Sebzeli Yufka Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket (5 adet) yufka
Yufkaları ıslatmak için sos
- 3 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
İç harç
- 2 adet soğan
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 3-4 adet patates
- 4 adet kızartmalık biber
- 1 konserve melemen
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Sebzeli Yufka Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patatesimizi bir tencerede haşlayalım çok fazla haşlanmadan ocaktan alıp küp küp doğrayalım.
- Sonra melemen hariç bütün malzemeleri küp küp doğrayıp hepsini bir arada yarım su bardağı ile kavuralım.
- Kavrulan karışıma baharatları ve melemeni ekleyip 10-15 dk öyle kavuralım ve soğumaya bırakalım.
- Yufkayı alalım.
- 2 ye bölüp sosunu sürüp karışımı koyup görseldeki gibi çevirelim.
- Hepsine bu işlemi uygulayalım ve tepsiye dizelim.
- Kalan sosu üzerine sürelim ve fırına atalım.180-200 derecede pişirelimAfiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder