20 Aralık 2020 Pazar

Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket vanilin
  • 1/2su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kakao
  • Damla çikolata
  • İstenilirse fındık
  • Pudra şekeri

Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalar şeker köpürene kadar iyice çırpılır sonrasında tuz ve vanilin eklenerek çırpmaya devam edilir.
  2. Sonra sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir.
  3. Sırasıyla kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın.
  4. Kakao da eklenip ele yapışkan bir hamur elde edilir.
  5. Son olarak damla çikolata ve istenilirse fındık da eklenip buzdolabında en az 1 saat olmak üzere 2 saat dinlendirilir.
  6. Buzdolabından çıkarılan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın sonra pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika (Tabi bu fırından fırına değişkenlik gösterir) pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.
  8. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder