20 Aralık 2020 Pazar

Sebzeli Yufka Börek Tarifi

 

Sebzeli Yufka Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket (5 adet) yufka

Yufkaları ıslatmak için sos

  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su

İç harç

  • 2 adet soğan
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 3-4 adet patates
  • 4 adet kızartmalık biber
  • 1 konserve melemen
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Sebzeli Yufka Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesimizi bir tencerede haşlayalım çok fazla haşlanmadan ocaktan alıp küp küp doğrayalım.
  2. Sonra melemen hariç bütün malzemeleri küp küp doğrayıp hepsini bir arada yarım su bardağı ile kavuralım.
  3. Kavrulan karışıma baharatları ve melemeni ekleyip 10-15 dk öyle kavuralım ve soğumaya bırakalım.
  4. Yufkayı alalım.
  5. 2 ye bölüp sosunu sürüp karışımı koyup görseldeki gibi çevirelim.
  6. Hepsine bu işlemi uygulayalım ve tepsiye dizelim.
  7. Kalan sosu üzerine sürelim ve fırına atalım.180-200 derecede pişirelimAfiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder