Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 120 gram şeker
- 3 yemek kaşığı su
- 90 gram un
- 50 gram nişasta
- 25 gram kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 fiske tuz
Kreması için
- 250 gram mascarpone
- 500 gram quark(labne)
- 400 ml krema
- 170 gram şeker
- 1 vanilya
Tiramisu Tarifi Yapılışı
- 4 yumurtayı bir fiske tuz ile krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra şekeri ve suyu ekleyip çırpmaya devam edelim. Kuru malzemeleri yavas yavas ekliyoruz bu aşamada mikser yerine bi spatula ile havalandıra havalandıra köpükleri söndürmeden karıştıralım.
- 24- 26 cm lik bir kalıba yağlı kağıt yerleştirip harcımızı dökelim.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk arası pişirelim.
- Pişen keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
- Keki ıslatmak için kahveli su hazırladım bunun için 2 yemek kaşığı granül kahveyi 1 su bardağı su ile karıştırdım 2 yemek kaşığı kadar şeker ekledim.
- Soğuyan keki ikiye kesip ilk katını kelepçeli kalıba yerleştirdim ve kahveli su karışımıyla ıslattım.
- Hazırladığımız kremanın 3 te birini kekin ilk katı üzerine krema torbasıyla sıktım.
- Daha sonra kedi dili bisküvileri kahve ile ıslatıp kremanın üzerine yerleştirdim.
- Kremanın kalan yarısını kedidili bisküvi üzerine sıkalım.
- Bunun üstüne kalan 2. Katımızı yerleştirip ve tekrar kahve ile ıslatalım.
- En üste kalan kremayı top top görüncek şekilde sıkıp en üste kahve eleyerek dolapta bir gece dinlendirin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder