Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 paket vanilin
- 1/2su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Kakao
- Damla çikolata
- İstenilirse fındık
- Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yumurtalar şeker köpürene kadar iyice çırpılır sonrasında tuz ve vanilin eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Sonra sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir.
- Sırasıyla kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın.
- Kakao da eklenip ele yapışkan bir hamur elde edilir.
- Son olarak damla çikolata ve istenilirse fındık da eklenip buzdolabında en az 1 saat olmak üzere 2 saat dinlendirilir.
- Buzdolabından çıkarılan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın sonra pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika (Tabi bu fırından fırına değişkenlik gösterir) pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder