Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Cheesecake İçin
- Labne
- Krema (1 kutu)
- 150 gram pudra şekeri (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet limon kabuğunun rendesi
- 1 adet limonun suyu
Taban İçin
- 1 buçuk paket burçak bisküvi
- 70 gram tereyağı (4-4. 5 yemek kaşığı)
Sosu İçin
- 1 çay bardağı su
- 3 adet limonun suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 4-5 yemek kaşığı şeker (Damak tadınıza göre)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Limon kabuğu rendesi
- Çay kaşığının ucu ile zerdeçal
Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Tereyağını eritin eti burçağı rondoda toz haline gelene kadar öğütün. Tereyağı ile karıştırın.
- 22 cm kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirin, tüm kenarlarını tereyağı ile yağlayın ve bisküvili karışımı orantılı bir şekilde yayın Buzlukta 15 dakika kadar bekletin.
- Peyniri mixerinizde homojen bir kıvam alana kadar yavaş devirde çırpın krema ilave edin.
- Daha sonra pudra şekerini limon ve limon kabuğunu ekleyin her hamleyi yaparken çırpma işlemi devam ediyor.
- Tek tek yumurtaları ilave edin. Son olarak elenmiş unu ilave edin.
- Bisküvisini tabanın üzerine karışımı dökün ve bir kurdan ile zig zaglar çizerek hava kabarcıklarından kurtulun.
- Fırının tabanına su dolu bir kap yerleştirin. Bu çatlamayı önleyecektir.
- Fırının orta rafında 160 derece sıcak fırında cheesecakei 1 saat pişirin.
- Hazır olduğunu kontrol edin (kenarları sabit, ortası çok az jöle gibi hafif oynamalı).
- Herkesin fırını farklı 45 dakikadan itibaren kontrol edin. Fazla pişirme ek çok önemli.
- Fırının ısısını kapatın, aralık bırakarak fırında 20-30 dakika soğutun.
- Çıkarın ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın 1 gece (Veya 10-12 saat) sonra servise hazır olacaktır.
- Sos için nişastayı, 2 yemek kaşığı suda açın kenara alın tüm malzemeleri tencereye alıp kaynama noktasına getirin ve 5 dakika kadar orta ateşte pişirin.
- Suda açılmış nişastayı kaşık kaşık ekleyin istediğiniz kıvam olana kadar karıştırın.
- 10 dakika soğutup 1 gece dinlenmiş cheesecake e yayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder