket (5 adet) yufka

Yufkaları ıslatmak için sos

  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su

İç harç

  • 2 adet soğan
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 3-4 adet patates
  • 4 adet kızartmalık biber
  • 1 konserve melemen
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Sebzeli Yufka Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesimizi bir tencerede haşlayalım çok fazla haşlanmadan ocaktan alıp küp küp doğrayalım.
  2. Sonra melemen hariç bütün malzemeleri küp küp doğrayıp hepsini bir arada yarım su bardağı ile kavuralım.
  3. Kavrulan karışıma baharatları ve melemeni ekleyip 10-15 dk öyle kavuralım ve soğumaya bırakalım.
  4. Yufkayı alalım.
  5. 2 ye bölüp sosunu sürüp karışımı koyup görseldeki gibi çevirelim.
  6. Hepsine bu işlemi uygulayalım ve tepsiye dizelim.
  7. Kalan sosu üzerine sürelim ve fırına atalım.180-200 derecede pişirelimAfiyet olsun 😊.

Pastırmalı Biberli Domatesli Yumurta Tarifi

 

Pastırmalı Biberli Domatesli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane domates
  • 3 tane yumurta
  • Yağ
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Pastırmalı Biberli Domatesli Yumurta Tarifi Yapılışı

  1. Kırmızı kapya biber ve yeşil biber biraz sotelenir.
  2. Daha sonra 1 adet domates ufak şekilde küp küp doğranıp sotelenir.
  3. Tuz serpilir.
  4. Pastırmaları doğranıp eklenir.
  5. Az soteleyip yumurtayı dilediğiniz şekilde kurabilirsiniz. Kahvaltılar için muhteşem oluyor.

Tarhana Kavurma Tarifi

 

Tarhana Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kase tarhana
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salça
  • 1 tatlı kaşığı domates salça
  • 1 litre su
  • 2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İsteğe göre tuz pul biber

Tarhana Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Suyumuzu ocağa koyalım.
  2. Kaynayan suyumuza tarhanamızı atalım.
  3. 2- 3 dk haşlayalım çok durmasın çorba olur :).
  4. Soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım.
  5. Tarhanamızı haşladıktan sonra süzelim.
  6. Tenceremizde soğanlarmızı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  7. Kavrulan soğanlara salçalarımızı ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
  8. Tarhanamızı da ekleyip 1 2 dk kavuralım.
  9. Biz kahvaltı da yufka ekmekle yiyoruz çok güzel oluyor.
    Afiyet olsun 🤗.