20 Aralık 2020 Pazar

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Cheesecake İçin

  • Labne
  • Krema (1 kutu)
  • 150 gram pudra şekeri (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı  un
  • 1 adet limon kabuğunun rendesi
  • 1 adet limonun suyu

Taban İçin

  • 1 buçuk paket burçak bisküvi
  • 70 gram tereyağı (4-4. 5 yemek kaşığı)

Sosu İçin

  • 1 çay bardağı su
  • 3 adet limonun suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 4-5 yemek kaşığı şeker (Damak tadınıza göre)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Limon kabuğu rendesi
  • Çay kaşığının ucu ile zerdeçal

Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını eritin eti burçağı rondoda toz haline gelene kadar öğütün. Tereyağı ile karıştırın.
  2. 22 cm kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirin, tüm kenarlarını tereyağı ile yağlayın ve bisküvili karışımı orantılı bir şekilde yayın Buzlukta 15 dakika kadar bekletin.
  3. Peyniri mixerinizde homojen bir kıvam alana kadar yavaş devirde çırpın krema ilave edin.
  4. Daha sonra pudra şekerini limon ve limon kabuğunu ekleyin her hamleyi yaparken çırpma işlemi devam ediyor.
  5. Tek tek yumurtaları ilave edin. Son olarak elenmiş unu ilave edin.
  6. Bisküvisini tabanın üzerine karışımı dökün ve bir kurdan ile zig zaglar çizerek hava kabarcıklarından kurtulun.
  7. Fırının tabanına su dolu bir kap yerleştirin. Bu çatlamayı önleyecektir.
  8. Fırının orta rafında 160 derece sıcak fırında cheesecakei 1 saat pişirin.
  9. Hazır olduğunu kontrol edin (kenarları sabit, ortası çok az jöle gibi hafif oynamalı).
  10. Herkesin fırını farklı 45 dakikadan itibaren kontrol edin. Fazla pişirme ek çok önemli.
  11. Fırının ısısını kapatın, aralık bırakarak fırında 20-30 dakika soğutun.
  12. Çıkarın ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın 1 gece (Veya 10-12 saat) sonra servise hazır olacaktır.
  13. Sos için nişastayı, 2 yemek kaşığı suda açın kenara alın tüm malzemeleri tencereye alıp kaynama noktasına getirin ve 5 dakika kadar orta ateşte pişirin.
  14. Suda açılmış nişastayı kaşık kaşık ekleyin istediğiniz kıvam olana kadar karıştırın.
  15. 10 dakika soğutup 1 gece dinlenmiş cheesecake e yayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder