20 Aralık 2020 Pazar

Tiramisu Tarifi

 

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 120 gram şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 90 gram un
  • 50 gram nişasta
  • 25 gram kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 fiske tuz

Kreması için

  • 250 gram mascarpone
  • 500 gram quark(labne)
  • 400 ml krema
  • 170 gram şeker
  • 1 vanilya

Tiramisu Tarifi Yapılışı

  1. 4 yumurtayı bir fiske tuz ile krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra şekeri ve suyu ekleyip çırpmaya devam edelim. Kuru malzemeleri yavas yavas ekliyoruz bu aşamada mikser yerine bi spatula ile havalandıra havalandıra köpükleri söndürmeden karıştıralım.
  3. 24- 26 cm lik bir kalıba yağlı kağıt yerleştirip harcımızı dökelim.
  4. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk arası pişirelim.
  5. Pişen keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
  6. Keki ıslatmak için kahveli su hazırladım bunun için 2 yemek kaşığı granül kahveyi 1 su bardağı su ile karıştırdım 2 yemek kaşığı kadar şeker ekledim.
  7. Soğuyan keki ikiye kesip ilk katını kelepçeli kalıba yerleştirdim ve kahveli su karışımıyla ıslattım.
  8. Hazırladığımız kremanın 3 te birini kekin ilk katı üzerine krema torbasıyla sıktım.
  9. Daha sonra kedi dili bisküvileri kahve ile ıslatıp kremanın üzerine yerleştirdim.
  10. Kremanın kalan yarısını kedidili bisküvi üzerine sıkalım.
  11. Bunun üstüne kalan 2. Katımızı yerleştirip ve tekrar kahve ile ıslatalım.
  12. En üste kalan kremayı top top görüncek şekilde sıkıp en üste kahve eleyerek dolapta bir gece dinlendirin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder